Vadí mi, keď sa svokra dotýka môjho dieťaťa

8. nov 2023

Ja viem, ze mi tu vynadate. A viem, ze to co napisem nie je normalne. Naozaj nepotrebujem teraz citat 100 sprav, ze som sibnuta. Ale som jedina na svete, ktorej vadi ak sa svokra dotyka svojho vnucata, nasho dietatka? Ja svokru neznasam, a aj ona mna. Vela mi naublizovala. A moze sa nasho dietatka dotknut kto kolvek aj cudzi este sa tesim, ze sa niekto prihovori nasmu dietatku. Ale svokra ked sa dotkne vo vnutri do mna nervy, strasne mi to vadi. Nic samozrejme nepoviem. Ako s tym mam bojovat? Prejde to ked bude dietatko starsie? Sama tym troim.

anjelicek26
8. nov 2023

Prejde to vtedy, ked to budes chciet ty. Momentalne mas averziu a s tym ti nikto okrem teba samotnej nepomoze. Je to primarny pud chranit dieta od vsetkych a vsetkeho, co povazujeme za "zle" a to len tak nevypnes.

janinah
8. nov 2023

Je to v tvojej hlave.ako sa prestaviš.tak to budeš cítiť.Ja svokrou aj babkou už som a je to pre mňa totálne nepochopiteľné Raz to vnúča bude treba postrážiť.tak asi budeš radšej platiť cudzím ľuďom ako ho dáš babke.ktora ho miluje Ako sa zariadiš.tak to budeš mať.

katkati
8. nov 2023

Povedz si, že dieťa nemôže za to, že vy dve sa neznášate. Babku bude mať pravdepodobne rado aj napriek vaším nezhodám a budú sa dotýkať navzájom často. Dieťatku to neuškodí, naopak. Nemôžeš im to zakázať. Jedine, že sa nebudete vôbec stretávať. Nemala by si príliš riešiť to, čo nedokážeš kvôli rôznym okolnostiam sa zmeniť alebo ovplyvniť.

autor
8. nov 2023

@anjelicek26 Ale sama sebe tym ublizujem, lebo nikto to nevie ani manzel, ako mi vadi, ked sa svokra dotyka nasho dietatka. Uplne mi je z toho zle, ked to vidim. A je jedina osoba u ktorej mi ten dotyk vadi. Velmi by som chcela aby mi to bolo jedno, ked sa dotkne nasho dietata, no neda sa. Niekedy uz mam pocit, ze mi to nebude vadit, a potom zase ked to vidim, strasne nervy mam vo vnutri.

srdeenko19
8. nov 2023

Tiež mame so svokrou narušený vzťah, resp. žiadny. Nebavime sa už vyse 4 rokov, je to max. toxicky, odporny, intrigansky človek. A viem sa vcítiť do toho ako to máš. Tiež som to neznášala a neznášam, keď sa stretneme raz ročne na veľkom rodinnom stretnutí. Ona sa natiera od hlavy po päty modrou indulonou a to je moja smrť. Ja cítim tu vôňu a je mi na vracanie. A keď chytí dcéru, vždy od toho strašne smrdí, tak večer ju vo vani drhnem o život 🤣🤣 fuj.

misinka0611
8. nov 2023

Prejde časom, keď sa tvoj hnev zmení na niečo iné. Máš právo na svoje pocity a keď sa tu aj všeličo popíše nenechaj sa stavať do role tej šibnutej. Väčšinou to budú písať ženy ktoré si tým neprešli a nechápu aj že niekto môže mať také pocity a je to normálne ak sa jedná o svoje dieťa. Držím ti palce aby si sa časom na to nejak povzniesla, keďže asi sa tomu nevyhneš. Bude to oslobodzujúce.

