Vadilo by vám, keby vám muž povie, že ste trdlo?
Píšem si s jedným mužom... Plánovala som stretnutie, ale na jednu vec v rámci komunikácie mi povedal, že som trdlo. Teda neviem či som ja precitlivela alebo nám zvláštne očakávania...napr mojej mame oco v živote také niečo nepovedal... Aký máte na to názor?
@anonym_autor raz pred veľa rokmi, keď som spoznala jedného pána tak bol trdlo (asi ho tak často volalo okolie alebo neviem 😂) a boli sme len kamaráti a ma začal volať trdielko (aby som k nemu "ladila" asi). Pomenovanie mi ostalo roky čo sme o sebe nevedeli, neboli v kontakte a volá ma tak stále aj keď sme už manželia 😁 On si to od vtedy ako ma spoznal dáva aj ako heslo kde potrebuje písmenkové heslo 😍 Takže absolútne nechápem, čo ti na tom vadí preboha? 🙈
A vám bežné muži hovoria, že ste trdlo?
@anonym_autor to sa hovorí v dobrom. Nie ako nadávka, ale ako v zmysle blázonko... skôr nežne... ale tak teda neviem či ti to povedal tak, že to znelo rovno ako p*** alebo tupaňa, keď ťa to tak urazilo.
Keby len trdlo mi povedal...Sa trosku vzchop,na to sa neurazaju ani moji pubertaci.
Aj mna tak nazval jeden muž v rámci komunikácie. Nie je to ten istý? Tak isto 40 r. Juj, ale som mu teraz zavarila. 😅
Baby a hotentot je nadavka? 🤔 Ja som raz tak muzovi povedala ked nevedel pochopit nejaku vec a snazila som sa mu to vysvetlit.m no mi to vyklzlo a uz bol ohen na streche.. to ako by som mu povedala ze je j*bnuty podla neho... Som sa mu musela normalne ospravedlnit a vtierat sa aby mi odpustil.. 😐
Baby a hotentot je nadavka? 🤔 Ja som raz tak muzovi povedala ked nevedel pochopit nejaku vec a snazila som sa mu to vysvetlit.m no mi to vyklzlo a uz bol ohen na streche.. to ako by som mu povedala ze je j*bnuty podla neho... Som sa mu musela normalne ospravedlnit a vtierat sa aby mi odpustil.. 😐
@anonym_02bd76 no na hotentota by som sa urazila, podľa mňa je to nadávka
@anonym_02bd76 podla mna nie. Aspon nie v mojom okoli. U nas sa to bezne pouziva. Nemyslim len v rodine ale celkovo. Nikdy som to nevnimala ako nadavku ani alo urazku. Boze dobry dnes sa ludia beru nejako extremne vazne. Som stastna ze taketo pripady nemam vo svojom okoli
@anonym_autor veď to je úplne milé oslovenie, aj mne tak hovoril partner a nikdy to nemyslel zle. Skôr to bolo také láskavé, keď mi povedal, že som "jeho trdlo".
@anonym_autor a nebolo by lepšie tento problém riešiť s odborníkom, ako možno ničiť nejakému chlapovi kľudný život riešením banalít? Ja ti rozumiem, popálený človek si už dá na oheň pozor, lenže on za to asi nemôže.
Začiatok vzťahu je aj o vymedzovaní hraníc, môžeš mu povedať, že si na také veci citlivá a že vieš, že to nemyslí negatívne, ale TY máš problém. Už druhá vec je, či to prijme s pochopením, alebo mu to urazí ego.
@nominativ prvý odsek sa mi nepáči. S tým druhým súhlasím. Je to o vymedzovaní hraníc. Nech mu kľudne, bez emócií povie, že si takéto označenie nepraje. A bodka. Každá sme iná. Mne by to vadilo, keby mi to niekto neznámy povedal. Nie tak, že by som sa urazila, ale už by som sledovala jeho reči a reakcie. V minulosti ženám ani nejaká tá facka, či pretiahnutie bičom nevadilo... no a prešlo 1 storočie a už to všetkým vadí. 🙂
No podla mna by sa mal poobzerat po inej..lebo ak toto riesis tak ho dostanes do hrobu raz dva
Trdlo je milé slovo, nič zlé to neznamená, neboj sa 😊
@anonym_autor
@anonym_autor keby si počula ako sa bavím ja s mužom, už by ťa odviezla záchranka 😅🙈 a pritom sa ľúbime a ctime jeden druhého, len máme trochu "ostrejšie " vyjadrovanie
Trdlo je pomenovanie, ktore mi vazne nevadi. Krava, tela a pod., to uz by bolo ine, ale trdlo? Pouzivam to aj ja bezne, ked niekto, koho mam rada nieco vyparati. A ano, muz mi tak zo vsetkou laskou a uctou povie. Dokonca niekedy aj deti, ale v ich verzii je to tudlo (z cias ked este nevedeli povedat r a uchytilo sa to😁) a ani to ma nerozhadze, je to len laskyplne napomenutie, ze som zase raz nieco do..tentovala🤭
@anonym_autor podľa mňa je to milé
@anonym_autor tak s tebou musi byt ,,riadna zabava,, To aby sa ti clovek aj nieco bal povedat zo srandy.Stale byt v strehu na co sa madam urazi a ake slovicko sa ti nepaci 🤷🏽♀️🤦🏽♀️ Sa neber tak vazne ...Chudak chlap v tomto pripade. Daj mu daku slovnik ,ktore slova moze pri tebe pouzivat aby sa ta nieco nahodou zase nedotklo🤔🥹
Hmm mne dnes muž povedal horšie...
