Žena v domácnosti: Ako to vnímajú muži?
Chcem sa spýtať na mužov otázka. Vadilo by vám zarábať čisto iba vy a žena by bola doma. Prála upratala varila. Nemôže pracovať kvôli psychickej fobii blokom z minulosti a tiež nechce. Už si odvykla (dlhý pribeh)
Vadilo by vám to kebyže nie je úplne finančné samostatná? Ale ma iba nejaké príležitostne brigády a malinko peňazí? Keď sa podarí podarí. Keď nie nie. Ďakujem za každé info.
Tak ja som napriklad doma, dlhodobo nepracujem, ale mame 4 deti, coskoro 5, takze sa venujem domacnosti, detom, teraz uz aj zahrade. Zaraba vyslovene cisto len muz, mojmu toto nevadi. Ale nesedim len tak na zadku, napriklad, ked mam cas, tak sijem, dnes akurat dokoncujem dcere letne softshelove nohavice do skoly v prirode. Stale nieco robim.
Aj sme sa o tom bavili, ze ak mam niekde muklovat za minimalku a mat stres, nestihat riesit deti rano - skolka, poobede, ze to nema vyznam. Pretoze, ano, deti su aj jeho, ale on zaraba a bude zarabat ovela viac ako ja, tak to proste je, tak nebude on z prace vymeskavat. Ak si nieco najdem, tak fakt nieco, co ma bude bavit a nebude to len stres. Na dochodok od statu sa aj tak spoliehat neda. A ked sa bude dat (teraz peniaze zerie dom, zateplenie, terasu ideme robit a tak), tak si ideme spolocne odkladat na dochodok. A nemam pocit, ze by si ma nevazil, ani peniaze nemusim pytat, este ked sa spytam, ci mozem zaplatit to a hento, tak sa skoro aj urazi, ze ved co sa vobec pytam. A ked dostavam darceky, tak podla situacie, ale veru, nie su z tych najlacnejsich. Mame to nastavene takto, ale to vyplynulo zo situacie a z nasho rozhodnutia spolocneho, ze chceme viac deti, povodne to mali byt teda 3-4, bude 5 a teda nam to takto vyhovuje.
A ak sa na mna (nas) pozera niekto s despektom, jeho vec.
Tak ja som napriklad doma, dlhodobo nepracujem, ale mame 4 deti, coskoro 5, takze sa venujem domacnosti, detom, teraz uz aj zahrade. Zaraba vyslovene cisto len muz, mojmu toto nevadi. Ale nesedim len tak na zadku, napriklad, ked mam cas, tak sijem, dnes akurat dokoncujem dcere letne softshelove nohavice do skoly v prirode. Stale nieco robim.
Aj sme sa o tom bavili, ze ak mam niekde muklovat za minimalku a mat stres, nestihat riesit deti rano - skolka, poobede, ze to nema vyznam. Pretoze, ano, deti su aj jeho, ale on zaraba a bude zarabat ovela viac ako ja, tak to proste je, tak nebude on z prace vymeskavat. Ak si nieco najdem, tak fakt nieco, co ma bude bavit a nebude to len stres. Na dochodok od statu sa aj tak spoliehat neda. A ked sa bude dat (teraz peniaze zerie dom, zateplenie, terasu ideme robit a tak), tak si ideme spolocne odkladat na dochodok. A nemam pocit, ze by si ma nevazil, ani peniaze nemusim pytat, este ked sa spytam, ci mozem zaplatit to a hento, tak sa skoro aj urazi, ze ved co sa vobec pytam. A ked dostavam darceky, tak podla situacie, ale veru, nie su z tych najlacnejsich. Mame to nastavene takto, ale to vyplynulo zo situacie a z nasho rozhodnutia spolocneho, ze chceme viac deti, povodne to mali byt teda 3-4, bude 5 a teda nam to takto vyhovuje.
@anonym_791379 čo urobíš, ak raz príde k rozvodu? Muž nedaj boh zomrie,bude mať úraz? Treba mať aj zadné vrátka.
@anonym_b1d42d nikdy si si peniaze nepýtala, lebo zrejme máš k dispozícii rodičovský. A áno,žena si nemusí pýtať, pokiaľ je účet spoločný a ona len čerpá.