misinka0611
8. nov 2023

@srdeenko19 Indulona niééé 😀

nicol21
8. nov 2023

Ahoj, ja ta na jednej strane chapem. Tiez sa so svokrou nemusim rovnako mi dava neraz pocitit, ze nemusi mna. Ba dokonca ma pri prvom synovi posielala na potrat... lebo prisiel neplanovane este. Takze moj hnec voci nej este stupol. Postupom casu ako som videla, ze je k synovi dobra som sa naucila brat to tak, ze sice sa my dve nemusime, ale pokial ma zaujem o dieta a rovnako dieta chce babku nezakazovala som. Chapem, ze je to pre teba vnutorne tazke.. ale skus to vnimat takto. Ze ked je dobra k tvojmu dietatu a tvoje dieta ju ma rado tak sa cez to prenes aspon na ten cas co je s nim.

taziona
8. nov 2023

Casom, ked babatko vyrastie, to bude lepsie, uvidis 🙂

viestta
8. nov 2023

vies o tom, ze uz su aj take institucie ako psychologicke poradne? Je to tvoja trauma, ty ju musis riesit. Ked nevies sama, obrat sa na odbornikov, pretoze ten pocit ta raz prevalcuje a moze to mat nepriaznivy vplyv aj na tvoje dieta.

nikpa
8. nov 2023

Keby som neznášala svokru tak sa s ňou ani nestretávam. Muž nech zoberie deti k svokrovcom a ja mám deň voľna 😄

avonladyba
8. nov 2023

A že Tvojho muža porodila to Ti nevadí? A že Tvoje dieťa má jej krv? Nechutná predstava 😝
Keď Ti vadí že sa ona dotýka, pričom cudzí sa môžu, tak sa na to nepozeraj a nebuď pri tom. Alebo to vypni v sebe, dieťa nie je Tvoj majetok nie si to ty, je to samostatná bytosť a má právo si na svokru urobiť vlastný názor. Keď ju bude neznášať aj Tvoje dieťa, ale neznášať tak, že si ten názor utvorilo samé a nie že kopíruje Teba, tak aj samé dieťa ju uprace a nedovolí tie dotyky. A zober si to z druhej strany, že aj ty budeš raz svokra....

nikyball
8. nov 2023

a nevadi ti, ze ty sa dotykas jej dietata? :D :D :D

autor
8. nov 2023

@nikyball To je dospely chlap, ktory si ma sam vybral. Snad to nebudete porovnavat s malym dietatkom, ktore krmim, prebalujem atd.

slavomira236
8. nov 2023

Je to jej vnuca jej krv..tomu nezabranis
Chod za psychologom. Lebo este budes mat problemy s muzom koli tomu.

cimage
8. nov 2023

Skus sa s nou nestretavat. Posli muza so synom na navstevu a mas volno, alebo ked pride k vam, tak ich nechaj nech sa hraju a ty si rob svoje. Pre deti je dobre ak sa stretavaju aj so starymi rodicmi. Raz ked budes svokra a babka, tak asi tiez budes chciet vidiet vnucata.

klip0
8. nov 2023

Podľa mňa kým si nevydiskutujete problémy a to že ti ublížila tak ti to vadiť bude. Neviem čo ti zle robila ale je dôležité aby bol manžel na tvojej strane a aj vedel o tvojich pocitoch. Viem o čom hovorím

autor
8. nov 2023

@cimage Ale ja som nikde nepisala, ze zakazujem vidiet vnuca. Pisala som, ze mi je zle ked vidim ze sa mojho dietata dotyka svokra. A ze samu ma to mrzi, lebo tym trpim len ja nikto o tom nevie. A s manzelom chodime spolu na navstevy, by bol v soku keby mu poviem ja nejdem.

misinka0611
8. nov 2023

Autorka a to musíš ísť na každú navštevu aj keby traktory padali? Povedz, že si chceš doma oddýchnuť tak nech ide sám, padne ti to vhod. Snáď nieste siamské dvojičky 🙂

