icon

Spravodlivé rozdelenie nákladov s frajerom na dovolenke

3. aug 2025

Ahojte, chcem sa vas opytat, idete s frajerom s vyhodami na vylet/dolenku a co poviete na takuto delbu penazi:
- benzin plati on (podnika, dava si to bezne do nakladov)
- ubytko na dve noci plati/ 250 eur
- a to je tak vsetko
- ja platim drahu veceru v centre plus drinky k veceri a po nej a to mi v bare pred barmanom povie na plnu hubu ze Zaplat to!
- platim drahe pitie na festivale, snacky a dalsie pitie na benzinke atd
Nevadi mi, ze platim, ale sedime na veceri na terase, ja v ramci moznosti nahodena a on ma potrebu komentovat okoloiducu zenu v minisatach(nieco v zmysle,ze preco som neni ako ona, oblecena v mini a pod) Tak ja zaplatim veceru (on nikdy neplati kartou a zasadne len v hotovosti) a uz ked sme sadli za ten stol, mi bolo jasne ze to budem musiet platit ja. Nevadi mi to az tak (lebo platil ubytko) ale stale si nemozem pomoct, ze mi tu nieco nesedi. Mam za to, ze ma vsetko platit on (listok na fest som kupovala sama pre seba, aj on - po vyzve, ze si kupujeme kazdy separatne) pretoze zaraba tak 10x viac ako ja (este sa na jar chvalil ze ma novu zakazku a ze to je super, lebo mu to donesie vela penazi a kontraktov atd) plus ma velmi specificke poziadavky na vzhlad zeny (aj na to, co ma nosit v posteli atd), pritom sam ma skoro 60 a je velmi vyberavy a ostatne zeny strasne kritizuje a hodnoti, sam samozrejme nie je ziaden model. Napiste mi ci som divna ja lebo som uz mimo co je ok a co nie. Trochu som to chaoticky popisala ale chapete emocie a dojmy su cerstve tak chcem vediet, co vy na to.

muchotrafka298
3. aug 2025
@cacianka

Toto nie je frajer s výhodami, ale pošahany geriatrik bez výhod pre teba. Výhody má len on.

@cacianka you made my day 😂😂😂😂😂😂😂

karolinakr
3. aug 2025
@anonym_a0f1ae

@anonym_autor Frajerka s výhodami je zúfalý status v každom veku. Vymysleli ho muži, pretože výhodný je pre nich, sex bez citu totiž nie je ženám prirodzený. Ak na túto hru žena dobrovoľne pristúpi, nech sa potom nehrá na dámu. Chlap nebude nikdy investovať do ženy, ku ktorej nič necíti, bez ohľadu na jeho a jej vek. Obzvlášť na Slovensku. To len ženy majú romantické očakávania a nepozerané romantické filmy a chcú, aby sa takýto vzťah čo najviac podobal na ten skutočný partnerskomilenecký a niečo z toho v budúcnosti bolo. On sa k tebe správa adekvátne vzhľadom na vzťah, aký je Tebe má. Nie si pre neho partnerka, ani priateľka, len objekt na občasný sex. Nemá chuť do teba investovať. A zrejme ani nie si prvá voľba, len niekto, kto je pre neho dostupný. Krajšie a mladšie ženy ho očividne odmietli a tými komentármi dáva najavo, akú ženu by chcel a ako ho hnevá, že takú nemá. Ak ti to vadí a ak si vekovo a výzorovo na tom tak, že na lepšieho nemáš, radšej buď dôstojne sama.

@anonym_a0f1ae prečo anonymne?

autor
3. aug 2025
@muchotrafka298

@anonym_autor ked nie ste par, tak ani jeden z vas nic druhemu platit nemusi. Vy proste spolu spavate a nic viac od toho necakaj. Na co s nim ides na dovolenku? Jaj aby si nesla sama. Nemusi sa chovat ani ako gentleman, ved na co, nie si frajerka. A ste spolu len preto, lebo nic lepsie sa nenaskytlo. Akonahle o neho prejavi zaujem mladsia atraktivna v minisukni, tak bude za nou upalovat jak s nasolenym zadkom. A ty si potom budes moct piskat, lebo on nie je zadany, tak si moze robit co chce.

