Sused nám robí peklo zo života: Čo s tým robiť?
#vylev
Sme už na tom tak zle, že ideme hľadať podnájom a musíme nechať náš byt prázdny. ☹️
On býva nad nami, je to feťák, ktorý má aj psychické diagnózy. Celé noci trieska, dupe, skáče, púšťa nepríjemnú hudbu, kričí, nadáva, trieska vchodovými dverami, hádže o zem predmety.
Nezvládame to už. Nikomu na okolí nevadí ani tá hudba. Všetci sa ho boja. Ja mám malé deti, potrebujem už kľud.
Najviac, čo ma trápi, že na podnájme budeme žiť z mesiaca na mesiac, bez toho, aby sme si niečo odložili. Čo teraz dokážeme odložiť budeme platiť podnájom. 😢
Žiť s takýmto vyšinutý človekom neprajem nikomu.
Polícia nič nepomôže, už keď počujú jeho meno, sú neochotní a nepríjemní. Domovníčka nič, tá ma strach.
Ja kvoli bláznivo musím ukrátiť svoje deti a odísť z nášho bytu. ☹️
Som nešťastná.
Vsetci co radia predat byt: urobili by ste to co radite? Predat byt, ktory ste napr kupili pred menej ako 5 rokmy, tzn pri predaji by ste platili dan z predaja? Alebo este lepsie: pod cenu tak, aby ste sa ho zbavili co najrychlejsie? Si predstavte takyto byt kupovat. Vobec by vam nebolo divne, ze byty v tej lokalite idu o cca 15-20% viac ako tento byt? Sa pocuvate? To su rady. Preco mam ja platit pravnika? Riesit to na bytovej schodzi, je nejaky domovy poriadok, podla ktoreho sa maju vsetci obyvatelia spravat a dodrziavat. Ked tak platit pravnika z fondu. Je to zalezitost vas vsetkych ako majitelov bytov. Nie jednotlivca. Ci si myslite, ze mne ako jednemu majitelovy bytu, ked sa mi nebude pacit vase spravanie, staci zajst za pravnikom a riesit? Policajtov volat, volania nahravat, volat ku kazdemu hluku po 22:00 do 6:00. Bude dostavat pokuty, neskor koli opakovanemu problemu, moze byt aj inak sankcionovany. Nedat sa odbyt.
PS: politika je vsade. Estok nas nezachrani, ale potapanie mu ide dobre.
To ma veľmi mrzí, viem si predstaviť, čo to musí byť, navyše keď máš ešte malé deti. Keď už o tom vie aj polícia a nič s tým nerobí, tak si myslím, že ani ty veľa nezmôžeš.
Ako fyzicky zdatny je tvoj manzel? 🙂
@zelenina1 dosť, ale stale sa krotí, pretože sa bojíme, že keď bude v robote, tak mňa s deťmi môže napadnúť. Uz dva krát sedel po cca 2 roky. Napadol ženu, zbil, vyhrážal sa a potom zničil majetok nejakému pánovi, čo mali nevysporiadané účty, sledoval ho a este ho aj napadol s nožom.
@jajajaja2 toto je ten lepší prípad, ale ked maš susedov ako ja, ktorí nehasia, čo ich nepáli, neodhlasuju nič užitočne, všetci maju nasrane až za ušami - vekova kategoria 70+, nepodporia žiadny dobry navrh, ešte ty si zlý, ked sa k niečomu ohradzuješ, tak nezmôže nič..stalo ma to 5 rokov agitovania a nervov, a vysledok je ten, že ma prestali zdraviť..takže tvoje rady zneju velmi ideove, ale v našom dome by si na schôdzi nepresadil vôbec nič a sama autorka napísala, že susedia sa boja a davaju od toho ruky preč..pokiaĺ sa to ich priamo nedotýka, môže sa aj na hlavu postaviť
@user62056819 😄
Ja by som volala policiu VZDY! A nezaujimalo by ma ze sa im nechce a bla bla, len nech pridu
@lonsdaleka88 to nie, no tí normálni už dali výpovede.
@user62056819 a on potom natrie nám. Susedke na prízemí nalial pod dvere benzín a zapálil a rozbil jej okno, pretože jej pes skočil po jeho psovi. Ďalšej susede ktorá byvala na jeho poschodi vylial plny kybel výkaloch svojich.
A to mu psychiater nedava nic na ukludnenie? Vies kam sa chodi liecit? CI je nelieceny?
