icon

Vzťah s partnerom závislým na matke

emilia_95
7. nov 2025

Ahojte, ženy. Pred pár dňami som sa rozišla s partnerom a rada by som sa s vami podelila o pocity. Boli sme spolu pol roka, a hoci to na začiatku vyzeralo idylicky (veď také začiatky aj sú🙂, tak sa ukázalo, že som sa v ňom zmýlila...Dôvod rozpadu vzťahu bol ten, že sme sa nedokázali zhodnúť v zásadnej veci: budúcnosti. Keďže máme obaja po 30tke, predpokladala som, že si budeme budovať vzťah spolu, my dvaja. Preto som mu aj povedala, že ja si budúcnosť predstavujem tak, že si na začiatok vyskúšame podnájom a potom sa rozhodneme čo ďalej - či si kúpime byt, alebo dom. Jeho reakcia? Podnájom je blbosť a on sa 15 kilometrov od mamičky sťahovať nebude! :D Aby som vás uviedla do obrazu: partner má 36 a žije v rodinnom dome na dedine iba s matkou, ktorá je na dôchodku. Ale vôbec nejde o senilnú dôchodkyňu. Má po 70tke a svižne behá na aute! A práve jeho matka bola dôvodom, ktorý ma každým víkendom len utvrdzoval v tom, že nechcem v tom vzťahu pokračovať. Viete, extrémne mi liezlo na nervy, že sa s nami rozprávala ako s malými deťmi: poďte papať, dajte si polievočku, koláčik, tuto je zelerík, petržleník...Samozrejme, že aj partner mal potom tendencie používať takýto slovník, čo ma hrozne znechucovalo a povedala som mu, aby nemal slovník ako nejaké malé decko, lebo k jeho veku to nepatrí a žiadny dospelý človek nepoužíva zdrobneniny v každej vete. Dobrý bod má za to, že naozaj tie zdrobneniny zredukoval, ale inak som z neho strašne sklamaná. Navyše, jeho matka bola presne ten typ ženy, ktorá sa do všetkého miešala, správala sa k nám ako k deťom, lebo nemá žiadny sociálny život, iba raz do týždňa ide do mesta, inak je doma, varí, perie, upratuje. Od začiatku mi na nej niečo nesedelo a postupne sa začala ukazovať jej pravá tvár, ako napríklad aj povýšenectvo. Partner s ňou mal párkrát vážny rozhovor, ale nič sa aj tak nezmenilo. Takže pred pár dňami som to s ním ukončila, lebo som si uvedomila, že toto nie je chlap na život, keď sa nevie odpútať od matky a začať žiť vlastný život. Len ma extrémne zamrzelo, že ani na sekundu nezaváhal nad výberom, ani sekundu! Máte podobnú skúsenosť?

Strana
z2
anonym_9e34af
7. nov 2025

@emilia_95 vieš, ak by si išla do vzťahom s ním, potreboval by druhú matku. On mal tento vzorec správania doma, a teda je to pre neho normálne. V tomto bude pokračovať...

luccys
7. nov 2025

Toto bolo podla mna od zaciatku odsudene na zanik. 36rocny, zijuci len s matkou, velka nehnutelnost ("vsak miesta je tu dost aj pre teba").
Pri tychto je skoro 100% pravdepodovnost, ze takto budu zit cely zivot a nikam sa nepojdu.
Dobre, ze si to ukoncila. Lebo niektore zeny sa daju presvedcit, nastahuju sa k mamickarovi a jeho matke do domu a potom si buchaju hlavu...
Btw, polievocka a petrzlenik pobavili, mne to tiez trha usi😃

anonym_f3829d
7. nov 2025
@anonym_9e34af

@emilia_95 vieš, ak by si išla do vzťahom s ním, potreboval by druhú matku. On mal tento vzorec správania doma, a teda je to pre neho normálne. V tomto bude pokračovať...

