icon

Správanie otca k mame

28. máj 2025

Baby, prosim co si myslite o tejto situacii...moji rodicia su spolu viac ako 30 rokov, myslim ze maju harmonicke manzelstvo ale otec nikdy mame nic nekupil na narodky, ani na meniny ani na vyrocie svadby...ona jemu stale...dokanca mama kupuje cele roky aj jeho rodine darceky lebo ze jeho to nebavi a nevie co ma kupit...mamina bude mat zajtra jubileum no a otec jej nic nekupil pritom mu aj mama povedala co by chcela,vedel ze ja jej kupujem a nemal ani snahu sq spytat ze ci mi prispeje...az dneska mi volal ze ci jej nieco nepozrem...velmi som na neho vybuchla lebo mama mi pred vcerom plakala do mobilu ako ju to cele roky trapilo ze za 30 rokov jej ani ruku nepodal, pritom normalne zaraba atd, ale debilne sa vyhovara ze on nevie co chce...skoncilo to tak ze otec vynadal mne ze co som za dceru ked mu neviem pomoct a on nema ziaden darcek ale proste ja toto odmietam robit je to od neho velmi neuctive...

Strana
z3
autor
29. máj 2025
@dahra

@karolinakr - možno celý čas dúfala, že raz si to všimne a urobí to isté aj pre ňu. Niekedy spôsob, akým pristupujeme k ľuďom, je podvedomím vyjadrením túžby, ako by mali správať k nám. Možno je jej jazykom lásky obdarúvanie.

@dahra ano presne takto mi to vysvetlila

romiada
29. máj 2025

Podľa mňa podaj pomocnú ruku , ale jedine v tom prípade, že pôjde aj s Tebou a zúčastní sa vyberu. Sorry aby som 50-60tnika vodiča za ruku pomaly a strčila mu pod nos zabalený darček nech je za pekného, a on sa ešte zduje ako malý chlapec? Ja si myslím, že mama ani netúži tak po darčeku ako vidieť aspoň jeho snahu.....

lenka.25
29. máj 2025

Ja aj tak nechápem, ako jedna dcéra, nevedela za tie roky otcovi ani raz povedať , že by bolo vhodné mame zagratulovať . Ja určite tvojho otca neobhajujem, ale keď ty si vedela, že to mamu trápi , mala si mu už dávno naložiť . Moje dcéry by to určite urobili . A teraz mi naozaj príde úplne zbytočné stavať sa na zadné . 30 rokov je 30 rokov .

autor
29. máj 2025
@lenka.25

Ja aj tak nechápem, ako jedna dcéra, nevedela za tie roky otcovi ani raz povedať , že by bolo vhodné mame zagratulovať . Ja určite tvojho otca neobhajujem, ale keď ty si vedela, že to mamu trápi , mala si mu už dávno naložiť . Moje dcéry by to určite urobili . A teraz mi naozaj príde úplne zbytočné stavať sa na zadné . 30 rokov je 30 rokov .

@lenka.25 kde pisem ze som to neurobila? Odkedy som vninala tak som mu za to nadavala a ze sa moze hanbit aj som mu ked som bola mladsia navrhla ze kupme nieco spolu ale on nemal zaujem a odrazu chce po rokoch po mne aby som za 2 dni precesavala mesto a on si bude doma sediet na riti

lenka.25
29. máj 2025

Dobre , posledný krát , lebo je to doťahovanie o ničom . Pýtala si sa , čo si o tom myslíme . Tak myslím si , že tvoj otec je taký , aký je a už sa bohužiaľ nezmení . Ja na tvojom mieste , by som utekala do mesta a kúpila ten najkrajší darček , aký by som našla . A nie , nerobila by som to pre otca , ale pre maminu .

autor
29. máj 2025
@lenka.25

Dobre , posledný krát , lebo je to doťahovanie o ničom . Pýtala si sa , čo si o tom myslíme . Tak myslím si , že tvoj otec je taký , aký je a už sa bohužiaľ nezmení . Ja na tvojom mieste , by som utekala do mesta a kúpila ten najkrajší darček , aký by som našla . A nie , nerobila by som to pre otca , ale pre maminu .