@muchotrafka298 nejdem s nim uz nikam, dovolenku chcel on. Ja nemam problem ist sama na dovcu, za to ze sa teraz takto zachoval, ma len utvrdilo v tom, ze ho uz duplom nechcem na vztah. A on aj tak vravel ze si hlada partnerku, co ho bude chciet na vazno. Ale naroky ma neskutocne. Vsak ja mu doprajem, nech ma a nech si najde mladu, ako vzdy chcel. Mozno su take zeny, ktorym nevadi taky setrilek, co este aj na sebe setri. Problem vsak je, ze ho ziadna nechce, tak ako mna nechcu mladi alebo rovesnici. A vsak ani sa im necudujem, nikto nechce stareho alebo staru. Mozem potom sem napisat, ako to dopadlo, lebo uz mi to fakt lezie na nervy a som zvedava na jeho reakciu, ked mu oznamim, ze koncim.

katrin21
3. aug 2025
@anonym_autor

@mirokub dakujem, tvoj prispevok mi dodal sebavedomie. Mas pravdu, ja nepotrebujem za kazdu cenu mat chlapa, no uz ma to dožralo, on setri aj na sebe (nekupuje si ani nove oblecenie, chodi v starych handroch z roku 2000, u neho doma sa zastavil cas a ani usi si neholi no katastrofa) hlavne ze komentuje Plackovu, ze je tlusta a neviem co, on by bol najradsej keby vsetky zeny mali po 30 kil, no nasrata som hrozne a vsetko som mu povedala, uz ma fakt akoze vytocil, keby aspon tie blbe reci nemal, tak ideme fifty fifty ale on chce po mne veci ako by sme boli partneri, no nech ide niekam 🤣

@anonym_autor mam po 40tke a s takym trollom by som nebola .. hladaj si seberovneho, kludne aj o 5r mladsieho, dnes to nie je problem. A uz vobec si nenechaj vtlct do hlavy, ze su za zenitom a nikto by ta nechcel!!!! Toto je red flag, vykricnik ,ktory by ta mal prebrat a okamzite od neho odist, skoncit to. Mas urcite na viac a aj ked budes dlhsie vyberat, radsej, ako toto...snad nie si az taka zufala.
Ine je nemat spolocne peniaze,to je ok, ale ine je stale si nechat platit...

larsen
3. aug 2025

To máš vzťah so závadami 😀 a ne s výhodami.
Strýka držgroša ty pekne pošli k vode. Zabaľ mu aj tie jeho dva ovisnuté pytlíky so sebou 😅 akože môže vyzerať na 45 rokov, ale gravitácia funguje.
Inak ty nie si stará... čo sú to za reči? To máš už z neho, ti zostal taký tik. Takže šup šup na dovolenku a dostať sa z týchto myšlienok. Že stará po štyridsiatke...

sszuzu8
3. aug 2025

Veď plaťte každý za seba svoj diel. Každý svoj drink svoje jedlo akurát benzín na pol 🤷‍♀️

autor
3. aug 2025
@tiezjedna

starý a lakomý... ty musíš byť dobre zúfalá🙄

@tiezjedna zufale je akurat to, ze zena po 40 uz nema tolko napadnikov. A tiez to, ako spolocnost pretlaca kult mladosti atd. Ani v praci nestoja o ludi 40+. Radsej prijmu mladeho. Tu neni o com. Mimochodom, on nebol v minulosti praveze lakomy, posledne obdobie je taky. Preto tato diskusia.

karolinakr
3. aug 2025
@anonym_autor

@tiezjedna zufale je akurat to, ze zena po 40 uz nema tolko napadnikov. A tiez to, ako spolocnost pretlaca kult mladosti atd. Ani v praci nestoja o ludi 40+. Radsej prijmu mladeho. Tu neni o com. Mimochodom, on nebol v minulosti praveze lakomy, posledne obdobie je taky. Preto tato diskusia.

