icon

Váš názor

13. okt 2023

Baby chcela by som vedieť len váš nazor..mám dvoch synov , máme známych, deti spolu super vychádzajú, teraz boli pozvaný na oslavu, detskú, s tým že mám prísť aj ja, lebo malý je malý ešte ,tak kvôli nemu, aj oni majú takého istého ,bez mamy nikam..tak sme šli ,okolo obeda..boli sme tam jediný, rodina mala prísť až za dve hodiny , naraz mi jej muž dával najavo, že deti nech nechám tam a idem preč ..normálne mi povedal ,že nech idem domov a synov tam nechám ..po desiatich minútach návštevy..už keď mi to niekoľkokrát povedal ,tak som šla ,mladší 2 ročný samozrejme so mnou a starší zostal tam , že prídem po neho neskôr..dohoda bola že mam prísť aj ja a zostať ,kvôli malému..prečo som tam zrazu vadila neviem ..
Keď som prišla pre staršieho 8 ročného ,tak som sa dozvedela že boli preč s autom , bez autosedačky nepríputany , no nahnevalo ma to..ani sa nespytali či mozu, keby sa niečo stane? Ako neboli ďaleko., ale ja by som si to s cudzím dieťaťom nedovolila ,bez vedomia aspoň jedného rodiča..pritom sú to bio eko raw rodičia..deťom iba najzdravšie všetko a moje zoberú bez pásov do auta..
Nechcem robiť rozruch okolo toho , iba vedieť názor, že ako by ste sa cítili ..či len ja som sa cítila nepríjemne neprávom alebo by sa to.trosku dotklo aj vás..
.

Strana
z3
janage
14. okt 2023

@bolarazjedna je pravda, že sedačka je bezpečnejšia ako podsedak. Jeho úlohou je zvýšiť výšku dieťaťa alebo nízkeho človeka do 150 cm tak,aby ho pás v prípade nehody neuškrtil. Napr.také 11, 12 ročné dieťa, čo nespĺňa tých 150cm, ale už má váhu viac ako 36kg alebo opačne má váhu a nemá výšku.
Za mňa kombinácia podsedak plus pás určite lepšia ako sám pás alebo bez pásu.
Si predstav, že máš také 15, 16 ročné dieťa a 11,12 ročné. Dáš ich obe do sedačky, aby boli chránené pred bočným nárazom?

janage
14. okt 2023

Autorka aj dobrí ľudia majú občas zlé nápady. Vydiskutovať si, ak ti za to stoja a chceš sa stretávať do budúcna.
Stalo sa nám niečo podobné s tym autom, povedala som svoj názor a viac sa to ani nič podobné nezopakovalo, vzťahy udržiavame.
Omnoho horšie to bolo so starými rodičmi. Lebo klasika za ich čias žiadne také nebolo a tu sme v zdraví atď.

autor
14. okt 2023

@janage len oni o tom vedeli ,presne sme sa o Tom rozprávali, minule, že sme obe dosť háklivé , že bez autosedačky nikam atď..presne vedela , nemali tam nikoho ešte aby nevedela odsledovat, a keď si beriem na starosť druhé dieťa , niekoho iného tak si dám o to väčší pozor ..a toto mi spraví

autor
14. okt 2023

@janage a malý má 16 kg a je najmenší on sa tam zmestí do autosedačky

liv1
14. okt 2023

@basulaak ja zas nepoznam 8rocne dieta, co by v autosedacke nebolo 🤷‍♀️

janage
14. okt 2023

Vieš na to, že môžeš ísť a dohodli ste sa inak, asi bolo treba s úsmevom odpovedať: to je v pohode. Ostanem ako sme sa včera dohodli.
Po vyzdvihnutie dieťaťa sa obrátiť priamo na hostiteľku. Zuzi, tu mladý hovorí, že ste išli bez sedačky tam a tam. Asi sa pletie, však včera sme sa bavili, ze bez sedačky ani meter. Môžeš mi to vysvetliť?

janage
14. okt 2023

Mne to príde, že kamoška sa s tebou dohodla na niečom, s čím jej muž nesúhlasil (mozno zle odkomunikovali) a ona, aby mala pokoj doma sa prispôsobila tomu ako to on chcel

hendikep
14. okt 2023

fuha tak to by ma nasralo tiez … a nabuduce uz ziadne navstevy

domkakvet
14. okt 2023

Tiez by mi to vadilo.

