icon

Zavolali len manžela

29. júl 2025
autor
29. júl 2025

Ahojte, vždy sme chodievali na rodicovsky dom/chalupu celá manzelova rodina, na jar zomrela manzelova babka - najstarší člen rodiny, ktorú som mala z nich najradšej, teraz prišli aj švagrovci zo zahraničia na pár dni a zavolali manželovi že či nepríde na týždeň za nimi. O mne s deťmi zmienka nebola. Príde mi to divne keďže svokra ma jedine vnúčatá, že ich nechce zrazu vidieť. Čo si o tom myslite?

michaelam2
29. júl 2025
@anonym_autor

Ahojte, vždy sme chodievali na rodicovsky dom/chalupu celá manzelova rodina, na jar zomrela manzelova babka - najstarší člen rodiny, ktorú som mala z nich najradšej, teraz prišli aj švagrovci zo zahraničia na pár dni a zavolali manželovi že či nepríde na týždeň za nimi. O mne s deťmi zmienka nebola. Príde mi to divne keďže svokra ma jedine vnúčatá, že ich nechce zrazu vidieť. Čo si o tom myslite?

@anonym_autor to sa ich ani nespytal preco ho volaju sameho? Co im na to povedal?

yanabella
Autor odpoveď zmazal
laila22
29. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nemysleli to tak, že automaticky prídete s ním? Ja brata tiež oslovujem niekedy v jednotnom čísle,ale myslím tým celú rodinu...

januska12323
29. júl 2025

To sa ani nepýtal?

autor
29. júl 2025

@anonym_autor nie volali iba jeho, zaobalili to tým že je tam teraz veľa roboty.

unicornlady
29. júl 2025

čiže ho zavolali, aby prišiel makať?

melanta
29. júl 2025

Čiže povedali na rovinu, že iba muž, bez ženy a detí? Aj švagor tam je bez ženy a detí? A čo povedal na to muž?

autor
29. júl 2025
@melanta

Čiže povedali na rovinu, že iba muž, bez ženy a detí? Aj švagor tam je bez ženy a detí? A čo povedal na to muž?

@melanta povedal že nemá cas čo je aj pravda. Určite mu to prišlo tiež blbe. Rátala som s pár dňami v lete tam ako vždy 🤷‍♀️

vilma7
29. júl 2025
@anonym_autor

@melanta povedal že nemá cas čo je aj pravda. Určite mu to prišlo tiež blbe. Rátala som s pár dňami v lete tam ako vždy 🤷‍♀️

@anonym_autor tak ak by išli ozaj len niečo robiť, prerábať, nie je dôvod aby vás tam volali všetkých. To hádam chápeš, alebo?

melanta
29. júl 2025

Nuž, je pomerne časté, že ak sa rodina stretávala niekde aj so starými rodičmi a tí zrazu nie sú, tak sa tieto stretnutia obmedzia. Tie babky a dedkovia sú v niektorých rodinách akoby stmeľovač vzťahov. Po ich odchode sa ukážu charaktery a skutočné vzťahy.

melanta
29. júl 2025
@vilma7

@anonym_autor tak ak by išli ozaj len niečo robiť, prerábať, nie je dôvod aby vás tam volali všetkých. To hádam chápeš, alebo?

@vilma7 dalo by sa to chápať, ak by aj ostatní muži prišli bez rodín. Ak ostatní prišli s rodinami, čiže ženami a deťmi, tak nie, nedá sa chápať, že jeho zavolali samého. Aj keď potrebujú niečo robiť.

sissy27
29. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nechala by som to tak. Mozno potrebuju vyriesit nejake dedicstvo, delenie majetku po babke / rodicoch alebo fakt treba nieco robit. Snad ti manzel po navrate povie o co islo. Ale ked tak, tak by sa mal ozvat manzel, ze pride aj s rodinou alebo vobec, alebo teda chciet normalne vysvetlenie, aj keby to mala byt neprijemna pravda, ze ta mozno nemaju radi.

zuzubb007
29. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak záleží čo robia, ak daco prerábajú hádam chápeš, že by ste tam zavadzali s deťmi úplne zbytočne, záleží čo potrebujú ak relax tak vtedy je to čudné, že zavolajú len jeho, ale zase ak oni nemaju deti je to aj pochopiteľne, hluk deti im ide asi na nervy , na oblátku môžete zavolať svokru k Vám možno aj ona to čaká, že nie len k nim chodiť, hlavne muž by si mal pusinku otvorit

anonym_342b99
29. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor že to mysleli tak, že máte prísť ako rodina.

olimuc
29. júl 2025
@sissy27

@anonym_autor nechala by som to tak. Mozno potrebuju vyriesit nejake dedicstvo, delenie majetku po babke / rodicoch alebo fakt treba nieco robit. Snad ti manzel po navrate povie o co islo. Ale ked tak, tak by sa mal ozvat manzel, ze pride aj s rodinou alebo vobec, alebo teda chciet normalne vysvetlenie, aj keby to mala byt neprijemna pravda, ze ta mozno nemaju radi.