@domka222 my máme peniaze spoločné. Nie účty. Ale mám prístup ku každému mužovmu účtu. Mesačne miniem násobne viac ako je rodičovský príspevok. Nehovoriac o tom, že z môjho účtu odchádza splátka hypotéky, lebo som bola hlavný žiadateľ a tak sme to nastavili. Takže to vôbec nie je o tom, či dostávam rodičák alebo nie, mínam naše peniaze, muž míňa naše peniaze. Bez rozdielu. Nemusí si žena vždy pýtať. By som takého chlapa poslala do čerta, keby si musím pýtať zo spoločných peňazí. Ja som to napísala preto, lebo sa v týchto témach berie ako štandard, že si nepracujúca žena musí pýtať peniaze.
@anonym_autor ako mozes mat kruzky, zaujmy, ale nezvladnes pracovat, nerozumiem
@anonym_2a3294 a ostatní,
Pamätate si tu na jednu dámu, ktorá písala podobne blaboly? Chce byť žena v domácnosti, nechce robiť, aj mama jej nerobila, ona chce moslima atď. Žije u rodičov, dá im pár eur a zo zvyšku brigády si platí tie svoje hoby a krúžky. Myslím, že je toto tá istá autorka.
Mne osobne by to asi vadilo a skôr preferujem rovnocennú partnerku s ktorou sa budem dopĺňať a a vzájomne podporovať v kariérach či dosahovaní osobných cieľov. S ktorou by som trávil čas ale má aj svoje záujmy a okruh ľudí aby sme neboli spolu 24/7 a mohla ona aj ja mať čas pre seba. Toto čo píšeš je skôr žena/ slúžka v domácnosti odkázaná na muža. Určite nájdeš však aj mužov čo práve to hľadajú.
@anonym_autor je to sice otazka na muzov, ale napisem ti k tomu len tolko, ze nie je dobre byt zavisla na muzovi, lebo ak sa nieco pokazi vo vasom vztahu nebudes moct od neho odist, lebo budes financne zavisla.
@domkakvet ...potom bude hľadať iného muža, ktorému by nevadilo, že žena bude doma variť, prať, upratovať...atď.
Obom mojim synom by to vadilo. Aj lenivosť, aj psychické problémy, predpokladám, že zveličené a možno aj úplne vymyslené. Toto nie je žena do vzťahu a života v 21. storočí, maximálne tak sexuálny objekt na jedno použitie.
@domka222 my máme peniaze spoločné. Nie účty. Ale mám prístup ku každému mužovmu účtu. Mesačne miniem násobne viac ako je rodičovský príspevok. Nehovoriac o tom, že z môjho účtu odchádza splátka hypotéky, lebo som bola hlavný žiadateľ a tak sme to nastavili. Takže to vôbec nie je o tom, či dostávam rodičák alebo nie, mínam naše peniaze, muž míňa naše peniaze. Bez rozdielu. Nemusí si žena vždy pýtať. By som takého chlapa poslala do čerta, keby si musím pýtať zo spoločných peňazí. Ja som to napísala preto, lebo sa v týchto témach berie ako štandard, že si nepracujúca žena musí pýtať peniaze.
@anonym_b1d42d nepracujuca žena na rodičovskom a nepracujú žena je podľa mňa veľký rozdiel. Ja to beriem aj z opačnej strany,keby mi povedal muž že ide byť doma a starať sa bude o domácnosť on. No mne by to k..va vadilo.
@anonym_791379
Ty, vy ste diametrálne odlišný pripad v porovnaní s autorkou 🌸😂
@anonym_b1d42d nepracujuca žena na rodičovskom a nepracujú žena je podľa mňa veľký rozdiel. Ja to beriem aj z opačnej strany,keby mi povedal muž že ide byť doma a starať sa bude o domácnosť on. No mne by to k..va vadilo.
@anonym_7d1d2a lenže mne bude rodičák končiť, beriem to z toho pohľadu. Doma budem kým nezačne dieťa chodiť na celý deň zo škôlky a prestane bývať choré.
@anonym_7d1d2a lenže mne bude rodičák končiť, beriem to z toho pohľadu. Doma budem kým nezačne dieťa chodiť na celý deň zo škôlky a prestane bývať choré.
@anonym_b1d42d to ja by som bola doma s deckom už 7 rokov. Lebo býva min raz do mesiaca choré. Ale však pokiaľ to tvojmu mužovi nerobí problém...
Je rozdiel byt zenou v domacnosti, lebo sa staras o spolocne deti a byt zenou v domacnosti, lebo mas psychicke problemy...v prvom pripade to casto vyplynie zo situacie po rokoch vztahu, ty ale uz od zaciatku hladas sponzora, ktory ta bude zivit a akceptovat tvoju chorobu...podla mna minimalna sanca niekoho si najst s tymito poziadavkami
@anonym_b1d42d to ja by som bola doma s deckom už 7 rokov. Lebo býva min raz do mesiaca choré. Ale však pokiaľ to tvojmu mužovi nerobí problém...
