Švagriná nekupuje nášmu dieťaťu nič a my pre jej dieťa stále
Baby ako by ste reagovali?
Svagrinnej kupujeme pre dieťa posielame vecičky co sa zapáči kúpime sem tam peniažky ona pre naše dieťa rovnako staré nic vôbec absolútne 🤷♀️ci narodeniny ani nepohlo mňa to strašne hnevá ze som taka tupá a pošlem lebo nežijeme doma
Nezijeme doma znamena co? Ze nezijete na slovensku?
Sak jej nic nekupuj ani ty. Ja nemam rada tieto dary tiez. Mne kopu krat donesu navstevy nieco pre deti. Z 90% hovadiny co doma nechcem a ani sa mi nepacia. A navyse sa citim blbo takze druhy krat musim aj ja im nieco na oplatku kupit 😏
Ved sa jej na to opýtaj! Normalne sa pobav s bratom, resp muž s bratom alebo sestrou...neviem.cia je to príbuzná...
Ze ako to majú, ako to chcú, a nastavte si to nejak rozumne.
Možno nemajú peniaze. Možno im je proti srsti niečo vám posielať ďaleko. Možno vás majú v paži...cojaviem...
Kým sa jej neopytas, nevieš.
Hlavne toho nemaj zly pocit... ja dodnes posielam vsetky veci po detoch sestre a nemam za to "nic", ona si to podeli zo sesternicou... ja som rada, ze sa to vyuzije, nic na oplatku nepotrebujem. Financne su uplne inde ako my a absolutne to v hlave neriesim. Tesi ma, ze to este vyuziju, ci hracky, ci oblecenie, potom to dava do charity... to iste co sa tyka darcekov na narodeniny atp. proste davame podla nasich moznosti a oni zasa podla svojich...
@anjelicek26 Ďakujem ti 💙
Ak nezijete doma, nadialku posielat nemusis. Ked sa stretnete, hoci raz do roka, prinesies darcek. Nemusis to takto intenzivne riesit.
Ja kupujem veci pre neterku koli nej nech mà radost . Ked bola mensia hracky oblecko ked uz je vacsia tak zazitkove akcie. Mojho brata nenapadne mojim detom nieco kupit a poslat uz vobec nie ani ked mama posiela balik na vianoce., ked tak jednu zmrzku kupil dcere . 😄vobec mà to netrapi. Posielas tie veci koli svagrinej ci koli malej ?
Tak bud to rob zo svojej vole a nic za to neocakavaj alebo to nerob, ked za to chces to iste..
No hej to si blba, dobre si to napísala 🤷
@h2 Na druhej strane sú ľudia, ktorým aj keď pekne povieš, pekne ich poprosíš, aby nekupovali dieťaťu, budú kupovať aj naďalej. Viď môj brat, stále niečo zo zahraničia posiela mojej dcére, oblečenie, hračky, sladké...a potom sa "hnevá" keď vidí ako to predávam za symbolické ceny na FB, MK atď.
Niektorým ľuďom nevysvetlíš.
@tanyag Keby si nemala radost z toho ze takto hnevas brata tak by si tie veci nedavala okato za symbolicke ceny na socialnych sietach ,ale by si to nenapadne posunula kamoskam zadarmo. Bol by vlk syty aj koza cela. On ako stryko ma tiez pravo nieco dat ked chce. Mohla by si mu vysvetlit ze veci aj tak nedostane nech jej radsej posle $ v cene tych darcekov na šetriaci ucet. A casom sa tam nazbiera pekna suma.
Niektorí ľudia nedaju lebo nemajú to musíš pochopiť. Nerátajú s navyše výdajmi v rozpočte. Ini nedaju lebo nechcú a sú skrblíci s tým nič nenarobíš. Ty tiež nemusíš stále im nakupovať. My sme mali tetu v Amerike šla dám ešte ako teenagerka s rodičmi pred vojnou. Posielala celej veľkej rodine balíky s oblečením a žuvačkami aj lieky antibiotiká po vojne kopec balíkov rozkradli. Až do svojej smrti posielala balíky, medzitým už tu vsetkeho bolo a ona stále posielala a bola vďačná za listy ktoré sme jej písali. Smutno mi je za ňou.
Buď to rob nezistne a nečakaj, že aj ona bude taká stedra. Alebo nekupuj ani Ty nič.
Autorka,
a prečo si kupovala malej veci ty? Lebo si čakala protihodotu? To je velmi nesprávny ciel.
Bud malú mas rada, chces ju potesit alebo to robis len preto, ze nieco za to ocakas.
Dar nie je vymena, je to tuzba srdca niekoh potesit. A darom nemusí byť iba vec, predmet, moze to byt aj tvoj cas, pohladenie, pritomnost...
