icon

Svadba pod psychickým tlakom

14. máj 2025

Ahojte, so snúbencom, s ktorým sme spolu už dlhé roky chystáme svadbu, má byť o 2 týždne.. keďže výdavky na ňu sú veľké, posledné 2 roky sme obaja veľa makali pracovne ale aj čo sa týka vlastného bývania, najmä partner pracoval naozaj veľmi veľa všetko čo mohol, bola to však jeho iniciatíva, vlastne on bol hlavne za to, aby sme mali veľkú svadbu čo sa týka počtu hostí.. vravel, že to bude v pohode že to zvládne, že je to krátke obdobie, potom polavi.. lenže teraz sa mi priznal, že mu je už nejakú dobu zle, psychicky.. že má pocit že to celé bolo naňho príliš veľa, že je nešťastný a má aj samovražedné myšlienky.. spýtala som sa ho, či chce zrušiť svadbu, vravel že nie, že ma ľúbi a chce si ma vziať.. mne je však z toho ťažko, jednak mi ho je ľúto a chcem mu pomôcť, na druhej strane však neviem kde mi hlava stojí keďže už svadba klope na dvere, a tiež mi je ťažko z toho, že v období, ktoré by malo byť pre nás krásne a šťastné, on má úplne iné pocity..

Strana
z3
bessie12
15. máj 2025
@nelka93

Definuj co je veľká svadba? Ja mam svadbu o 3 mesiace a teda nerutim sa kvôli tomu, ani nemusím driet ako kon a to budem mat do 50 ľudí. Ale dat za svadbu desiatky tisíc je prehnane, treba spraviť takú, akú si môžete dovoliť. Lebo takýmto štýlom sa možno vydal, ale chlap sa zabije, lebo to neunesie a to asi nechceš.

Pripájam sa k @nelka93 . Co je to podla teba veľká svadba. My máme svadbu budúci mesiac a to hneď 2x v 2 krajinách. Počet hostí od cca 40 do 60. Pracujeme normálne. Snúbenec občas ostane dlhšie alebo ide skôr do práce, ale so svadbou to nemá nič spoločné. To robí vždy, keď má možnosť.
Ako už je spomenuté vyššie. Treba si urobit takú svadbu, na akú máte. Nie je potrebné robiť žiadne divadlo kvôli par hosťom, len aby ste im ukázali, že vy na to máte, aj keď nemáte. Zdravie je na prvom mieste. Nemáš to, tak nemáš nič. Dajte sa do pohody a uberte trochu. Inak na to môžte doplatiť.

marryliese
15. máj 2025

Vydržte to. Svadba je strašný stres ale už keď príde ten deň budete radi že ste do toho šli. My sme síce nemali až takú veľkú svadbu ale stresov som mala toľko ze deň pred svadbou som sa skoro psychicky zrútila. Treba to vydrzat, nebrať to tak tragicky,ak sa niečo aj pokazi, nevadi. Nám na fotenie pršalo, sálu sme chystali ráno v totálnom zhone,lietali sme tam celá rodina aby sa všetko stihlo, ale nemenila by som. Užijete si to potom. Partner nech už zvolni, peniažky sa vám vrátia na daroch.

777januska777
15. máj 2025
@nyusika

@kavasmliekom mysliet si mozeme hocico...fakt je, ze je labilny a naozaj by som to prehodnotila...

@nyusika samovražedné myšlienky môžu mať základ v rodine a áno môžu byť znakom nejakej lability, ale samovražedné myšlienky nemusia byt cely život. Ja som tiež mala samovražedné myšlienky ako pubertiacka. A dnes mam rodinu a som vyrovnaný človek. So samovražedných myšlienkami sa ma pracovať a snažiť sa nájsť príčinu. Práveže človek co svoje samovražedné myšlienky prekoná vie pochopiť druhých a vie im pomôcť.

nyusika
15. máj 2025
@777januska777

@nyusika samovražedné myšlienky môžu mať základ v rodine a áno môžu byť znakom nejakej lability, ale samovražedné myšlienky nemusia byt cely život. Ja som tiež mala samovražedné myšlienky ako pubertiacka. A dnes mam rodinu a som vyrovnaný človek. So samovražedných myšlienkami sa ma pracovať a snažiť sa nájsť príčinu. Práveže človek co svoje samovražedné myšlienky prekoná vie pochopiť druhých a vie im pomôcť.