@anonym_9e34af on by nepotreboval druhú matku, on by chcel len tú svoju
Ja som si takého zobrala.
Už od prvého dňa bol problém...prišli po mňa neskoro na svadbu...lebo maminka povedala že nevesta si má na dobré počkať 🙏
Svadobnú noc išiel spať domov k maminke lebo však posledná noc 🙏
To som všetko nejako prehrýzla lebo však už potom bude dobre.
To bol len začiatok!
Po 3 mesiacoch sme mali naplávanovaný víkend u jeho rodičov. Čo čert nechcel som ochorela. Samozrejme oheň na streche že som si chorobu vymyslela aby som nemusela ísť. Manžel mi zobral ešte aj moje auto a urazený išiel sám. Ja som si v 40-tkach horúčkach volala taxík aby som sa dostala k MUDr.
O pol roka sme sa rozvádzali.

la_dolce_vita
7. nov 2025

Chapem, ze to zamrzi, ale urobila si dobre. Tudy cesta nevedie... len by si sa trapila. Taki muzi by ani nemali ist do vztahu, ak maju "vztah" s matkou a nechcu to zmenit.

anonym_70d7da
7. nov 2025

@emilia_95 nie , nemám. S mužom sme bývali spolu už po štvormesačnej známosti. Moja svokra však stále dúfala, že budeme bývať u nej vo veľkom poschodím dome. Láskavo mám v dome vyčlenila jednu izbu zo šiestich. Do svadby sa ešte asi kritika, ale keď som jej pár dní pred svadbou rázne povedala že tam bývať nemienime, tak prepla na plné obrátky. Theatrátne pred obširnou rodinou odišla z našej svadby, až ju niekto presvedčil a vrátila na redový tanec. Tendencia miesať sa do všetkých a všetkého mala čoraz viac. Rozhovory nefungovali. Mi sme sa od nej odstrihli. Muž tam chodil minimum v nevyhnutných prípadoch

anonym_a5e538
7. nov 2025
@anonym_f3829d

Už od prvého dňa bol problém...prišli po mňa neskoro na svadbu...lebo maminka povedala že nevesta si má na dobré počkať 🙏
To bol len začiatok!
Po 3 mesiacoch sme mali naplávanovaný víkend u jeho rodičov. Čo čert nechcel som ochorela. Samozrejme oheň na streche že som si chorobu vymyslela aby som nemusela ísť. Manžel mi zobral ešte aj moje auto a urazený išiel sám. Ja som si v 40-tkach horúčkach volala taxík aby som sa dostala k MUDr.

@anonym_f3829d uf uf uf. Ved toto muselo byt aj pred svadbou jasne.

luccys
7. nov 2025
@anonym_f3829d

To bol len začiatok!

@anonym_f3829d No-ty-vole...aki pacienti chodia po svete. Neskutocne. Nechapem, naco sa zenil. Vsak mal ostat pri mamicke a na tu 1 vec si mal najst nejaku kamaratku s vyhodami.

anonym_9fb56d
7. nov 2025

Ja osobne nem takého muža. Ale napríklad poznám jedného chalana ktorý strašne chcel mať nejakú frajerku ale nechcel sa ženiť lebo náhodou by žena dostala z jeho majetku. Mamička mu chodila právať lebo bývali kúsok od seba...atď. Takéhoto človeka nechceš.
Buď rada. Nájdeš si niekoho rozumného.

enmery
7. nov 2025

Palec hore dievča, že si to ukončila. Väčšina tém na koni o tom, že žena dúfa, že on sa zmení a potom roky života v prdeli a este bohužiaľ navždy spojení cez deti.

anonym_f87f67
7. nov 2025
@anonym_9fb56d

Ja osobne nem takého muža. Ale napríklad poznám jedného chalana ktorý strašne chcel mať nejakú frajerku ale nechcel sa ženiť lebo náhodou by žena dostala z jeho majetku. Mamička mu chodila právať lebo bývali kúsok od seba...atď. Takéhoto človeka nechceš.
Buď rada. Nájdeš si niekoho rozumného.