@lenka.25 ja som darcek mame kupila, aky zmysel ma kupit darcek aj za otca ked mama aj tak bude vediet ze som ho kupila ja?! To akoze ty tak fungujes bezne ze si nahovaras veci zatvaras pred nimi oci a teda si v zivote spokojna? Lebo ja tam logiku nevidim

karolinakr
29. máj 2025

je to možnože primitivne, ale ked tvoj otec to nevidí ako primitivne, darmo sa ostatni budu rozčuĺovat

lenka.25
29. máj 2025

Nie , len nejdem hlavou proti múru . Máš pravdu , kašli na to , tak to bude najlepšie pre všetkých , lebo aby si tatkovi zas tridsať rokov vyhadzovala na oči ,m že si kúpila za neho darček a samozrejme by si to urobila pred mamou , je naozaj zbytočné .

autor
29. máj 2025
@lenka.25

Nie , len nejdem hlavou proti múru . Máš pravdu , kašli na to , tak to bude najlepšie pre všetkých , lebo aby si tatkovi zas tridsať rokov vyhadzovala na oči ,m že si kúpila za neho darček a samozrejme by si to urobila pred mamou , je naozaj zbytočné .

@lenka.25 no je to trapne aby sa chlap nevedel na toto zmoct ale este obvinuje a uraza mna

mamutka
29. máj 2025

No tak keď je to takto, že ona vždy plakala a hovorila mu ako ju to trápi a on nič, tak by som dávno zmenila prístup. Žiadne kupovanie darčekov preňho. Ani by som mu nenabrala jest ani nenavarila, proste ma to nebaví. Nech sa mama stará o seba a o ľudí, ktorým na nej záleží. Nepochopím, prečo ona jemu cele tie roky niečo kupovala. Veľká chyba

karolinakr
29. máj 2025

tvoj tatko vie narabat s inernetom? nech si zada do googlu - darcek pre manželku, vyhodi mu 200 stranok, čo sa mu pozdava, na to klikne, kyticu vie objednat cez internet a čo odporučam ovocne kytice - jahody a hrozno v čokolade - voňave a veĺmi chutne, ked je ochotny obetovat 100eur, ma paradny dar a nemusí vyjsť z domu

princezna_bosorka
29. máj 2025

sa divim tvojej mame, ze trpi doma takeho vola... ale ked chce trpiet, nech trpi.

martin96321
29. máj 2025

Ja svojej polovicke tiez nikdy nic nekupujem. Viem kedy ma meniny,narodeniny,vianoce......poviem jej nech si kupi,objedna a ja jej to zaplatim,alebo namiesto darceka jej dam peniaze. Nemam páru co jej kupit,lebo uz davnejsie vzdy vsetko opindala....darcek,kvety,bonbonieru........takto nech si kupi co sama chce

clementisa
31. máj 2025

Chápem že si na neho naštvaná ale zázraky sa dejú a keď ťa požiadal tak si mu mala vyhovieť kúpiť veľkú kyticu a nejakú maličkosť čo by ju potešila názory ste si vymenili tak šup do toho držím palce mama si to zaslúži

nekonecna_katastrofa
31. máj 2025

30 rokov to bolo takto. Ja by som môjmu mužovi po prvom odignorovanom sviatku, tak vyčistila žalúdok, že by kupoval darčeky už aj na všedný deň. Vieš, aký otec je. V tvojej situácii by som vybrala darček a poriadne drahý! Ked už nechce sám vybrať, nech aspoň poriadne zacvaká. Mama celý život darčeky chce, otec konečne urobil aspoň nejaký malý krok a mama aj ty idete trucovať ako malé decko.

