Vianoce bez priateľa
Ahojte, chcela by som vediet vas nazor. Co by ste urobili vy. Mam priatela, ale nebyvame spolu, sme spolu pomaly 2r, on byva s rodicmi este. Mne zomreli pred 2r rodicia. Ostala som sama. Pred rokom ma zavolali na Vianoce k nim ( myslim iba vecera na stedry den. Pozvanie som prijala, brala som, ze nechcu, aby som bola sama. Tento rok ma pozvali k sebe tiez. Ale ja uz ist nechcem. On povedal, ze nemozem byt predsa na stredry vecer sama. Opytala som sa priatela, v com je iny stredry vecer on inych vecerov. Ci ine vecery mozem byt sama a na stredry vecer nie? Povedala som mu, ze tento den ma byt clovek s rodinou, A ze dakujem za pozvanie, ale ze teda nech to preziju v kruhu rodiny. On svojich rodicov samych na Vianoce nenecha, to viem isto.
Poznamka: Asi je jasne, ze spolu nebyvame.
Dakujem za vase nazory.
@anonym_1c0e2f a či niečo prežívam je tvoj čisto subjektívny názor a hlavne domienka, mimochodom nesprávna
@biba_18 ja neviem či by som chcela aby moje jediné dieťa trávilo čas s takou osobou ako autorka 😒. keby bol zamilovaný tak by ma to trápilo ... Máš jedenásť likov. Bez toho, aby si poznala detaily, si súdila a písala takéto veci. Daj si čas a nereaguj na všetko hneď. Ak by so mala do úvodného zadania toto všetko napísať, tak sú to dve strany.
@anonym_autor ty si sa rozhodla tie detaily nenapísať a rozhodla si sa napísať to čo si napísala - takže áno, z toho čo si napísala k vianociam som sa vyjarila. a v podstate sa mi to potvrdilo - pretože celý váš problém vôbec nie je o vianociach ... ty povieš niečo a niekto na to zareaguje a už sa fučíš že ale je tu ešte aj niečo iné ...
matka tvojho frajera nevie že si dala jej synovi peniaze - tak preboha prečo by sa k tebe mala správať ako niekto kto to vie?? detto my - nám si to tiež nepovedala - zjavne to pre teba nebolo podstatné - tak prečo by to malo byť podstatné pre nás? 😒
@anonym_autor jedine že je to celé hovadina a o čo išlo je mať čo najdlhšiu diskusiu ...
@anonym_autor ty si sa rozhodla tie detaily nenapísať a rozhodla si sa napísať to čo si napísala - takže áno, z toho čo si napísala k vianociam som sa vyjarila. a v podstate sa mi to potvrdilo - pretože celý váš problém vôbec nie je o vianociach ... ty povieš niečo a niekto na to zareaguje a už sa fučíš že ale je tu ešte aj niečo iné ...
matka tvojho frajera nevie že si dala jej synovi peniaze - tak preboha prečo by sa k tebe mala správať ako niekto kto to vie?? detto my - nám si to tiež nepovedala - zjavne to pre teba nebolo podstatné - tak prečo by to malo byť podstatné pre nás? 😒
@biba_18 zrovna ty si osoba, ktorá mi lajkuje moje statusy a komentáre pod mojimi príspevkami pod mojím menom/nickom. U mňa si absolútne klesla ako človek. Viem, že ti to je jedno a to je dobre. Ale presne takýmto ľuďmi ako si ty, sa ja neobklopuje a ani ich nechcem mať vo svojom okolí. Tá vnútorná zloba v tomto tvojom strednom veku je hrozná vec.... ako pozerám...
@anonym_autor ja nelajkujem osoby, ale myšlienky ... mala by si to skúsiť aj ty...
a to že píšeš o nejakej zlobe - no, čo ti na to povedať? ja voči tebe nemám zášť ale ak by si sa pri mne správala ako v tejto diskusii - nemala by si ani príležitosť byť so mnou ... mám rada ľudí čo sú úprimní sami k sebe ... lebo len vtedy vedia byť úprimní aj k iným ...
