icon

Vadilo by vám, keby vám muž povie, že ste trdlo?

17. aug 2025

Píšem si s jedným mužom... Plánovala som stretnutie, ale na jednu vec v rámci komunikácie mi povedal, že som trdlo. Teda neviem či som ja precitlivela alebo nám zvláštne očakávania...napr mojej mame oco v živote také niečo nepovedal... Aký máte na to názor?

Strana
z3
nyusika
21. aug 2025
@anonym_autor

Ďakujem za normálne odpovede, možno som precitlivela, keďže som si v živote prešla už všeličím a bojím sa veriť mužovi a možno hľadám na ňom chyby...

@anonym_autor škoda, že si neprešla aj kvalitným liečenim na psychiatrii
P.S. temu považujem za vymyslenú, preto takáto reakciia.

anonym_c4e9de
21. aug 2025

@anonym_autor raz pred veľa rokmi, keď som spoznala jedného pána tak bol trdlo (asi ho tak často volalo okolie alebo neviem 😂) a boli sme len kamaráti a ma začal volať trdielko (aby som k nemu "ladila" asi). Pomenovanie mi ostalo roky čo sme o sebe nevedeli, neboli v kontakte a volá ma tak stále aj keď sme už manželia 😁 On si to od vtedy ako ma spoznal dáva aj ako heslo kde potrebuje písmenkové heslo 😍 Takže absolútne nechápem, čo ti na tom vadí preboha? 🙈

zuzanapjat
21. aug 2025
@anonym_autor

A vám bežné muži hovoria, že ste trdlo?

@anonym_autor to sa hovorí v dobrom. Nie ako nadávka, ale ako v zmysle blázonko... skôr nežne... ale tak teda neviem či ti to povedal tak, že to znelo rovno ako p*** alebo tupaňa, keď ťa to tak urazilo.

anonym_c96179
21. aug 2025

Keby len trdlo mi povedal...Sa trosku vzchop,na to sa neurazaju ani moji pubertaci.

anonym_11d05d
21. aug 2025

Aj mna tak nazval jeden muž v rámci komunikácie. Nie je to ten istý? Tak isto 40 r. Juj, ale som mu teraz zavarila. 😅

mima73
Autor odpoveď zmazal
anonym_02bd76
21. aug 2025

Baby a hotentot je nadavka? 🤔 Ja som raz tak muzovi povedala ked nevedel pochopit nejaku vec a snazila som sa mu to vysvetlit.m no mi to vyklzlo a uz bol ohen na streche.. to ako by som mu povedala ze je j*bnuty podla neho... Som sa mu musela normalne ospravedlnit a vtierat sa aby mi odpustil.. 😐

autor
21. aug 2025
@anonym_02bd76

Baby a hotentot je nadavka? 🤔 Ja som raz tak muzovi povedala ked nevedel pochopit nejaku vec a snazila som sa mu to vysvetlit.m no mi to vyklzlo a uz bol ohen na streche.. to ako by som mu povedala ze je j*bnuty podla neho... Som sa mu musela normalne ospravedlnit a vtierat sa aby mi odpustil.. 😐

@anonym_02bd76 no na hotentota by som sa urazila, podľa mňa je to nadávka

pralinka25
21. aug 2025
@anonym_02bd76

@anonym_02bd76 podla mna nie. Aspon nie v mojom okoli. U nas sa to bezne pouziva. Nemyslim len v rodine ale celkovo. Nikdy som to nevnimala ako nadavku ani alo urazku. Boze dobry dnes sa ludia beru nejako extremne vazne. Som stastna ze taketo pripady nemam vo svojom okoli

bambulka711
21. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor veď to je úplne milé oslovenie, aj mne tak hovoril partner a nikdy to nemyslel zle. Skôr to bolo také láskavé, keď mi povedal, že som "jeho trdlo".

zazka666
21. aug 2025
@nominativ

@anonym_autor a nebolo by lepšie tento problém riešiť s odborníkom, ako možno ničiť nejakému chlapovi kľudný život riešením banalít? Ja ti rozumiem, popálený človek si už dá na oheň pozor, lenže on za to asi nemôže.

Začiatok vzťahu je aj o vymedzovaní hraníc, môžeš mu povedať, že si na také veci citlivá a že vieš, že to nemyslí negatívne, ale TY máš problém. Už druhá vec je, či to prijme s pochopením, alebo mu to urazí ego.

@nominativ prvý odsek sa mi nepáči. S tým druhým súhlasím. Je to o vymedzovaní hraníc. Nech mu kľudne, bez emócií povie, že si takéto označenie nepraje. A bodka. Každá sme iná. Mne by to vadilo, keby mi to niekto neznámy povedal. Nie tak, že by som sa urazila, ale už by som sledovala jeho reči a reakcie. V minulosti ženám ani nejaká tá facka, či pretiahnutie bičom nevadilo... no a prešlo 1 storočie a už to všetkým vadí. 🙂

zuzkat1
21. aug 2025

No podla mna by sa mal poobzerat po inej..lebo ak toto riesis tak ho dostanes do hrobu raz dva

bielasovicka
21. aug 2025

Trdlo je milé slovo, nič zlé to neznamená, neboj sa 😊
@anonym_autor

breznica
21. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor keby si počula ako sa bavím ja s mužom, už by ťa odviezla záchranka 😅🙈 a pritom sa ľúbime a ctime jeden druhého, len máme trochu "ostrejšie " vyjadrovanie

topier
21. aug 2025

Trdlo je pomenovanie, ktore mi vazne nevadi. Krava, tela a pod., to uz by bolo ine, ale trdlo? Pouzivam to aj ja bezne, ked niekto, koho mam rada nieco vyparati. A ano, muz mi tak zo vsetkou laskou a uctou povie. Dokonca niekedy aj deti, ale v ich verzii je to tudlo (z cias ked este nevedeli povedat r a uchytilo sa to😁) a ani to ma nerozhadze, je to len laskyplne napomenutie, ze som zase raz nieco do..tentovala🤭

