Vianoce - aké som chcela

25. dec 2023

Mam muza a 2 deti.
Poslednych 7 rokov boli Vianoce plne pretvarky.
Teda kazde Vianoce boli falos a pretvarka, lebo svagrina sa mi vzdy pchala do manzelstva a ohovarala ma pred manzelom.
Svokrovcov som mala uprimne rada,ale prisla som na to,ze nie su spravodlivi a logicky su na strane ich dcery - mojej svagrinej. Ja som ju po tychto niekolko rocnych ohovarackach vyhodila z FB a ona je velmi urazena a to az tak, ze to porozpravala celej rodine, resp.svojim rodicom.
Svokra mi nikdy nezavolala, co sa deje, preco sa ich stranim, preco sa im vyhybam. No jednoducho preto, ze uz neznesiem falos v ich rodine a svagrinu, ktora sa mi pcha - pchala do manzelstva ohovaranim a ovplyvnovanim mojho manzela.
Jednoducho som sa od nich odstrihla.
Manzel ide k nim s detmi - ku svokre a ja ostavam doma.
Zijete aj vy niekto takto? Ze neznesiete niektorych ludi??? Ci ja som nejaky unikat, co uz neznesiem falos.

Mna osobne svokra velmi sklamala, ze sa ma nespytala na dovody, lebo mi bola druha mama.
Vzdy som chcela na Vianoce klud,nie tdomac rada klud a nie vysedavat kade-tade v neprijemnej spolocnosto

ninusa221
25. dec 2023

Neviem si toto predstaviť

luccija
25. dec 2023

Je to ich dcéra vždy budú viac na jej strane ako tvojej.ano, je veľa ľudí, ktorí sa nestretávajú rodina neznamená, že všetci sa musia mať radi veď je to x osôb pováh...tiež nechodím k svokre asi 6 r
Teba sa mal zastať muž a sestre niečo povedať.
Tak budeš doma oddýchneš si ako počúvať rypanie svagrinej ak dá, že ste to nechali zajst tak ďaleko, ale s niektorými ľuďmi sa neda

zmrzlinka2021
25. dec 2023

Neznedies faloš ale na druhej strane si neuprimna a veci priamo nekomunikujes so švagrinou, svokrovcami. Treba ísť za svokrou a porozprávať sa medzi 4 očami, úprimne, citlivo, rešpektujúco.
Nechcela by som tak žiť, každému človeku nastavujem hranice podľa toho, čo vnímam a cítim.

anjelicek26
25. dec 2023

Takze Ty neznesies falos. Pekne od teba,ale uprimny rozhovor zo svokrovcami, na to si gule nemala,to si maju domysliet. Trestas ich a zduvas sa a ani im to nevysvetlis a vzdy sa k tebe spravali dobre. Aspon si ich teda pozvala k vam (bez svagrinej) cez sviatky?

lindous
25. dec 2023

Myslím si, že keď si mala so svokrovcami také dobré vzťahy, tak si mohla prísť prvá, že sa chceš s nimi o niečom porozprávať a nie vyhodiť ich zo svojho života a potom čakať, že oni sa ozvú a budú zisťovať prečo… tvoj manžel na to ohováranie a klamstvá reagoval ako? Myslím, že rázne stopnutie toho celého bolo v jeho rukách najmä… ale toto sú teraz už asi nevyžiadané rady, spravila si ako si to cítila a keď ti to vyhovuje, tak super… aby som aj odpovedala, v rodine (mojej ani partnerovej) som nikdy takéto extrémne situácie našťastie nezažila, ale vo všeobecnosti, aj keď niekoho nemusím, tu chvíľu sa vydržím usmievať a zdvorilo prehodiť pár viet, možno je to faloš aj z mojej strany, ale asi som proste nikdy nebola v situácii, že by som niekoho musela odstrihnúť úplne

autor
25. dec 2023

@luccija Dakujem, tak nie som unikat 🤣 Moja svagrina sa nevie spravat slusne voci mne, je drza, neodpovedala mi ani na otazky velakrat, ohovarala ma pred manzelom vo velmi vela veciach. Chcela sem chodit , vyzierat nas tu, pritom ona sama ma na kavu nikdy nepozvala. Je to velmi nefer.
Nie som anjelik, ale uz som takto nechcela zit.
Chapem svokrovcov, je to ich dcera a moja verzia ich jednoducho nezaujima, co sa stalo. A mozno ani nevedia, ako ma ich dcerenka ohovara pred muzom. Ona je typ cloveka, co tazi zo situacii a robi sa obetou. Pritom je to dospela 30 rocna zena.

autor
25. dec 2023

@lindous Manzel si ma asi nezastal,neviem presne. On mi len oznamil, ze jeho sestra sa na mna stazovala. Ale neviem ako to riesil osobne s nou v tej situacii.