@sissy27 presne to napadlo aj mna … potrebuju riesit po babke nejake dedicstvo, majetky a nieco, co sa tyka iba uzsej rodiny. A aj ked si manzelka, dedicstvo v stave riesenia naozaj nie je tvoja tema. Ak idu muklovat a vypratavat dom, tak tam naozaj deti zvadzaju. Jeden rok by ste to snad prekusli. Manzel sa ma opytat na rovinu. Pri urcitych prilezitostiach sa naozaj nehodi tahat deti so sebou, hlavne ked su male.

doriiis
29. júl 2025

A čo je na tom divné? Možno potrebujú vypratať chalupu po babke,lebo si ju berie niekto iný.Mozno chcú prebrať dedičstvo,rozobrať majetok po nebohej.🤷🏻‍♀️
Ako jeho žena nemusíš byť všade.Proste nech tam ide a hotovo.

vilma7
29. júl 2025
@melanta

@vilma7 dalo by sa to chápať, ak by aj ostatní muži prišli bez rodín. Ak ostatní prišli s rodinami, čiže ženami a deťmi, tak nie, nedá sa chápať, že jeho zavolali samého. Aj keď potrebujú niečo robiť.

@melanta nie je nikde uvádzané že švagor tam ide s deťmi.

autor
29. júl 2025

Máte pravdu, idú riešiť majetky/dedictsvo…

doriiis
29. júl 2025
@anonym_autor

Máte pravdu, idú riešiť majetky/dedictsvo…

@anonym_autor ....ak ti môžem poradiť,ak ide o dedičstvo a majetky,tak sa nestaraj.Na nič z toho aj tak nemáš nárok a nebudeš za zlatokopku.Nechaj to na manžela.Su veci,ktoré sa ani druhého manžela netykaju

anjelicek26
29. júl 2025

Ak tam ide makat, vypratavat, riesit, tak tam zbytocne budes teraz s detmi "zavadzat", to nie je navsteva ako taka... a nemusia to mysliet nijako zle...

marsmykkok
29. júl 2025

A prečo si nespomenula že chcú riešiť dedičstvo? Podľa mňa by muž mal ísť a rovnako pomôcť vypratať. Príde mi to tak, že ty rozhoduješ aj za manžela ak odmietol ked nepozvali teba a preto ťa tam nechcú... A možno to bude pre nich aj ťažké sa tam vrátiť ak babka už tam nežije a budú smútiť a nemusíš byť toho prítomná, by si sa zase sťažovala, že sa s tebou ani nebavia a tvojim deťom nevenujú... Mal by ísť a do budúcna sa uvidí, že či ak bude znova nejaká príležitosť pozvú aj teba s deťmi alebo jednoducho Vás odstrihli. A potom už nech aj muž sa rozhodne či bude za nimi chodiť sám alebo tiež sa odstrihne. Ale ja si myslím, že neskôr Vás pozvú všetkých, len teraz sa to nehodí.

letfenixa
29. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a manžel sa spýtal, či a prečo má prísť len sám? Alebo nemá ústa?

kaca222
29. júl 2025

Majetky/dedičstvo predsa nepotrebujú riešiť týždeň 😃 neviem no ja by som bola dosť naštvaná keby volajú muža niekam na týždeň samotného. Väčšina ľudí nemá v práci tolko voľna, aby ho mohli tráviť osamote 🤷‍♀️ ale veď zariaďte sa ako vám vyhovuje

marsmykkok
29. júl 2025
@kaca222

Majetky/dedičstvo predsa nepotrebujú riešiť týždeň 😃 neviem no ja by som bola dosť naštvaná keby volajú muža niekam na týždeň samotného. Väčšina ľudí nemá v práci tolko voľna, aby ho mohli tráviť osamote 🤷‍♀️ ale veď zariaďte sa ako vám vyhovuje

@kaca222 vždy môže povedať že príde napríklad na 3 dní, že na viac sa nedá

katkaseiner
29. júl 2025
@melanta

Nuž, je pomerne časté, že ak sa rodina stretávala niekde aj so starými rodičmi a tí zrazu nie sú, tak sa tieto stretnutia obmedzia. Tie babky a dedkovia sú v niektorých rodinách akoby stmeľovač vzťahov. Po ich odchode sa ukážu charaktery a skutočné vzťahy.

@melanta suhlasim

eleanora666
29. júl 2025

Nie je to tym ze kedze tam je vela ludi nemali by vas vsetkych kde zlozit? Ze potrebuju proste chlapsku ruku na pracu?

anonym_155cb9
29. júl 2025

Buď tam choďte všetci alebo nikto, manžela by som tam samého nepúšťala. Si jeho polovička a máte chodiť spolu všade.

dagas
30. júl 2025
@anonym_155cb9

Buď tam choďte všetci alebo nikto, manžela by som tam samého nepúšťala. Si jeho polovička a máte chodiť spolu všade.

@anonym_155cb9 manžel nieje jej dieťa aby ho mohla nepustiť...;) A nie,nemajú všade chodiť spolu....ale rodina je divná..už by som tam nechodila..radšej by som si zaplatila chatu niekde inde ako chodiť tam kde nás nechcú