@777januska777 to je v poriadku.
ja sa mozem ale sama rozhodnut, co vycuvam zo zvazku s takynto clovekom.
nic to nemeni na fakte, ze sa mu budem snazit pomoct.
pokial by som uz za neho bola vydata, samozrejme, toto by nebol dovod na rozvod.

zuzik1407
15. máj 2025

Ja som to mala kvôli oslave,robila som si ju sama.40 ľudí a veľká oslava so všetkým.sama nákupy,zháňanie,hudba,výzdoba.myslela som,že skolabujem.Po oslave všetko opadlo.ja som taká ,že všetko musí byť tip top.zbytocne stresy.

mnamko
15. máj 2025

Mala som dve svadby ,nikdy ziadny stres a to pri druhej sme si aj zemiakový šalát robili aj cely nakup od mäsa,malinoviek atď...
Mne sa skor zdá,že si na svadbu aby bola podľa tvojich predstáv požical a boji sa či to bude vedieť vrátiť

klotildabazarik
15. máj 2025

Nechapem "vyznam" celej svadby, v dnešnej dobe, ale to je iba moj nazor, este kvoli takej "kravine" si ohrozí zdravie,

johanka21
15. máj 2025

Nechápem, prečo píšeš sem. Tu síce možno nájdeš nejaké rady, ale najlepšia a možno aj najčastejšia bude, nech sa čo najskôr obráti na odborníka, čiže nech si zájde k lekárovi. Ak má trpieť depresiami, tak to treba podchytiť včas. Veľké plus je, že sa veľmi ľúbite. Držím Vám palce a prajem veľa šťastia l.

ttymea
16. máj 2025

Ak môžem poradiť tak zrušiť svadbu. Zdravie priatela je prvoradé. Navštíviť psychiatra nasadí mu liečbu neboj bude dobre poznám to. A keď mu bude lepšie tak potom môžete riešiť svadbu. Takto si to vôbec neužijete. Ja som mala malú svadbu žiadne posedenie len úrad a na dovolenku. A v živote som to nelutovala. Kopec peňazí na to minieš a koľko stresu okolo načo. Pre koho? Svadba je o Vás dvoch a treba si to užiť. Okolie bolo na nas chvílu nasrané ale potom povedali že sme spravili to najlepšie. A teraz si nikto ani nespomenie čo a ako bolo. Takže riešiť priatela a na ostatne sa vybodni. To nieje dôležité. Teraz je prvoradí on. Ak mu nepomôžeš a nepojdete k lekárovi môže sa stať to najhoršie viem o čom hovorím. Veľa šťastia a uvidíš že bude všetko v poriadku. Chce to čas. Nenechaj to len tak.

veroni2
16. máj 2025

Toto mozu byt stavy z vyčerpania, ktore mozu prerásť v paniku az depku. Treba riesit liekmi a pomoze to. Objednať sa ku obvodakovi a tiez psychiatrovi. Rychle objednanie do 3 dni za 150 ale stoji to za to. Lieky zaberajú do 2 týždňov. Pomoze mu to. Netreba to zanedbať. Sebevrazedne myslienky su toho symptómom. Nech si urobí Beckov test psychického stavu. Je nanete.