NNikdy som sa na to nepozerala tak, ze "čo druhí ludia". Kupim, lebo chcem
@ckatka Áno aj toto je taka reálna odpoveď ďakujem 💙
Vsak posli na narodky a vianoce a tym to hasne
@miadi
Sám mi povedal, že tie veci môžem kľudne predať a za peniaze, ktoré za to dostanem, kúpiť dcére, čo chce. Ale aj tak ho to hnevá, ja nepotrebujem doma 2 veľké skrine oblečenia pre dcéru, ktoré nevynosí. Nejde o to, že sa mi to nepáči, ale zbytočne jej 20 tričiek rovnakej veľkosti, 20 legín rovnakej veľkosti, 20 mikín rovnakej veľkosti, a tak ďalej. Jeho to hnevá z princípu, že dal napr. 6€ za tričko a ja ho posuniem za 2-3€. Nikto v rodine nemá dieťa v mojom veku, kamošky nechcú nič, tak neviem, ty by si to možno skladovala roky doma, ale ja na to priestor nemám a za peniaze, ktoré za to získam, viem dcéru vziať na výlet, viem ju vziať do cukrárne, viem jej kúpiť jej obľúbené knihy atď.
Ak niekomu povieš, že zbytočne kupuje, že dcéra má toho vážne kopu a aj tak kúpi, tak to už nie je môj problém. Veľa veci darujem ale ja tiež peniaze nekradnem a každé euro je pre mňa vzácne, peniaze jej tiež dáva. Nemám z toho radosť, nie som zákerna osoba, ale ako som spomínala, sú ľudia, ktorým môžeš dookola vysvetľovať a aj tak si robia po svojom.
Nikdy nesúď človeka z jedného príspevku, pretože nikdy nevieš, aké dôvody má na to, čo robí.
Alebo to rob nezištne, teda ze to robis lebo chces a nic necakas “na oplátku”, alebo to nerob a nic im nedavaj. Znie to jednoducho, ze? Aj je 👍
@autorka
Skús prijať švagrinú takú, aká je. To, že nie ste na jednej vlne, je úplne v poriadku 🙂 Nie každý uznáva darčekovanie. Napr. ja som tiež taká. Nechcem kupovať zbytočnosti (áno, aj oblečenie je zbytočnosť, ak ho majú deti dostatok). Netrúfam si odhadnúť ani vkus mojich švagrovcov. A ak niekto stále dáva mojim deťom darčeky, cítim sa dlžná - to tiež nie je príjemné. Ak je tvoja švagriná na tom finančne zle a chceš jej nezištne pomôcť, tak jej pomôž. Ak ju chceš zatiahnuť do darčekovania a túžiš po tom, aby si aj ty/tvoje deti dostávala darčeky, mysli na to, že ona z toho nemusí mať takú radosť, práve naopak. Len, prosím, neurážaj sa na ňu ani nehnevaj. Ak chceš s ňou a jej deťmi udržiavať dobré vzťahy, môžeš jej častejšie napísať alebo zavolať 🙂
Dary sa majú dávať bez podmienok. Ak za ne niečo očakávaš, tak ich nedavaj.
teraz nerozumiem kupuješ lebo chceš aby to malo to malé alebo to kupuješ aby ste mali narevanš vztahy
je to predsa dar, kupuješ daruješ aby si niekoho potešila a protihodnota je radost
ja ked niečo darujem protihodnotu neočakvam
to že kupujete veci pre cudzie dieťa je vaše rozhodnutie,,,,,nemáš sa teda za čo hnevať na švagrinú....veď nekupujte a budú spokojné obe strany....
Veľa z Vás žien má sebe toľko hnevu ale to som si zvykla už. Ďakujem už si to vyriešim
Ďakujem za všetky odpovede 🙏👆
Autorka, neviem kde medzi riadkami vidíš hnev ale zeny ti tu pisu tak ako to je - ak niečo darujes, pretoze chces, tak by si nemala nic ocakavat za odplatu.. ak švagriná nedaruje tebe/tvojim deťom, tak to tak možno neciti, ale to nieje na hnev.. proste je to tak, netreba sa nad tym pozastavovat..
Milá autorka, nie si to náhodou práve ty, kto má v sebe veľa neodovodneneho a zbytočného hnevu? Hm? A evidentne nemas záujem čokoľvek na svojom myslení menit.. Založením tejto témy si očakávala, ze ludia ta budú v tvojom hneve podporovať.. Hnev však nie je na mieste.. A ak ho pocitujes, zmena musí nastať v tebe.. Buď v tvojom myslení alebo v tvojich činoch, ktoré ten hnev spúšťajú..
Určite 👆
Poprosím už nekomentujte nemyslím v zlom Ďakujem

A peniažky preto lebo narodeniny malo malé preto a ako vravím nežijeme doma