icon

Stretli ste sa so sťažnosťou na grilovanie?

2. júl 2024

Ahojte. Bývame na dedine v bytovke. Konecne sme si kúpili gril a cez víkend som oslávila narodky grilovacku. Na druhý deň má čakal na prízemí oznam od najneprijemnejskeho suseda, čo tu máme, že s tým mám prestať, lebo mu ide dovnútra dym a vôňa.
Dobre čítate: VÔŇA 😂
Písala som starostovi, čo na to povie a on tvrdí, že grilovať môžem, ale potrebujem sa so susedom dohodnúť, kde to bude JEMU vyhovovať.
Väčšiu sprostosť som ešte nezažila.
Stretli ste sa s týmto už?

autor
2. júl 2024

@marsmykkok a navyše. boli sme vonku ani nie 2h lebo nám liezli komáre na nervy. tak ako dlho? co robíte závery keď prd viete?

beata_k
2. júl 2024

Tak ale ked spis a ide ti smrad do bytu, tak to by asi nik nebol nadseny

betulinka1
2. júl 2024

Akoze keby mi niekto pod oknom zacal grilovat o desiatej vecer asi ich rovno poslem domov. Cize odkaz bol adekvátny a este slušný. My sme v domoch a teda ziaden so susedov tu nezačne grilovat o desiatej vecer.

autor
2. júl 2024

@martinkatinka my sme boli dosť tolerantní keď sme sa rozhodli grilovať na mieste kde ani lampa nesvieti, takže fakt to je miesto, kde nikto ani nepáchne. A oni sú tolerantní? Keď celé dni pijú, hudba na plné a dokonca aj cez pracovný týždeň, keď vstávame o pol 5? A oni nadrbani vyprevadzaju o 2 ráno návštevu? A aby toho nebolo málo, tak pod nasimi oknami ešte fajčia, kým sa nerozlucia, tiež sa nestarajú, že nás budia. A im bude vadiť 2h grilovania?

autor
2. júl 2024

@beata_k nespali. Víkend je pre nich ako sviatok a dôvod chlastat

autor
2. júl 2024

@betulinka1 kde som písala ze pod oknom?????? no kde? si kúp okuliare

beata_k
2. júl 2024

Mozno nespali oni. Ale tak vo vseobecnosti by si ma tym nepotesila. Nemusis mat gril pod oknom, ten dym sa siri po okoli.

martinkatinka
Autor odpoveď zmazal
autor
2. júl 2024

@beata_k ale šla je to dedina!! tu grilujte každý!!! akože ľudia ja nechápem prečo máte furt potrebu každému niečo zakazovať, prikazovat. kde sme to????

martinkatinka
2. júl 2024

Proste po desiatej ist kdesi robit smrad a hluk je neslusne. To, ze to robia ini, neznamena, ze budem taka hlupa a neslusna aj ja.

autor
2. júl 2024

@martinkatinka ďalšia slepá. my sme žiadny hluk nerobili. ani sme nemali hudbu pustenu.

autor
2. júl 2024

VIDÍM ZE NEMÁ ZMYSEL O POKRAČOVANIE DISKUSIE. NIKDY SA TU NIČ NORMÁLNE NEDOZVIEM.

aurora33
2. júl 2024

Autorka už len tvoje vyjadrovanie ukazuje aká si tolerantná a bezchybná suseda. Prišla si tu nakydat na suseda a nepodarilo sa. Kto už len naschval otvára okno aby mohol potom pindat? Asi ten komu je teplo a chce vetrať nie? Mne by tiež vadilo kebyže mi o desiatej začne niekto grilovat pod oknom.

martinkatinka
2. júl 2024

Po 22:00 hod, ked ma byt vsade ticho, tak pochybujem, ze skupinka ludi neurobi hluk. To ste boli uplne ticho?

autor
2. júl 2024

@aurora33 škoda ze nepoznáš toho suseda. som zvedavá ci by sa ti ľúbilo keby ta budí pomaly 2x do týždňa keď ráno vstávas do roboty. on je veľmi tolerantný 🙂

beata_k
2. júl 2024

Autorka, ber to tak, ze si urobila chybu a nik ta tu nebude tlapkat po pleci. Vecer o 22:00 grilovat...to sa nerobi.

autor
2. júl 2024

@martinkatinka rozprávali sme sa. a boli sme len 4. keď sa s niekym dlho nevidíš tak nepotrebuješ aby ti hulakala hudba a nepočuli ste sa navzájom.

