icon

Vzťah s partnerom závislým na matke

emilia_95
7. nov 2025

Ahojte, ženy. Pred pár dňami som sa rozišla s partnerom a rada by som sa s vami podelila o pocity. Boli sme spolu pol roka, a hoci to na začiatku vyzeralo idylicky (veď také začiatky aj sú🙂, tak sa ukázalo, že som sa v ňom zmýlila...Dôvod rozpadu vzťahu bol ten, že sme sa nedokázali zhodnúť v zásadnej veci: budúcnosti. Keďže máme obaja po 30tke, predpokladala som, že si budeme budovať vzťah spolu, my dvaja. Preto som mu aj povedala, že ja si budúcnosť predstavujem tak, že si na začiatok vyskúšame podnájom a potom sa rozhodneme čo ďalej - či si kúpime byt, alebo dom. Jeho reakcia? Podnájom je blbosť a on sa 15 kilometrov od mamičky sťahovať nebude! :D Aby som vás uviedla do obrazu: partner má 36 a žije v rodinnom dome na dedine iba s matkou, ktorá je na dôchodku. Ale vôbec nejde o senilnú dôchodkyňu. Má po 70tke a svižne behá na aute! A práve jeho matka bola dôvodom, ktorý ma každým víkendom len utvrdzoval v tom, že nechcem v tom vzťahu pokračovať. Viete, extrémne mi liezlo na nervy, že sa s nami rozprávala ako s malými deťmi: poďte papať, dajte si polievočku, koláčik, tuto je zelerík, petržleník...Samozrejme, že aj partner mal potom tendencie používať takýto slovník, čo ma hrozne znechucovalo a povedala som mu, aby nemal slovník ako nejaké malé decko, lebo k jeho veku to nepatrí a žiadny dospelý človek nepoužíva zdrobneniny v každej vete. Dobrý bod má za to, že naozaj tie zdrobneniny zredukoval, ale inak som z neho strašne sklamaná. Navyše, jeho matka bola presne ten typ ženy, ktorá sa do všetkého miešala, správala sa k nám ako k deťom, lebo nemá žiadny sociálny život, iba raz do týždňa ide do mesta, inak je doma, varí, perie, upratuje. Od začiatku mi na nej niečo nesedelo a postupne sa začala ukazovať jej pravá tvár, ako napríklad aj povýšenectvo. Partner s ňou mal párkrát vážny rozhovor, ale nič sa aj tak nezmenilo. Takže pred pár dňami som to s ním ukončila, lebo som si uvedomila, že toto nie je chlap na život, keď sa nevie odpútať od matky a začať žiť vlastný život. Len ma extrémne zamrzelo, že ani na sekundu nezaváhal nad výberom, ani sekundu! Máte podobnú skúsenosť?

Strana
z2
anna777115
8. nov 2025
@sfet

@anna777115 predstav si scenar. Si tehotná a moze to dojst každý den. Pride to na teba, potrebuješ odvoz. Voláš mužovi (mamickarovi) a on povie, že teraz povezie mamku na kozmetiku, potom pojdu do cukrárne, sú dohodnutí, nemoze menit, tak zavolaj taxíka, sanitku, suseda, co ja viem koho a zavolaj mi, ale až večer. A v dialke pocujes mamkin hlas, nech to ukončí, maju svoje plány. Zažila som, nastastie bez toho tehotenstva. Inak, nemohol so mnou v jej dosahu volat. Pre nás hrozná predstava, pre mamickara logické. Najprv mati, potom vsetko ostatne. Lebo je svokra a svokra. Ale niektore ženy by mali zatvarat.

@sfet Ale to sú všetko len hypoteticke dohady, alebo tvoja negativna, zivotná skusenosť,ktore nemožes mať len z toho dovodu že dospely chlap byva s mamou v jednej domacnosti. Vsetko zavisi, ako sa budr spravať pcas spoločneho zivota vo vzťahu.Js netvrdim, že nie sú aj takí chlapi, ktorí neviedia fungovať vo svojich vlastných rodinach a vzťahoch, ale z tohoto prispevku, ktorý napisala autorka sa určite zavery do budúcnosti nedaju robiť.

arieska
10. nov 2025
@anonym_a5e538

@anonym_f3829d uf uf uf. Ved toto muselo byt aj pred svadbou jasne.

@anonym_a5e538 nežili sme spolu pred svadbou. Nechcel to lebo však čo by povedali u nich v dedine. 😢 Moja chyba.

Strana
z2