Stretli ste sa so sťažnosťou na grilovanie?
Ahojte. Bývame na dedine v bytovke. Konecne sme si kúpili gril a cez víkend som oslávila narodky grilovacku. Na druhý deň má čakal na prízemí oznam od najneprijemnejskeho suseda, čo tu máme, že s tým mám prestať, lebo mu ide dovnútra dym a vôňa.
Dobre čítate: VÔŇA 😂
Písala som starostovi, čo na to povie a on tvrdí, že grilovať môžem, ale potrebujem sa so susedom dohodnúť, kde to bude JEMU vyhovovať.
Väčšiu sprostosť som ešte nezažila.
Stretli ste sa s týmto už?
@fantaghiro21 lenže mne starosta povedal ze si tam grilovať môžeme
@momoftwo pozri koľko je hodín. skoro 23. a oni aj teraz vonku fajčia a hulakaju. lebo už majú vypite. ale to je asi v poriadku 🙂 niekto môže všetko a niekto nič
Autorka tak sa nesťažuj sem, ale zavolaj políciu. Tak či tak súhlasím s názormi, že rozumiem susedovi. Mali ste cez deň grilovať v tom teple, kedy majú ľudia zatvorené okná a nešlo by im to do bytu. Večer ja využívam, že je chladnejsie a zamrzelo by ma keby nemôžem nič otvoriť lebo mi vyštipe dym oči... Tolerancia má byť z oboch strán.
Tak sa zariad podla starostu,hlavne aby si mala nejake jeho vyjadrenie dokladovatelne,zaroven podla domoveho poriadku,podla zakona ....
Zohladni vsetko
A potom aj takata ta jednoducha empatia ,slusnost.
Ako chapem ta,sucitim.
Prezili sme kadeco.od hulvatov az po...
Kde to byvate? Mesto?
A ak v tejto nocnej hodine hulakaku,robia bordel,tak ako mas povinnosti mas aj svoje prava...mozes volat policiu slobodne...
Aj nám sa takto sťažovala jedna pani dôležitá, že jej smrdí prádlo. Dali sme gril na koniec dvora a bola ticho 😀
Neviem kde všetci žijete. U nás sa griluje všade, jednoducho dedina, áno aj pri bytovkách. Vždy sa na tom zabávam že odkiaľ ide vôňa čo to asi bude dobré. Sem tam sa niekto pozabudne aj s hudbou, to sa dá normálne vyriešiť. Nikto sa neuraza. Aby som susedom zakazovala grilovať je už iný hardcore. Nikdy mi dom nesmrdel ani keď grilujeme doma ani keď griluju susedia. A taký guláš keď niekto chystá, od rána rozvoniava. 👩🍳 ☺️
Mimochodom som z mesta a keď sa ľudia vracali z poobedných alebo vyrážali z krčiem domov to bolo smiechu na celé sídlisko. Rada spomínam. Fajne sa to ozývalo. Sused fajčil keď to tiahlo k nam zavrela som okno a bolo
@autorka ten gril neelektricky nebol dobrý nápad k bytovke. Mali ste kúpiť elektrický a bubnovy dlhy 100m predlžovací kábel.
Mám dojem, že tu poväčšine pisalkov dobre kúri na mozog z tých horúčav minulých dní .
Gril bol umiestnený dosť ďaleko od okien, od bytovky, na priestranstve kde prúdi vzduch . Nebol pod oknami, nedymili do bytov. Keby áno - komentuje to alebo sa sťažuje viac susedov.
4 ľudia v kľude sedeli , rozprávali sa,
Kde tu vidíte rušenie nočného kľudu ? Ruchy okolia počuť viac ako ich.
Zato nejaký magor pravidelne hučí po nociach, on so ženou a opitými návštevami, oni fajčia rovno pod oknami a smrad sa vám vinie do okien, a takto vám robí "kultúrny program " viac x za mesiac, .
S mužom si ich prístavte, slušne ale dôrazne ich usmernite, prípadne oslovte susedov aby vás bolo viac a dohovore im ako na minidomovej schôdzi.
