icon

Tolerujete nadštandardný vzťah partnera s jeho ex?

5. sep 2025

Keď už máme tu možnosť anonymnej diskusie...ak máte partnera, ktorý ma deti s predchádzajúceho vzťahu.... Ak vychádza nadštandarde so svojou ex (čisto čo sa týka detí), tolerujete to? Ja som v pozícii tej ex s nadštandardným vzťahom, všetko v rámci pevných hraníc, týkajúcich sa detí. Ale, napr. keď majú deti narodeniny, ideme si spolu sadnúť do reštaurácie....

lienka.7
5. sep 2025
@nyusika

@anonym_autor minimalne sa o to treba snazit.
aj ty - aj tvoj EX

mne by sa tiez neoacilo, kebyze sa moj sucasny partner hra so sovolu ex na rodinu

podla mna mas aj ty problem s akceptovanim jeho partnerky

@nyusika presne tak, ja s tebou súhlasím. Dvaja ľudia sa rozišli, nie sú už rodinou. Tak načo spoločne saskovanie typu dovolenky, obedík a pod. Ma dieta narodeniny? Ok, oslávi ich ako s rodinou matky, tak i s rodinou otca. Dieta potom zbytocne dúfa, že sa rodicia dajú znovu dokopy a tým pádom ma samozrejme výhrady voči novým partnerom. O to viac, pokial je napr.matka sama a otec ma už "novu" rodinu.

autor
5. sep 2025
@nyusika

aj ty - aj tvoj EX

mne by sa tiez neoacilo, kebyze sa moj sucasny partner hra so sovolu ex na rodinu

@nyusika no, ty ako fajne posudzujes ludi na zaklade coho? Ja sa na jej adresu nijak nevyjadrujem ani pred detmi ani pred ex. Je to jeho rozhodnutie. Mne to je defakto jedno. Ak by ona vyvinula trochu snahy voci detom..zacala si s chlapom, ktory ma 3 deti. Neviem, ci ju zlakala vidina zabezpecenia alebo co, ale proste.....deti tu boli skor ako ona. Hold smola.

autor
5. sep 2025
@lienka.7

@nyusika presne tak, ja s tebou súhlasím. Dvaja ľudia sa rozišli, nie sú už rodinou. Tak načo spoločne saskovanie typu dovolenky, obedík a pod. Ma dieta narodeniny? Ok, oslávi ich ako s rodinou matky, tak i s rodinou otca. Dieta potom zbytocne dúfa, že sa rodicia dajú znovu dokopy a tým pádom ma samozrejme výhrady voči novým partnerom. O to viac, pokial je napr.matka sama a otec ma už "novu" rodinu.

@lienka.7 nikto nepisal o dovolenkach. Stretavame sa 3 krat do roka. Toto sme mali zauzivane ako rodina, chodili sme aj na moje aj na muzove narodeniny. Z tohto zvyku po rozchode ostali uz len narodeniny deti. Nejde o ziadnu extra oslavu. Ide o 1,5 hodinovy obed v restauracii podla vyberu dietata. Toto sa inak dialo este za cias, ked sa davali do kopy...

nyusika
5. sep 2025
@anonym_autor

@lienka.7 nikto nepisal o dovolenkach. Stretavame sa 3 krat do roka. Toto sme mali zauzivane ako rodina, chodili sme aj na moje aj na muzove narodeniny. Z tohto zvyku po rozchode ostali uz len narodeniny deti. Nejde o ziadnu extra oslavu. Ide o 1,5 hodinovy obed v restauracii podla vyberu dietata. Toto sa inak dialo este za cias, ked sa davali do kopy...

@anonym_autor unikol ti asi fakt, ze uz nie ste rodina.
evidentne nie si uplne OK z rozchodu.
inak by si nemala problem akceptovat partnerku svojho byvaleho.

nech je aka len chce, je to jeho aprtnerka a ty si ex.
cize by si o tomto fakte mala informovat aj detiu. a pokial ma partner snahu mat s nimi dobry vztah zalezi od teba, ci taky bude.

tiezjedna
5. sep 2025
@martul

@anonym_autor kvôli mojej budúcej neveste ti v dobrom závidím . Chcú svadbu na budúci rok, ona tam chce obidvoch rodičov, ale tí sa tak neznesú, že obidvaja povedali, keď tam príde ten druhý ja nejdem, smutné