nekonecna_katastrofa
31. máj 2025

Btw manželstvo, kde jeden 30 rokov ignoruje jednoduchú a v podstate ľahko splniteľnú potrebu druhého, ja za harmonické nepovažujem. Tvoji rodičia majú iné jazyky lásky, to je ok. Že otec ignoruje mamin jazyk, je smutné. A smutné je to, že mama sa 30 rokov hrá na trpiteľku, namiesto toho, aby mu ukázala z druhej strany (keďže otec obdaruvávanie nemá za prioritu, tak by ho nezasiahlo ani keby ona prestala, tam treba ísť a namodelovať mu to na jeho jazyk lásky, aby pochopil). Toto mi pripomína situáciu, keď žena chce svadbu a muž ignoruje. Toľko doňho hustí, nech ju požiada, že keď konečne donesie prsteň, ona mu ho šmarí do ksichtu. Napriek tomu, že má čo chcela, nie je spokojná, lebo to nie je slobodné.

karolinakr
31. máj 2025
@clementisa

Chápem že si na neho naštvaná ale zázraky sa dejú a keď ťa požiadal tak si mu mala vyhovieť kúpiť veľkú kyticu a nejakú maličkosť čo by ju potešila názory ste si vymenili tak šup do toho držím palce mama si to zaslúži

@clementisa prečo maličkost, za tie roky aspon televizor

nekonecna_katastrofa
31. máj 2025
@karolinakr

@clementisa prečo maličkost, za tie roky aspon televizor

@karolinakr tiež by som nekúpila maličkosť, ale pekný šperk, hodnotnú vec alebo rovno nejaký pobyt. By si aj otec premyslel, či radšej nezačne darčeky kupovať sám 😂

karolinakr
31. máj 2025

moja mama bola pozvana na vyročie - deti jej brata jej volali, nech sa dostavi do nejakej saly,, ale bolo to tajomstvo, objednali fotografa, hudbu, zavolali surodencov a všetci tam prišli, bolo to prekvapenie, dostal obrovsku televiznu obrazovku, takto sa podla mna slavi vyznamne vyročie
a videla som vylepšenu verziu na MTV, ked rodičia Audriny Patridge slavili vyročie, tiež sa všetci stretli v reštauracii v nejakom salóniku, ale tam boli aj velke fotky deti,ked boli ešte male na stojanoch, baloniky, cela rodina a bolo to krasne, mama bola dojata

karolinakr
31. máj 2025
@nekonecna_katastrofa

@karolinakr tiež by som nekúpila maličkosť, ale pekný šperk, hodnotnú vec alebo rovno nejaký pobyt. By si aj otec premyslel, či radšej nezačne darčeky kupovať sám 😂

fadama
31. máj 2025

Ja to mám doma nejak podobne. Ale je to presne tak ako si človek zariadi.
Ja som presne ten tip,ja milujem rozdávať darčeky. Milujem ich kupovať, vymýšľať,len aby obdarovaný bol čo najspokojnejší. Môj muž pravý opak.
Každý si zvyky nesmieme z domu.
Ja vždy na mužove narodky darček a torta samozrejme tiež nesmela chýbať. Na moje sa vždy zabudlo. On si nikdy nepamätá dátum a plus k tomu ani nevie kolkeho je
Za týždeň máme 20r výročie.
Na posledné narodeniny mi dal kvety asi 4€😁😁
A tie predchádzajúce boli tiez podobné. Kúpil mi síce prsteň,ale ti bolo pár dní po narodeninách a to ja nerátam 🤷‍♀️😀
Človek si povie že je zvyknutý a nič nečaká ale v kútiku duše to bolí.
Ja som mala už toho dosť, mužove posledné narodeniny ( boli v apríli) nedostal absolútne nič.
Mali ste vidieť aký bol z toho prekvapený.
Na 50tku som mu pripravila obed v reštaurácii, Torta , darčeky..... Teraz nič.