@jana_eyre_2 nie neberú ma ako priateľku ich syna, a dali mi to viac krát jasne najavo. Syn má po 40tke, starý mládenec, nikdy nebýval inde ako s rodičmi a ani nebude bývať, lebo mama ho má jasne omotaného pupočnou šnúrou okolo krku. A akákoľvek žena, ktorá vstúpi do priestoru ku ich synovi nie je v poriadku. Mne jasne teta povedala, akú ženu si predstavuje po boku svojho syna, a áno, verím, že táto žena príde k nim bývať a bude v jednej izbe s ich synom. A držím im palce, aby takú raz našiel, čo ho bude živiť, finančne podporovať, variť, prať, žehliť, upratovať, piecť, šoférovať, starať sa o auto, o domácnosť, o všetko, vo voľnom čase robiť ručné práce, záhradku a usexuje ho k smrti každý deň. To posledné je jeho predstava... samozrejme u neho v detskej izbe.
@anonym_autor to ze je taky luzer si zistila az teraz, ked si mu pozicala peniaze? Vsak kasli na neho, za tie peniaze si mohla sviatkovat niekde v teple. Ked mi niekto nevyhovuje, nema to buducnost, tak to ukoncim. Tie peniaze bola riadna hlupost..
@anonym_autor si rozhodnuta, že nepôjdeš. Nerozumiem, na čo táto diskusia.
Autorka, nemusis sa tu na nikoho hnevat-ked, tak sama na seba. Uvodny prispevok bol o tom, ze nechces byt s priatelom na Vianoce. O tom, ze ti dlhuje peniaze, a ze si s nim len kvoli dlhu, si napisala neskor. Cele to nema hlavu a patu a na zaciatku komentujuci tieto skutocnosti nevedeli. Stal sa z toho uplne iny pribeh.
@anonym_autor to ze je taky luzer si zistila az teraz, ked si mu pozicala peniaze? Vsak kasli na neho, za tie peniaze si mohla sviatkovat niekde v teple. Ked mi niekto nevyhovuje, nema to buducnost, tak to ukoncim. Tie peniaze bola riadna hlupost..
@la_dolce_vita pred 9 mesiacmi som už vedela, že toto nebude dobré a finálne sa mi to potvrdilo v lete. Pôjdeme od seba, to bez debaty, 50% u neho robia jeho rodičia, ktorými je veľmi ovplyvnený, hlavne jeho mama. Ale to je ich problém.
Autorka, nemusis sa tu na nikoho hnevat-ked, tak sama na seba. Uvodny prispevok bol o tom, ze nechces byt s priatelom na Vianoce. O tom, ze ti dlhuje peniaze, a ze si s nim len kvoli dlhu, si napisala neskor. Cele to nema hlavu a patu a na zaciatku komentujuci tieto skutocnosti nevedeli. Stal sa z toho uplne iny pribeh.
@anonym_3506e8 ja nechcem byť u jeho rodiny na Vianoce. Ak chce, nech príde ku mne, nech ide so mnou niekde, ale nie, ku nim domov na Vianoce neprídem. Ak nemám všetky informácie, tak nevznášam súdy, ja to nezvyknem robiť. A ty si tiež tá, čo sa tu pripájala do diskusie a nadávala si na mňa a už teraz ideš anonymne.
@la_dolce_vita pred 9 mesiacmi som už vedela, že toto nebude dobré a finálne sa mi to potvrdilo v lete. Pôjdeme od seba, to bez debaty, 50% u neho robia jeho rodičia, ktorými je veľmi ovplyvnený, hlavne jeho mama. Ale to je ich problém.
@anonym_autor ale naozaj tvoj pribeh ma postupne uplne iny priebeh. Nehnevaj sa.. Za tychto okolnosti tam ist je nezmysel. Len na zaciatku to vyzeralo ako tvoja nevdacnost.. takze hlavu hore, kasli na luzra a ries to s rodicmi. Nenechaj sa vydierat, su to tvoje financie!