autor
2. júl 2024

@beata_k a kedy mam grilovať? keď je vonku 30 stupňov? 🙂

beata_k
2. júl 2024

Ked uz musis, tak okolo 20:00 sa uz da. Ale fakt ten dym nie je nic moc.

martinkatinka
2. júl 2024

Aj mne tu teraz hucia susedia, neviem co za hudbu to zas pocuvaju... Kym neboli doma rodicia, mali na balkone turnaj v skakani na kolobezkach. Boli ich upozornit susedia. Ja uz nemam na to nervy, naozaj sprostemu nevysvetlis 🤷

gab1sol
2. júl 2024

My, keď sme si “čmudili” do domov, tak sme si navzájom so susedmi dali vedieť, že budeme vtedy a vtedy grilovať, nech nevetrajú/nevetráme. A rešpektoval to každý. Ale nie ísť na to útokom, ale milo. Ale ak je nepríjemný sused, tak tam asi nič nepomôže, len sa na jeho reči obrniť, ak ostatní susedia s tým problém nemajú…

autor
2. júl 2024

@martinkatinka my tu mame dnes niečo podobné. ten sused si zase zavolal známych. neviem ci majú za orgie lebo samé páry sem prišli a pozrite sa koľko je hodín a ticho tu nie je. veľmi tolerantný

autor
2. júl 2024

@gab1sol my sme fakt v odlahlej často dediny kde není nič. jednu lampu tu máme pred bytovkou 😂 zato sme šli grilovať dozadu kde ani lampa nedosvieti a boli sme jak idioti s ledkovymi svetlami.

aurora33
2. júl 2024

Tak mu po každej takej hlučnej navsteve tiež nechaj oznam ako on tebe, že je priveľmi hlučný.

beata_k
2. júl 2024

Ked byvate takto na samote, tak tam musi pocut aj spadnut spedlik. 4 ludia, ktori sa rozpravaju su hlucni. A teraz neberiem do uvahy suseda, ale ostatnych susedov

momoftwo
2. júl 2024

My byvame v meste, v slepej ulici. Kazdy rok mame tradiciu urobit si na ulici “ulicovicu” kde su dva grily, grilujeme, vsetci susedia z domov, ale mame normalnych susedov, dobre susedske vztahy mame sa radi. U seba na pozemkoch grilujeme skoro kazdy vikend hocikto, nikdy to nikomu nevadilo. Ide aj o to na akych susedov natrafis, zial. Mozno ich skuste najblizsie zavolat a zistite ze niesu az taki hrozni, len urazeni ze neboli pozvani😉

autor
2. júl 2024

@beata_k veľmi zaujímavá dedukcia. nikto sa nesťažoval. dokonca dnes sa ma suseda pýtala ze to co ma znamenať ten oznam. ze ona sa včera o tom rozprávala s frajerom že či sme vôbec grilovali lebo nás ani nevideli ani nepočuli keď chodili von fajčiť (nemáme balkóny takže sa fajčí len vonku).

autor
2. júl 2024

@momoftwo a co ich mam co pozývať? oni jediní sa tu s nikým nerozprávaju. my ostatní sme sa hneď na začiatku predstavili keď sme dostávali kľúče od bytov. on so ženou jediní stali bokom a srali na nás. keď ich stretnem, vždy som ich pozdravila (co sa podľa mňa patrí, keďže sme susedia). ale ani raz neodzdravili. co ma po takých ľuďoch??

gazpalm
2. júl 2024

@viestta inak aj ja som si to hned vsimla 😄 u teba je to fakt divne 😁

fantaghiro21
2. júl 2024

Normalne mam pocit,akoby som citala o nasej byvalej bytovke😀
Nastastie sme domcek kupili...
Ale tam bolo 5 bytov myslim...

Ale tam boli grill party,hluk,smiech ,zabava prave pod nasim oknom a ja v tej dobe prve,narocne predcasne dieta,ktore som casto ozivovala...

Ale ,dobra sprava je, ja to sice nevolam "karmou" ale spravodlivostou(Bozia)a funguje ....

Osobne by som ja po 22 grilovat negrilovala v bytovke
Myslim,ze nocny klud je nie len o hluku,ale aj o neobmedzovani pachom .
Ine je na zahrade,v dome....
Ostava ti bud grilovat na povolenych miestach ,ak aj nejaky park .
Alebo sa dohodnut s ostatnymi,na domovej schodzi .