ankare
21. aug 2025

@anonym_autor podľa mňa je to milé

anonym_26ca12
21. aug 2025

@anonym_autor tak s tebou musi byt ,,riadna zabava,, To aby sa ti clovek aj nieco bal povedat zo srandy.Stale byt v strehu na co sa madam urazi a ake slovicko sa ti nepaci 🤷🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ Sa neber tak vazne ...Chudak chlap v tomto pripade. Daj mu daku slovnik ,ktore slova moze pri tebe pouzivat aby sa ta nieco nahodou zase nedotklo🤔🥹

anonym_6cdbb7
21. aug 2025

Hmm mne dnes muž povedal horšie...
Pýtala som sa ci ide na vystúpenie dieťaťa...nakoľko nikdy sa k ničomu nema...a bol konečne doma...vystúpenie cca 20 min...
Tak ze v žiadnom prípade a ja som už nedokázala skryť sklamanie...ticho som bola...a nasledovalo "aku Máriu piču ti je...."
Fuuu akože to ma dorazilo...odišla som z domu sama a nebavime sa...minimálne ja...lebo to je cez čiaru . Posledne 2 roky robí s partiou a aj jeho vyjadrovanie je aké je.... takže keď ti povie trdlo myslel to v dobrom

t1nusa
21. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ježiši kriste 😂😂 tak keby ti poviem že si manták (čo je moje obľúbené keď niekomu niečo nejde - samozrejme v rámci srandy) tak by si ma poslala do teplých krajín 😂 žena ber život trochu s nadhľadom a humorom

anonym_da316c
21. aug 2025

Úprimne ....ty chlapa radšej ani nehladaj

victoriab
21. aug 2025

@anonym_autor si velmi zakomplexovana a extremne vztahovacna. V pisanej konverzacii si ludia vzdy viac dovolia, maju viac odvahy, je to neosobnejsie. Ty si extremne zranena, pracuj na vylieceni, ries svoje vnutorne traumy s psychoterapeutom. Zameraj pzoornost a energiu na seba a hladanie sebahodnoty, ozaj je zbytocne ju plytvat na konverzacie s muzmi, ktore si vysvetlujes z pozicie zraneneho dietata.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_9557e5
22. aug 2025

@anonym_autor hovoríme si to s partnerom každý deň, aj na miesto mena, keď sme sami

anonym_c3e94e
22. aug 2025

Zene ktoru nepozna takto povedat je to nejaky drzan a nesla by som s nim von urcite ked si sa uz sklamala lebo budes sklamana zasa najdi si takeho co ma uctu k tebe no tento to urcite nebude uz prvy signal ze je nevychovanec mna by sa to tiez dotklo nie si precitlivana proste je to nevhodne a skarede ze ti takto napisal....

evkatk
22. aug 2025

Jedna žena musí mať svoju hrdosť a nedovoliť po nej šľiapať. V žiadnom prípade nesmie pripustiť nadávku a hádku. Je to dôvod na okamžitý rozchod, prípadne rozvod. Jedna žena predsa nemôže byť handra, ktorá po urážke ľahne chlapovi do postele. Taká si nezaslúži, aby si ju niekto vážil. Často to vidieť v rodinách, s väčšími deťmi, kde sú hádky. Deti si matku prestanú vážiť, dovoľujú si k nej byť hrubé, odvrávajú, nadávajú, lebo matku považujú tiež za handru, ku ktorej si každý môže dovoliť to, čo aj otec a ten sa pre ne stáva vzorom.

evkatk
22. aug 2025

Ako môže žena, ktorej muž povie, citujem:"aku Máriu piču ti je...." ostať naďalej v domácnosti s ním? Okamžite by som ho z domu vyhodila, prípadne s deťmi odišla a rozviedla sa. To by sa ma už nikdy nemohol dotknúť. To naozaj si s ním zostala? To ti tak chýba chlap, že si ochotná sa takto nechať ponížiť? Predsa rodičia vedú dcéry od malička, aby sa nenechali ponížiť a mali svoju hrdosť. Alebo si pochádzala z asociálnej rodiny, kde takáto komunikácia bola samozrejmosťou?

evkatk
22. aug 2025

Hotentot nie je žiadna nadávka, ale názov člena jedného afrického kmeňa domorodcov, ktorým dlho sa nevedelo porozumieť. A zostalo to, ak niekto niečomu nerozumie, jednoducho sa povie, že je hotentot.

zu82
22. aug 2025

Ja odpadavam z tejto temy, asi vymyslena, ale dobre sa bavim 😂 mne moj frajer hovoril: “Jana, ty si chuj”😂, v ramci srandy, strasne sme sa spolu nasmiali.
Ludia, berete sa moc vazne, niektore musite mat strasne nudny a vazny zivot 🙈 zisiel by sa absolvovat nejaky kolektivny sport, potom by str naozaj brali niektore veci s nadlhladom a nerozhodila vas takato blbost 🤦‍♀️

belasy_motylik
23. aug 2025

@anonym_autor trdlo používam úplne bežne ako také meganežné oslovenie, v živote by ma nenapadlo že sa na to môže niekto uraziť a doteraz som o takom niečom ani nepočula 😄

paulita
25. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Nie, ale ten tvoj to pravdepodobne nemyslel zle. Možno mu prišlo zlaté ti to povedať 🙂 Skús sama vycítiť z komunikácie ako to asi myslel... Ak sa to bude opakovať, naznač mu, že nie si na to zvyknutá a ani sa ti to nepáči.

Strana
z3