Ak sa s nim chces rozist, tak co riesis, ake Vianoce? Paneboze toto je tragikomedia...13:26 napises, ze pojdete od seba, a 13:28 uz by mohol prist k tebe alebo niekam spolu ist...co uz na toto povedat. Mas vsetkych 5 pokope? Nevyzera to tak.
Ak sa s nim chces rozist, tak co riesis, ake Vianoce? Paneboze toto je tragikomedia...13:26 napises, ze pojdete od seba, a 13:28 uz by mohol prist k tebe alebo niekam spolu ist...co uz na toto povedat. Mas vsetkych 5 pokope? Nevyzera to tak.
@anonym_3506e8 pojdeme od seba v buducom roku, ked mi vrati peniaze @sense 🙂. Pokial sa nieco vyrazne nezmeni v jeho nastaveni smerom ku mne a k nasmu vztahu.
Autorka toto bola účelová manipulacia./prispevok mal znieť ináč a nie vypichnúť jednu nepodstatnú vec o Vianociach/Ked sa takto správaš aj vo vztahu, necudujem sa, že sa k tebe on aj jeho matka tak chová , asi ťa prekukla
@anonym_3506e8 ja nechcem byť u jeho rodiny na Vianoce. Ak chce, nech príde ku mne, nech ide so mnou niekde, ale nie, ku nim domov na Vianoce neprídem. Ak nemám všetky informácie, tak nevznášam súdy, ja to nezvyknem robiť. A ty si tiež tá, čo sa tu pripájala do diskusie a nadávala si na mňa a už teraz ideš anonymne.
@anonym_autor ak chce nech príde ku mne? Nech ide somnou niekde?? Autorka ty si v poriadku? Však sa s ním chceš rozísť, načo by ste spolu trávili Vianoce? Načo a prečo tu kydas na jeho rodinu, sestru? Matka ho ovplyvňuje? Prosím ťa, muž má 40+ má mať rozum a nenechať sa ovplyvňovať nikým. Toto čo ty tu splietaš nedáva vôbec zmysel. Neskutočne si protirečíš vo viacerých veciach. A o tom, že prídeš sem s diskusiou o Vianociach a zrazu ju premeníš na škaredé ohováranie rodiny tvojho partnera alebo čo ti to je, ani nehovorím.
@anonym_3506e8 pojdeme od seba v buducom roku, ked mi vrati peniaze @sense 🙂. Pokial sa nieco vyrazne nezmeni v jeho nastaveni smerom ku mne a k nasmu vztahu.
@anonym_autor ak by som mala doklad o pôžičke , dala by som mu termín dokedy má vrátiť a teda kludne by som to povedala aj rodičom. Zbytočne by som čas nenatahovala pretože podľa mňa nemá v pláne ti nič vracať a ty zbytočne strácať čas po boku takého cloveka
@anonym_autor ak chce nech príde ku mne? Nech ide somnou niekde?? Autorka ty si v poriadku? Však sa s ním chceš rozísť, načo by ste spolu trávili Vianoce? Načo a prečo tu kydas na jeho rodinu, sestru? Matka ho ovplyvňuje? Prosím ťa, muž má 40+ má mať rozum a nenechať sa ovplyvňovať nikým. Toto čo ty tu splietaš nedáva vôbec zmysel. Neskutočne si protirečíš vo viacerých veciach. A o tom, že prídeš sem s diskusiou o Vianociach a zrazu ju premeníš na škaredé ohováranie rodiny tvojho partnera alebo čo ti to je, ani nehovorím.
@tim23 ja som sa držala Vianoc. Ale keďže tendencia bola vrtať do toho, čo tu väčšina žien robí, tak som povedala, prečo tam ísť nechcem a nemám potrebu. Mnoho vecí bolo irelevantných a aj som to povedala a dostala som odpoveď, že to nie je irelevantné. Ja som v poriadku, to ťa môžem ubezpečiť. Čo nie je v poriadku je správanie určitých žien tu. Ale veď ony vedia, ktoré sú to...