@anonym_9fb56d to nie sú len takí chlapi ale aj matky ktoré si myslia, že všetky ženy chcú ošklbať ich synáčikov, ako napríklad moja svokra.

anonym_918e44
7. nov 2025

Ani si nevieš predstaviť koľko takých je... Tiež som sa spoznávala s jedným-on si ide prerobiť podkrovie u rodičov.... prečo keď ešte nevieš kde skončiš? On už mal viziu, že bude tam a jeho buduca partnerka sa prispôsobi-ok ja to nebudem.
Ďalši tiež. Aj na rande telefon pri ruke kedy zavolá mama/oco/sestra. Takže ja až na konci. Niektoré "priority" človek vidi hneď. Niektoré,žiaľ, až časom.

anonym_d16855
7. nov 2025

Ja som chodila chvíľu s lekarom ktorý mal prerobený dom po babke a rodičov o ulicu vedľa. Každý deň sa chodil navečerať k mame a ešte mu nabalila aj do prace obed 😅 mal 40

lentakyterapeut
7. nov 2025

@emilia_95 gratulujem k spravnemu rozhodnutiu tito budu u mamky az kym neumre a potom.zatrpknu a budu na vsetko nadavat. Daleko od takeho

petrad15
7. nov 2025

Tak podla mna tie zdrobneniny su najmensie zlo v celom pribehu 😀 Ale chapem, ak to mas pocuvat stale, to asi nie je uplne bohvieco 😀 No a co sa tyka toho, ci si spravila dobre - urcite ano. Takito ludia sa rozhodne nemenia, on navzdy zostane mamickin maznacik, neodide odtial, bude pri nej proste nafurt. Ak si normalna, myslim, ze by si si velmi skoro buchala hlavu o stenu 🙂

anna777115
7. nov 2025

Ženy ja si niekedy myslim, že svokra musí byť nejaky odĺud, ktorá všetkím nadáva a vyháňa ich z domu, aby vyhovola synovej frajerke. Veď, je predsa normalne že dieťa ktore zostava v dome s rodičom aj v dospelosti je inak naviazene na rodiča, aj rodič na ňom, ako keby v 15 odišiel z domu. Moj muž je najmladsi z 5 deti sám ma uz 50 rokov svokra 86 a stale sa spolieha na neho, lebo byval do 30-tky, doma v rodnom dome s rodicmi. Ked niečo potrebuje volá len jemu aj keď uz byva 200km od nej. A to má druheho syna v tej istej dedine a dceru vo vedĺajsej. Muž tam chodi každy mesiac na tyžden, aby s ňou obehal čo potrebuje porobil v dome, aj okolo domu..Ja upečiem kolác a pošlem jej, co budem bojovat, ked vidim, ze sa spolieha len na neho. Ja mam tiež pri sebe maminku s ktorou som cely život, kedže rodicia boli rozvedení a teraz ju ešte desat rokov opatrujem, kedze je ZTP a ma ťažke diagnozy. Život prináša rózne scenare a situacie a je len na nás, ako sa k nim postavime. Najdolezetejsie, je nebyt na nikom zaveseny a neprivlastnovať si ho a dokazat tolerovať, že každy ma v zivote aj niekoho okrem nas, ktory ho potrebuje, miluje a je na neho naviazany, a je to hlavne tá matka.