Ked je taky nebezpecny, tak trestne oznamenie, podat na sud, poradte sa s pravnikom, ja sa nevyznam, ci to je mozne a nariadit povinne liecenie. Spojili ste sa susedia, ked im robi zle tiez? Od viacerych ti bude mat vacsiu vahu.
to je sila to co je zač, nejaký mafian?
@karolinakr nie, obyčajný niktoš, len má zazobaného brata. Tuším mu dal aj falošnú zmluvu ze pracuje, ked dosiel z basy
Najhorsi na tejto situacii je fakt, ze fetak byva nad vami. 🙂 V pripade vyhrotenia susedskeho kofliktu ma lepsie karty.
@zelenina1 však to, muž nechce s ním nič riešiť už. Ale ja keď vybuchnem, najradsej by som bola keby ho išiel vytrieskať, ale on nechce vôbec ani ísť mu dohovoriť ani volať policajtov. Len odíď
Ahoj, ma vodicak? Ja som este o tom nepocula, ze by sa policia bala fetaka.
Skor na takychto poluju, lebo dostavaju body za toto. Keby mal vodicak zavolala by som na policiu, urcite ho vtedy dostanu.
@mira0611 práveže nemá.
Podľa tvojich posledných komentárov mám pocit, že tvoj manžel sa ho bojí. To je najväčší problém. Musí si vedieť ochrániť rodinu, áno, je to riziko ale pokiaľ sused bude mať pocit že všetko môže nikam sa nepohnete. Ak dobre čítam, vy už ani tých policajtov nevolavate. Nuž obrovská chyba. Takto vám neostáva iné ako odísť.
Keď si púšťa hudbu a podobne neskúsili ste mu vypnúť prúd? Hlavné ističe bývajú na chodbe. Nemyslím si, že zdrogovany človek si to bude vedieť nahodiť.
Máme podobného suseda, alkoholik, nezamestnaný, stále žúrky a podobne. Raz mu bol manžel dohovoriť, neklopal, skoro mu vykopol dvere. S revom na celú bytovku naňho nahucal a odvtedy máme pokoj. Chodí chlastat ku kamarátovi.
Nemáš nejakých bratrancov vypasených vyholené hlavy a smrť v očiach? Najala by som takých.nech idú s ním " porozprávať"...
Poznám prípad kedy to pomohlo...
Ani sa dotyčného nedotkli.len naznačili.nech sa správa ako sa patrí....
Nevies co fetuje?
Mozno este neskusil fent@nyl😡chvilu to trva, ale nie roky, ako na kokaine...
Dost ironie, ked som ta citala, hned mi prebleslo-hla, pravny stat.
Ci fico, ci matel, ci odor, vsetko jeden mordor.
Pomoz si clovece a plat si aj tych, co ti nepomozu.
Stat si nevie poradit s jednotlivcom, co potom, ked sa tu rozmozu rabovacky, gangy, horiace ulice, ako v Parizi na Silvestra🔥...
Aj ten brat, drbnuty, uz len ked niekto veri na karmu, nevadi mu, ze ho X partaji nenavidi, vsak on ma moznosti a nespravi NIC💦
@dobryden bohužial na susedské spory je polícia krátka. Ako ak ich zavoláš raz, prídu, skúsia dohovoriť-či nezaberie, ale ked nemôžu nič viac, tak chodiť tam dohovárať 10 krát mesačne im príde zbytočné mrhanie času. U nás jedine súdne to riešiť 5-10 rokov. V tomto chýba na Slovensku legislatíva a nevie nik účinne a rýchlo v takýchto sporoch zakročiť.
@karolinakr len aby potom tú veselú rodinu odtiaľ dostala preč....
@lonsdaleka88 Tak pred Estokom to bolo ako tak ,ale teraz je to omnoho a omnoho horsie a bude horsie...daju take zakony,ze si ani tu neprdnes slovom ,uz pojdu po tebe hahahahaaaa
@lonsdaleka88 však utekať zo svojho bytu do draheho podnájmu ten by letel ako handra.Je to sice taka priležitosť že ak ten feťak býva na prenájme tak majiteľ by ho mal vyhodiť hlúpáka a nie slušný ľudi čo pekné bývaju ešte pôjdu kôli debilový bývať do prenajmu.
@alickapusinka ten byt je jeho a jeho otca, pol na pol.

@karolinakr takí možno nebudú platiť najom.. a bude mať ďalší problém na krku