Vývoj vzťahu

30. nov 2023

Otvorim tu taku temu, ktora je fakt pestra a zaujima ma, ako ste to mali vy. Ako zacal vas vztah/manzelstvo? Islo to hned vsetko lahko alebo to bol narovnejai zaciatok, úspešný koniec? Alebo zas krasny zaciatok a zly koniec? Vsade pocuvam, ze prava laska nepozna prekazky a zvladne vsetko :D a ze prava laska musi byt nadherna hned od prvej chvile. A potom my, co nemame hned vsetko uzasne/nadherne zahadzujeme vztahy len kvoli tomu, ze sa nechame ovplyvnit spoločnosťou. Mam pocit ze aj tu na MK su zeny, ktore za vsetkym vidia neveru, podvody, klamstva a na vsetko je riesenie rozvod/rozchod. Su tu aj take, co zabojovali a potom si povedali, ze stalo to za to?

autor
30. nov 2023

A este by som doplnila, ze nemyslim, ze sa pokasle zaciatok vztahu tym, ze sa podvedie, alebo ze to je vztah o urazkach, bitkach a pod :D to je uz cez. Myslim take to, ze trva dlhsie, kym sa dvaja ludia naladia na rovnaku vlnu, lebo kazdy ma nejake ocakavania. Potom je sklamany. Preco s niekym to ide hned jednoducho a s niekym inym to zas rake jendoduche nie je?

janinah
30. nov 2023

Stačí si vybrať normálneho chlapa.ty byť normálna a ide to v pohode

stanulienkat
30. nov 2023

Necitat romany od Rosamunde Pilcher a vyberat partnera aj s rozumom, nielen srdcom.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lindous
30. nov 2023

Ak si s niekým nesadnem na začiatku, ja osobne nevidím význam do toho investovať čas a energiu, meniť sa, či čakať a dúfať, že ten druhý sa zmení…neviem či som správne pochopila tie rozlišné očakávania, o ktorých hovoríš, ja som si predstavila také tie vzťahy, že všetko robíme ako pár, ale jeden nechce byť oficiálne pár, aj keď ten druhý sa už vidí pred oltárom, tak takéto niečo som ešte nevidela dobre dopadnúť… my sme to mali na začiatku trošku zložitejšie, ale nebolo to zložité medzi nami, boli to externé faktory, s ktorými sme museli zabojovať, ale chceli sme obaja, tak to šlo

radacak
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
denkatn
30. nov 2023

ak to to pomoze, tak z druhej ruky mam skusenost, ze moja najlepsia kamaratka najprv chodila s chalanom, este na strednej, ten je "trocha" robil zle, ze chodil na zabavy aj s inymi babami a potom ju aj podviedol ale mozno to bolo tak nejak ze sa aj chcel rozist. a potom chodil par rokov s inou babou a potom sa dali opat do kopy a odkedy je manzel, je strasne dobry, starostlivy o deti, su spolu asi 24 rokov uz. a ona hovori, ze citi ze ju ma rad a ze su stastni... tak vsetko je mozne.

madeincssr
30. nov 2023

Ja to vidím tak, že iskra môže preskočiť hneď pri prvom stretnutí, a dobrý, trvácny vzťah to nemusí zaručiť. A naopak, niekedy na začiatku môže byť "len" kamarátstvo (aj s nejakými turbulenciami), dobré priateľstvo, a postupne z toho môže vzniknúť láska na celý život. Samozrejme to obdobie úplného pobláznenia, nespávania atď. tam byť musí v oboch prípadoch! To je na živote jedno z najkrajších. Ale nemôžem sa zbaviť pocitu, že bez veľkého podielu spoločných záujmov, či aktivít (čiže hlbokého priateľstva?), vzťah dlhodobo nevydrží. Mne sa manželstvo rozpadlo. Neviním, obaja si za to môžeme. A po rozvode, nielen kvôli už takmer dospelým deťom, spolu vychádzame slušne. Ale aj tak rozpad manželstva vnímam ako svoju osobnú prehru.

