Vzťah s cudzincom: Zvážili by ste život s Nemcom?
Čaute baby, mali ste niektorá vzťah s cudzincom ? Myslím tým či by ste si vedeli predstaviť život s Nemcom.
Študujem, pracujem v Nemecku a som tu už dlhšie sama a aj keď som si písala s nemcami tak som dostala nejaký blok a stále váham nad týmto rozhodnutím.
Ďakujem za normálne odpovede.
Jasne, preco nie
Ja som vydata za nemca. Myslim ze nas tu je takych viac
@anonym_autor Chces mať vzťah s Biodeutcher alebo nejakým "Nemcom" s Migrationshintergrund (napr. Turek, Arab alebo Kurd)?
@pr85 😂😂😂 "Biodeutcher"
Hmmmm, to este existuje?
Pises si s nejakym 08.15 Nemcom, nejakym chlapom, co nahodou nadobudol nemecky pas, privrzencom Afd alebo poberatelom Burgergeld v 4 generacii? To ti nikto nepovie. Klasicky 08.15 Nemec je rovnaky ako obycajny Slovak … jedine, co je asi “kulturny sok” je prevedenie romantiky … tam su na hranici svojich schopnosti, vzdy pobavi.., ale som starsia generacia, tak mozno sa nieco zmenilo a mladi su uz ini…
Ja som s Rakusanom uz 12 rokov a nevidim rozdiel medzi nim a Slovakom okrem jazyka samozrejme
Ja som sa dostala cestou osudu do Švajčiarska a v poslednej práci som stretla budúceho otca mojej dcérky ..vydržali sme spolu skoro 20 rokov neskor som v práci stretla ďalšieho Švajčiara čistokrvneho rovnako starý ako ja ,čistý blázon ako ja a sme spolu už skoro 4 roky .Je to prvý chlap ,ktorý sa skutočne zaujíma ako sa mám ,a rozumieme si aj bez slov
@anonym_autor
Ja že napíšeš nejaké divokejšie krajiny 😁. Mám "čistokrvneho" Nemca z Bavorska, ktorý však precestoval pol sveta. On je celkovo svojsky ale nevidím v Tom problém. Ako ti už písali, všade či na Sk, De, At, Sch atď - pozeraj na pôvod, sociálnu vrstvu = žiadny Bürgergeldbezieher! A v pohode, teda pokiaľas nemčinu v malíčku. Inak by to mohol byť docela problém v komunikácii a po/dorozumeni 🙂.
Sestru si tak vyhliadol v DE američan, kamošom hneď oznámil keď ju len videl, že ona bude jeho manželka 😂.
Bola presvedčená, že anglinu ovláda, veď sa roky v škole učila a bola dobrá... No. V tej školskej aj ale toto bol iný level. Kopec nedorozumení malú spolu na začiatkoch preto.
V pohode si začni s cudzincom len bacha na divné indivíduá a inú mentalitu/ kultúru/ nabozenstvo.
No zakladny rozdiel zostane, ze vyjadrovane emocie su najlepsie v rodnom jazyku. Nikdy nebudu tak dobre v inom jazyku. Plus mentalita. Odhliadnuc od toho su to taki isti ludia.
Pises si s nejakym 08.15 Nemcom, nejakym chlapom, co nahodou nadobudol nemecky pas, privrzencom Afd alebo poberatelom Burgergeld v 4 generacii? To ti nikto nepovie. Klasicky 08.15 Nemec je rovnaky ako obycajny Slovak … jedine, co je asi “kulturny sok” je prevedenie romantiky … tam su na hranici svojich schopnosti, vzdy pobavi.., ale som starsia generacia, tak mozno sa nieco zmenilo a mladi su uz ini…
@anonym_2d8f10 Snad si nevyberie takeho, ako byvaju v tej relacii "Armes Deutschland" na RTL II😃 Ale zase, ked ti najomne plati stat...celkom lakave😄
Vzťah asi áno, ale trvalo tam zit nie. Ja osobne som si nezvykla v zahraničí. Ale to som ja, možno ty by si to dokázala.
S rodenym Nemcom urcite ano, mne su Nemci celkovo velmi sympaticki, denne s nimi pracujem....
@anonym_autor úplne v poriadku. Záleží od človeka a jeho mentálnej a emočnej výbavy. Suseda má manžela egypťana, pekne spolu žijú, bývalá spolužiačka inda, suseda rakúšana. Každá viac ako 15 rokov v takom manželstve. Pochvaľujú si.
Raz tu bola téma o tom, či by sme boli s partnerom, ktorý nehovorí našim rodným jazykom.. pre mňa by toto bola prekážka, napriek tomu, že cudzí jazyk používam denne v práci a nemám s ním problém, chlap by ma musel veľmi zaujať na to, aby som rozmýšľala nad tým ho používať aj v súkromí a láske... ale keby som v zahraničí žila, pozerám na to samozrejme inak, nečakala by som, kedy mi padne k nohám Slovák
@anonym_autor
Este si neodpovedala ci je to Nemec alebo chalan s pasom Nemca ?
@anonym_autor
Este si neodpovedala ci je to Nemec alebo chalan s pasom Nemca ?