@tim23 ja som sa držala Vianoc. Ale keďže tendencia bola vrtať do toho, čo tu väčšina žien robí, tak som povedala, prečo tam ísť nechcem a nemám potrebu. Mnoho vecí bolo irelevantných a aj som to povedala a dostala som odpoveď, že to nie je irelevantné. Ja som v poriadku, to ťa môžem ubezpečiť. Čo nie je v poriadku je správanie určitých žien tu. Ale veď ony vedia, ktoré sú to...
@anonym_autor Ano, vsetci su blazni, len ty si lietadlo😃😄 no nic, ostan s tym podarenym priatelom este 10 rokov, mozno ti dovtedy vrati 1500. Mozno...a na Vianoce chodte na romanticky pobyt😃
@anonym_autor ani jedna ti nič zlé nenapísala, madam
@anonym_autor preboha 🙈 a prečo si tie peniaze nepytas oficiálne súdnou cestou? Volá sa to žaloba o zaplatenie a môžeš ju podať len do 3 rokov tak sa poponahlaj lebo podľa mňa na to čaká kedy to bude premlčané. Uznanie dlhu k tomu nepotrebuješ. Hneď by som do toho išla a na neho sa vy 💩, nie je ti nič a je to hajzel.
@kitycat zomreli mi rodicia, naprv mama, co ma uplne polozilo a bola som na tom psychicky zle. Starala som sa o otca. Tento priatel mi psychicky pomahal, aby som to nejako prezila. Po 9m zomrel aj tatino a to som uz isla psychicky riadne dole. Nebyt priatela, dnes tu mozno uz nie som. Po tej stranke - ze mi robil spolocnost, snazil sa ma priviezt na ine myslienky, bol pri mne, chodili sme spolu von, na prechadzky, na kavu, vypocul ma, nechal ma vyplakat. V tom obdobi prislo dedicstvo a on potreboval peniaze. Ja som bola psychicky na tom naozaj zle. Slubil, ze peniaze mi do roka vrati. Poziciala som mu tuto sumu, lebo som bola rada, ze vobec niekoho pri sebe mam. Ak by vtedy pri mne nebol, dost pravdepodobne by to nedopadlo dobre. Ale peniaze sa nevracali, a priesiel rok a dala som mu podpisat uznanie dlhu, co odmietol. Teraz uz vracia, po malych sumach. Povedala som si, ze ked budem na polovicu dlhu, zvysok ozeliem a idem dalej. Inak sam mi povedal, ze peniaze si zasluzil, za to, co pre mna urobil.
@anonym_autor a okrem zosnulej mamy a otca neexistovala ziadna kamaratka, bratranci a sesternice, ktorym by si sa mohla postazovat a vyplakat sa? Mozno ze si smutila, ale zdravy tozum si kde nechala...
Ak ma nejaku hrdost peniaze ti posle aj bez toho aby ste boli vo vztahu, teraz to vyzera ze si daavas platit za sex , sorry
Daj ho na sud a uz sa s nim nevybavuj
@kitycat zomreli mi rodicia, naprv mama, co ma uplne polozilo a bola som na tom psychicky zle. Starala som sa o otca. Tento priatel mi psychicky pomahal, aby som to nejako prezila. Po 9m zomrel aj tatino a to som uz isla psychicky riadne dole. Nebyt priatela, dnes tu mozno uz nie som. Po tej stranke - ze mi robil spolocnost, snazil sa ma priviezt na ine myslienky, bol pri mne, chodili sme spolu von, na prechadzky, na kavu, vypocul ma, nechal ma vyplakat. V tom obdobi prislo dedicstvo a on potreboval peniaze. Ja som bola psychicky na tom naozaj zle. Slubil, ze peniaze mi do roka vrati. Poziciala som mu tuto sumu, lebo som bola rada, ze vobec niekoho pri sebe mam. Ak by vtedy pri mne nebol, dost pravdepodobne by to nedopadlo dobre. Ale peniaze sa nevracali, a priesiel rok a dala som mu podpisat uznanie dlhu, co odmietol. Teraz uz vracia, po malych sumach. Povedala som si, ze ked budem na polovicu dlhu, zvysok ozeliem a idem dalej. Inak sam mi povedal, ze peniaze si zasluzil, za to, co pre mna urobil.