rebrambora
30. nov 2023

Ano. U nas bol zaciatok tazky a cim viac sme spolu, tym kludnejsia to je. Obaja sme mali ale partnerov viac nez dost, vedeli sme co chceli a vo vsetkom sme si sadli vedeli sme uz ako dospeli rozlisit, ze toto ano.ALE! Nejake tie zakladne piliere vo vztahu musia sediet of zaciatku - sex, ciele, humor, uprimnost, ... Cize prehliadat nieco je vlastna blbost.
Ak si vsetky poziadavky splnene, problemy ktore pridu sa riesia lahsie akokeby nieco z uvedeneho hore bol uz problem sam o sebe.
Cize napriklad to, ze napriklad moj muz nerobi v domacnosti nic, aj tak s nim idem do vztahu a cakam, ze sa automaticky prevychova nema zmysel. To, ze to nefunguje v posteli je tiez sam zbytocne vyrobeny problem, ktory zazracne nezmizne a tak dalej.
Potom tu su napriklad nechapave reakcie a vyroky typu, ze su tu dokonale zeny, u ktorych doma vsetko perfektne funguje a ze nieje mozne, aby vo vztahu bolo vsetko uzasne - na toto som vyslovene alergicka. Ano, problemy boli su a budu. Toto je ale o slobodnej voli. Kazdy ma tak, ako si vyberie.
Kazdopadne ale neviem na co konkretne sa pytas.

marlene
30. nov 2023

Vzajomna ucta, respekt, empathia , spolocny humor, radost byt spolu , dovera, nechat tomu druhemu urcitu volnost , nechciet z neho urobit niekoho ineho to su z mojich skusenosti v 26 rocnom vztahu celkom dobre piliere pre trvacnost manzelstvs A samozrejme laska, ale jej intenzita a prezivaniema ma rozne fazy a mali by sme si byt vedomi, ze je to ok. Ja si nemyslim, ze vsade je vsetko uplne idealne a hlavne necocakavam od mojho muza nemozne.

grof_monte_christo
30. nov 2023

@madeincssr Tu partacku na cyklistiku si už našiel? 🙂.Tuším to bol tvoj nick, ten príspevok bol na fóre len krátko, potom ho asi stiahli.

kassandra25
1. dec 2023

Vies co, z úplne vlastnej skúsenosti ti mozem povedat, ze bolo nás cca 12 párov, muz a zena. To je dost, nie? Vserci do bodky sme mali spolu postupku: chodenie, vaznejsie chodenie, svadba, deti. Neuveris mi to, ani mne samej to nikdy v zivote nedoklapne, ale komplet vsetky páry, kde boli plače, nadavky, revy, kriky, podvádzačky, kde sme komplet vsetci predpokladali, ze a to tam uz teraz skoncí, to uz bude konec, tam svadby nebude, po svadbe sme hovorili, ze á, to uz bude rozvod, rozvod coskoro, tak komplet do bodky su vsetci títo stale zobratí a su normalne nadalej v manzelstve, zijuci vedla seba. Naopak, z tých 12 párov, komplet vsetci, do puntíku a do bodky, co by si nikdy v zivote nebol povedal, ze títo sa rozídu, rozvedú, zalúbenost, láska, jak sa patrí, úcta, prekvapenia, darceky, xiadne podvody, ziadne nadavky, tak komplet vsetky tieto páry do puntíku a do bodky, to uz máme za sebou na okresnom súde v stave rozvedená, a ja nemam potuchy, ze kde mas akej záruky na vztah, ked pred vlastnými ocami vidis páry, ktoré sa podvádzaju, nadavaju, vrieskajú, placú, ..... a tie sú spolu ako manzelia uz aj 19 rokov a tie páry, kde láska jak hrom, iba tutuli mutuli, nikto iný, iba radost a smiech, tak uz sú komplet vsetci porovzádzaní. Takze, rozum tu zastávajú viaceré veci, nikde nikto nevie predpokladat, co sa mu udeje a stane a ja sa mozem iba smiat z takych, ktorí su sice v manzelstve a to podstatne dlhsie, nez trvalo to moje, ale presne viem, ze niekto z nich nevydrzal partnerku nepodviest kazdy druhy tyzden, ze doma su nútení vsetci susedia pocúvst revy, vzlyky, place a nadavky ostreho rangu, ale drzíme sa a heslo: strkáme fotky o stastnej rodine na fcb, aby si vsetci mysleli, ze aka sme stastná rodina a vnutri mam lutost nad takou chuderou zenou a viem, co to tam obnáša. Komplet vsetci sú tí spolu, kde iba pocas chodenia tie zeny ich muži zhadzovali a znevazovali, velmi skaredo sa ku nim chovali pred ostatnými ludmi. Ale asi toto sa páci tým muzom, ked zena nepodnikne vobec ziadne kroky ku rozvodu, iba place kazdu hodinu doma do vankusa, radsej si zapáli, pije, radsej si uhne u suseda, alebo nadava manzelovi, ale inak je submisivna voci odchodu z manzelstva a neodchadza od neho, nech by sa dialo absolutne cokolvek. Asi toto drzi vsetky tie páry, heslo : vydrzat, slepá som, budem, nechcem.