@anonym_autor haha tak nech mi nejaky minister povie, ako chcu prinutiť zamestnavať 67r ludi, ked o 40r neni zaujem, ako sa zvyšuje vek odchodu do dôchodku
a ano je kult mladosti, akurat, že mlady nema taky rozum ako človek po 40

autor
3. aug 2025
@katrin21

@anonym_autor mam po 40tke a s takym trollom by som nebola .. hladaj si seberovneho, kludne aj o 5r mladsieho, dnes to nie je problem. A uz vobec si nenechaj vtlct do hlavy, ze su za zenitom a nikto by ta nechcel!!!! Toto je red flag, vykricnik ,ktory by ta mal prebrat a okamzite od neho odist, skoncit to. Mas urcite na viac a aj ked budes dlhsie vyberat, radsej, ako toto...snad nie si az taka zufala.
Ine je nemat spolocne peniaze,to je ok, ale ine je stale si nechat platit...

@katrin21 nie, on toto nepovedal. Tento splech som schytala od nahodneho chalana na jednej akcii. Od uplne neznameho cloveka. Doteraz nechapem, preco sa tam do mna vobec pustil. Preto mam za to, asi aj mladsi muzi radsej dvadsiatnicku, co samozrejme, chapem.

siska53
3. aug 2025
@anonym_autor

@luccija ono ten vylet s festom som vymyslela ja, ukazalo sa ze ho to ani moc nebavilo, netancoval ani sa nebavil a to sa on vie poriadne vyzabavat, ale ano, nepotrebujem ho, akurat ze mladi ma uz nechcu (mam po 40) aj mi to povedali, ze vsak co chcem ze som 15 rokov za zenitom apod, takze budem sama, hrda a opustena a rozpocet sa mi aspon nenarusi. Pritom on velmi dobre vie kolko zarabam, pozna moju situaciu a napriek tomu sa bezproblemovo necha pozyvat, normalne neverim, nikdy taky nebol, je posledny rok taky. Nerozumiem tomu a aj som rozmyslala ci o tom zalozim tuto debatu, lebo aj sa hanbim a aj som mala pochybnosti o sebe ci nie som nejaka zlatokopka alebo co.

@anonym_autor Kasli na takeho drba a chod na dovolenky ci akcosky sama alebo s kamoskou. Spravis lepsie.

autor
3. aug 2025
@larsen

To máš vzťah so závadami 😀 a ne s výhodami.
Strýka držgroša ty pekne pošli k vode. Zabaľ mu aj tie jeho dva ovisnuté pytlíky so sebou 😅 akože môže vyzerať na 45 rokov, ale gravitácia funguje.
Inak ty nie si stará... čo sú to za reči? To máš už z neho, ti zostal taký tik. Takže šup šup na dovolenku a dostať sa z týchto myšlienok. Že stará po štyridsiatke...

@larsen vies co, tie zavady uz prevysuju pozitiva. Navyse chyta take tie starecke maniere, tiez nie sme denne spolu, cize som to uplne akoby nemala ako vidiet, aj tie redflagy atd. Teraz som mala moznost vidiet jeho, aky je, v pravom svetle na tom vylete. O veku tak ti poviem, ze neraz som sa stretla s komentom od roznych chlapov, ze zena dokonca po 30 je uz stara a podobne chutovky.

hopsas
3. aug 2025

@anonym_autor divná nie si ale nemáš nijakú sebaúctu.

larsen
3. aug 2025
@anonym_autor

@larsen vies co, tie zavady uz prevysuju pozitiva. Navyse chyta take tie starecke maniere, tiez nie sme denne spolu, cize som to uplne akoby nemala ako vidiet, aj tie redflagy atd. Teraz som mala moznost vidiet jeho, aky je, v pravom svetle na tom vylete. O veku tak ti poviem, ze neraz som sa stretla s komentom od roznych chlapov, ze zena dokonca po 30 je uz stara a podobne chutovky.

