icon

Vyhorenie v manželstve: Ako sa z toho dostať?

9. máj 2026

Potrebujem sa iba vyrozprávať. S manzelom nie sme spolu dlhe roky, ako to rychlo začalo to aj rychlo zhaslo. Mame krasne zdravé deti, za ktoré budem vzdy vdacna. Len nam to manželstvo nevyslo. Po druhom dieťati prisli hádky, odcudzenie, nezáujem, nulová intimita. Manžel na mna proste kaslal, nevedel sa o mna postarat ani v sexe, ani materiálne, ani psychicky nie je opora. Ja mam kvoli detom vycitky, ze som im nevedela zabezpečiť kompletnú rodinu, no nasilu byt s mužom len aby mali oboch rodicov spolu nechcem. Mna uz manžel vobec nepriťahuje, nemilujem ho, uz ani nie som nahnevaná len som sem tam smutná, ked si predstavím, ako daleko to nechal zájsť svojim nezáujmom. Pritom sme mohli byt takí šťastní. On si ani neuvedomuje, ako velmi zle to je. Mysli si, ze ma to prejde, ze sa dobre vyspim a zrazu bude vsetko v poriadku. Je super otec ale to je tak vsetko. Ako manžel a partner stojí za nic. Ja som nemala normalny sex ani nepamatam, stale som sa mu sťažovala, ze mi chyba sex ze mi chyba orgazmus a on nic nebol schopný zmeniť. Nebol schopný našetriť za xy rokov ani na hypotéku, auto, nic nema. Do všetkého som ho musela vzdy tlačiť a sam sa nevedel k ničomu rozhýbať. Nevie pochopiť, ze deti nemôžu donekonečna zit v prenajme a bolo by lepsie, keby mali svoju izbičku, nebol schopný sa ani posnažit aby sme mali svoj domov. A uz som unavena, starat sa o vsetko o všetkých a na mna nikto nemyslí. Som unavena z toľkých šancí, kolko som mu dala a boli k ničomu. Budem sa musiet postaviť na nohy a začať odznova sama s detmi. Len dufam, ze raz budem stastna a neuškodim detom. Dakujem za prečítanie.

Strana
z2
anonym_a58b70
Dnes o 06:10

Neskusali ste mozno poradnu? Mozno keby mu aj tretia strana povedala ze ano... tvoje poziadacky su ok. Su normalne a to ze on pred tym zakryva oci nie je prospesne pre vas vztah....
na tom musite pracovat obaja. Nemoze len jeden prevziat zodpovednost... vedenie rodiny....

anonym_e1b7fc
Dnes o 06:14
@anonym_autor

@anonym_961bb2 dakujem, hej ťažké to bude ale co uz ja takto nechcem zit. Najhorsie je, ze manžel sa tvári akoby nic. Ja som k nemu odmerana uz strasne dlho on ma chodi mojkat objímať ja ho odstrkujem a uz neviem co mu mam povedat. On nic nerieši.
@janickacrazy Dakujem. Nejak sa postavím na nohy časom.

@anonym_9889cd naložili no ale ved ja viem, ze maju pravdu. Ze najskôr sa treba zabezpečiť a potom mat deti. Ale uz to nezmením. On si neuvedomí nic, nevie sa postaviť celom k problému. Stale iba uhýba a tvári sa, ze nic. Fungujeme doma normalne snazim sa pred detmi tváriť ako predtým no ked sme sami ani sa s ním nemam chuť baviť. Ale manželovi bud nedopina ze je to fakt zle alebo je mu to jedno. Lebo ked žena povie mužovi, ze keby mala peniaze a kam ist bývať s detmi uz s ním nie je a on nic tak neviem co je s ním zle.

@anonym_autor Boze, to presne ako moj. Uplne jak pstros co pcha hlavu do piesku. Hrozne toto. My uz sme uplne bez fyzickeho kontaktu cca 2 roky. Spime v inych izbach, ziadna pusa ani na dobru noc ani na dobre rano a vlastne sa aj minimalne vídame. Kazdy si ide po svojom.

anonym_e1b7fc
Dnes o 06:16
@anonym_259f4e

No ja mám 3 deti, som s nimi sama odmalinkata. Bála som sa, nevedela si to ani riadne predstaviť, ale žiť s mužom kt. nemá záujem ani o mňa, ani o deti ani o spoločnú domácnosť bolo strašné unikajúce. Oddeliť sa bolo ako nadýchnuť sa čerstvého vzduchu. Bolo to náročné hlavne keď boli všetky tri malé ale ako rastú je to stále lepšie a lepšie. Vôbec nič nám nechýba, máme malý nový dom, každý svoje súkromie, doprajeme si výlety aj dovolenky viac krát ročne, užívame si ako sa dá. S otcom nebyvaju vobec. Mám aj relatívne dosť času na seba a svoje záujmy. Mám prácu kt. zbožňujem a napĺňa ma. Pokoj na duši, žiadne stresy, prispôsobovanie sa, hádky, .... . Rodičovstvo si užívam, deti neľutujem, keby som mladšia privítam aj ďalšie, deti mi život zmenili tým najviac pozitívnym smerom. Základ je však dobrá práca, kt. ta nestresuje a príjem je dosť veľký aby stačil na zabezpečenie normálneho, kvalitneho života pre viacerých ľudí. Ale ako sa hovori pokoj a kľud je na nezaplatenie.