enmery
7. nov 2025
@anna777115

Ženy ja si niekedy myslim, že svokra musí byť nejaky odĺud, ktorá všetkím nadáva a vyháňa ich z domu, aby vyhovola synovej frajerke. Veď, je predsa normalne že dieťa ktore zostava v dome s rodičom aj v dospelosti je inak naviazene na rodiča, aj rodič na ňom, ako keby v 15 odišiel z domu. Moj muž je najmladsi z 5 deti sám ma uz 50 rokov svokra 86 a stale sa spolieha na neho, lebo byval do 30-tky, doma v rodnom dome s rodicmi. Ked niečo potrebuje volá len jemu aj keď uz byva 200km od nej. A to má druheho syna v tej istej dedine a dceru vo vedĺajsej. Muž tam chodi každy mesiac na tyžden, aby s ňou obehal čo potrebuje porobil v dome, aj okolo domu..Ja upečiem kolác a pošlem jej, co budem bojovat, ked vidim, ze sa spolieha len na neho. Ja mam tiež pri sebe maminku s ktorou som cely život, kedže rodicia boli rozvedení a teraz ju ešte desat rokov opatrujem, kedze je ZTP a ma ťažke diagnozy. Život prináša rózne scenare a situacie a je len na nás, ako sa k nim postavime. Najdolezetejsie, je nebyt na nikom zaveseny a neprivlastnovať si ho a dokazat tolerovať, že každy ma v zivote aj niekoho okrem nas, ktory ho potrebuje, miluje a je na neho naviazany, a je to hlavne tá matka.

@anna777115 Ty si nepochopila. Mať rád rodiča je ok, aj rodič svoje dieťa. Problém v týchto vzťahoch, že vzťah ma matka a syn a žena je väčšinou len maternicu pre vnúča a na sex. A takýto vzťah je aj z psychologického hľadiska patologický.

sova7
7. nov 2025

Gratulujem k dobrému rozhodnutiu. Stary mládenec po 30 závislý na mamičke ktorý nič nechce meniť nie je vhodný do vzťahu a života. Nechaj ho mame urobila si dobre a ušetrila si kopu starosti vôbec ho uz nerieš.

anna777115
7. nov 2025
@sova7

Gratulujem k dobrému rozhodnutiu. Stary mládenec po 30 závislý na mamičke ktorý nič nechce meniť nie je vhodný do vzťahu a života. Nechaj ho mame urobila si dobre a ušetrila si kopu starosti vôbec ho uz nerieš.

@sova7 Vies každy list má dve strany. Mne aj niektore partnerky posobia strasne vlastnickym, az majetnickym dojmom. Kedy by partnera najradsej izolovali od celeho sveta a aby ho mali vylucne len pre seba.Samozrejme, že partneri si naju byt na prvom mieste, ale ak niekto zije skoro 40 rokov v urcitom prostredi naviazany na určitich ludi, tak to nie je možne zmeniť, zo dňa na deň lusknutím prstov.

hopsas
7. nov 2025

@emilia_95 takýto život je vhodný len pre veľmi submisivne tyoy žien . Nasťahujú sa do ich domu, budú počúvať na slovo a ono to môže byť aj šťastné manželstvo. Keď je žena taká submisivna. Ale akonáhle chce svoj život riadiť sama tak ako ty, tak je samozrejme len dobre že si to ukončila.

sova7
7. nov 2025
@anna777115

@sova7 Vies každy list má dve strany. Mne aj niektore partnerky posobia strasne vlastnickym, az majetnickym dojmom. Kedy by partnera najradsej izolovali od celeho sveta a aby ho mali vylucne len pre seba.Samozrejme, že partneri si naju byt na prvom mieste, ale ak niekto zije skoro 40 rokov v urcitom prostredi naviazany na určitich ludi, tak to nie je možne zmeniť, zo dňa na deň lusknutím prstov.

@anna777115 a on ani nechce čo je problém. Toto je vzťah kde syn a mama žijú spolu a on jej robí zaplatu na samotu a to je už patologicke u takeho bude mamička vždy tá naj a jedina a zmeniť toto nastavenie je náročne. Takýto chlap by potreboval najskôr terapiu. Už to keď chlap má okolo 40 celý život je jeho vesmírom mamička a nikdy nemal vzťah je výstražné znamenie

petronela52
7. nov 2025

Chcem ti povedať jednu vec. Urobila si to najlepšie a najrozumnejšie rozhodnutie, aké si v tejto situácii mohla urobiť. end of story.

