icon

Susedské vzťahy a hlučné dieťa

4. aug 2025

Ahojte, neviem ako sa zachovať, deje sa to už viac ako rok. Susedia majú trojročného syna. Bývame v bloku. Vždy keď s ním niekam odchádzajú alebo prichádzajú, kričí malý na celý blok. Jemu sa zjavne páči tá ozvena, ale je to naozaj nepríjemné. Odchádzajú ráno o 07.15 niekam, vykrikuje po celom bloku, cez deň tiež kedykoľvek idú a večer to isté. Často s ním prichádzajú večer po ôsmej domov a krik je tu zase. Mysleli sme si, že z toho vyrastie, že si zvykne na blok a ozvenu alebo, že ho rodičia upozornia, nič z toho sa nestalo. Ja som osoba okolo 50r a veľmi by som nechcela byť tá stará ufrflaná pani, čo ich ide na niečo upozorňovať, oni môžu mať obaja do 28 rokov. Ja pracujem často z domu takže to nie je bohviečo a manžel pracuje na zmeny, čiže ráno príde, ide spať a vždy ho zobudí ich syn. Sme ticho, nikto nič nehovorí, len neviem, či sa ozvať, ale nechať kým naozaj z toho o dva roky vyrastie a my zošedivieme 🙂.
Môj muž im nič nepovie, tiež je mu to blbé.

Strana
z4
anonym_27dfd8
4. aug 2025

@anonym_autor a kolko tak kričí ? Ak je to do 5 minút tak fakt by som bola Asi ticho ... Je to dieťa

anonym_fc08d8
4. aug 2025

Je rozdiel, či kričí len tak akože sranda alebo kričí, plače a nemôžu ho v tej chvíli utíšiť. Vidím to na vnucatach, bolo obdobie, keď ho jednoducho neutisil nik. Musí to prejsť. A aj pri občasnom zakricani by som z toho nič nerobila, je to dieta, vyrastie z toho, ved nočný klud neruší. Ale to som ja.

taktotedanie
4. aug 2025

Krici 5min co vyhde k bytu, uz fakt su ludia totalne mimo, to ze by clovek po spickach chodil a nedajboze len sa suchol okolo vasich dveti, nikdy ste deti nemali? Prestane ho to bavit
Bud ticho

gribka1
4. aug 2025

Dvere máte normálne? Ako to môže byť až tak počuť? Ale, ak aj áno, je to dieťa a vyrastie z toho.

marsmykkok
4. aug 2025
@anonym_fc08d8

Je rozdiel, či kričí len tak akože sranda alebo kričí, plače a nemôžu ho v tej chvíli utíšiť. Vidím to na vnucatach, bolo obdobie, keď ho jednoducho neutisil nik. Musí to prejsť. A aj pri občasnom zakricani by som z toho nič nerobila, je to dieta, vyrastie z toho, ved nočný klud neruší. Ale to som ja.

@anonym_fc08d8 podľa toho čo autorka píše, tak zo zábavy lebo sa mu páči tá ozvena, nie kvôli tomu že mi nezvládol emocie a plakal/jačal. A teda podľa mňa by mali rodičia zasiahnúť aby sa nezabával tak že obťažuje všetkých susedov...

krasneleto
4. aug 2025

@anonym_autor normalne sa rodicov spytat, ci je dietatko mentalne zdrave a ak ano, slusne ich poprosit vzhladom na vyssie uvedene, aby chlapcovi dohovorili... predsa len nie ste na samote u lesa ale v spolocnom panelaku a nikto druhemu nechce robit predsa zle

krasneleto
4. aug 2025
@anonym_27dfd8

@anonym_autor a kolko tak kričí ? Ak je to do 5 minút tak fakt by som bola Asi ticho ... Je to dieťa

@anonym_27dfd8 dieta, ktore ma rodicov... ci? ak to robi z pasie, nech s tym prestane, jednoduche...

autor
4. aug 2025

kričí, lebo sa mu to páči. Kričí ahoj, píska, víska. On neplače. Len je toto niekoľko krát denne obťažujúce. Máme bezpečnostné dvere. Komentujú to viacerí v bloku, ale nikto im to nepovedal.

gribka1
4. aug 2025
@marsmykkok

@anonym_fc08d8 podľa toho čo autorka píše, tak zo zábavy lebo sa mu páči tá ozvena, nie kvôli tomu že mi nezvládol emocie a plakal/jačal. A teda podľa mňa by mali rodičia zasiahnúť aby sa nezabával tak že obťažuje všetkých susedov...

