icon

Vzťah bez posunu - k čomu to smeruje?

9. mar 2020

Ja ani neviem,čo chcem týmto povedať,je mi dosť ťažko z tejto situácie...sme ľudia v zrelom veku a môj vzťah s partnerom sa nikam neposuva...resp.ani neviem,kde by sa v našom veku mal posunúť,ale cítim koniec...uvediem príklad...spoločné strávený čas navrhuje síce on,no nejaký program nula bodov...to je vždy na mne a keď aj niečo vymyslím,tak si vypočujem milión argumentov prečo ten môj nápad není dobrý,aj keď nakoniec je po mojom a ideme tam,kam vymyslím,no on nevymysli nikdy nič...začínam sa s ním nudiť a nemáme sa už ani o čom rozprávať,prevažnú väčšinu času keď sme spolu sme proste ticho....či doma,či keď sa ideme prejsť,sme proste ticho...preberieme možno trápne témy akú drogériu si kúpiť,čo je dobré a účinné na pranie a podobne,ale nebavíme sa vôbec o sebe...čo kto ku komu cíti,nič milé,čo by človeka potešilo...ja neviem,či je to bezny štandard alebo ideme do finále....

autor
9. mar 2020

@danicaz poslala som ti súkromnu spravu

danicaz
9. mar 2020

Oki,ale niekedy mi nefungujú súkromné správy - alebo tomu nerozumiem :D
Keby som neodpisovala,tak napíš sem,že mám súkromnú ;)

luccija
9. mar 2020

Tak sa s ním rozid načo Ti je taká povaha?ale podľa toho, že sa nechce s tebou vodiť za ručičky by som vzťah nenechala tak.Podla mňa máte úplne iné problémy, alebo niečo čo Ti na ňom vadi.Nsjprv napíšeš, že je chladný a zrazu aj tvrdohlavý sebec a ešte zgrlos.Mas deti?

autor
9. mar 2020

@luccija proste voľakedy a nie tak dávno sme chodili normálne spontánne von za ruky a bola to jeho iniciatíva a teraz sa má už nechytí...je pravda,že mi dal nedávno pusu na verejnosti, kúpil mi kyticu na sviatok,čo inokedy nerobil,tak preto váham...a sama seba sa pýtam,že mozno má ma ešte rád,len to nedava moc najavo...ja fakt neviem...nie nemáme.deti

luccija
9. mar 2020

Pre mňa by bola podstatnejšia jeho povaha a nie prejavy lásky pusa na verejnosti, držanie sa.Každá sme iná...možno si ty s ním len preto, aby si nebola sama?

autor
9. mar 2020

@luccija podľa čoho sudis?

luccija
9. mar 2020

Lebo mám z toho taky pocit.Vacsinou ženy vyžadujú prejavy lásky, keď sú si neisté.co Ti dá do života tvrdohlavý sebec?

evica01
9. mar 2020

Zena musi denne povedat 20.000 slov. Ked ich neminie pocas dna, tak vsetko vyblaboce vecer muzovi.
Zakon prirody.
Muzi nemusia vela rozpravat. Staci ked pocuvaju.
Precitaj si knihy Zena je z Venuse... atd.

kikaaa444
9. mar 2020

My si tiež s mužom nehovoríme že sa Lubime aj keď to obaja vieme . Ani za ruky sa nedrzime ja najradšej sama svojim tempom 😀 a vôbec mi to nechýba , nás vzťah je naplnený aj bez týchto prejavov staci že to citim , niekedy ani to slovo ľúbim ta neznamená že to tak je , nie je dôležité či si lásku prejavujete denno denne ale či ju cítiš a vieš že v tom vzťahu je na tom zalezi . Máš pocit že keby ti tieto prejavy dával mala by si viac pocit že ta lubi ? Skús sa nad tým takto zamyslieť

dazdovka
9. mar 2020

Nájdi si milenca, osvieži ťa to a možno aj vás...

autor
9. mar 2020

@kikaaa444 neviem...ja ju moc necítim...ja k tomu potrebujem aj pekné slovo

kassandra25
9. mar 2020

Nikde som nenasla data o tebe, ci mate deti, ak ano, kolko a nie ste teda manzelia. Mne to cele vyplyva tak, ze on niekoho moze mat za tvojim chrbtom. Moze mat v podstate stale, vzdy s prestavkami a teraz ho to prestalo s tebou bavit a tak to nechal cele spustnut a tebe to viacmenej docvakava

autor
Autor odpoveď zmazal
lune
9. mar 2020

Ahoj smutne, ze take nieco prezivas ale mozno to tak ma byt. Skuste sa kazdy venovat viac svojim zalezitostiam, konickom, kamaratom. Obaja necitite 'to ono' a prv nez sa to uplne pokazi, dala by som sa opatrne ma ustup, na odvykacku. Dohodnite si nove "pravidla" a planovanie casu. Urob si sama sebe radost cvicenim, nakupom, kaderkom cimkolvek a jeho vytlac z myslienok. Este stale mas sancu byt velmi stastna. S niekym inym, ci sama so sebou! To ako to popisujes perspektivu nema...