@anonym_7d1d2a nie, nerobí. Môj muž pracuje občas aj po nociach, lebo maká na kariére, takže kým si nevybuduje nejaký stabilný základ a klientelu kedy môže pracovať v normálnych časoch a vyzdvihnúť dieťa zo škôlky, tak ja nemám šancu v mojom obore nájsť normálnu prácu. Bohužiaľ, má veľké projekty, ktoré keď uz má, tak nemôže odmietnuť a všetky škôlkarske choroby by boli na mne. Z práce by som veľmi rýchlo letela. Verím, že sa jeho robota utrasie a môžem neskôr normálne nastúpiť na dobrú pozíciu.
ja nepracujem, mam stavy na omdletie, depresie, chronicku insomniu tazkeho stupna, pracovala som kym som par krat neskolabovala, nuz ma do prace netlaci, ale ja chcem nieco robit
och takých žien je .... Poznám ich, majú dieťa ZŤP a sú na opatrovateľskom. Viac menej nedobrovolne. ale je to na figu.
ja nepracujem, mam stavy na omdletie, depresie, chronicku insomniu tazkeho stupna, pracovala som kym som par krat neskolabovala, nuz ma do prace netlaci, ale ja chcem nieco robit
@anonym_73cfa2 to máš invalidný? Alebo si platíš odvody sama?
Upratané navarene máš za chvíľku
Ostatok času čo?
este doplnim, ze nie je dobre pokial nemas zdravotne problemy byt len doma a nemat prijem, muzom zvykne niekedy prepnut zacne obhanat ine a ty skoncis na ulici, nikde nemas zarukuz ze ta bude zivit vecne na toto pozor, fakt zdravym zenam odporucam sa vediet o seba postarat
@anonym_73cfa2 to máš invalidný? Alebo si platíš odvody sama?
@anonym_0a2fd8 mam ciastocny invalidny, doma som v podstate par mesiacov, doteraz som robila
@anonym_9719bd no vsak áno. Psychické problémy veľa spravia. Ja tiež sa snažím si privyroabat ale normálne zamestnanie na osem hodín nie. Max na štyri hodiny alebo dohody. Inak nie. Som takto nastavená. Meniť to nebudem. Lebo osem hodín nezvládam. Roky som žila tiež mimo SR. Odvyklá som si pracovať lebo ma ex manžel živil cele roky. Chcem sa spýtať či by to vadilo mužom v dnešnej dobe
@anonym_autor kszdemu normalnemu chlapovi by to vadilo
Bola som 11r doma na md,rd a muz bol rad,ze som doma,ale ani sa nedalo vtej dobe popri rodicaku pracovat a vzdy som ho mala vyssi ako zeny zo sr.Po 7r prislo 5te ale tam hned som povedala,ze sa pocas rd vratim do prace,muz moje rozhodnutie respektoval aj ked by bol radsej keby som zostala doma do tych 3r,po roku som isla do prace.Zvykol si,nic ine mu nezostavalo.Takze musel riesit aj on vsetko ohladne rocneho maleho.
Ja mam pracu ako relax,oddych.
Poznám veľmi dobre niekoľko takých vzťahov - manželstiev a vieš čo sa deje? Muž voči žene stratil rešpekt a zábrany, kľudne jej bez hanby vynadá do pí., ku.iev a tak podobne. Prečo? Lebo vie, že môže, že žena neodíde. Pravidelne vyťahujú to, že oni živia rodinu a preto si môžu robiť čo chcú a kedy chcú a tak 🙂. Nie je to len jeden príklad debilka, je ich niekoľko a všetci sa správajú ako cez kopír.
Naopak muži, ktorých ženy pracujú (hoc aj v mužovej firme) majú voči žene rešpekt, nepovedia nikdy nič škaredé o nej, vždy kopec úcty a pochvál.
Tak si vyber. Úprimne, mňa by aj sociálna fóbia prešla, keby som si mala predstaviť takého muža vedľa seba, ktorý ma živí ale súčasne som preňho 🍑a.