@martul toto je od nich strašne sobecké....

tiezjedna
5. sep 2025
@nyusika

aj ty - aj tvoj EX

@nyusika ty to obraciaš niekam, kde to nie je. Autorka to opakovane vysvetlila... Čo máš za problém??? Ty si "nová" partnerka, že?

anonym_12fab0
5. sep 2025

Ja mám dieťa s ex a mám aj partnera, tiež sme boli spolu na obed na narodeniny dcéry, lebo si to ona želala.
Súčasný partner o Tom vedel.
Napriek tomu by som nepovedala že mám s ex nadštandardný vzťah. Skôr máme vzťah v ktorom nepoužívame dieťa ako nástroj pomsty . Ale ani sa nehráme na "šťastnú rodinu"

anonym_883008
5. sep 2025
@nyusika

cize by si o tomto fakte mala informovat aj detiu. a pokial ma partner snahu mat s nimi dobry vztah zalezi od teba, ci taky bude.

Ja suhlasim s
@nyusika , po par otazkach vyzera ze to bude ina tema. Mam pocit ze tuto autorka nevie stravit ze sa rozisli. Inak by asi nemala potrebu s nim travit cas na obedoch. A nie podla mna to pre deti nerobi. A este aj ma potrebu to rozoberat.

tiezjedna
5. sep 2025
@nyusika

@anonym_883008 ísť s otcom svojich detí 3x do roka na obed znamená "nestráviť" rozchod??? No vy máte aj s @nyusika fakt dosť🙄 Moja najlepšia kamarátka má s ex manželom také vzťahy, že si boli navzájom na (ďalšej) svadbe. Z toho by vás dve zrejme vyvrátilo😉

maciatkolulu
5. sep 2025
@anonym_883008

Ja suhlasim s
@nyusika , po par otazkach vyzera ze to bude ina tema. Mam pocit ze tuto autorka nevie stravit ze sa rozisli. Inak by asi nemala potrebu s nim travit cas na obedoch. A nie podla mna to pre deti nerobi. A este aj ma potrebu to rozoberat.

@anonym_883008 ako,vidím to tiež tak,minimálne z toho ako opisuje súčasťou partnerku.... Otec ma tráviť čas so svojimi deťmi,aj sám,ale to ostatné mi príde už také umelé naťahovanie a niekto z toho môže vyvodiť nesprávne zavery. Deti,ako vidieť,ešte aj dospelé môžu dúfať,že rodičia budú spolu.

anonym_73cc95
5. sep 2025
@nyusika

pre vsetky ex, ktore si myslia, ze maju nadstandardne vztahy a maju potrebu sa aj nadalej stretavat ako kompletna rodina - verim, ze vam pri tychtro stretnutiach neprekaza ani aktualna partnerka vasho byvaleho 🙂

@nyusika A čo by tam robili aktuálni partneri? Oni rodina nie sú. Rodičmi ostávajú naveky.

anonym_73cc95
5. sep 2025
@tiezjedna

@nyusika ty to obraciaš niekam, kde to nie je. Autorka to opakovane vysvetlila... Čo máš za problém??? Ty si "nová" partnerka, že?

@tiezjedna Samozrejme, že ona bude tá nová a nevie to stráviť. Chce sa pchať do rodiny. No hneď by to dostala vysvetlené.

lienka.7
5. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ale vy už nie ste rodina, ty to nechapes? Obzvlast keď už má muž novú partnerku.
Neviem, naco mas pocit dám montovať do novej rodiny? Stara sa o deti? Stara. Tak čo chceš ďalej? Daj sa do kopy po rozchode alebo si nájdi chlapa. A dietom vysvetli, ze ste tu stále pre nich, ako ich milujúci rodicia ale inak mate už každý svoje rodiny.

