Žena v domácnosti: Ako to vnímajú muži?
Chcem sa spýtať na mužov otázka. Vadilo by vám zarábať čisto iba vy a žena by bola doma. Prála upratala varila. Nemôže pracovať kvôli psychickej fobii blokom z minulosti a tiež nechce. Už si odvykla (dlhý pribeh)
Vadilo by vám to kebyže nie je úplne finančné samostatná? Ale ma iba nejaké príležitostne brigády a malinko peňazí? Keď sa podarí podarí. Keď nie nie. Ďakujem za každé info.
@anonym_autor vadilo, moja žena mňa inšpiruje v živote. Domáce práce si delíme. Pracuje rovnako ako ja a motivuje ma. Nezniesol by som príživníčku. Navariť a upratať si viem sám
@anonym_autor poznám pár, čo tak majú, sú spolu 16 rokov a žena robila z toho asi tak 2 roky, a zvyšok času doma..Deti nemajú, lebo nechcela ona a teraz už nemôžu mať, nedarí sa. No a on by aj chcel aby robila a aj jej to povedal a ona tých pár.mesiacov niečo robila, skúšala školy dorobiť, ale nič z toho, až mu na rovinu povedala,.že robiť nebude a že buď to akceptuje, ale nie a ona ide asi naspäť k rodičom, akceptoval to lebo ju vraj miluje a takto spolu žijú, že on total všetko platí a ona sedí doma.
@anonym_autor poznám pár, čo tak majú, sú spolu 16 rokov a žena robila z toho asi tak 2 roky, a zvyšok času doma..Deti nemajú, lebo nechcela ona a teraz už nemôžu mať, nedarí sa. No a on by aj chcel aby robila a aj jej to povedal a ona tých pár.mesiacov niečo robila, skúšala školy dorobiť, ale nič z toho, až mu na rovinu povedala,.že robiť nebude a že buď to akceptuje, ale nie a ona ide asi naspäť k rodičom, akceptoval to lebo ju vraj miluje a takto spolu žijú, že on total všetko platí a ona sedí doma.
@anonym_ac1d98 a to čo robí celý deň?
Mne ako žene by vadilo,že nemám svoje financie a musela by som stále pýtať. Ale takého "sprostého" určite nájdeš.
Podľa mňa, je to vysoko individuálne. Ak to tak danej rodine vyhovuje, prečo nie?
To, čo ponúkam, to aj vyzadujem. Takže sa skús sama seba pýtať, či by si ty chcela takého muža….. 🤷♀️ odpoved asi poznas, podľa toho sa riad. Mne vy vadil muž, ktorý nemá stabilný príjem a živím ho. To je na oštaru, nie na život.
Asi aj mne by to vadilo. Nie kvoli peniazom, len som rad, ze je moja manzelka odo mna nezavysla a vie ma kedykolvek poslat do prdele.. nie je so mnou pretoze musi, ale pretoze chce...
Ja by som si pripadala zbytocna a osamela. Ano, da sa cely den venovat domacnosti, detom ale mne by chybala socialna interakcia s inymi ludmi a aj pocit, ze sa dokazem postarart aj sama o seba a moj zmysel zivota nie je len opatera tych druhych. Ale ak to tebe vyhovuje takto a partner je uzrozumeny s tym, ze ta bude zivit, tak je to v poriadku.
@anonym_ac1d98 a to čo robí celý deň?
@anonym_303cd1 to práve aj mne vŕta v hlave, lebo takto žije čo ju poznám, vraj každý deň aj utiera prach a varí. 🤔Tak ale inak neviem. 🤷
Vadilo by mi to. Nechcela by som pri sebe cloveka, ktory nie je financne samostatny a je odkazany len na mna v tomto smere
Mal som to tak z nebohou manzelkou, ona ist pracovat ako bezny zamestnanec uz nechcela, ale aspon skusala predavat napr. fotky na internete a podobne ale moc jej to nevynasalo, nepodarilo sa jej s tym prerazit.
Ale bola bipolar, tak normalne zamestnanie by si aj tak neudrzala.