margotka17
16. máj 2025

Svadobný deň prebehne čo by dup, tak ho ukludni. Možno by mu pomohlo pár dní voľna, bazén, sauna a Magnézium k tomu. Už, ked je to všetko o pár dní, nerušila by som to. Viem, že sa obaja aj tešíte aj stresujete, či bude všetko tak, ako chcete. No ver mi, že aj keď nejake prkotinky nevyjdú, všetko bude ok. Sobáš trvá pár minút a potom vás už čaká len dobrá zurka, chutné jedlo a skvelý tanec. Držím vám palceky a želám všetko šťastie sveta 🍾🍷

nika_23
18. máj 2025

Áno, veľké svadby boli v minulosti,ale platili ich rodičia.Bola to pre nich česť,často na ňu šetrili dlhé roky,pozývali celú Familie,susedov a čo ja viem koho.No dnes keď si to poväčšine platia ľudia sami,plus chcú zabezpečiť bývanie,nedá sa všetko.Radsej menšia svadba v kľude ako 150 ľudí a mladí sa majú zrútiť a zadlžiť na roky kvôli 1 dnu.

domi4545
18. máj 2025

Už by som to nerušila ak to má byť o dva týždne. Zálohy máte už predpokladám poplatené a to Vám už nikto nevráti. My sme mali ca 80 ľudí (2roky dozadu) stálo nás to okolo 10k (ale mali sme pár ľudí aj ubytovaných) a teda všetko sa nám to vrátilo v daroch. Ja neľutujem ani jeden cent z tých peňazí (aj keby sme toľko na daroch nedostali, lebo sme to ozaj nečakali). Boli sme na mnoho svadbách a mali sme potrebu a chuť pozvať tých ľudí osláviť s nami náš deň. Malo to svoje muchy ale bolo to super. Aj keď znovu by som to organizovať už nechcela :D Dotiahnite to do konca a potom si oddýchnite. Držím palce

vespertine
18. máj 2025

Teraz to rušiť je totálna sprostosť. Ale ideálne je poľaviť, ísť spolu do prírody, odfúknuť, vyspať sa, väčšina vecí je už vybavená predpokladám. Ak sa dá niečo oželieť, zrušiť z programu, zrušte nejaké časti a spravte ich voľnejšie. Svadbu ako takú nie, nič by to nevyriešilo, práve naopak.

gab1sol
18. máj 2025

Autorka, všetci sa upreli na svadbu… Ale hneď v úvode píšeš, že “čo sa týka aj vlastného bývania”.
Svadbu by som asi nerušila. Pri veľkej svadbe už máte asi všetko zajednané a storno by pravdepodobne znamenalo nevrátenie záloh, čo by ho asi ešte viac mrzelo…
Ja by som navrhla dva-tri dni dovolenky teraz a veľa, veľa sa rozprávať. Aké má plány, očakávania, zistiť, či po svadbe naozaj poľaví, alebo sa bude hnať za niečim iným. Napr. za tým bývaním. A ak je to možné, snažiť sa dohodnúť nejaké sedenie aspoň u psychológa.

laurabiagotti
18. máj 2025

Radsej ist na nadhernu svadobnu cestu do zahranicia za tie peniaze a si ist ddychnut a mat len obrad a rodicmi a svedkami..naco velku svadbu kde sa pridu len najest a minut peniaze na ktore makal ako blazon...nikdy...Uzite si tie peniaze inak...nie aby si to uzivali ini za vas

janamoto78
18. máj 2025

Prepáč, ale nikdy by som si nevzala človeka, ktorý má samovražedné myšlienky. Nikdy. Proste toto je pre mňa absolútna výstraha.

tamta
18. máj 2025
@janamoto78

Prepáč, ale nikdy by som si nevzala človeka, ktorý má samovražedné myšlienky. Nikdy. Proste toto je pre mňa absolútna výstraha.