Tebe odporúčam zavolať ocovi a dohodnúť a ponúknuť pomoc, urob to pre svoju mamu,bude to pre ňu veľa znamenať

karolinakr
31. máj 2025
@fadama

Ja to mám doma nejak podobne. Ale je to presne tak ako si človek zariadi.
Ja som presne ten tip,ja milujem rozdávať darčeky. Milujem ich kupovať, vymýšľať,len aby obdarovaný bol čo najspokojnejší. Môj muž pravý opak.
Každý si zvyky nesmieme z domu.
Ja vždy na mužove narodky darček a torta samozrejme tiež nesmela chýbať. Na moje sa vždy zabudlo. On si nikdy nepamätá dátum a plus k tomu ani nevie kolkeho je
Za týždeň máme 20r výročie.
Na posledné narodeniny mi dal kvety asi 4€😁😁
A tie predchádzajúce boli tiez podobné. Kúpil mi síce prsteň,ale ti bolo pár dní po narodeninách a to ja nerátam 🤷‍♀️😀
Človek si povie že je zvyknutý a nič nečaká ale v kútiku duše to bolí.
Ja som mala už toho dosť, mužove posledné narodeniny ( boli v apríli) nedostal absolútne nič.
Mali ste vidieť aký bol z toho prekvapený.
Na 50tku som mu pripravila obed v reštaurácii, Torta , darčeky..... Teraz nič.

Tebe odporúčam zavolať ocovi a dohodnúť a ponúknuť pomoc, urob to pre svoju mamu,bude to pre ňu veľa znamenať

vyhovorky, že nevie, kolkeho je..da sa do kalendara zaznačiť, teraz mobil vyhadzuje datumy, aj mne gratuluje mobil k vlastnym narodeninam, ani si nepamätám, že som niečo zadávala, dnes sa da objednať dar aj z domu..prepošli manželovi @fadama

inšpiracie pre nerozhodnych - všetko spravia za vas, dovezu kyticu, jahody v čokolade, pohladnicu až do domu

https://www.testado.sk/darcek-pre-manzelku/?utm...

https://www.objednajkvety.sk/eshop/kategoria/pr...

https://www.chutnekytice.sk/p/jahody-v-cokolade

www.pohladnice.sk

tenerifka
31. máj 2025

Mama autorky mala narodeniny pred 2 dñami, tak uz su vsetky dalsie rady zbytocne.
Autorka, ako to nakoniec dopadlo?

fadama
31. máj 2025
@karolinakr

vyhovorky, že nevie, kolkeho je..da sa do kalendara zaznačiť, teraz mobil vyhadzuje datumy, aj mne gratuluje mobil k vlastnym narodeninam, ani si nepamätám, že som niečo zadávala, dnes sa da objednať dar aj z domu..prepošli manželovi @fadama

inšpiracie pre nerozhodnych - všetko spravia za vas, dovezu kyticu, jahody v čokolade, pohladnicu až do domu

https://www.testado.sk/darcek-pre-manzelku/?utm...

https://www.objednajkvety.sk/eshop/kategoria/pr...

https://www.chutnekytice.sk/p/jahody-v-cokolade

www.pohladnice.sk

@karolinakr čo ti na to povedať , proste to tak už 20r je 😆😆

viera012345
31. máj 2025

Váš otec si za tie roky zvykol,ze mamka sa ničoho nedomáha ,nic nečaká a v jeho svete je to normálne.Ako mamku ušetriť od sklamania?V mene otca kupte niečo pekne a potom mu vysvetlite,ze mamka je skromná a tolerantná,ale on by mal zmeniť svoj zaužívaný postoj a mamke prejaviť lásku,uznanie, rešpekt aj mimo sviatkov nejakou maličkostou.... Dúfam,ze otcovi vďaka Vášmu pohľadu dospelej ženy,docvakne,ze je načase Vašej mamke prejaviť pozornosť

daseng
Autor odpoveď zmazal
1sally12
31. máj 2025

😳 žasnem nad odpoveďami že autorka by mala "pomôcť" otcovi? Akoze prečo? Aby mu to zase prešlo ako ostatné roky? Keby sa chcel poradiť tak ešte ok, budiš...ale ze ona má ísť zaňho kupovať darček? To ako vážne? 🤦‍♀️

bambulka224
4. jún 2025

Keď ma otec poprosil o darček pre mamu. Poradila som mu. Už len to, že jej konečne chce niečo dať....
Vlastný muž mi tiež povie, niečo si kúp.... Kúpim si.
Tak mu poviem, ďakujem za prsteň, za kabát.... Už zkonštatoval, že keby mi darčeky kupoval on, asi by to mal lacnejšie....😁

Strana
z3