icon

Zaplatili by ste priateľovi dovolenku?

29. apr 2026

Ahojte, predstavte si, že chodíte s priateľom, ste už obaja vo veku medzi 35-40. Vy ako žena zarábate 2,5t viac ak on. On si nevie dovoliť ísť na dovolenku, ani minulé leto, ani toto. Zaplatili by ste mu dovolenku? On to nikdy ani nespomenul, je to moja myšlienka.

sfet
30. apr 2026

Nie, v ziadnom prípade. Pokial si nevíte našetrit (rodine dá menej, pojde na brigádu), tak jeho problém, jeho chyby. Ako moj bývalý, tiahla som celý najom ja, lebo on posielal aj to málo co zarobil lenivemu bratovi a vypočítavej materi. Aby to nebolo podobné, že vecne nebude mat, lebo to lebo tamto. Další naletel kamarádovi a splacal dlhy, cize som chodila na dovolenky s kamarátkou, alebo aj sama. Jeho rodine sa to nepacilo, no o dlhoch nevedeli.

janinah
30. apr 2026

Vzhladom na to,ze si ukradla deťom otca,tak by si mala zaplatiť dovolenku aj tým deťom..Nielen ich ocinkovi,aby ťa mal kto zohrievať v hotelovej posteli.

anonym_66c731
30. apr 2026
@sfet

Nie, v ziadnom prípade. Pokial si nevíte našetrit (rodine dá menej, pojde na brigádu), tak jeho problém, jeho chyby. Ako moj bývalý, tiahla som celý najom ja, lebo on posielal aj to málo co zarobil lenivemu bratovi a vypočítavej materi. Aby to nebolo podobné, že vecne nebude mat, lebo to lebo tamto. Další naletel kamarádovi a splacal dlhy, cize som chodila na dovolenky s kamarátkou, alebo aj sama. Jeho rodine sa to nepacilo, no o dlhoch nevedeli.

@sfet v živote by som nedala detom menej aby som mohla ist s frajerom na dovolenku. Aspon male plus ma ten chlap ze posiela detom normalne výživné. Za to ako sa zachoval by mohol aj viac ale to uz detom otca nevráti k ich mame

betulinka1
30. apr 2026

@anonym_autor ja Ano, hlavne pri dobrom prijime by som to neriesila. Dostal by to ako darcek ku sviatku, na Vianoce. A co si tie zarobené svoje peniaze Akoze vezmem do hrobu. Inak ja bezne kupim dovolenku pre muza aj pre deti. Nejde to zo spolocneho uctu aj ked teda su to podla zakona spolocne peniaze 😉. A robila som to aj ked sme neboli manzelia. Pokial ti tie peniaze nechýbajú, tak preco si neužiť peknu dovolenku. Mozno to aj jemu dobre padne vypadnúť niekam prec od vsetkych starosti. A prave to je asi vo vztahu dolezite, ze sa o seba straju.

anonym_e6051d
30. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_486c6d myslíš, že ak by som bola pre neho na poslednom mieste, tak by sa kvôli mne rozviedol a odišiel do manželky? Neodišiel od detí, lebo s nimi bude vždy, ale keďže my sme svoja prvá láska, tak po rokoch keď sme sa opäť stretli, to bolo už jasné.

@anonym_autor mne to veru moc romantické nepríde, akurát smutné, že kvôli tebe opustil manželku.

anonym_4b44d2
30. apr 2026

Už to chápem … Autorka si vlastne len vydržiava chlapa … tak ako to robia mnohí muži so ženami. Ona nechce bývanie, partnerský život, záväzok a dokonca jeho deti sú na obtiaž. Jej stačí sem tam pobavenie sa keď ma chlap deti z krku, výlet, spoločnosť, asi sex … Nemá na toho chlapa žiadne nároky ani do budúcna čiže je jasne, že nemá problem mu zaplatit dovolenku ktorú si chce užiť ona. Tak smelo dotoho, je to vlastne investícia do seba… Inak aj jeho deťom by si ju zaplatila keď tak dobre zarábaš ??? …

anonym_01c808
30. apr 2026

Ano😍keby fakt na to mam a lubime sa, tak urcite. Ked tuzis ist s nim, zaplat ju a prekvap ho.ak teda nie si len daka bokovka..

anonym_486c6d
30. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_486c6d myslíš, že ak by som bola pre neho na poslednom mieste, tak by sa kvôli mne rozviedol a odišiel do manželky? Neodišiel od detí, lebo s nimi bude vždy, ale keďže my sme svoja prvá láska, tak po rokoch keď sme sa opäť stretli, to bolo už jasné.

