icon

Závidíte kamarátke jej uvoľnený prístup v domácnosti?

30. apr 2026

Ahojte,mám kamarátku ktorá ma ročné dieťa a predvčerom sme sa videli po veľmi dlhej dobe,bola v mojom meste aj s mužom.No čo ma prekvapilo,že sú úplni pohodaci v zmysle ,že oni nič neriešia napriklad nákupy ,upratovanie atd. A ani varenie,jedia tak z pochodu,tym ze vacsinou sa snazia niekam chodit aby neboli stale doma,čiže väčšinou von alebo navarí muž.Môj muž pracuje v zahraniči ale stale keď pride chce mať čisto,musim len ja stále prať,jedine čo robi že vari.Aj to som mu vravela že sa neoplati stale varit ked nemamé deti a on stale len najradsej by doma varil boze chran ist do restiky to fakt raz za uhorsky rok. Nikdy ste nezavideli v dobrom kamaratke že napr jej muž je takí benevolentnejši čo sa tyka domacnosti? Že to nejak nerieši?😁

Strana
z2
anonym_f4df67
30. apr 2026

@anonym_autor co je na tom zle ze chce mat tvoj poriadok doma? 🫣 a este ti aj navarí. Nemate deti a nevies si udrzat poriadok? Ah 😀

anonym_4d7586
30. apr 2026

my deti nemame,platy tiez velmi dobre ja podnikam ale teda nejedavame vonku.Sem tam.Mne to nechuti to restauracne jedlo alebo donaskove.Obcas ak mam na nieco specialne chut.Ale inak varime na striedacku nikto na nikoho necaka ak je hladny .Navyse ja velmi rada skusam nove recepty takze je to aj trosku konicek

sasa1310
30. apr 2026

@anonym_autor ja by som jej v prvom rade, na tvojom mieste, najviac závidela, že má muža doma a nie v zahraničí. Toto by ma jediné štvalo

lenka.25
30. apr 2026

Môj muž vyslovene nechce , aby som cez víkendy varila . Väčšinou mame program a keď nie , rýchlo niečo vymyslí , len aj sme nesedeli doma . Takže cez vinekdy ani neupratujeme , ani nevarime , teda veľmi výnimočne . Ale vyhovuje nám to tak obidvom . U vás tam vidím dosť nerovnováhu . Tak sa treba dohodnúť , jeden víkend varím , druhý jem vonku . A upratovanie , keď nemáte deti , tak si neviem predstaviť čo také treba upratovať . Jasne , udržiavať poriadok , ale veď to musí byt raz - dva .

anonym_8ba050
Včera o 09:13

Mozno tu tu uz niekto napisal, necitala som vsetko. Takze muz odide za pracou a cely chod starostlivosti o domacnost a o deti je na tebe. Predpokladam, ze chodis aj do prace. A on pride a chce mat cisto? Ako zeny, wtf? Preco stale zijete a dovolite tieto prikazy a ocakavania z 19. storocia? Ved ked pride z turnusu, nech poprata a ty si oddychnes. Za cas kym bol on prec, ste obidvaja rovnako pracovali. S tym rozdielom, ze po praci si ty este riesila domacnost, deti, kruzky, atd.. a on si vylozil niekde na ubytku nohy a otvoril pivo. Pride domov a zena na zelanie kmita staby jedna sluzka, aby sa vsetko ligotalo, len aby muz bol tie 3 tyzdne doma spokojny. Co robi tie volne tyzdne doma on? Oddychuje a sem tam navari?