Najskor mi to vadilo ale potom som pochopil a zmieril sa s tym ale teraz by som uz preferoval partnerku co ma vlastne financie.
Môjmu mužovi by to nevadilo a aj mi to navrhoval, aj pred deťmi, aj po deťoch, že môžem zostať doma. Ale ja by som sa necítila dobre, moja práca ma napĺňa a som na moju kariéru pyšná. A myslím že aj môj muž na mňa 🙂
Ale poznám jeden taký pár a časom to mužovi začalo vadiť. A aj okolie má voči danej žene dešpekt ( vrátane mňa).
Mal som to tak z nebohou manzelkou, ona ist pracovat ako bezny zamestnanec uz nechcela, ale aspon skusala predavat napr. fotky na internete a podobne ale moc jej to nevynasalo, nepodarilo sa jej s tym prerazit.
Ale bola bipolar, tak normalne zamestnanie by si aj tak neudrzala.
Najskor mi to vadilo ale potom som pochopil a zmieril sa s tym ale teraz by som uz preferoval partnerku co ma vlastne financie.
@anonym_9719bd no vsak áno. Psychické problémy veľa spravia. Ja tiež sa snažím si privyroabat ale normálne zamestnanie na osem hodín nie. Max na štyri hodiny alebo dohody. Inak nie. Som takto nastavená. Meniť to nebudem. Lebo osem hodín nezvládam. Roky som žila tiež mimo SR. Odvyklá som si pracovať lebo ma ex manžel živil cele roky. Chcem sa spýtať či by to vadilo mužom v dnešnej dobe
Môjmu mužovi by to nevadilo a aj mi to navrhoval, aj pred deťmi, aj po deťoch, že môžem zostať doma. Ale ja by som sa necítila dobre, moja práca ma napĺňa a som na moju kariéru pyšná. A myslím že aj môj muž na mňa 🙂
Ale poznám jeden taký pár a časom to mužovi začalo vadiť. A aj okolie má voči danej žene dešpekt ( vrátane mňa).
@anonym_600e09 moja mama nikdy nepracovala. Otec bol šťastný ze ju živí. A nikto k nej despekt nemal.
Ja by som si pripadala zbytocna a osamela. Ano, da sa cely den venovat domacnosti, detom ale mne by chybala socialna interakcia s inymi ludmi a aj pocit, ze sa dokazem postarart aj sama o seba a moj zmysel zivota nie je len opatera tych druhych. Ale ak to tebe vyhovuje takto a partner je uzrozumeny s tym, ze ta bude zivit, tak je to v poriadku.
@anonym_b1f1ff nie. Sociálne interakcie sú. Známi priatelia krúžky záujmové hobby.. To áno. Ale osem hodín práca už nehrozí so súčasným nastavením a zmiešanou poruchou
Asi aj mne by to vadilo. Nie kvoli peniazom, len som rad, ze je moja manzelka odo mna nezavysla a vie ma kedykolvek poslat do prdele.. nie je so mnou pretoze musi, ale pretoze chce...
@wade hej len keď sú tam zaplatené rôzne fóbie a poruchy psychické napr aj nespavosť a iné. Potom práca na osem hodín nepripadá do úvahy
@anonym_ac1d98 moja mama to isté povedala pred 20 rokmi. Otec ju s radosťou živil celý život.
@anonym_autor vadilo, moja žena mňa inšpiruje v živote. Domáce práce si delíme. Pracuje rovnako ako ja a motivuje ma. Nezniesol by som príživníčku. Navariť a upratať si viem sám
@anonym_303cd1 iná kultúra iné vnímanie
Mne ako žene by vadilo,že nemám svoje financie a musela by som stále pýtať. Ale takého "sprostého" určite nájdeš.
@domka222 len otázka, prečo sa hneď v týchto témach predpokladá, že si žena od muža pýta peniaze, ako dieťa vreckové od rodiča? Lebo momentálne u nás zarába iba muž a nikdy som si peniaze pýtať nemusela.