@anonym_autor sorry ale aj ty si hlúpa
@pako24 neuvazuju so mnou ako s buducou rodinou, ak by to tak bolo, tak je to ina vec. Som momentalna priatelka ich syna. To je vsetko.
@anonym_autor no ak s tebou jeho rodičia nerátajú do budúcnosti, to je ich vec. Ak ťa ich syn ľúbi a chce byť s tebou, oni nič nezmôžu. No z tvojho vyjadrenia mám pocit, že asi ani on nie je rozhodnutý, či ťa chce a ty jeho asi tiež nejako nie. Zrejme bude lepšie nejaký welnes v hoteli a hľadaj niekoho, kto o teba bude stáť za každých okolností. Držím ti palceky dievča zlaté 👍.
@anonym_autor neries do dookola. Rozhodla si sa. Tak si najdi iny program. Nerozumiem tomu, ze ked ma niekto iny nazor, tak útočíš. Ved si sprav podla seba. Z tvojich pismenok ide taky smútok a celková negativita. Ja byt na tvojom mieste, pridam sa k nejakej cestovateľskej skupine singl ludi a idem prec.
@anonym_4eca03 viac krat to bolo slovne, ked som sa chcela zapojit, tak mi priatel povedal, ze toto je v rodine, nebudem konkretizovat, ale povedal mi to viac krat. Plus to povedala teta, dokonca som ich chcela pomoct, to som si myslela, ze bud radi a teda ma jasne upratala, ze do toho ma nic, ze to je vec rodiny ( konkretne islo o nejaku sumu penazi - 500 eur - a ona mi povedala, ze snad ich syn nebude brať peniaze odo mna, cudzieho cloveka, ze na to je rodina.
@anonym_autor tak nehnevaj sa, ale potom načo ti je taký priateľ, keď ťa ani ani jeho rodina nepovažuje za jej súčasť.
Docitala som po 3. stranu. S tymi peniazmi, ak ti nepodpisal papier, urob to inak. Napis to do sms tak rafinovane, aby s tym vlastne suhlasil. Aby potvrdil, ze to dlzi ale musis to urobit rafinovane, nie okato. Chapem ta ze tam nechces ist. Je dobre, ze si to takto uvedomujes. Vas vztah naozaj nema zmysel.
Ale to co jeho mama povedala ze aby si mu nepozicala, to mepovazujem za zle, prave naopak a to ze zareagovala na tie darceky takto, asi jej bolo blbe ze to bol pre nu drahy darcek a mozno oni pre teba taky nemali. Niektori ludia fakt nevedia komunikovat..
Tak som to precitala. Ja fakt neviem, preco tolko utokov na teba. Fakt neviem… proste ako inokedy hovorim, vestecka gula poniektore, a vsunu do situacie aj to co povedane nebolo, domyslaju, fabuluju 🤷♀️.
A klasika, zmeneny nazov diskusie adminmi povazujem za zasadny problem aj tu 🤦♀️
Keď som im dala darček na vianoce ( kávovár z Tchiba ani nie za 40 eur), tak mi teta povedala, že ja nie som normálna. Doslovne mi povedala toto. Keď som jej dala na narodiny kufor ( ktorý viem, že chceli obaja s ujom), tak som sa dozvedela, ze toto som uz prehnala. A po tych hlaskach cez rok, ako sa nemam starat do rodinnych veci, nie necitim sa ako rodina. A ja viem, co je to pozvat niekoho k sebe na Vianoce. Predtym, ked rodicia zili, som mala priatela, co tu bol sam, lebo rodinu mal v CR a zavolala som ho k nam. Ale teda ta atmosfera u nas bola uplne ina.
@anonym_autor takto reagujem na každý darček ktorý dostanem od priatelkynej rodiny a to sme spolu už 11 rokov a strávil som u nich už 4 vianoce.
Podľa mňa proste preháňas

@anonym_1c0e2f a či niečo prežívam je tvoj čisto subjektívny názor a hlavne domienka, mimochodom nesprávna