kassandra25
9. mar 2020

Nezijete spolu, ani dieta....
Ale cely cas ste spolu. Tak potom tam nie je problem.

leskovael
10. mar 2020

@dazdovka no to mi je krásna rada... Pevne budem veriť že to bola iba ironia 🤦🏽‍♀️

leskovael
10. mar 2020

Raz píšeš že ti nedáva prejavy lásky, už ich nedávaš ale ani ty... Vy dvaja spolu žijete, sama musíš vedieť aká je povaha, či sa zmenil teraz, alebo je povaha ktorá prejavy az tak nepotrebuje. Tým že sa nesnažis už ani ty dávať to čo ti chyba, vzťahu nijak nepomôžeš.. Teraz ho vykrelsujes ako sebca a zgrlosa, ale to ti nevadilo 3roky? Miesto založenia diskusie si sadnite a spusti ako vidíš vás vzťah...ako sa v ňom cítiš... Ako to vidí on... Atď atď... Zrazu budete mat aj tému na rozprávanie a aj si vyriešite situáciu.. V konečnom dôsledku je vyriešenie vzťahu aj tak iba na vás dvoch, žiadna to tu za teba nevyrieši. Máte po 40tke, ja by som čakala že ludia v tomto veku už komunikovať vo vztahu vedia, ak nie, tak he chyba v obidvoch-v komunikácii... Je iba na vás, či si to vydiskutujete, pôjdete ďalej a budete sa snažiť, alebo to ukončíte. Ale ja mam pocit že sa bojíš zostať sama, ako si vyššie napísala niečo v zmysle, že sa bojíš odpovede a toho že to ukončíte.. Ale ked sa o tom neporozpravate, budeš len predlžovať vztah v ktorom si nespokojná a veci čo ti vadia sa budú len hromadiť, nakoniec pride vybuchnutie a miesto normálneho rozchodu sa rozidete s tym ze sa pomaly už neznášate.

autor
Autor odpoveď zmazal
leskovael
10. mar 2020

Tak ja mat 40 a mat 3rocny vzťah kde by som sa už pár x za tu dobu rozišla a nebola by som spokojná, nieje vzťah ktorý ma budúcnosť.. Vieš ja mam 27 takže moje rady nemusia byť adekvátne, ale štýl vztahu kde sa pár x rozidem v tak krátkom čase som mala - bez preháňania - tak od 16-20rokov.. A to prikladám jedine tomu, že áno prvé lasky v pubertalnom veku.. Nemáte deti, ste obidvaja dospelý.. Keď nieje vzťah šťastný po tak krátkej dobe, tak nieje o čom a treba ísť každý po svojom..

dazdovka
10. mar 2020

@leskovael nie, úplne vážne. V jej veku, to už máloktorá žena má energiu, chuť hľadať niekoho schopného na trvalý vzťah, hlavne tá nádej, že sa to podarí je už len pre ťažké romantičky, alebo silno veriace...

leskovael
10. mar 2020

@dazdovka tak ten nefunkčný vzťah ukončím a potom si môžem robiť čo chcem bez výčitiek nie? Ja tomuto hovorím to najprimitivnejsie a najsebeckejšie zmýšľanie a absolútne ho nezastavam.. A že je to dnes bežné.. 🙄 nevyriešim si doma jedno, ale urobím zo seba ku*evníčku a nájdem si milenca.. 🤷🏽‍♀️ Toto robia naozaj len zbabelci, lebo nemajú odvahu zostať sami, ale najprv si narazia niekoho a ked je to sľubné, potom už zrazu majú odvahu odísť.. A nikto ma nepresvedčí, že je to veku.. U mna je to o charaktere a úcte ako k sebe tak ku človeku s ktorým som strávila nejaký čas.

janett_332
10. mar 2020

Presne tak ako keď sa proste cítiš byť nešťastná, tak ako načo v ňom zabíjať svoj čas a život, ktorý by si mohla prežiť s niekým, s kým by si bola ozaj šťastná

dazdovka
10. mar 2020

@leskovael fascinujúce, ze ku.evnicka, ako sa snažím, tak mi to slovo nejde pochopiť, zrejme mi chýba dostatok inteligencie...
Evidentne autorka tejto témy má nejaký dôvod, kvôli ktorému sa snaží nájsť nový rozmer v stagnujucom a vychladnutom vzťahu a to, že ho nespomína, neznamená že je tento vzťah pre ňu nezmyselný a neperspektivny, cesty ako veci zmeniť, alebo ovplyvniť sú rôzne.