fairyy
Včera o 09:33

asi som nikdy nikomu nezavidela, neviem s urcitostou, mozno si to neuvedomujem ... skor ked sa mi zapaci nieco na kamoske, znamej, neznamej tak sa to snazim skusit vo svojom zivote - vysledok ma nie vzdy potesi a pridem na to, ze to tak nechcem... priklad jedna znama ma nadhernu zahradu plnu byliniek a ovocia... tak som sa do toho pustila aj ja s jej pomocou dokonca, vysledok okresala som asi 70%, pretoze ja jednoducho nie som stvorena byt tolko hodin denne v zahrade ... v pripade toho co pises ty - mna by to stresovalo taky zivot ako ma tvoja kamoska, cize by som si nic z neho neodkukala neskusila iba sa uprimne tesila, ze su spokojni 😊 mozno to skuste s manzelom aj vy, pokecaj s nim, ze potrebujes zmenu a zistite, ze to nie je pre vas

natalka13
Včera o 09:42

Nieco nakupovat musia. Upratovat, mozno nenarobia bordel. Zas umyt wc a umyvadlo je 10min, povysavat utret prach 20min.
Mycka umyva sama, rano ju jeden z nas vyberie.
Perie a susi sa popri vareni.

jelenec448
Včera o 10:00
@anonym_8ba050

Mozno tu tu uz niekto napisal, necitala som vsetko. Takze muz odide za pracou a cely chod starostlivosti o domacnost a o deti je na tebe. Predpokladam, ze chodis aj do prace. A on pride a chce mat cisto? Ako zeny, wtf? Preco stale zijete a dovolite tieto prikazy a ocakavania z 19. storocia? Ved ked pride z turnusu, nech poprata a ty si oddychnes. Za cas kym bol on prec, ste obidvaja rovnako pracovali. S tym rozdielom, ze po praci si ty este riesila domacnost, deti, kruzky, atd.. a on si vylozil niekde na ubytku nohy a otvoril pivo. Pride domov a zena na zelanie kmita staby jedna sluzka, aby sa vsetko ligotalo, len aby muz bol tie 3 tyzdne doma spokojny. Co robi tie volne tyzdne doma on? Oddychuje a sem tam navari?

@anonym_8ba050 Oni nemajú deti

natalka13
Včera o 10:27
@natalka13

Nieco nakupovat musia. Upratovat, mozno nenarobia bordel. Zas umyt wc a umyvadlo je 10min, povysavat utret prach 20min.
Mycka umyva sama, rano ju jeden z nas vyberie.
Perie a susi sa popri vareni.

@natalka13 je sama, to je problem.mst upratane? Moj muz ked je tyzden mimo domu upracem si a uzivam samotu a tesim sa ked pride. Ak mam chut navarim mu oblubene jedlo. Viem ze restauracii ma zo sluzobky plne zuby.

tilly
Včera o 10:36

Mám pár takých kamarátok, ale toto je asi to posledné, čo by som im závidela. Ja mám rada poriadok, navarene a zorganizované. Bola by som nervózna a nevedela by som nič urobiť, keby som mala chaos okolo seba

michaela329
Včera o 11:04

Však Ty si urob ako chceš mať a nebudeš závidieť. Ja nejako neriešim ako kto má, lebo každému vyhovuje iné. To sa musíš s mužom dohodnúť na kompromise, veď doma navarené jedlo nevylučuje večeru meste.

anonym_48b44d
Včera o 11:10

Prosím ťa a kto ti doma robí ten neporiadok, keď nemáte deti a manžel je v zahraničí? Tak si uprac aspoň deň pred jeho návratom 🤦🏻‍♀️ ja mám dve deti, s ktorými sa poobede pripravujeme do školy. Obaja s manželom chodíme do práce a keďže máme isté intolerancie, varíme si doma obed na nasledujúci deň. Ty čo robíš doma celé dni, keď máš bordelík a jedla by si len v reštike? Keď je leto a mám obe deti u babky, to je jediný týždeň, kedy náš byt vyzerá podľa mojich predstáv 🤣