@anonym_autor takže ti gratulujem k rozbitiu rodiny 👎
Nakoľko mas asi výčitky, tak plat všetko ako osol.
Keby som bola úspešná manazerka, ako ho tu prezentujes, bo by mi vrcholné trápne aby mi môj priateľ platil dovolenku. Keď je u mňa na poslednom mieste. To urobí iba charakter

anonym_486c6d
30. apr 2026
@dada2703

@anonym_autor no tak toto meni cely moj pohľad na vec. Ženatého zobrať deťom a žene svedčí o tebe a on ,ze necha kvôli druhej svoje deti a zenu svedčí o nom. Ste sa fakt našli. Na grc

@dada2703 no proste muz s veľkým M, ako ho autorka tu opisuje 🙈

anonym_486c6d
30. apr 2026
@anonym_4365fd

Nemusíš odpovedať, ale rozviedol sa kvôli milenke/tebe?

@anonym_4365fd ano kvôli nej, ona je ta milenka

vanilka83
30. apr 2026

@anonym_autor tak vieš hlavne sa ho treba spýtať ci by chcel ist s tebou na dovolenku a ci by mu nevadilo keby si mu ju zaplatila. Podľa toho sa treba zariadiť. Muž s takými záväzkami bude mať vždy menej peňazí k dispozícii ako ty bezdetna slobodná a ešte aj s vyšším platom. Ono to možno teraz funguje a môže to tak fungovať dlho,ale po čase ta to začne škriet že proste nemáte rovný vzťah.

orisker
30. apr 2026
@nicegirl369

@anonym_autor mňa by trápilo, čo bude, keď budete mať spolu rodinu a deti, keď nie je schopný, kým živý len sám seba zarobiť na jednu dovolenku.

@nicegirl369 ,
autorka viackrát napísala, že deti nechce, deti takisto, že spolu nebývajú, ani sa nechystajú.
Tu sa nerieši vytvorenie rodiny, budúci vzťah, neporovnáva sa s bývalými partnermi/manželmi iných prispievateliek, nehodnotí sa mužova schopnosť odkladať si a šetriť, ani morálny profil autorky.

Tu sa riešia city medzi nimi dvomi a spoločná dovolenka!

Čítame s porozumením!

gerrwie_girl
30. apr 2026

Ano jasne 🙂

anonym_4365fd
30. apr 2026

Autorke zo srdca prajem,aby sa jej dostalo toĺko šťastia a spokojnosti v budúcnosti od svojej lásky najvernejšej ,ako sa dostalo jeho manželke. Niektoré veci sa zvyknú vrátiť ako bumerang. Možno ochutnáš vlastnú medicínu a tažko povedať, či ti bude aj chutiť. Z takých žien ako ty mi je nevoĺno. Nielen jemu dovolenku.Ukradla si podstatne viac.Aj jeho deťom a jeho manželke by si mohla pekný pobyt zaplatiť.Síce rodinu im tým naspäť nevrátiš, ale aspoň nebudeš len tá teta,čo trt.á s ockom.

anonym_570267
30. apr 2026
@anonym_autor

@leto2 on aktuálne ide na doraz, tým že má dosť vysoké mes. výdavky, tak on sám o dovolenke nehovorí, ani to pre neho nebola téma. O nejaký rok by mal mať splatený leasing, čiže už sa mu uvoľnia čiastočne financie. Ja samozrejme mám s kým ísť na dovolenku, ale rozmýšľam nad tým, že by som mu to zaplatila. Keďže naozaj ja nemám také výdaje a pre mňa to finančne nie je problém.

@anonym_autor tak ked mu tu dovolenku platit chces a ako puses ozaj to nie je pre teba ziadny problem tak naco sa pytas co by urobil niekto iny??? Mozno som blba ja ale fakt mam pocit pri tychto diskusiach ze 90% obyvatelstva je tu nesvojprava 🙈🙈🙈

anonym_dddc97
30. apr 2026

Nie.A bolo by pod uroven chlapa,ak by to prijal.