@anonym_5199de je to Nemec.
Ja zijem s Rakusanom a nemenila by som. Predtym som zila 7 rokov v Nemecku a co som si vsimla, Nemci su inej mentality ako my, Slovania. Su chladnejsi a nie tak napomocni. Pracovala som vo fabrike, ak som sa teperila s niecim tazkym, casto mi s tym pomohol Poliak, sam dobehol, ani som ho nemusela prosit. Madar alebo Nemec nie. Ale zase urcite sa najdu rozni Nemci, nie su vsetci rovnaki, cize skusit to mozes, preco nie. Len si davaj pozor, ci nie je moc lakomy a ci ti rad pomoze. Ten moj tiez nie je typicky Rakusan, je stedry, pomaha, jeho rodina je tiez velmi mila.
V pohode. Bývalý je Nemec (originálny) a úplne fajn chlap. Terajší je Rakusan až do neviemkolkeho kolena a je perfektný (je perfektný už hodne vyše 20 rokov, takze žiadna nová známosť). Rozdiely v mentalite nejaké sú, ale to sú aj medzi Slovákmi, jedine, čo je treba zvážiť je jazyková bariéra, ale to je zvládnuteľny problém.
Cudzinci sú väčšinou oveľa lepší muži ako Slováci.
@anonym_autor Keď si rozhodnutá v Nemecku zostať a nehrozí vzťah na diaľku, prečo nie? A keby jeden z vášho páru bol "domáci", mali by ste to ľahšie, než keby ste boli dvaja cudzinci.
@anonym_autor sme cez 10 rokov s muzom spolu a je Rakusan. Ano, ten ako tu hovoria bez ineho povodu. Je to uplne v pohode, jasne mame odlisnu mentalitu trosku, ale nic hrozne. Jazyk sa za dva roky dobehne na uroven pre dobru komunikaciu. Slovencina mi vo vztahu ako komunikacny prostriedok nechyba. Ta vztah zacal spontanne a naozaj som neuvazovala, ci to ako bude fungovat skrz inu narodnost
@anonym_2d8f10 Snad si nevyberie takeho, ako byvaju v tej relacii "Armes Deutschland" na RTL II😃 Ale zase, ked ti najomne plati stat...celkom lakave😄
@anonym_2b356f Mindestsicherung als Karriere , take chceme vsetci doma 😃😃😃🙈🙈🙈
@anonym_autor s Nemcom úplne v pohode. S arabom prisťahovaným do Nemecka v žiadnom prípade.
No zakladny rozdiel zostane, ze vyjadrovane emocie su najlepsie v rodnom jazyku. Nikdy nebudu tak dobre v inom jazyku. Plus mentalita. Odhliadnuc od toho su to taki isti ludia.
@anonym_79deaf tak mne ide komunikacia o citoch lepsie v anglictine ako v slovencine, toto je individualne. Ja som vyrastla v prostredi, kde sa o emociach vobec nerozpravalo a ten emocny 'jazyk' som sa naucila az v zahranici ako dospela. Rozpravat po slovensky o mojich pocitoch mi pride uplne neprirodzene.
Nemec, alebo akykolvek europan je pre mna ok, nie je to az taky kulturny sok, dolezite je ovladat cudzi jazyk. Cize urcite by sa minimalne jeden mal naucit jazyk toho druheho, to je zaklad, mnohi sa rozpravaju cez treti jazyk a to sa mi zda uz naozaj stratene v preklade. Ale ako pisu, socialna vrstva, vzdelanie, je rozdiel slovak a slovak, nemec a nemec (taky co ma len nemecky pas a inak je to uplne ina mentalita), atd…
Mam cudzinca. Cistokrvneho europana. Sme spolu uz niekolko desiatok rokov.
Rozpravame sa 3 jazykom a nie, nie sme strateni v preklade (toto moze tvrdit len blbecek, ktory v zivote nezil vonku, prip. nehovori ziadnym cudzim jazykom).
Dolezity je osobny sulad. Ak si rozumiete, tak by som nemala pochyby.
Ale tiez by som bola opatrna s mimoeuropskymi pristahovalcami , aj ked maju nemecky pas.
Mam cudzinca. Cistokrvneho europana. Sme spolu uz niekolko desiatok rokov.
Rozpravame sa 3 jazykom a nie, nie sme strateni v preklade (toto moze tvrdit len blbecek, ktory v zivote nezil vonku, prip. nehovori ziadnym cudzim jazykom).
Dolezity je osobny sulad. Ak si rozumiete, tak by som nemala pochyby.
Ale tiez by som bola opatrna s mimoeuropskymi pristahovalcami , aj ked maju nemecky pas.
@anonym_f5a296 rozpravam tromi cudzimi jazykmi na urovni C1, neratam materinsky a cesttinu, a dalsimi dvoma na urovni A1-A2 a mam priatelov z inych krajin a ano, rozparavat sa tretim jazykom je neporovnatelne, toto nech mi nikto netvrdi. A prave preto to tvrdim, lebo mam skusenosti.

@anonym_autor Chces mať vzťah s Biodeutcher alebo nejakým "Nemcom" s Migrationshintergrund (napr. Turek, Arab alebo Kurd)?