alickapusinka
8. nov 2023

Preboha žena preber sa a v prvom rade ukľudní svoju pýchu aby pád nebol veľmi bolestivý. Pre vaše spory deti nebudú mať babku sa preber aby ťa tvoja pýcha nestala manželstvo aj to sa môže stať. Ako by TI bolo keby TI muž povedal že nejdeš ku svojej mame alebo rodičom lebo budú chytať malé. Niektoré matky nevedia čo od rozkoše. Prvé dieťa tak sa chytro všetci posrať a všetci zblázniť. A jej syna čo ho vychovala chceš divné. Však nechci ani jej syna ak ho vychovala ONA píšeš že ON si našiel teba však ale si s chodením musela súhlasiť .To čo píšeš to sú podľa mňa len tvoje vymyslene bludy. Aj svojej mame by si povedala že neber na ruky malého. Si už dospela žena nie TY mi prídeš skôr ako rozmaznaná puberta. Tvoj problém je v tom že by si mala najprv navštíviť psychologa a neskôr zrejme aj psychiatra. Nikdy nikoho neodcudzuj lebo nikdy nevieš kedy od nej budeš potrebovať pomoc. A aha tvoj muž to nevie tak ešte aj jemu klameš a si falošná a pretvaruješ sa. Namiesto toho aby si mu povedala pravdu tak sa pretvaruješ falošne aj pred ním. TY mu to radšej povedz čo sa bojíš že bude kričať ak by si ho mala rada a mala dôveru tak mu to povieš. ON je slepý nevidí či si ešte nestihol všimnúť. Bože žiť tak s falošným človekom fakt toto je na odbornú pomoc. A nie je to žiadna výhra.

autor
8. nov 2023

@klip0 Tam uz nie je o com so svokrou diskutovat, ona neznasa mna a ja ju. Manzel je na mojej strane. Ale proste premozem sa idem s nim na navstevu. Manzel iba nevie, ze mne vadi, ked sa dotyka ona nasho dietata. A toto uz manzelovi nechcem povedat, lebo sama viem ze to nie je normalne. Keby aj cudzia zena vezme na ruky nase dietatko tak mi to je ovela prijemnejsie, ako ked svokra. Ja iba dufam, ze ked dietatko bude vacsie, ze mi to zacne byt jedno, ze ho chyta.

alickapusinka
8. nov 2023

A problém psychický blok je v tebe nie v svokre.

autor
8. nov 2023

@misinka0611 Ked tie traktory padaju (napr. sme chori) tak navstevu manzel presunie. Tak na rodinne navstevy chodime vzdy spolu. A nie sme siamske dvojicky 🙂.

misinka0611
8. nov 2023

A prečo potom nemôžeš niekedy aj doma ostať a spraviť si svoj program?

autor
8. nov 2023

@alickapusinka Ty vies citat s porozumenim? Ja som nikde nepisala, ze zakazujem chytat dieta. Iba ze mi to vnutorne vadi. K dalsiemu tvojmu vylevu sa nejdem vyjadrovat.

kulumulu123
8. nov 2023

Ale ty si uvedomunes ze toto je tvoj problem ktory musis riessit primarne ty a nie svokrin?? Alebo aj ona trpi ked sa dotykas jej syna?? Ste doslele zeny tak si to medzi sebou vydiskutujte niekde medzi 4 ocami. Co ti brani zastavit sa u nej niekedy ked tam nie je tvoj chlap??
Celkovo mi to pride ako riesenie problemu medzi 2 malymi detmi na pieskovisku..

misinka0611
8. nov 2023

@nikyball Možno svokre tiež vadí keď sa dotýka jej dieťaťa 🤨 Vyostrené vzťahy sú na oboch stranách.

maminkadeticiek
8. nov 2023

Akokolvek to je opodstatnene dieta nie je tvoj majetok a ma pravo na rodinu a lasku od starych rodicov.Zmier sa s tym.Naco si to robis?Naco si ublizujes?

mateson
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
8. nov 2023

@kulumulu123 To tu nema ozaj zmysel nic pisat. Ja som hned na zaciatku pisala, ze iba ja tym trpim, ze svokra o tom ani nevie. A ze viem ze je to moja chyba. A ty mi tu pises, ze to nie je svokrin problem. Kde som pisala ze to je svokrin problem? A preco by som sa za nou mala zastavit sama? Moja otazka bola, ci s tym ma niekto skusenost a ci ked bude dieta starsie ci mi to pomoze a nebude mi vadit ze dieta chyta.