anonym_88cd59
30. apr 2026

Toto je aky nezmysel. Tak akoze chlap ma manzelku a 2 male deti. Objavi sa tato hviezda, jeho prva laska. A on sa z rodinneho zivota vystahuje a zacne byvat sam 😀. Jasne, jasne. Tu si sa naozaj prezradila, ze si si to vymyslela. Ano odisiel od rodiny na miesto kde je sam. Ziadna laska ho doma po robote necaka. Niekedy ma doma deti. Ale je v podstate sam bez zeny. To by musel byt ozaj debilny 😀. Chlap moze mat skrat a opusti zenu s detmi, ale hned zacne byvat s druhou. A nie sam.

dada2703
30. apr 2026
@anonym_88cd59

Toto je aky nezmysel. Tak akoze chlap ma manzelku a 2 male deti. Objavi sa tato hviezda, jeho prva laska. A on sa z rodinneho zivota vystahuje a zacne byvat sam 😀. Jasne, jasne. Tu si sa naozaj prezradila, ze si si to vymyslela. Ano odisiel od rodiny na miesto kde je sam. Ziadna laska ho doma po robote necaka. Niekedy ma doma deti. Ale je v podstate sam bez zeny. To by musel byt ozaj debilny 😀. Chlap moze mat skrat a opusti zenu s detmi, ale hned zacne byvat s druhou. A nie sam.

@anonym_88cd59 nemusí to byt výmysel len dotyčná nema zaujem o jeho deti co aj napísala,ze ked je snimi ona snimi cas netrávi. Chlapa poblaznila ten ma zatiaľ ružové okuliare a ona si užíva snim cas len ked ona chce 😉

malajezibaba1
30. apr 2026

Áno pokojne by som to zaplatila, ak by mi ten vzťah vyhovoval. .....On o to nežiada takže komentáre nech sa prikrývka tým na čo má a že si na poslednom mieste sú podľa mňa z cesty. Predpokladám že tieto výdavky mal skôr ako teba a teda asi by bolo nelogické zrušiť leasing alebo hypo lebo chcem ísť s priateľkou na dovolenku. Takisto deti 🙈 keby sem napísala potom ex manželka že otec poslal na deti menej lebo mu neostáva na dovolenku zas by bol najhorší .... určite to však neznamená že si na poslednom mieste ....vzťah sa nerovná dovolenka....Mám podobný plat ako ty a nebola by to pre mňa položka ktorú by som si niekedy vyčítala aj keby vzťah nevyšiel takže v tom nevidím žiadny problém 🙂

simca06022011
30. apr 2026

Ak by to bol vazny vztah, myslieli by sme to vazne, vidim ze sa snazi a ma toho vela, tak by som nemala problem to s nim prebrat a dohodontu sa, aby sme aj my niekam spolu isli. Ak potrebuje pomoct s rozpoctom, tak by sme to prebrali... lebo to je teda dost, ak z toho platu nevyjde... A ano, ak by to bolo treba a citila by som to tak, tak by som tu dovolenku zaplatila, mozno by sme nesli do drahej exotiky, ale niekam by sme isli aspon na tyzden. Ale teda to hovorim cisto teoreticky, do tejto situacie sa nedostanem uz... a okrem toho tiez nie somtaka, ze dovolenka je kazdorocna nutnost pre mna. vobec nie je.

saprofytkaveronika
30. apr 2026

@anonym_autor ano, zaplatila. Prave na 1. dovolenke totiz mnohe pary zistia, ci spolu chcu a dokazu existovat spolu 🤭 ja som sa vzdy ponahlala s partnermi na dovolenku 🤣 normalne s priatelom otvor temu "letna dovolenka" a ak ta odbije financiami, navrhni mu tuto moznost. A potom uz uvidis podla toho, ako zareaguje. Drzim palce! 😊

lacibo
30. apr 2026
@personality

To je pekný prijem. Z neho by to mal zvládnuť aj popri výdavkoch ktoré má. A co ti povedal ze nemá? Možno na to len míňať nechce.