A ak bude znova hluk po 22.00, volajte policajtov
ano ze po 22h je nocny klud,cize ci sa ti to paci alebo nie,sused mal pravdu.
Ak by to bolo do 22h,mala by si pravdu ty.
A to Tvoje "senkove"vyjadrovanie 😵💫 Moja kamaratka by si veru tiez nebola. Ste si jedna jedna. Vy ste grilovali, oni vykrikuju po 22h. Jeden ako druhy.
@6mia6 teba asi pozvem na grilovacku najbližšiu 😂
@cacianka ostatní susedia už ich raz volali pred bytovku a povedali im, aby sa stisili, lebo sa vstáva do roboty. Ani prepáčte ani nič. Nevydržalo to ani 2 týždne
@mk1111111111 teba do môjho vyjadrovania vieš čo. Vždy sa správam tak, ako sa správajú ku mne
Buďte ráznejšii, zakricte na nich, zazvonte im, v noci choďte viacerí susedia ich upozorniť, a skúste im zrkadlit - keď oni mávajú siestu, spia, počúvajú svoj program, pusti nejakú dychovku či metal, alebo pohrebnú hudbu k ich stene, smerom k ich oknám a odíď z bytu. Cez deň nerusis nočný kľud 😇
Tak Ti treba 🤣 aka si, takych si zasluzis
@cacianka
@mk1111111111 neviem načo si v tejto diskusii.
@cacianka to nebolo pre teba to hore 😂 ale dobrý nápad ta dychovka 🤦♀️😂😂😂
Sorry ale začať grilovať po 22.00 tak to by vadilo aj mne. A je jedno ako dlho ste grilovali. Proste po 22.00 je nocny kľud a ja napríklad chodievam tak spávať a tiež by mi vadilo počas spánku to dýchať. A je teplo, vetracky mám kvôli tomu zatvorené a potiť sa by sa mi tiež nechcelo. Vsak grilujte v rozumnom čase.
@candii tu ide len o vetracku na kúpeľni. ale dooobre
DOBRE, HALO. ĎAKUJEM, UKONČÍME TÚTO DISKUSIU, DOBRE? KEBY SA DÁ PRÍSPEVOK ZMAZAŤ, TAK HO ZMAŽEM.
Preco? Pretože ti takmer nik nedal za pravdu? Naozaj si rovnaká ako ten váš sused.
Píšeš že naschvál otvorili vetracku, a čo ja mám vestecku guľu aby som vedela, že otvorili vetracku na kúpeľni ? 🤣
Nabudúce,pozvi aj suseda,alebo mu rovno odnes jednu lpociu,
Napísala by som pod oznam: ..Mílý sused, berieme na vedomie, gril posunieme, aby vás čo najmenej otravoval dym a vôňa. Veríme, že nájdeme spôsob ako sa vzájomne rešpektovať bez narušenia dobrých susedských vzťahov,,😋 zatvárať oči a ignorovať susedov nikomu neprospeje…Niektorí ľudia koli nevinnej grilovačke vedia zájsť ďalej ako si myslíš..
Aj si to skús otočiť, že keby si kúpil prvý gril on a griloval tam po večeroch so svojimi známymi, či by to nevadilo vám a či by ste rovnako nevycapili oznam..
Myslím, že si sused zvykne, ohradil sa, len to berte na vedomie a posuňte gril aspoň o meter👍
A ten gril je na tuhe palivo predpokladám. Ono ten dym z toho dreva a uhlia vie byt pekne nepríjemný. Zasmradi to cele okolie. Najideálnejši je elektrický. Ale to neviem ako by si napojila. Alebo by som si prenajala chatu. Je dosť blbé pýtať sa každým suseda ze ci môžeš grilovať...

Autorka pozri, ja neviem nakolko je grilovanie pri bytovke neprijemne, nakolko im ten dym ide do okien, hlavne v lete ked je potreba vetrat a ked este nemate dobre vztahy tak amen tma. Ak to nerobite casto, nemuselo by im to tak strasne vadit, skuste sa s nimi normalne slusne dohodnut. Inak sa budete natahovat nonstop za vsetko.