@anonym_autor No a preto utekaj od neho, skôr, než ťa úplne zničí. Nervy máš len jedny. Držím palce, nech sa ti podarí odosobniť od neho.
To sú sprosté reči od celej tej generácie. Ale hlavná vec, že všetci tí mladí bývajú s rodičmi a nechávajú sa od nich vydržiavať takmer vo všetkých ohľadoch.

muchotrafka298
3. aug 2025

Ja mam takeho kamarata 50+ co by chcel mladu babu, najlepsie 20-rocnu modelku, co mu vsetko poplati, na dovolenky ho pozve, auto mu kupi. A ci jej ma co ponuknut? Maly, plesaty, s otrasnymi zubami, nezaraba ani priemernu mzdu. Ale ma velke oci, ze na neho taka modelecka co ho bude zivit caka. Frajerku samozrejme nema, lebo to stoji peniaze a tie on si da radsej na svoje konicky (sport a stavkovanie).

hopsas
3. aug 2025
@muchotrafka298

Ja mam takeho kamarata 50+ co by chcel mladu babu, najlepsie 20-rocnu modelku, co mu vsetko poplati, na dovolenky ho pozve, auto mu kupi. A ci jej ma co ponuknut? Maly, plesaty, s otrasnymi zubami, nezaraba ani priemernu mzdu. Ale ma velke oci, ze na neho taka modelecka co ho bude zivit caka. Frajerku samozrejme nema, lebo to stoji peniaze a tie on si da radsej na svoje konicky (sport a stavkovanie).

@muchotrafka298 mňa toto mužské sebavedomie nikdy neprestane udivovať... Tiež jedného takého poznám. 48 rokov, slobodný, tlstý, zanedbany,, lenivý ale je schopný ohrnat nos nad nejakou ženou preto že je po 35 už stará baba.

muchotrafka298
3. aug 2025
@hopsas

@muchotrafka298 mňa toto mužské sebavedomie nikdy neprestane udivovať... Tiež jedného takého poznám. 48 rokov, slobodný, tlstý, zanedbany,, lenivý ale je schopný ohrnat nos nad nejakou ženou preto že je po 35 už stará baba.

@hopsas ja o nom tvrdim, ze on ma take sebavedomie, ze od neho sa aj Ryan Reynolds moze ucit 😂 On nie je nejak zanedbany (az na tie zuby, tie ma dost skarede), sportuje, to je OK, ale to sebavedomie, ze 20 rocna modelka co ho zivit bude, kupovat mu dovolenky a pod. No len taka uz na neho caka. Fakticky.

klotildabazarik
3. aug 2025

@anonym_autor a ty mas kolko rokov?

zmrzlinka2021
3. aug 2025

@anonym_autor

Takže ty si jeho matrac a čakáš že bude všetko hradiť? Už by si nebola jeho matrac s výhodami, ale by na teba doplácal. To si rovno môže zaplatiť štetky.

Ty mu máš poskytovať výhody, nie nahrávať účet.

karolinakr
4. aug 2025
@muchotrafka298

@hopsas ja o nom tvrdim, ze on ma take sebavedomie, ze od neho sa aj Ryan Reynolds moze ucit 😂 On nie je nejak zanedbany (az na tie zuby, tie ma dost skarede), sportuje, to je OK, ale to sebavedomie, ze 20 rocna modelka co ho zivit bude, kupovat mu dovolenky a pod. No len taka uz na neho caka. Fakticky.