0silvia0
Autor odpoveď zmazal
tamitamitami
5. sep 2025

Ísť spoločne na narodeninový obed deťom a kúpiť lieky keď sú choré je úplne normálne. Nič prečo by sa súčasná partnerka mala urážať.
Ak si raz človek nájde partnera s dieťaťom mal by chápať že vždy v ich živote bude okrajovo aj ex (matka detí).
Je super že sa stretávate občas kvôli deťom a majú šancu užiť si oboch rodičov spoločne.

lienka.7
5. sep 2025
@tiezjedna

@anonym_883008 ísť s otcom svojich detí 3x do roka na obed znamená "nestráviť" rozchod??? No vy máte aj s @nyusika fakt dosť🙄 Moja najlepšia kamarátka má s ex manželom také vzťahy, že si boli navzájom na (ďalšej) svadbe. Z toho by vás dve zrejme vyvrátilo😉

@tiezjedna pokial to vyhovuje obom stranám, ok. Pokial ale jednej už nie, je na čase sa nad tým zamyslieť a hľadať nejaký kompromis. Ja poznám prípad kedy 2 ex spolu podnikali ešte a potom aj chodili na dovolenky a pod. Ale bolo tam iba jedno dieťa, už pomerne veľké a ta druha partnerka bola pre neho doslova ako druhá mama. Vo všetkom.

lenka.25
5. sep 2025

Takto chcela fungovať ex uz teraz s MOJIM mužom . Akoze tráviť spolu narodeniny, meniny , stedrovecernu večeru s ich spoločným dieťaťom . Mužovi som rovno povedala , že na rodinku mali čas sa hrať počas trvania ich manželstva . Nie už po funuse. Chodila tr.kat kade - tade a potom sa chce hrať na rodinku ?! Som povedala , že keď to takto chce , môže to mať , ale bezo mňa .

nyusika
5. sep 2025
@tiezjedna

@tiezjedna nmne je jedno, ako žijú iní ľudia
Píšem, ako to vnímam ja
Mne by vadilo, pokiaľ by sa moh partner hral na šťastnú rodinu kvôli deťom so svojou nezadanou ex

nyusika
5. sep 2025
@anonym_73cc95

@nyusika A čo by tam robili aktuálni partneri? Oni rodina nie sú. Rodičmi ostávajú naveky.

@anonym_73cc95 no rodičia sú...ale rodina už nie.
Partner má novú rodinu, partnerka je zatiaľ sama s deťmi

betulinka1
5. sep 2025

@anonym_autor pozri ty s tym nic nespravis, ked on ma doma priatelku co ani nema zaujem byt macocha. Sa divím, ze on vobec taku partnerku chce. My sme zmiešaná rodina, moj muz s ex na oslavy nechodi. Robime oslavy osve ale mne by to nevadilo. Oni to mali zavedené, uz ked som prisla do “ rodiny”. Dokonca my dve si tykame a ked bol mensi, tak ja som preberala a odovzdávala dieta, alebo ked ostal chory a ona nemohla ostat doma, tak ja som sa postarala, lebo viem ostat na HO. Cize myslim si, ze vztahy mame v pohode. Sice niekedy vidime, ze jej vadi, ked maly chce ostat u nas dlhsie alebo ked je jej tyzden a maly chce napriklad v strede tyzdna prespat u nas, lebo maju nejaky program s kamosmi. Tak mu to zvykne zakázať, ze nemoze, nech ide domov. Ale to bude uz len otazka casu, kedy si to bude uplne rozhodovať sam, maly ma 12 rokov. S muzom to neriešime, len ked zákaze, tak si zvykneme povedat, ze ma asi svoje dni 🤣🤣🤣.

nyusika
5. sep 2025
@anonym_73cc95

@tiezjedna Samozrejme, že ona bude tá nová a nevie to stráviť. Chce sa pchať do rodiny. No hneď by to dostala vysvetlené.

@anonym_73cc95 do akej rodiny ?
Do tej, čo je už minulosťou ?

lenka.25
5. sep 2025

A to nehovorím o tom že pokial je dieťa malé , môže mat z toho v hlave akurát tak zmätok . Určite nechápe , prečo jeden deň su na obede ako “rodina “ a druhy víkend ide k tatovi , ktorý je tam s nejakou Lenkou

weronika171717
5. sep 2025
@nyusika

pre vsetky ex, ktore si myslia, ze maju nadstandardne vztahy a maju potrebu sa aj nadalej stretavat ako kompletna rodina - verim, ze vam pri tychtro stretnutiach neprekaza ani aktualna partnerka vasho byvaleho 🙂