@anonym_autor
@personality nesuhlasim - ak ma platit hypoteku, lizing a vyzivne na dve deti , ani sa mu nedivim, ze mu nevychadza.. ja na mieste autorky by som skor riesila, kde som tu v celom ja - on ma dost komplikovany zivot a podla mna sa mu velmi nechce do dalsich záväzkov, preto ani dovolenka s priatelkou nie je pre neho priorita

dada2703
30. apr 2026
@lacibo

@anonym_autor
@personality nesuhlasim - ak ma platit hypoteku, lizing a vyzivne na dve deti , ani sa mu nedivim, ze mu nevychadza.. ja na mieste autorky by som skor riesila, kde som tu v celom ja - on ma dost komplikovany zivot a podla mna sa mu velmi nechce do dalsich záväzkov, preto ani dovolenka s priatelkou nie je pre neho priorita

@lacibo si cital(a) všetko? On ma komplikovaný zivot? A kto mu za to moze? Ma dve deti mal ženu a autorka jej ho prebrala a deti obrala o otca . O jeho charaktere pomlcim tiez

babls5
30. apr 2026
@anonym_autor

@leto2 on aktuálne ide na doraz, tým že má dosť vysoké mes. výdavky, tak on sám o dovolenke nehovorí, ani to pre neho nebola téma. O nejaký rok by mal mať splatený leasing, čiže už sa mu uvoľnia čiastočne financie. Ja samozrejme mám s kým ísť na dovolenku, ale rozmýšľam nad tým, že by som mu to zaplatila. Keďže naozaj ja nemám také výdaje a pre mňa to finančne nie je problém.

@anonym_autor ja by som bez premýšľania zaplatila.. Milujem. Ho... Tak milujem... Dovolenka s milovaným clovek je to naj

sfet
1. máj 2026
@anonym_66c731

@sfet v živote by som nedala detom menej aby som mohla ist s frajerom na dovolenku. Aspon male plus ma ten chlap ze posiela detom normalne výživné. Za to ako sa zachoval by mohol aj viac ale to uz detom otca nevráti k ich mame

@anonym_66c731 nemyslela som deti, ale že pomáha rodine. Pokial ma rodicov nemohucich, na vozíku, v Domove dochodcov, alebo doplaca osetrovatelku, tak v pohode, ale moje skusenosti sú také, že matinka si syna vycvičila, hoci do práce by mohla a on skákal ako ona pískala.

anonym_311dd3
1. máj 2026

Je vtipné ako ste všetky vydedukovali že on opustil rodinu kvôli nej 😂 ty kokos ..že y sa fakt nezaprú...a tie komentáre ako by ste nechceli muža s deťmi ...ale keď je žena sama s deťmi tak tu nariekate že prečo ju žiaden muž nechce 🤦🏻‍♀️

som_realistka
1. máj 2026

Rozpravali ste sa o spolocnej dovolenke? Mal snahu nieco riesit, alebo to iba zmietol zo stola s tym, ze ma take vydavky. Akeho charakteru je ta financna pomoc rodine, je nutna a moze pomoct iba on, alebo proste rodicia ci ten komu pomaha je zvyknuty na pravidelny prisun penazi. To su veci ktore by ovplyvnili moje rozhodnutie. Ale asi nie, lebo toto je dlhodobo a nevstupovala by som v tomto veku do vazneho vztahu kde by som financne mala tahat spolocne vydavky a on si riesi iba svoje.

tiumen
Autor odpoveď zmazal
anonym_0e2120
1. máj 2026
@anonym_311dd3

Je vtipné ako ste všetky vydedukovali že on opustil rodinu kvôli nej 😂 ty kokos ..že y sa fakt nezaprú...a tie komentáre ako by ste nechceli muža s deťmi ...ale keď je žena sama s deťmi tak tu nariekate že prečo ju žiaden muž nechce 🤦🏻‍♀️

@anonym_311dd3 to napísala autorka

mandzula
1. máj 2026

Moj byvaly spoluziak mi takto "rozbil" rodinu. Kedze som vyplacala muza a malo zarabala a on mal penazi viac, vzal ma aj s dcerou na dovolenku, ktora ma nestala ani cent. Bez zbytocnych uvah, kalkulacii, proste preto, ze chcel byt so mnou. Keby bol v tom case isiel s niekym inym ci sam, uz spolu zrejme nie sme, pre mna by to bol jasny signal, ze nie som na prvom mieste. Casom sa prestalo financne darit jemu, mne sa zas darilo viac, tak som zas potiahla ja. A uz sme manzelia. Videli sme, ze sa vieme podrzat a dopriat jeden druhemu podla toho, komu sa aktualne dari viac. Smutne, ze sme sa ako spolocnost dostali k tomu, ze vsetko vidime len cez optiku penazi. A chlap, ktory sa zodpovedne stara o deti, vobec nezaraba zle a z toho si mudro financuje existenciu, je zrazu luzer, lebo nema na dovolenku - pre mnohe zrejme tu najdolezitejsiu vec na svete, na ktoru ked nema, je vydrziavany chudak.