@anonym_autor
síce som žena, ale môjmu mužovi by to nevadilo. Aj keď ja plánujem pracovať, ale momentálne nezarábam, pestujem, zaváram, vypekám všetko domáce a práca v domácnosti ma baví. Som doma, lebo máme malé dieťa. Neviem si predstaviť tak existovať celý čas. Ale určite takí chlapi existujú a rozhodne ich nepovažujem všetkých za hlúpych ako tu odznelo. Ani každú ženu v domácnosti nepovažujem za hlúpu. Lenže dôvody ako ty uvádzaš…. No to bude asi problém takého chlapa nájsť. Keby si “tradičná kresťanská žena”, čo vypeká kváskový chlebík a zavára kompóty, tak nejakého sebe rovného voľakde nájdeš. Ja mám tiež hrôzu z nástupu do práce, som silný introvert a mám úzkosti ale pred nástupom pôjdem ku psychologičke a hecnem sa, pracovať ma baví, len sa musím do toho dostať.
To si ani neviem predstavit. To pojdes na rande a povies chlapovi, ja pracovat neplanujem, hladam zivitela. No pochybujem, ze mas sancu. Mozno nejaky dedko zazobany, ak si krasna a mlada sa ulakomi na teba, aby mal kde zasunut. Este ked zena ostane doma po porodoch 10-15 rokov a chlap zivi to este pochopim. Ale bezdetna iba doma, no neviem. Ked mas psychicke dovody, aspon ID si vybav. Predsa aspon povies, ze poberas ID, pracu si nehladas. Budes mat nejaky prijem, nebudes hned na odpis ako takto bez penazi, bez prace.
@anonym_b1f1ff nie. Sociálne interakcie sú. Známi priatelia krúžky záujmové hobby.. To áno. Ale osem hodín práca už nehrozí so súčasným nastavením a zmiešanou poruchou
@anonym_autor ako mozes mat kruzky, zaujmy, ale nezvladnes pracovat, nerozumiem
@anonym_autor ja ako muz by som preferoval partnerku s vlastnymi financiami, ale nie je to pre mna az tak dolezite pri hladani partnerky. kebyze si s danou zenou rozumiem a nevie plnohodnotne zarabat tak by mi to nevadilo. ale ja som trochu specificky pripad lebo sam nepracujem a "som za vodou". kebyze mina peniaze zodpovedne, tak utiahnut 2 krky nemam problem zo svojich financii
Moj brat ma taku frajerku.. su spolu 2 roky a ona len občasne nejaky komparz a neviem co robi.. jemu to zjavne nevadi, jeho rodine to pride divne 😅
Plno muzov bude s tym spokojnych, len ci budes spokojna ty s financnou zavislostou.
Co ale muzom bude vadit, je ta tvoja psychicka porucha, ktoru uvadzas ako dovod, preco nepracujes. Partneri s problemami v hlave nie su prave vyhladavani alebo budes nutena akceptovat zase ine vazne nedostatky na jeho strane.
Poznám veľmi dobre niekoľko takých vzťahov - manželstiev a vieš čo sa deje? Muž voči žene stratil rešpekt a zábrany, kľudne jej bez hanby vynadá do pí., ku.iev a tak podobne. Prečo? Lebo vie, že môže, že žena neodíde. Pravidelne vyťahujú to, že oni živia rodinu a preto si môžu robiť čo chcú a kedy chcú a tak 🙂. Nie je to len jeden príklad debilka, je ich niekoľko a všetci sa správajú ako cez kopír.
Naopak muži, ktorých ženy pracujú (hoc aj v mužovej firme) majú voči žene rešpekt, nepovedia nikdy nič škaredé o nej, vždy kopec úcty a pochvál.
Tak si vyber. Úprimne, mňa by aj sociálna fóbia prešla, keby som si mala predstaviť takého muža vedľa seba, ktorý ma živí ale súčasne som preňho 🍑a.