@marsmykkok Tak snáď to nerobí hodinu ráno a hodinu večer.

krasneleto
4. aug 2025
@taktotedanie

Krici 5min co vyhde k bytu, uz fakt su ludia totalne mimo, to ze by clovek po spickach chodil a nedajboze len sa suchol okolo vasich dveti, nikdy ste deti nemali? Prestane ho to bavit
Bud ticho

@taktotedanie v case, ked tvoje deti spia, ked na 5 min niekto pusti diskoteku a bude z toho dieta dve hodiny vrieskat... to bude rovnakych iba 5 min a rovnaky postoj?

gribka1
4. aug 2025

Veď keď už je to neznesiteľné, otvorím dvere a zakričím, keď sú na inom poschodí tak nebudú vedieť kto😂

beata_k
4. aug 2025

Normalne by som im to povedala. Nevidim jediny dovod aby dieta hulakalo pre radost 7:15.

krasneleto
4. aug 2025
@anonym_autor

kričí, lebo sa mu to páči. Kričí ahoj, píska, víska. On neplače. Len je toto niekoľko krát denne obťažujúce. Máme bezpečnostné dvere. Komentujú to viacerí v bloku, ale nikto im to nepovedal.

@anonym_autor slusne sa s nimi porozpravat... a byt voci sebe ustretovy... dieta , ktore place, lebo ma problem, v poriadku, dieta ktore ruka lebo sa mu to bohovsky paci a rodicom zjavne tiez, tak to prr... odtial potial... predpokladam , ze to dieta tiez nechodi spat az 22,00 a neznamena to, ze dovtedy susedia peckuju hudbu, lebo nerusia nocny klud nie? u nas v bytovke ked som sa nastahovala boli rodiny s 9 rocnymi detmi, a starsi ludia... potom sa nam narodili deti a ide to v zajomnom respekte a nesnahe robit si co sa mi zachce, lebo ved dieta.. to za mna nie je argument... to je nieco podobne ako opakujuce sa diskusie , ze deti cez den lietaju po byte, vsetkym trieskaju, hulakaju a podobne... vsetko by malo mat svoje hranice a neprekracovat hranice zivota niekoho ineho...

autor
4. aug 2025
@krasneleto

@taktotedanie v case, ked tvoje deti spia, ked na 5 min niekto pusti diskoteku a bude z toho dieta dve hodiny vrieskat... to bude rovnakych iba 5 min a rovnaky postoj?

@krasneleto presne tak, tu spia nielen dospelí ľudia, aj deti, máme tu aj onko pacientov, ktorí potrebujú kľud, aj ľudí po zmene, pracujúcich ľudí. Teraz cez leto sa to deje minimálne 8x denne, čo som dnes napočítala. Len my je zvláštne, že keď ide s oboma rodičmi, ani jeden mu nepovie, tíško, nemusíš kričať na celý blok. Pekne vysvetliť dieťaťu to a nerobí. Keď majú návštevu doma, návšteva vyjde pred dvere a oni sú schopní 10 minút stáť pri výťahu a on vykrikuje, víska. Minule to bolo o 21.30 večer. Nespal lebo asi mali návštevu, neviem.

anonym_11dc74
4. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor upozornila by som rodičov, bolo by mi fuk, či som za ufrflanú staršiu dámu. Ak by išlo o ročné dieťa, tak by som to samozrejme neriešila, ale trojročnému sa dá vysvetliť a treba ho viesť k tomu, aby svojím správaním neobťažovalo okolie. Ak je to zdravé dieťa, v troch rokoch už veľmi dobre chápe

katusik456
4. aug 2025

@anonym_autor určite nekričí takto hodiny, áno je to nepríjemne, máte asi aj zle dvere keď to takto počujete. Som na mieste vašich susedov, syn ledva rok a vyprevádza ocka ráno do práce a tiež proste sem tam hlasnejšie začne blabotat o 7 ráno, môžem mu hovoriť pst koľkokrát chcem, nemá ani rok. Rovnako keď niekoho víta proste zvýskne. Netrvá to ani minútu. Kebyže toto rieši nejaká suseda, asi si poklopem po cele v duchu, inak by som to riešila neutrálne. Nenechavam hulakat dieťa a pochybujem, ze oni sú 3x nadšení, keď toto robí.

13uzivatelka11
4. aug 2025

Chápem že nechceš prísť s nimi do konfliktu, môže to byť neprijemne.. skúste nechať aspoň nejaky odkaz že to vyrušuje ostatných.. mne to teda v pohode nepríde a nenechala by som takto moje dieťa vyrušovať v bytovke.. možno si to rodičia neuvedomuju že to tak pocut, ale pravdepodobne im to príde v pohode ako väčšine tu..

prasiatko30
4. aug 2025

Boze to je naozaj tak pocut?? Ja pocujem kazdy den ako brese susedov pes - pocuje susedov ako idu z garaze domov a brese az kym nedojdu na prve poschodie a je jedno ci je to o 8 rano alebo o polnoci. Este som sa mu nebola stazovat ani raz. Susedovie dieta zakazdym ked prejdu cez dvere tak place, vzdy sa musim zasmiat lebo mi to pripomina moje deti. Zi a nechaj zit. Btw neutesuj sa tym, ze si stara, si ufrflana a prilis pocuvas co robia susedia. Ked ti vadi ruch okoliteho sveta daj si do usi stople a mas to.

viestta
4. aug 2025

Pani XY,
prosime Vas, upozornite vash syna aby nevykrikoval na chodbe, rusi nas to.
Dakujeme