emilia_95
autor
7. nov 2025
@sova7

@anna777115 a on ani nechce čo je problém. Toto je vzťah kde syn a mama žijú spolu a on jej robí zaplatu na samotu a to je už patologicke u takeho bude mamička vždy tá naj a jedina a zmeniť toto nastavenie je náročne. Takýto chlap by potreboval najskôr terapiu. Už to keď chlap má okolo 40 celý život je jeho vesmírom mamička a nikdy nemal vzťah je výstražné znamenie

@sova7 uz aj predosly vztah mu stroskotal na tom, ze partnerka chcela spolocne byvanie a on sa nechcel odstahovat, resp. osamostatnit

krasneleto
7. nov 2025

@emilia_95 tlieskam tomuto rozhodnutiu.. usetrila si si kopec problemov, nieco co takto nefunguje od zaciatku, by lepsi koniec nemalo...

sova7
7. nov 2025
@emilia_95

@sova7 uz aj predosly vztah mu stroskotal na tom, ze partnerka chcela spolocne byvanie a on sa nechcel odstahovat, resp. osamostatnit

@emilia_95 ďalší výstražný bod

anonym_f66fbe
7. nov 2025

Baby ja len som zvedavá ake my budeme svokry😉

danica2711
7. nov 2025

@emilia_95 urobila si dobre, vzťah s takýmto mamičkiným synčekom nemá perspektívu. Buď by si sa utrápila alebo skončila v teplákoch za vraždu muža alebo svokry, prípadne obidvoch 🙂

anonym_9b9863
7. nov 2025
@anonym_f3829d

To bol len začiatok!

@anonym_f3829d koho si si vzala, toho máš. Hádam pred svadbou nebol iný? Toľko peňazí za svadbu a následne rozvod no 🤦

anonym_3223c2
7. nov 2025
@anna777115

@anna777115 👍👍👍

Nekaz autorke radosť, prišla si len pre páčiky a potľapkanie po PLIECKU aká je jedinečná, úžasná, dokonalá,vynaliezavá,bystrá od podobných čo majú,mali za svokru strigu

sfet
8. nov 2025

Jasne, o tomto mozem písat romány. A moj, nastastie ex mamickar + sukničkár k tomu..jeho matka lenivá ako 5 vsi, do práce ani za nic, takže to málo co zarobil, to nosil jej. Ona ho ovládala, on sa jej bal. Každý den telefonaty, kedy vstal, co robil, kedy bol na záchode, čo jedol, šlak mna triafal. U nich doma? Spal a ona ho hlásila so slovami moj syncek, 37 rocny chlap!! Jeho brata, 34 rokov si hojdala na kolenach, už len kojenie chybalo, cakala som, že cecky vytiahne. A ked siel za mnou, natahovala k nemu ruky a pod sem, pod za maminkou, pod syncek. A on tlk, siel. Dokonca ma požiadal o ruku a ona zavelila, že musí prist domov, má s ním svoje plány, ale len on sám. A on sa zobral a siel..velkolepe plány im nevyšli, ale to už je ich boj. Má 48 rokov a je slobodný, jeho brat detto. A ona doma vsetko diriguje, ovláda svojich synov, bývalý je rád, že je rozvedený, nikto iny s nou nevydrží. Osudy sú rozne.

sfet
8. nov 2025
@anna777115

@anna777115 predstav si scenar. Si tehotná a moze to dojst každý den. Pride to na teba, potrebuješ odvoz. Voláš mužovi (mamickarovi) a on povie, že teraz povezie mamku na kozmetiku, potom pojdu do cukrárne, sú dohodnutí, nemoze menit, tak zavolaj taxíka, sanitku, suseda, co ja viem koho a zavolaj mi, ale až večer. A v dialke pocujes mamkin hlas, nech to ukončí, maju svoje plány. Zažila som, nastastie bez toho tehotenstva. Inak, nemohol so mnou v jej dosahu volat. Pre nás hrozná predstava, pre mamickara logické. Najprv mati, potom vsetko ostatne. Lebo je svokra a svokra. Ale niektore ženy by mali zatvarat.

Strana
z2