@janamoto78 och, kolko odsudenia v tvojej správe... Veľmi si prajem, aby sa nikto z tvojich blízkych nikdy neocitol v takej tazivej situácii, lebo u teba by asi pochopenie a empatiu darmo hľadali.. Absolútna výstraha pre ľudí v tvojom okolí

mirka0677
19. máj 2025

Ak má priateľ sebevražedné myšlienky, určite potrebuje odbornú pomoc. Neviem, či je dobre svadbu odložiť, keď vlastne len kvôli nej sa dostal do takéhoto stavu. možno skôr vziať si na posledné dni alebo týždne dovolenku, aby ste nemuseli chodiť do práce a ešte aj riešiť veci okolo svadby.
A tie reči, že rozísť sa s ním... akože oni sú niekoľko rokov spolu, milujú sa, majú pár dní do svadby, kde si budú sľubovať v dobrom aj zlom, zdraví aj chorobe.. v podstate už akoby svoji aj boli. A príde prvá choroba a ona ho má bez rozmýšľania opustiť? Ak je jej partner v depresii, čo pravdepodobne je ( a čo možno spustil len stres z práce kvôli svadbe a bývaniu), tak je to jednoducho choroba, ktorá sa dá liečiť. Už vidím tie reči, čo by tu boli, keby to bolo opačne: ona by napísala, že ju chce snúbenec pred svadbou opustiť, lebo dostala depresiu. Nie len ženy majú nárok mať psychické problémy. Ale beriem, že to musí byť zložité pre oboch.

janamoto78
19. máj 2025
@tamta

@janamoto78 och, kolko odsudenia v tvojej správe... Veľmi si prajem, aby sa nikto z tvojich blízkych nikdy neocitol v takej tazivej situácii, lebo u teba by asi pochopenie a empatiu darmo hľadali.. Absolútna výstraha pre ľudí v tvojom okolí

@tamta nemám pochopenie pre niekoho, kto má psychický problém a nerieši ho u psychiatra, ale vyhráža sa samovraždou. U nás v rodine nie je miesto pre pochopenie takýchto porúch. Ak má niekto chorú hlavu, nech si ju dá liečiť. So zlomenou nohou by tiež nebehal. Takže neťahaj láskavo do toho moju rodinu. Bez váhania by som poradila to isté čo tu. V opačnom prípade odstrihávam takúto osobu. Vydierať sa nenechám. Empatia nie je o falošnom dobroserstve..

malary
19. máj 2025
@janamoto78

@tamta nemám pochopenie pre niekoho, kto má psychický problém a nerieši ho u psychiatra, ale vyhráža sa samovraždou. U nás v rodine nie je miesto pre pochopenie takýchto porúch. Ak má niekto chorú hlavu, nech si ju dá liečiť. So zlomenou nohou by tiež nebehal. Takže neťahaj láskavo do toho moju rodinu. Bez váhania by som poradila to isté čo tu. V opačnom prípade odstrihávam takúto osobu. Vydierať sa nenechám. Empatia nie je o falošnom dobroserstve..

@janamoto78 on sa nevyhrážal. Hovoril ako na tom je

frzeiovn
20. máj 2025

Ja som mala tiež podobné pocity, veľa toho bolo...z každej strany a skončila som v nemocnici, proste musí vypnúť a venovať sa len tebe, nemyslieť na to všetko, čo ho teraz dobehlo a potom medové týždne. To je presne dnešná doba, chceme dosiahnuť niečo, na čo proste nemáme a život ide pomedzi prsty...

mariazatkova
22. máj 2025

Jedno príslovie hovorí ze menej je niekedy viac.

schatzinkaschatzinko
22. máj 2025

On ma samovražedné myšlienky kvôli svadbe s Tebou? Alebo kvôli niečomu inému?

janamoto78
22. máj 2025
@malary

@janamoto78 on sa nevyhrážal. Hovoril ako na tom je

@malary no zle. A bude ešte horšie.. s niekým kto sa rúti už pri plánovaní svadby, by mala rozhodne do ďalšieho života svietiť kontrolka. Tu farizejstvo a falošný súcit sú úplne zbytočné. Ja by som takéhoto otca pre svoje deti nechcela. A manžela tiež nie.

Strana
z3