Vasi susedia

a vylepit do vytahu alebo im to hodit do schranky

katusik456
4. aug 2025

Ja sa rovnako nesťažujem, keď tesne ored 21 začali susedia vysávať a trieskaju tým vysávačom všade, samozrejme izoláciu nemajú žiadnu, my budeme prerábať ochvilu aj kvôli tomu hluku zhora. Tiež keď kričia po sebe bežne o 24 hodine, nesťažujem sa a to sú cez 50 vsetci 😀 proste blok je blok.

beata_k
4. aug 2025
@katusik456

@anonym_autor určite nekričí takto hodiny, áno je to nepríjemne, máte asi aj zle dvere keď to takto počujete. Som na mieste vašich susedov, syn ledva rok a vyprevádza ocka ráno do práce a tiež proste sem tam hlasnejšie začne blabotat o 7 ráno, môžem mu hovoriť pst koľkokrát chcem, nemá ani rok. Rovnako keď niekoho víta proste zvýskne. Netrvá to ani minútu. Kebyže toto rieši nejaká suseda, asi si poklopem po cele v duchu, inak by som to riešila neutrálne. Nenechavam hulakat dieťa a pochybujem, ze oni sú 3x nadšení, keď toto robí.

@katusik456 No, len ked ti ine dieta bude budit to tvoje, tak rychlo zmenis nazor. Nech sa s tatom luci pri zatvorenych dverach.

gribka1
4. aug 2025

Akože jasné, po 22 už musí byť kľud, ale dovtedy z každej strany, či poschodia niečo počuť. Bývanie v bytovkách má proste svoje čaro.😂

autor
4. aug 2025
@gribka1

Akože jasné, po 22 už musí byť kľud, ale dovtedy z každej strany, či poschodia niečo počuť. Bývanie v bytovkách má proste svoje čaro.😂

@gribka1 čiže ja keď sa budem s mužom lúčiť o 21.30 pri dverách a budem pri tom výskať a kričať ahoj, jeho meno, a rôzne výkriky, tak to bude ok.

gribka1
4. aug 2025
@anonym_autor

@gribka1 čiže ja keď sa budem s mužom lúčiť o 21.30 pri dverách a budem pri tom výskať a kričať ahoj, jeho meno, a rôzne výkriky, tak to bude ok.

@anonym_autor Samozrejme, nič s tým nikto nespraví. Jedine, že niekomu puknú nervy a bude to riešiť. Čo môžeš urobiť aj ty.

xena0
4. aug 2025

Akože je divné ozaj že ho rodičia neupozornia a nechajú ho vykrikovať zakaždým...nepoviem pár krát ale takto opakovane a pravidelne to by som im povedala. Prípadne ako bolo kdesi vyššie spomenuté keď budú na inom poschodí otvoriť dvere a zakričať tiež nech je ticho 😃😃

liusa82
4. aug 2025

@anonym_autor nuž niektorým rodičom je to roztomilé alebo aj smiešne.Nijako to dieťa nevychovávaju a k ničomu nevedú že tam nebývaju len oni.Teda aby rešpektovalo že tam býva aj niekto iný.A to bud ešte rada že nerúkajú spolu s nim lebo aj takých som zažila v bytovke ked sme ešte bývali.Tiež nechápem takých rodičov čo neupozornia,nič nepovedia.Ten oznam je dobrý nápad nalepiť na dobre viditelné miesto.Ja som mladá ale vadilo by mi to tiež.Toto nie je o veku

gabrielkaa
4. aug 2025

@anonym_autor Ak ti to vadí, vadilo by to aj mne keby ma ráno po nočnej niekto zobudil, a naozaj na to stačí 2-3 min. kriku aby som úplne precitla, tak napíš anonymne na papier nejaký odkaz a prilep to na vchodové dvere.

anonym_4a794c
4. aug 2025

@anonym_autor pytas sa na fore pre matky. Jasne, ze dostanes odpovede, ze ved je to dieta. Slusne susedom povedz, ze to vadi, alebo nalep konkretny oznam na dvere. Ludia si neuvedomuju, ze cudzie deti a ich prejavy nikoho nezaujimaju. Nemozme vsetci vrieskat.

janamoto78
4. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak žiaľ, asi ťa to nepoteší, sle odcházajú 7:15, keď už netrvá nočný kľud a vracajú sa okolo 20:00 keď ešte nie je nočný kľud. Riešiť dohovorm rovno chlapcovi: juúj ty máš ale silný hlas, ale vieš čo? Musíš byť na chodbe potichu, lebo ujo sused spinká lebo prišiel unavený z práce.” Daj mu do ruky jedno zdravé lízatko, alebo nálepku a povedz mu, že zajtra dostane ďalšiu keď nebude kričať.

gribka1
4. aug 2025
@gabrielkaa

@anonym_autor Ak ti to vadí, vadilo by to aj mne keby ma ráno po nočnej niekto zobudil, a naozaj na to stačí 2-3 min. kriku aby som úplne precitla, tak napíš anonymne na papier nejaký odkaz a prilep to na vchodové dvere.

@gabrielkaa No tak ľudia po nočnej to majú veľmi zlé. Hluk bežného dňa, vonku či od susedov. Ale bohužiaľ, tiež sa s tým nedá veľa robiť.

Strana
z4