Ja uz svokrovcom neverim, preto som neprisla za nimi.

marseillefan
25. dec 2023

Nie, my si nikoho nevyhadzujeme z priateľov a nehrotíme konflikty. Každý má svoje pozitívne aj negatívne vlastnosti a snažíme sa sústrediť na tie pozitívne. K svojjim blízkym sa snažíme byť maximálne ústretoví, aj nad rámec toho, čo sa očakáva a ono sa nám to potom vracia, že vianočné sviatky prežívame s každým jedným z nich v láske a pohode a tešíme sa na spoločné stretnutie. Moji rodičia mali so svojimi súrodencami pokazené vzťahy a ja som si dal záväzok, že mne sa také niečo nestane.
PS: Pamätám si ako som mal minulé Vianoce konflikt so svojou švagrinou kvôli jednej pracovnej veci. Vykričali sme sa na seba a o pol hodiny sme spolu komunikovali ako keby sa nič nestalo. Asertívny treba byť, ale dá sa to aj bez narušenia rodinných vzťahov na celú generáciu.

reanda
25. dec 2023

este by si si mala vycistit aj vztah s manzelom.. tam to asi tiez nebude uplne uprimne a bez false, kedze s nim celu tu situaciu ani neriesis, ani nevies, co urobil/neurobil, len ti nieco oznamil..

autor
25. dec 2023

@reanda Ano,aj v nom je chyba. Manzelka je manzelstra,sestra je sestra. Ona si toto nemala ku mne dovolit.

maca1984
25. dec 2023

Vás je v tej rodine viac neúprimných,s pretvárkou.

danica2711
25. dec 2023

najdôležitejší je postoj tvojho manžela, ale ty nehovoríš otvorene ani s ním. To bol taký problém sa ho spýtať, ako na ohováranie reagoval? Takto vôbec nevieš, kde je sever, čo kto povedal, čo si kto myslí - takáto situácia generuje len ďalšie problémy. Naber konečne odvahu a vyriešte si to všetci v spoločnom rozhovore medzi sebou, ak nie, bude všetko len horšie

autor
25. dec 2023

@danica2711 Manzel povedal, ze to je nasa vec- medzi mnou a jeho sestrou, ze on sa do toho starat nebude. Zle reagoval a neviem, ci si ma vobec niekedy zastal.
Ja si hovorim tak, ze najdolezitejsi ludia su pre mna v nasej domacnosti - my styria. Ostatnych neriesim. Moj muz je uzavrety typ a niektore veci sa s nim nedaju vykomunikovat. Aj ked som sa pokusala, bol ticho. Preto to prerastlo do takychto rozmerov. Ze som sa odstrihla, lebo citim velke nepravo. Dokonca si myslim, ze jeho sestra chce, aby sme sa rozisli a intentivne na tom pracuje.

viestta
25. dec 2023

Kazdy si k tebe dovoli len tolko, kolko mu dovolais ty. Ked si k tebe svagrina dovolovala viac ako ti bolo prijemne, mala si si to s nou otvorene vykomunikovat. Keby si bola vycistila vody vcas, nemusela si teraz sediet doma a trucovat. To iste aj so svokrou. Vela veci sa da vydiskutovat, niektore nie, ale nie je nic lepsie ako naliat si cisteho vina. A s manzelom si treba tiez veci vydiskutovat, nie ocakavat, ze sa dovtipi. Do hlavy nikto nikomu nevidi, ani vlastny muz svojej zene.

ivanka33
25. dec 2023

Ja som sa takto odstrihla od nepríjemných príbuzných pred pár rokmi a odvtedy mám každý rok prekrásne Vianoce a neľutujem to vôbec. Žiadne silené návštevy, darčeky, hlúposti neriešim.. super, lebo ja pracujem aj cez sviatky, vždy 2dni z troch vianočných som v práci, denná /nočná a potom fakt cele sviatky som mala rozbité, teraz paráda 👍

janinah
25. dec 2023

A svokra ti ako ublížila okrem toho.ze nevyvolavala a nevyzvedala niečo.co ju ani zaujímať nemusí? Fakt by ju mali zaujímať žabomyšie vojny vás dvoch?
Tak si sed sama doma maš čo si chcela.Ale ak to budeš ďalej hrotit.tak sa nečuduj ak príde čas.ze by si rada k niekomu na návštevu šla.ale nepozvu ťa

anketkarka
25. dec 2023

Ako Ťa môže ohovárať pred manželom? Však hádam on s Tebou žije a vie čo má doma. Že vás chcela chodiť vyžierať sú divné slová voči rodine, prepáč. Každý má svoje nedostatky. Nie je to tak, že manžel už nemá síl s Tebou riešiť Tvoj zvlástny postoj voči jeho sestre? Čo už Ti také mohla urobiť, že si ju blokla? O tom si tu napísala len toľko, že Ťa pred manželom ohovára. Ale čo by ona z toho mala, že vy dvaja sa rozídete? No muž Ťa asi má rád, keď Ti tieto vojny aspoň trpí. Ale na jeho mieste by ma to mrzelo. A sama si sa potrestala vyčlenením. Budem krutá, ale aspoň ich nevyžieraš teraz Ty. Prepáč.