luccija
10. mar 2020

@dazdovka v jej veku?a čo má 60 rokov?v jej veku ženy ešte rodia a zakladajú rodiny.
Autorka aký čakáš posun?že Ťa požiada o ruku, nastahujete sa spolu...nerada to píšem nechcem, aby to zle vyznelo, ale tým, že nemáte deti vo vzťahu je nuda, nejako to spojitko Vám chýba.A tiež si myslím, že ho vytáča ako sa vo všetkom sprtas.

luccija
10. mar 2020

Prečo ste nechceli dieťa?

autor
10. mar 2020

@dazdovka máš úplnú pravdu...ani nie tak s milencom,ako s tou energiou...to si vystihla presne a mladé ženy to nepochopia

autor
10. mar 2020

@leskovael som rada,že si napísala svoj vek a svoj pohľad na vec,ale keď budeš mať 40+ a náhodou bud s sama po nevydarenom manželstve,ver,že sa na mužov,vzťahy a život už budeš dívať inak....a už tie vzťahy nebudeš brat tak vážne....inými slovami som chcela.povedat,že ja nie som s ním nešťastná,to by som s ním nebola,ale že sa začínam dosť nudiť a jeho prístup o nejaké dobrodružstvo alebo zážitky ma ubíja,pretože všetko berie cez peniaze,ktoré nie je ochotný použiť....proste si myslím,že ľudia v tomto veku by mali žiť život inak...užívať si... wellnes, dovolenky, hocičo a ja dostanem odpoved,že nie je zaco...a to nechodíme ani po restikach ani kaviarňach nikde...lebo "nie je zaco" .....ale je fajn vedieť,že máš niekoho s kým môžeš občas stráviť čas a že ten jeho prispôsobuje tebe...takže v niecom mi aj veľmi vyhovuje...nie je všetko iba čiernobiele....a možno som mala len smutnu chvíľku a chcela sa vypisat

dazdovka
10. mar 2020

chod na vylety za dobrodruzstvom bez neho, s kamoskami, pouzi svoje peniaze na to, co ty povazujes za hodne, chapes, on to ma tak, ty to mas inak, tak co sa budete teraz stale dotahovat... Mam kolegynu s podobnym chlapom, su spolu 15 rokov, cca po tridsiatke sa dali dokopy, vztah vychladol, ale ziju spolu, ona vela cestuje (s kamoskami), on si kupuje cigary a travi vela casu v praci... Da sa takto zit, chodia na spolocenske akcie spolu, ziju v jednom dome, travia v nom spolu cas a vedia sa spolu aj zabavit, ale nevyhladavaju to 😀 Viem, ze kolegyna by vedela bez neho zit, ale vo dvojici sa zije lahsie, najma ked maju domace zvierata (ona macky, on psa)... Je to len na tebe, ake to budes mat, chlapa po 40-tke uz asi neprerobis, ale si aktivna zena, tak sa hadam vies zariadit, aby nikto netrpel a aby si boli aj tvoje potreby saturovane 🙂

ka3eena
10. mar 2020

Vravis, ze ste spolu 3 roky (dokonca s prestavkami). To z mojho uhla pohladu vobec nie je doba, za ktoru by mal vztah zovsedniet a mala by v nom byt nuda. Ze nema kam smerovat? Ved svadba a deti nie su nejakym cielom vztahu, cielom je predsa mat pekny vztah a citit sa spolu dobre, mat po svojom boku niekoho, na koho sa da spolahnut, koho mas rada. Pises, ze nie si nespokojna, inak by si s nim nebola. Ale z toho, ze si sa rozhodla napisat sem a co pises, predsa len vyznieva, ze si naozaj nespokojna. Inak si neviem predstavit pisat o svojom partnerovi na internete, ze je skupy a tvrdohlavy sebec. Viac informacii nemam, ale vidi sa mi, ze jednoducho od vztahu kazdy z vas ocakava nieco ine. Spaja vas sex a mozno pocit, ze mate jeden druheho a nie je kazdy z vas sam. Na tvojom mieste by som si ale polozila otazku, ci ma toto uspokojuje, ci je takato moja predstava o stasti, ci sa s tym dokazem stotoznit mozno uz navzdy. Ak to s vami uz teraz vyzera takto, co by sa dialo ak by nedajboze prisli nejake problemy? (zdravotne, rodinne, financne atd.) Ak sa s nim rozides, tak predsa nie preto, ze sa nerozpravate, ale ze ta takyto vztah nenaplna. Rozhodnut sa ale musis sama, ci ti ten clovek za to stoji a dokazes si predstavit takto zit. On sa uz totiz asi nezmeni. Drzim palce.

eko22
10. mar 2020

Presne tak, ako na to aby váš vzťah nejak stagnoval, na to ste podľa mňa spolu ešte málo. No z toho čo si tu všetko popísala, tak by som povedala, že to proste nie je vzťah naveky prepáč. Ja by som takto rozhodne fungovať nemohla