kandelabra
14. okt 2023

Cele je to divne. Najprv ta pozvu na oslavu, po 10 min ta poslu domov? Este pises, ze povedali, ze tam mas nechat deti, to akoze aj toho 2r si chceli zobrat na starost? Ved ked sa im zmenili plany, tak ti mali normalne povedat, idealne este pred prichodom, ze sa im to nehodi, ale nie ta vyhadzovat. Druha vec, brat cudzie dieta hocikam bez toho, aby o tom rodic vedel, to sa nerobi. Mali ti dat aspon vediet. A tretie je, ze nedbali na bezpecnost tvojho dietata v aute. A nic z tohoto ani jednemu z nich za cely cas netrklo, ani zene ani jej muzovi? ja neviem, ci by som este mala chut s nimi o niecom diskutovat. Deti nech sa hraju ak sa stretnu na ihrisku / v skole, ale rodicom by som uz neverila a ani k nim nesla.

betulinka1
15. okt 2023

S tym, ci si bola pozvaná a kto co ako pochopil, sa nejako neda vyjadrit . Ale s tym autom by som to neriesila, ak boli v meste a dieta aspon pripútali. Teda 8 rocny uz sa ma automaticky pripútavat aj bez upozornenia. Ak mimo mesto to by som mala problem aj ja. Na druhu stranu deti sem tam potrebuju aj nejaku skusenost so zodpovednosťou za seba. Mozno by bolo vhodne malemu vysvetlit, ze nemal ist, ak nie je v aute autosedačka aby si na buduce daval pozor. 8 rocne deti uz nie su take male. Netreba to zase prehanat a dat im aj dychat. Vyrastala som v dobe, ked autosedacky neboli a to sme chodili aj do zahranicia, na cesty po Sk sme vzadu sedávali aj 4 deti a neviem nejako sme to vsetci prezili.

autor
15. okt 2023

@betulinka1 nebol nijak pripútaný , ide o to že som to nevedela, vieš neviem si predstaviť zobrať cudzie dieťa, hocikam autom bez vedomia rodicov , si zober blbá náhoda ,sa im niečo stane, nemusí to byť nič vážne ani a ja som ani nevedela že niekde boli, pretože má o Tom neinformovali..moje deti dýchať môžu , ale som za to , že keď im nechám dieťa na dvore s tým že bude na dvore , tak čakám že na Tom dvore aj zostane..a ujo im vraj povedal že pásy si dávať nemusí ..

janage
15. okt 2023

@betulinka1 na toto hovorím, pozri sa na hustotu premávky vtedy a dnes a rýchlosť s akou sa jazdí. Tak isto môžeme povedať, že niekedy už 3rocne deti husy pásli. A pustila by si dnes také 3,4 ročné samé mimo dom bez dospelého?

autor
15. okt 2023

@kandelabra im sa nezmenili vraj plány , oni len s ujom pre niečo išli, ich mama zostala doma , takže mohli kľudne byť s ňou ..no keď isiel najmenší so mnou , tak si vydýchli , nechceli ho podľa mňa strážiť a rátali že pôjde so mnou ..

betulinka1
15. okt 2023

@janage inak jazdilo sa tiez okolo 100km bezne mimo diaľnice. A aj kolóny boli hlavne smer Lučenec, kopec aut Nova Bana, Orovnica. Ale ja suhlasim, ze sedacky treba ale po meste by som to neriesila, ak si da minimalne pas.

janage
16. okt 2023

@betulinka1 pozri si video, čo sa stane ak dieťa malé má pas bez podsedaka. Rovná sa to vhodeniu dieťaťa do bazéna s vypusteným kolesom. Mnoho ľudí si neuvedomuje, že takto pás dieťa okamžite aj pri menšom náraze uskrtí. A tak z nevedomosti dieťa aspoň pripúšťajú pásom

janage
16. okt 2023

@betulinka1 a ako často ti rodicia mali v aute tie deti, s ktorými išli 100? Bola taka hustá premávka? Dnes je toľko áut, že je cirkus kvôli parkovaniu hádam v každom meste. A potom tu máme kamiónová prepravu, ktorá tiež je omnoho vyššia.

janage
16. okt 2023

@betulinka1 *priputaju

betulinka1
16. okt 2023

@janage bezne sa islo 90-100 km, zase sme nechodili na vozoch s koňmi 😉. A premávka bola hustá. Sedacky neexistovali a pas vzadu asi ani nebol, ani hlavové opierky dokonca. Kto si pamätá cestu z NR na Lučenec vie, napriklad aka hustá to bola cesta na vikend. A inak uz pri 40km by to bolo jedno. Ale nechcem sa dotahovat, lebo mimo mesta nie je o com. Sedačka a pas je zaklad. Aj ked pri posledných nehodách co som vnímala, to bolo jedno a deti boli mŕtve. Ale po meste alebo na koniec ulice, dat dieta bez autosedacky ale s pasom !!!! by som nemala problem a ani sa nehnevala napr. na deda, ze tak dieta zobral cez mesto. Ale zase moj maly ako niekde sadne do auta sa automaticky pripúta.

Strana
z3