@nyusika a prečo by mala byť aktuálna partnerka prítomná???? Tá nech si nájde svoj program. Veď je to ich čas, aj keď sa rozišli. Čo je na tom zlé? Aktuálna partnerka musí pochopiť, že ten chlap bude navždy spojený s matkou jeho detí. Vždy bude v jeho živote hrať rolu, aj keď nie sú spolu. A nie, nie som ex môjho manžela. 😉

autor
5. sep 2025
@nyusika

@nyusika veď ale, kto tu píše že sa hráme na rodinu? Sme tam ako rodičia nie partneri. Nesedime vedľa seba, nespominame staré časy. Bavíme sa s deťmi o ich škole, kruzkoch, atď. Jediný, kto to nie je schopný akceptvat je ona - to, že má deti, ktoré takto maju tuzbu stráviť čas s obidvoma rodičmi. A ako som písala, vedela o tom ešte predtym ako do toho vzťahu išla. Len ma zaujímalo, ako to majú ostatné rodiny. A mimochodom, ísť na ten obed je jeho rozhodnutie.

nyusika
5. sep 2025
@weronika171717

@nyusika a prečo by mala byť aktuálna partnerka prítomná???? Tá nech si nájde svoj program. Veď je to ich čas, aj keď sa rozišli. Čo je na tom zlé? Aktuálna partnerka musí pochopiť, že ten chlap bude navždy spojený s matkou jeho detí. Vždy bude v jeho živote hrať rolu, aj keď nie sú spolu. A nie, nie som ex môjho manžela. 😉

@weronika171717 ja mám na to iný názor.
Pre dobro detí.

nyusika
5. sep 2025
@anonym_autor

@nyusika veď ale, kto tu píše že sa hráme na rodinu? Sme tam ako rodičia nie partneri. Nesedime vedľa seba, nespominame staré časy. Bavíme sa s deťmi o ich škole, kruzkoch, atď. Jediný, kto to nie je schopný akceptvat je ona - to, že má deti, ktoré takto maju tuzbu stráviť čas s obidvoma rodičmi. A ako som písala, vedela o tom ešte predtym ako do toho vzťahu išla. Len ma zaujímalo, ako to majú ostatné rodiny. A mimochodom, ísť na ten obed je jeho rozhodnutie.

@anonym_autor ja ti píšem, ako to máme my
Stretáva sa s deťmi veľmi často, bez bývalej. A má s ňou napriek tomu dobrý vzťah.
Pôvodná rodina sa rozpadla, deti o tom vedia, akceptujú to.

anonym_73cc95
5. sep 2025
@nyusika

@nyusika Kdeže. Rodinou ostávajú stále. Spájajú ich deti. To s novou partnerkou nemá.

anonym_883008
5. sep 2025
@tiezjedna

@tiezjedna a tiez o tom novy partneri xakladali diskusie an koniku a takto opisovali ex?

lenka.25
5. sep 2025
@anonym_autor

@nyusika takze, podla toho co pises, maju DETI zaakceptovat novu partnerku ex., ked ona, DOSPELA ZENA nedokaze zaakceptovat ze jej partner je otec a ma voci detom povinnost a aj chce s nimi travit cas? A tvoje tvrdenie, o tom, ze ked nemam partnera, ze mi o nieco ide?

@anonym_autor ja úplne akceptujem , že môj muž ma dieťa z predchádzajúceho vzťahu . Nech sa s dieťaťom stretáva koľko chce a kedy chce . Ale prečo by mala byt pritom jeho ex ? Prečo by mali spolu chodiť na obedy , večere , tráviť spolu sviatky ? Veď pre niečo ste sa asi rozišli . To že je otcom , to mu nikto neodopiera a keby sa nestaral o svoje dieťa , to by som s ním ani nebola . Ale ex , by si mala uvedomiť kde je jej miesto a teda v našej už novej rodine nemá . A nie , vy už nie ste rodina . On je rodina s dieťaťom , ale s tebou ani omylom .

nyusika
5. sep 2025
@anonym_73cc95

@nyusika Kdeže. Rodinou ostávajú stále. Spájajú ich deti. To s novou partnerkou nemá.

@anonym_73cc95 podľa mňa už rodina nie sú.
Stále sú rodičia.
Pokiaľ chceli byť rodinou aj naďalej, nemali sa rozísť a nájsť si nových partnerov (teda - aspoň jeden z nich)