Si obyčajna rozmaznana leniva žena ktora to videla doma tak odkukala ten model. A celý život budeš nejakeho chlapa vyciciavať . Hanbial by som sa na tvojom mieste.Lenže ked si bola TY dieťa tak mama nikde nepracovala zrejme bol iný model a hadam dostala aj starobný dôchodok.TY si to len jednoducho videla doma a teraz to chceš aj TY tak.Pochybujem že sa taký nájde.Tvoja zmiešana fobia sa vola lenivosť.Na 4 hodiny do roboty chodiš a s čoho žiješ ved predsa každy mesiac 4 hodiny mzda je aka.To ledva na základne potreby.Takže tvoje zmiešane fobie u mna obyčajna lenivosť.Krúžky máš aj zaujmi a ako s toho všetko platiš.Ved krúžky a zaujmi niečo stoja.A tam sa nebojiš nemáš fobiu ísť medzi ľudi.Takže z hora z dola z ľava a prava tvoja fobia sa rovna obyčajna lenivosť.Vzorec ktorý si videla doma u rodičov. A vzorec máš z domu ked si to odkukala od tvojej mami.Hned nejaký chlap si ide hľadať ženu s nejakou poruchou ak ma minať peniaze tak si asi najde zdravu.A ked máš kade jake fobie a vymyšľaš hlúposti tak prečo TI nedaju ID.
Vzdy sa najde muz, ktory to nema prilis dobre ustlane u zien (vzhlad, vyska, povaha,...) a je ochotny to dorovnat peniazmi.
@anonym_autor
Pozri, už 6 rokov nepracujem, pokiaľ nerátam minijobvasi 2 roky aj to len soboty práca.
S mužom sme chceli deti 3 a spoznali sa neskoro. Prvé sa nám narodili keď som mala 36 a obom nám bolo jasné, že času Belá nemám. Teda mám ale tiež som nechcela rodiť tretie cielene v 45ke. A tak sme sa nastavili na intenzívne prvé roky, keďže bolo jasné, že budem na materskej pár rokov.
ALE!
Pred deťmi som vždy pracovala. On včas som mala aj k hlavnému úväzku nejaký Minijob na pár hodín týždenne.
Vždy som bola spokojná, že mám svoje peniaze a úprimne ti poviem, že mi to chýba. Budem rada, keď budú deturence v škôlke, teda to posledné a budem môcť pracovať. Keďže sme tu bez rodiny, tak zrejme Max na 6 hodín denne ale časom znova, dúfam, tých 8.
Veď chceme aj deťom niečo dopriať a teda aj sebe. Nedokážem si predstaviť byť trvalo zavyskak na peniazoch od iných. Mňa z toho poráža, keď teraz nemôžem ísť a nakúpiť si nové handry komplet celý šatník, teda aspom 1000€ by sa hodilo. Keby robím, nie je problém. Aby sme sa chápali, kôli tehotenstvom som nemala chuť investovať do drahsich veci. Až keď sa mi dá postava do poriadku. A teda žiť stále z ružových peňazí by ma slák trafil určite.
Taký prípad ako si ty si našiel kamošky syn. Mladá baba. Tiež má nejakú tetaniu a rodičia jeho sú z mladej hotový. Nielen že nepracuje, ešte aj doma cuči ani neuvaru, to musia spolu! On sa Dre 12tky, takmer 40 minút ešte cesta z práce a slečna nič. Nič moc poviem ti.
Môj muž je za to aby som bola teraz doma kôli deťom, najmenšie má polroka. Ale teda nikdy sme neriešili, že by som sa stala ženou v domácnosti, brr.
Nebaví ma to. Keby som mala dostatok peňazí, nenudila by som sa doma, to nie. Ale nemám a teda pracovať musím.
Muži čo poznám by takú ženu nechceli natrvalo nepracujúci, teda okrem toho jedného. A potom sú takí, ktorí si ťa majú za domáce zvieratko, budeš musieť šúchať nohám a robiť, čo pán tvorstva povie. Tá pohodová kategória, ktorej to nevadí - čo im vieš ponúknuť? Koľko máš rokov?

@anonym_autor je to sice otazka na muzov, ale napisem ti k tomu len tolko, ze nie je dobre byt zavisla na muzovi, lebo ak sa nieco pokazi vo vasom vztahu nebudes moct od neho odist, lebo budes financne zavisla.