autor
25. dec 2023

@anketkarka Ja som rada doma, ja mam rada svoj klud. Pises, akoby som ja neviem ako bez nich trpela samotou. Citala si cele, ze sa pytam, kto takto zije bez casti rodiny, ktora Ta ohovara. To bol moj zaciatok diskusie, ci niekto takto zije a ako sa mu to osvedcilo. Lebo konkretne ja sa citim velmi dobre a konecne si mozem na Vianoce vylozit nohy, pozret rozpravky a nechodit po navstevach, ktore su pte mna toxicke, lebo ma tam stale niekto uraza.

anketkarka
25. dec 2023

Nemyslím si, že si to užívaš. Snažíš sa samú seba presvedčiť ako Ti je dobre. No keď je na každej navšteve niečo toxické pre Teba a všade Ťa len urážajú, tak bude niekde niečo zle. Keby som bola spokojná, tak neriešim to, či to aj niekto iný takto žije a nezakladám príspevok. Ale môžeš si to sama pred sebou nahovárať aká si spokojná 😉

trinityf
25. dec 2023

Ale ved to je super. Vobec nie si unikat. Aj ty mas pravo stretavat sa s kym chces, ak mas s niekym zlu skusenost, necitis sa v tej spolocnosti dobre, mas pravo sa nestretavat nekontaktovat. Ja som takto odstrihnuta od svokrovcov uz 3 roky, ale tam ma svokra narcisticku poruchu osobnosti. Takze to bola jedina moznost ako si zachovat pokoj na dusi.

syslik81
25. dec 2023

keby ti to bolo jedno nepises sem .... teba trapi,ze sa svokra neozvala ale rovnako si sa mohla ozvat aj ty -ty si sa urazila a ty si mala vysvetlit preco .. ozno si svokru sklamala viac ako ona teba ... veci sa maju vyrozpravat a nie zametat pod koberec ... kym si to nevyriesis nebudes stastna

autor
25. dec 2023

@syslik81 Ano, svokrovci si toto nezasluzia - mozno ani nevedia, co sa deje. A naozaj nemam rada svagrinu - to je herecka. Cize tak, radsej som sa stiahla.

ivanka33
25. dec 2023

Žiadne posedenie u svokry na nevyrovná prechádzke zasneženou prírodou po vianočnom obede... hoci aj so psom... lepšie.

syslik81
25. dec 2023

takze radsej si sklamala a zradila svokrovcov aj ked vies ze si to nezasluzia len preto,ze ty mas problem so svagrinou-naozaj genialne riesenie-tlieskam .. prepac ale velmi dedinse riesenie-ale tvoja volba

janinah
25. dec 2023

Teraz porozmýšľaj koho si vlastne " vytrestala" tým,že sedíš doma a zduvaš sa....

majlo1234
25. dec 2023

Pozri, ja by sim si tiez radsej uzila vianocnu pohodu sama dima bez deti a muza, nechodila s nim na navstevy po jeho obstaroznych pribuznych. Ale z ucty k nemu proste idem, prezijem to. Rovnako to ma asi aj on, ved kazdy je naradsej vo svojom. Ale urcite by som neocakavala, ze mi bude niekto vyvolavat a vyzvedat, preco som neprisla

pkgirl30
25. dec 2023

takto som to ja vyriešila s bývalím švagrom, bol drzý a arogantný ale na kávu a na obed prišiel... manželovi som povedala že stačilo, nebudem robiť slúžku človeku ktorý sa správa drzo k ženám, manžel sa má nezastal , tak som poprosila švagra aby k nám už nechodil a bol kľud. nikto sa nič nepýtal prečo som to tak urobila a ja som nemala potrebu to vysvetľovať, všetci v rodine sa na neho sťažovali ale nikto nezakročil a len ho trpeli

roja01
25. dec 2023

Svokrovci sa nechcu miesat, preto sa nepytaju. Skoda, myslim si, ze si sa k nim nezachovala pekne ty.
Aj ked mas problem so svagrinou, nemusela si prerusit vztahy so svokrovcami.
Ani s muzom si nemusis kazit dobre vztahy. Nezabudni, ze sestra je jeho rodina. Len mu v klude vysvetli co ti vadi, aby bol v obraze.
Ludia su rozni, treba si zvyknut vychadzat i s komplikovanymi ludmi.

terezka1947
25. dec 2023

Ja neviem,ale teraz je na všetko odpoveď"toxicki ľudia".
To sa fakt dospelí ľudia nevedia na Vianoce stretnúť na hodinu a potom ísť domov?či normálne sa porozprávať?
Už neviem,čo by muselo byť,že by som nešla s manželom k jeho rodine. Už keď kvôli ničomu,tak kvôli manželovi by som prežila sviatočné návštevy.
A najmä,keď píšeš,že svokrovci ti vlastne nič neurobili.

vyrovnanaosoba
25. dec 2023

Nie, neviem si predstaviť, že len kvôli tomu, že ja nemám rada určitých ľudí, by boli moje deti a manžel na Vianoce bezo mňa.