anonym_a4ce49
Včera o 11:13

Veď keď chce mať čisto tak nech si uprace nie? Alebo zaplatí upratovačku. Ty nepracuješ?? Si žienka domáca? Ak áno tak tvoj “problem” ako si si to nastavila … A nie toto teda nezavidim 😆 ja radšej idem do reštiky alebo na výlet ako by som mala doma v sobotu upratovat. Neriešim nejaký bordel (nie špinu!) radšej si oddýchnem akoby som mala svoj voľný čas vždy obetovať vyupratovaného bytu... A keby to vadilo môjmu mužovi tak nech sa páči, tiež ma ruky aj nohy. Kým ja budem v reštike, môže upratať 🙂

anonym_3647dd
Včera o 11:18
@anonym_2fa562

Tak to máš dobré, že aspoň ti navarí. Môj muž je tak časovo vyšľahaný, že nemá na to čas a ani priestor, aby s niečím pomohol. A keď má voľno, tak zasa je to všetko na mne, lebo buď trávime čas spolu, alebo ide na bike. Takže ty buď rada, že navarí, je to veľká pomoc. Ver mi.

@anonym_2fa562 a tvoj preco nic nerobi? Ani ked pracuje, ani ked ma volno? Ja by som my dala taky bike. Ved chod aj ty do fitka a kasli nanho. U mna by sa panko teda neviezol.

anonym_2fa562
Včera o 11:33
@anonym_3647dd

@anonym_2fa562 a tvoj preco nic nerobi? Ani ked pracuje, ani ked ma volno? Ja by som my dala taky bike. Ved chod aj ty do fitka a kasli nanho. U mna by sa panko teda neviezol.

@anonym_3647dd 😀 ty si dobrá. Ja mu doprajem relax, pretože má skutočne náročnú prácu a život by nemal byť len o muklovaní. Ja nemám takú náročnú prácu, aj menej donesiem peňazí domov, tak takto to máme doma podelené. Aj mám priestor si oddýchnuť a zacvičím si doma. Ale vieš čo? Aspoň mi nakúpi, nemusím vláčiť nákupy ja. A s dieťaťom chodí po lekároch on, predsa len lekári sa inak tvária keď príde otecko s dieťaťom. Takže je to spravodlivo podelené, nemôžem sa zasa sťažovať.

anonym_3647dd
Včera o 11:35
@anonym_2fa562

@anonym_3647dd 😀 ty si dobrá. Ja mu doprajem relax, pretože má skutočne náročnú prácu a život by nemal byť len o muklovaní. Ja nemám takú náročnú prácu, aj menej donesiem peňazí domov, tak takto to máme doma podelené. Aj mám priestor si oddýchnuť a zacvičím si doma. Ale vieš čo? Aspoň mi nakúpi, nemusím vláčiť nákupy ja. A s dieťaťom chodí po lekároch on, predsa len lekári sa inak tvária keď príde otecko s dieťaťom. Takže je to spravodlivo podelené, nemôžem sa zasa sťažovať.

@anonym_2fa562 nuz ak ti to staci.

anonym_2fa562
Včera o 11:40
@anonym_3647dd

@anonym_2fa562 nuz ak ti to staci.

@anonym_3647dd Pokiaľ má takú prácu, musí mi to stačiť. Ak by zmenil prácu, určite mi pomôže a doma to zmeníme. Nie je to žiadny chruňo. Sám si uvedomuje, že to nemáme jednoduché ani jeden z nás. To, že ma odbremenil z nákupov a od lekárov, tak to bol jeho návrh.

chelgi
Včera o 11:42

@anonym_autor nezavidim nikomu. Tak mam ako mne vyhovuje. Kto iny ako co preco zaco naco - mi je jedno.

taktotedanie
Včera o 12:01

@anonym_autor nie

martin96321
Včera o 20:16

@anonym_autor A preco to tak riesi? Ved ked chce mat tip top poriadok,tak nech uprace sam. Nikdy mi nenapadlo pindat ze nie je upratane doma. Ved nemame bordel. A kym sme boli len dvaja, tak sme skoro vobec nevarili. Isli sme sa niekam najest,lebo to vyjde lacnejsie nez varit pre dvoch.

Strana
z2