@muchotrafka298 cakať môže, dokonca aj umyvač riadu čaka na modelku - nech sa páči, umrú jak panici

greywolf
4. aug 2025

@anonym_autor to ozaj to treba s takym byt? Myslim jeho spravanie. Ste len kamarati s vyhodami je fer ze platite 50:50

anonym_2599e6
4. aug 2025

@anonym_autor toto by sa mi nepáčilo. Kým sme boli s mužom len frajeri a študovali a popritom brigádovali, chodili sme na dovolenky. Ubytovanie sme vždy platili napolovicu, resp. ak sme šli cez cestovku tak každý sám za seba, tým sa zaplatila aj strava vlastne každý sám za seba. Kamkoľvek sme šli vonku platil už muž, je to normálne mužské chovanie. Idem so ženou von, tak jej tu večeru zaplatím. Nevadilo by mi zaplatiť sem tam ale mať to ako pravidlo že vždy to by mi vadilo.

mk1111111111
4. aug 2025

Ty si si to troska pomylila. Mala si si najst sponzora, tu ste sa dohodli na inych pravidlach, nie, ze Ti bude platit vsetko. On nikoho na sex nemal, ani Ty, tak takyto obchod. Zial, nestojis mu zato, aby Ta sponzoroval a ina, s ktorou by chcel travit cas ho nechce. Tak preto platis aj Ty. On nema s kym ist na dovcu a ani Ty, tak idete spolu, ale platit Ti to nebude, o tom je vztah s vyhodami. Nie ste si po skonceni dna nic dlzny. Je pravda, ze niektori chlapi su aj v takomto vztahu dzentlmeni, zial Tvoj nie je.

simca06022011
4. aug 2025

Vies chlapom aj vekom dost prepina... to bud das arogantne dole a pochopi, alebo nepochopi a rozdite sa. Riesit, ci ta niekto chce, nechce, je zbytocne. Ak proste to nefunguje, je to ufrflany dedo, co slinta nad okoloiducim (prehanam naschval) a este si nechava veci platit = na co s nim byt??
dobre vyzera a je svalnaty? blbcovi ani to nepomoze, radsej si najdem pupkaca pohodaka :DD
Popravde moj chlap mna nikdy platit nenechaj nic, casom sa to zmenilo, proste aj tak mame peniaze spolocne uz. Popravde ja by som sa uz pri komentovani inych zien a pod zdvihla a odisla.

karolinakr
4. aug 2025

radšej by som si zaplatila ubytko za 120a potom jedla pila na čo mam chuť ako ho nechala zaplatiť, a on by ma potom ťahal do najdrahšich reštauracií, objednaval si 6 chodov, niekolkokrát denne, aby si svoj vklad "vybral"
jedol by toľko, keby si to mal platiť sám? tak vlastne ste boli ozaj 50:50 a ako bonus ti dal pol tresky a suchý rožok

nevolá sa tento týpek nahodou Štefan? poznala som jedneho, žene bol schopny dať osušené krídelka z kuraťa, pri 2000 plate dať kyticu k narodeninám a výročiu za 2eura,, alebo ako dar dať letne šaty z Temu za 2eura,očakaval full servis, sex na prvom rande a večne sa sťažoval, ake su ženy lakome a vyciciavaju mužov
pekny nebol, nemal čo ženam doslova ponúknuť, ale požiadavky neskutočné

karolinakr
4. aug 2025

a ešte čo tu bolo spomenute, to že zaraba 10x je bezpredmetne, to nie je tvoj problem
tak ked niekto sedi na peniazoch a nevie byt galanty, tak to trochu aj o jeho charaktere vypovedá
ked nemám, tak nedám,a keby som zarobila 10 000, tak neni o čom, adekvatne k tomu by som bola aj štedra, pretože si to môžem dovoliť, treba byť rozumny aj sporiť a nerozhadzovať, ale ked som pri peniazoch, nebudem polovička sodu nukať a žit ako v Afrike
ja nechapem, že sa tu obhajuje lakomstvo ako nejake pravo mužov

autor
4. aug 2025
@mk1111111111

Ty si si to troska pomylila. Mala si si najst sponzora, tu ste sa dohodli na inych pravidlach, nie, ze Ti bude platit vsetko. On nikoho na sex nemal, ani Ty, tak takyto obchod. Zial, nestojis mu zato, aby Ta sponzoroval a ina, s ktorou by chcel travit cas ho nechce. Tak preto platis aj Ty. On nema s kym ist na dovcu a ani Ty, tak idete spolu, ale platit Ti to nebude, o tom je vztah s vyhodami. Nie ste si po skonceni dna nic dlzny. Je pravda, ze niektori chlapi su aj v takomto vztahu dzentlmeni, zial Tvoj nie je.