Pýtala som sa ci ide na vystúpenie dieťaťa...nakoľko nikdy sa k ničomu nema...a bol konečne doma...vystúpenie cca 20 min...
Tak ze v žiadnom prípade a ja som už nedokázala skryť sklamanie...ticho som bola...a nasledovalo "aku Máriu piču ti je...."
Fuuu akože to ma dorazilo...odišla som z domu sama a nebavime sa...minimálne ja...lebo to je cez čiaru . Posledne 2 roky robí s partiou a aj jeho vyjadrovanie je aké je.... takže keď ti povie trdlo myslel to v dobrom
@anonym_autor ježiši kriste 😂😂 tak keby ti poviem že si manták (čo je moje obľúbené keď niekomu niečo nejde - samozrejme v rámci srandy) tak by si ma poslala do teplých krajín 😂 žena ber život trochu s nadhľadom a humorom
Úprimne ....ty chlapa radšej ani nehladaj
@anonym_autor si velmi zakomplexovana a extremne vztahovacna. V pisanej konverzacii si ludia vzdy viac dovolia, maju viac odvahy, je to neosobnejsie. Ty si extremne zranena, pracuj na vylieceni, ries svoje vnutorne traumy s psychoterapeutom. Zameraj pzoornost a energiu na seba a hladanie sebahodnoty, ozaj je zbytocne ju plytvat na konverzacie s muzmi, ktore si vysvetlujes z pozicie zraneneho dietata.
@anonym_autor hovoríme si to s partnerom každý deň, aj na miesto mena, keď sme sami
Zene ktoru nepozna takto povedat je to nejaky drzan a nesla by som s nim von urcite ked si sa uz sklamala lebo budes sklamana zasa najdi si takeho co ma uctu k tebe no tento to urcite nebude uz prvy signal ze je nevychovanec mna by sa to tiez dotklo nie si precitlivana proste je to nevhodne a skarede ze ti takto napisal....
Jedna žena musí mať svoju hrdosť a nedovoliť po nej šľiapať. V žiadnom prípade nesmie pripustiť nadávku a hádku. Je to dôvod na okamžitý rozchod, prípadne rozvod. Jedna žena predsa nemôže byť handra, ktorá po urážke ľahne chlapovi do postele. Taká si nezaslúži, aby si ju niekto vážil. Často to vidieť v rodinách, s väčšími deťmi, kde sú hádky. Deti si matku prestanú vážiť, dovoľujú si k nej byť hrubé, odvrávajú, nadávajú, lebo matku považujú tiež za handru, ku ktorej si každý môže dovoliť to, čo aj otec a ten sa pre ne stáva vzorom.
Ako môže žena, ktorej muž povie, citujem:"aku Máriu piču ti je...." ostať naďalej v domácnosti s ním? Okamžite by som ho z domu vyhodila, prípadne s deťmi odišla a rozviedla sa. To by sa ma už nikdy nemohol dotknúť. To naozaj si s ním zostala? To ti tak chýba chlap, že si ochotná sa takto nechať ponížiť? Predsa rodičia vedú dcéry od malička, aby sa nenechali ponížiť a mali svoju hrdosť. Alebo si pochádzala z asociálnej rodiny, kde takáto komunikácia bola samozrejmosťou?
Hotentot nie je žiadna nadávka, ale názov člena jedného afrického kmeňa domorodcov, ktorým dlho sa nevedelo porozumieť. A zostalo to, ak niekto niečomu nerozumie, jednoducho sa povie, že je hotentot.
Ja odpadavam z tejto temy, asi vymyslena, ale dobre sa bavim 😂 mne moj frajer hovoril: “Jana, ty si chuj”😂, v ramci srandy, strasne sme sa spolu nasmiali.
Ludia, berete sa moc vazne, niektore musite mat strasne nudny a vazny zivot 🙈 zisiel by sa absolvovat nejaky kolektivny sport, potom by str naozaj brali niektore veci s nadlhladom a nerozhodila vas takato blbost 🤦♀️
@anonym_autor trdlo používam úplne bežne ako také meganežné oslovenie, v živote by ma nenapadlo že sa na to môže niekto uraziť a doteraz som o takom niečom ani nepočula 😄
@anonym_autor Nie, ale ten tvoj to pravdepodobne nemyslel zle. Možno mu prišlo zlaté ti to povedať 🙂 Skús sama vycítiť z komunikácie ako to asi myslel... Ak sa to bude opakovať, naznač mu, že nie si na to zvyknutá a ani sa ti to nepáči.

Ďakujem za normálne odpovede, možno som precitlivela, keďže som si v živote prešla už všeličím a bojím sa veriť mužovi a možno hľadám na ňom chyby...
@anonym_autor škoda, že si neprešla aj kvalitným liečenim na psychiatrii
P.S. temu považujem za vymyslenú, preto takáto reakciia.