@anonym_259f4e Cize stale to nakoniec skonci pri prijme pri peniazoch...skratka bez penazi sa nepohnes, to je fakt

autor
Dnes o 06:33
@anonym_259f4e

No ja mám 3 deti, som s nimi sama odmalinkata. Bála som sa, nevedela si to ani riadne predstaviť, ale žiť s mužom kt. nemá záujem ani o mňa, ani o deti ani o spoločnú domácnosť bolo strašné unikajúce. Oddeliť sa bolo ako nadýchnuť sa čerstvého vzduchu. Bolo to náročné hlavne keď boli všetky tri malé ale ako rastú je to stále lepšie a lepšie. Vôbec nič nám nechýba, máme malý nový dom, každý svoje súkromie, doprajeme si výlety aj dovolenky viac krát ročne, užívame si ako sa dá. S otcom nebyvaju vobec. Mám aj relatívne dosť času na seba a svoje záujmy. Mám prácu kt. zbožňujem a napĺňa ma. Pokoj na duši, žiadne stresy, prispôsobovanie sa, hádky, .... . Rodičovstvo si užívam, deti neľutujem, keby som mladšia privítam aj ďalšie, deti mi život zmenili tým najviac pozitívnym smerom. Základ je však dobrá práca, kt. ta nestresuje a príjem je dosť veľký aby stačil na zabezpečenie normálneho, kvalitneho života pre viacerých ľudí. Ale ako sa hovori pokoj a kľud je na nezaplatenie.

@anonym_259f4e presne taký mam pocit, ze sa pri mužovi dusim. Ked je v robote mam úplný klud, vzdy sa teším ked odíde. Velmi som z neho sklamaná a nechcem ho ani vidiet. Som stastna aj za teba, ze sa ti to podarilo. Ja som mladá robotu som mala fajn ale príjem by mi ledva stačil na nájom keby som bola sama deti by som neutiahla. Ale som velmi učenlivá za mesiac sa naučím aj murovať ked bude treba. Len ten začiatok bude velmi ťažký musim mysliet na deti nech nežijú pod mostom.

autor
Dnes o 06:35
@anonym_a58b70

Neskusali ste mozno poradnu? Mozno keby mu aj tretia strana povedala ze ano... tvoje poziadacky su ok. Su normalne a to ze on pred tym zakryva oci nie je prospesne pre vas vztah....
na tom musite pracovat obaja. Nemoze len jeden prevziat zodpovednost... vedenie rodiny....

@anonym_a58b70 poradnu on povedal, ze ak chcem mozeme vyskúšať. Ja som ho aj posielala psychologovi sa porozprávať ale on nevidí žiaden problem v sebe. On proste pláva životom akoby nic. Ked mi ublíži ani sa neospravedlní az ked mu ja nepoviem, ci nema pocit, ze by sa mal ospravedlniť. Keby je to na nom tak sa ani nerozpravame lebo on nepotrebuje a o problémoch uz vobec nie

autor
Dnes o 06:38
@anonym_e1b7fc

@anonym_autor Boze, to presne ako moj. Uplne jak pstros co pcha hlavu do piesku. Hrozne toto. My uz sme uplne bez fyzickeho kontaktu cca 2 roky. Spime v inych izbach, ziadna pusa ani na dobru noc ani na dobre rano a vlastne sa aj minimalne vídame. Kazdy si ide po svojom.

@anonym_e1b7fc Ježiš ano ako pstros uplne. Len s rozdielom, ze on mi aj chce dat pusu aj ma pohladká aj ma objíma a ja sa odtahujem posielam ho preč a je mi to nepríjemne. Preco by som sa mala objímať s niekym, kto na mna kasle. A jemu neviem ci to nedochádza alebo co. Ja sa snazim neposudzovat vsetko podla môjho pohľadu ale toto ignorovanie problémov nie je v poriadku. Proste on je taký, ze nerieši veci kym nehoria, potom pozera na to ako to horí ale nic nerobí kym ho do toho nedotlačis potom povie, ze ho to mrzí ale nic nezmeni. A mna ide z toho poraziť.

autor
Dnes o 06:40
@anonym_e1b7fc

@anonym_259f4e Cize stale to nakoniec skonci pri prijme pri peniazoch...skratka bez penazi sa nepohnes, to je fakt

@anonym_e1b7fc ano to je hrozne. Zarobím max 1500. Potrebovala by som hypotéku na 70 rokov so splátkou max 500€😃

anonym_9889cd
Dnes o 07:05

U nas to bol nakoniec tento vzorec, mne to hrozne pomohlo vsetkemu porozumiet, aj tomu ze kym sa on nezacne riesit, nema to cenu. Presne ten pocit, ktory vo mne nakoniec ostal - vyhorenie vo vztahu.

https://www.youtube.com/watch?v=o6DFrH71e1c
Strana
z2