@mk1111111111 tak nech si najde profesionalku, ale ta ho z koze zoderie. On nechce len sex, on chce posediet, pocestovat, spolocne nieco zazit. Preto tie komentujuce, co tu pisu o matracoch, su mimo. Matrac = pridem, roztiahnnem, idem domov. Toto je o tom, ze si vo vela veciach rozumieme, vieme spolu pokecat, zasmiat. Inak by nas to uz davno nebavilo, sme obaja vybureni, vyskakani. Aj ked by chcel mladu, to ano. Ja sa o seba staram, investujem nemale peniaze na procedury, kozmetiku, atd a on ma problem zaplatit jednu veceru, chapes. Ja necakam ani darceky ani nic extra, ale v tej drahej restike som teraz platila ja a casnici kukali

cacianka
4. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja mám raz toľko a nepočujem takéto komenty, alebo si ich nevšímam. Neviem či mám okolo ľudí ktorí ktorí sú normálni, alebo si predo mnou takto chrapúnsky huby neotvoria. Len všeobecne to cítiť, že starší pracujúci sú akosi nepriamo diskriminovaní....
My sme tu v práci veľký kolektív, cez 1 000 ľudí, vekovo od maturity po 70+, ale necítim priamo takéto prejavy

cacianka
4. aug 2025
@karolinakr

radšej by som si zaplatila ubytko za 120a potom jedla pila na čo mam chuť ako ho nechala zaplatiť, a on by ma potom ťahal do najdrahšich reštauracií, objednaval si 6 chodov, niekolkokrát denne, aby si svoj vklad "vybral"
jedol by toľko, keby si to mal platiť sám? tak vlastne ste boli ozaj 50:50 a ako bonus ti dal pol tresky a suchý rožok

nevolá sa tento týpek nahodou Štefan? poznala som jedneho, žene bol schopny dať osušené krídelka z kuraťa, pri 2000 plate dať kyticu k narodeninám a výročiu za 2eura,, alebo ako dar dať letne šaty z Temu za 2eura,očakaval full servis, sex na prvom rande a večne sa sťažoval, ake su ženy lakome a vyciciavaju mužov

@karolinakr no neber ho ! taký poklad.... 😂

autor
4. aug 2025
@karolinakr

@karolinakr haha vsak toto, vybera si svoj vklad. Minule mi zaplatil vyvar, potom sme sli do potravin, ja som potrebovala par drobnosti. On mi svacol do kosika desat rohlikov aby som mu ich zaplatila a to este chodil po regaloch, co by vzal. No skoro mi dekel odletel. Tak neviem ci sa smiat alebo plakat.

larsen
4. aug 2025
@karolinakr

a ešte čo tu bolo spomenute, to že zaraba 10x je bezpredmetne, to nie je tvoj problem
tak ked niekto sedi na peniazoch a nevie byt galanty, tak to trochu aj o jeho charaktere vypovedá
ked nemám, tak nedám,a keby som zarobila 10 000, tak neni o čom, adekvatne k tomu by som bola aj štedra, pretože si to môžem dovoliť, treba byť rozumny aj sporiť a nerozhadzovať, ale ked som pri peniazoch, nebudem polovička sodu nukať a žit ako v Afrike
ja nechapem, že sa tu obhajuje lakomstvo ako nejake pravo mužov

@karolinakr Ja som tiež pozerala, keď to sem baby napísali. A nielen sem, ale často to tu čítam celkovo na modrom koni.