Váš názor na platenie na rande?
ahojte prosim Vas isli by ste na dalsie rande s muzom s ktorym ste absolvovali uz dve schodzky alebo rande alebo ako to nazvat a na kazdom vas nechal zaplatit za seba?.ze zaplatil len svoje a vy ste si za seba musela platit sama_?..lebo mne to proste pride divne a asi som aj ja divna lebo ja na dalsie rande s nim ist nechcem..a zeny v mojom okoli mi nadavaju ze som blba ze len koli tomu...
.. toto bude určite ten "solventný" pán, čo ani dvere auta pri nástupe/výstupe neotvorí..len sadaj a zmizni 😜
😶
@simona20201309 ak on o ňu bojuje, má platiť. On ju dobyva.
Na dalsie by som isla len v pripade, ze je to student narocnej VS zo skromnych pomerov, vdaka comu nema tych 5 eur na kavu. Inak nie.
Chlapi robia najromantickejsie gesta ked este len chcu damu ziskat, potom to trosku upadne. Ked sa ten tvoj napadnik teraz chova takto, za 10 rokov by ti vykrikoval, ze splachujes po malej potrebe :D.
Za mna tiez nie. Proste neimponuje mi taky drzgros. Pri takom bude zena chudak.
@simona20201309 máš pravdu nemusí byt ani chudak ani drzgrs, ale “hlupák” bude určite. Ak nemá na zaplatenie obedu tak ju nemá pozývať. Stačilo ju pozvať na kávu, čaj,alebo prechádzku. Určite by sa jej to viac rátalo, ako ju pozvať na obed a iba tak zahlásiť za seba som zaplatil ty bez zaplatiť za seba. Už tu niekto písal ja to len zopakujem. Ak niekoho pozývam na kávu, obed, víno tak platím a je jedno či je to kamoska, sestra, chlap.
@belle_vie bola tu nedávno tema ohľadom splachovania po malej potrebe a to už je iný level🙈
na dalsie rande by si mala ist, ale vyber nejaku drahu restiku, objednaj si nieco za vela penazi, a potom povedz, ze to ides zaplatit aj za neho, a zdrhni odtial prec
Určite nie
@lenkasarka máš pravdu. Mal ju pozvať na prechádzku ak nemal na obed.
@simona20201309 Keby nemal na obed, nedá si ho ani on v reštaurácii. Stavím sa, že na to mal. Problém je inde, nie v tom, že on je, chudáčik, chudobný.
Ja by som určite nešla. "Pozve ťa", ale platíš si sama? Nech sa zadrhne debílek. Akože nehovorím, že vždy musí všetko platiť chlap, ale keď už rande, tak by sa patrilo.
Sa na neho vysss... 🍩
@pralinka25 teraz hodím od veci, ale prázky?
to fakt niekto používa toto slovo? odpadla som tu
Na tvojom mieste by som s nim uz nesla a ja by som si neodpustila neokomentovat jeho negalantnost. Teatralne by som si pred nim povzdychla, ze kde su tie casy, ked muz damu galantne pozval.
Ten keby si chcel suchnut, tak by sa pozval k tebe a este prcaky by si si musela kupovat.😁
V žiadnom prípade by som s ním nešla.. vymazať a zablokovať... Naveky... Amen
@stanulienkat prcaky 🙂 sa mi rozširuju obzory normalne a slovna zasoba ty kks 🙂
Treba mu to ale povedať, možno chudáčik ani sám nevie čo znamená pozvanie. Normálne slušne ak ťa bude zas volať, odpovedať, nehnevaj sa, ale už si ma 2x pozval a 2x som si zaplatila sama. Ak niekto pozýva, má platiť. Cítila som sa trápne aj za teba.
Za mna nie. Ide o gesto. Vo vztahu je to uz ine, plati sa podla situacie ale ked ta niekto bali, dvori ti a zije na Slovensku, kde je to urcitym standardom tak ako podrzat niekomu dvere by ma to tiez odpudilo a aj ma to odpudzuje. Ja vzdy ponuknem zaplatit, aj za muza. V tejto dobe si chlapi velmi radi nechaju zaplatit. Ja zaplatim bez problemov ale uplne pre mna ten muz stratil status potencionalneho partnera.
Jemine tou cukrarnou to zabil🙈 ja by som sa dala pozvať aj tretí krát. A pri platení....úf ja som si v tom zhone zabudla doma/v práci peňaženku 🤷♀️ nech to má chlapec aj s drinkom. Rozlúčkovým 😂
za mna - ak muz zenu POZYVA na rande, tak to rande organizuje on a tym padom aj plati vydavky.. ak chce emancipovana zena platit, tak by mala pozvat na rande chlapa ona.. ale neviem, v dnesnej dobe 50:50 sa teda asi uz nejedna o pozyvanie na rande, ale o vzajomnu dohodu.. len neviem uplne, ako to prebieha .. aby to teda bolo tych 50na50 .. asi sa musia vyjadrit obaja naraz v tej istej chvili 😀
Nie.
Je síce už iná “doba”. Ale raz, keď niekoho pozvem, či je to rodina, kamarát alebo nápadník, platím.
Poznám takého, s každou babou v dedine “randil” ale len raz, po prechádzke a sirupovej vode v reštike, s ním už žiadna nešla 😀
@banalu nespietli ste si diskusiu?
Ak ďalšie rande, tak už len do prírody a skús mu naznačiť, čo sa ti nepáčilo....
Inak ja niekedy pri sebe nenosím peniaze, ani kartu...ja by som sa úplne v takejto situácii asi pod zem prepadla...
Mňa by to úplne rozladilo. Predstavila by som si, ako si v posteli poriesi to svoje a Ty si pories svoje...nie, ďakujem...nešla by som s nim už nikam

@pralinka25 ja tomu rozumiem my sme na prvom rande skončili s mužom na benzínke na tom hotdogu a kave lebo už nikde nevarili, nečakám na prvom rande steak v Nursetovej restike , ale základ slušného správania. Milión krát som pozvala kamarátku na večeru, lebo zarábala dlho máličko oproti mne a v živote by som si nevzala ani cent takisto aj mamu alebo netere. Od chlapa na prvom rande očakávam základy slušného správania to nemá s emancipaciou nič spoločné