@anonym_f04b33 aj ja poznám niekoľko takých vzťahov a vieš čo sa deje? Žijú si spokojným a šťastným životom. To moja nie je o tom, či žena pracuje, muž ak je debil tak rovnako dokáže nadávať aj pracujúcej žene a nevážiť si ju. Na tomto to fakt nestojí, to je čisto o ľuďoch. Každý pár nech si žije ako to vyhovuje im. To len tu sú ženy čo nedokážu predýchať, že nejaká iná nemusí chodiť roky do práce a má sa dobre.
@anonym_autor Vies co poznam pary, co takto zili alebo aj ziju, ziju dobre a muzom to nevadi. Ale musis si davat velky pozor, lebo s tymto mozes byt zaujimava aj pre chlapov, ktorym zena zavisla na nich vyslovene vyhovuje, lebo ju maju istu a mozu si z nej spravit handru.
Normálny muž si nezoberie ženu s tak vážnymi psych.problémami, že nedokáže pracovať aspoň na nejaký skrátený úväzok (čo by jej aj prospievalo k lepšiemu zdrav.stavu). Zároveň to môže byť aj dedičné a s takým dieťaťom sú väčšie problémy.
A aj neliečený stav sa môže rokmi iba zhoršovať.
Treba mať dobre nastavenú liečbu a nebyť takto závislá na mužovi, lebo teraz ani manželstvá nie sú nič trvalé, rozvody, rozchody sú bežná vec.
@anonym_f04b33 aj ja poznám niekoľko takých vzťahov a vieš čo sa deje? Žijú si spokojným a šťastným životom. To moja nie je o tom, či žena pracuje, muž ak je debil tak rovnako dokáže nadávať aj pracujúcej žene a nevážiť si ju. Na tomto to fakt nestojí, to je čisto o ľuďoch. Každý pár nech si žije ako to vyhovuje im. To len tu sú ženy čo nedokážu predýchať, že nejaká iná nemusí chodiť roky do práce a má sa dobre.
@janka1011 aj tieto páry pôsobia navonok spokojne, len vo vnútri to až take. Btw ak si narážala na mňa, ja pracovať nemusím ale milujem svoju prácu, takže pracujem.
Poznám veľmi dobre niekoľko takých vzťahov - manželstiev a vieš čo sa deje? Muž voči žene stratil rešpekt a zábrany, kľudne jej bez hanby vynadá do pí., ku.iev a tak podobne. Prečo? Lebo vie, že môže, že žena neodíde. Pravidelne vyťahujú to, že oni živia rodinu a preto si môžu robiť čo chcú a kedy chcú a tak 🙂. Nie je to len jeden príklad debilka, je ich niekoľko a všetci sa správajú ako cez kopír.
Naopak muži, ktorých ženy pracujú (hoc aj v mužovej firme) majú voči žene rešpekt, nepovedia nikdy nič škaredé o nej, vždy kopec úcty a pochvál.
Tak si vyber. Úprimne, mňa by aj sociálna fóbia prešla, keby som si mala predstaviť takého muža vedľa seba, ktorý ma živí ale súčasne som preňho 🍑a.
@anonym_f04b33 toto su tiez len zovseobecnovania - vsetci a kazdy 🫣...no nie je to vsade tak
@anonym_autor kszdemu normalnemu chlapovi by to vadilo
@klotildabazarik
Ale nevadilo len si musi najst muslima ten ju do prace nepusti 😁
Moj brat takto živí švagrinú, tiež psychika, šťastný nie je, pred 15 rokmi sa chcel rozviesť, síce to neurobil, ale žijú ako cudzí ľudia odvtedy..
Mne este napadlo, ze u romov je vraj hanba ak zena pracuje. Nedovolil by vraj rom zene pracovat. Tak skus roma. Ale takeho co maka, ci uz na stavbe atd. a mozes doma oddychovat.

@domka222 len otázka, prečo sa hneď v týchto témach predpokladá, že si žena od muža pýta peniaze, ako dieťa vreckové od rodiča? Lebo momentálne u nás zarába iba muž a nikdy som si peniaze pýtať nemusela.
@anonym_autor
síce som žena, ale môjmu mužovi by to nevadilo. Aj keď ja plánujem pracovať, ale momentálne nezarábam, pestujem, zaváram, vypekám všetko domáce a práca v domácnosti ma baví. Som doma, lebo máme malé dieťa. Neviem si predstaviť tak existovať celý čas. Ale určite takí chlapi existujú a rozhodne ich nepovažujem všetkých za hlúpych ako tu odznelo. Ani každú ženu v domácnosti nepovažujem za hlúpu. Lenže dôvody ako ty uvádzaš…. No to bude asi problém takého chlapa nájsť. Keby si “tradičná kresťanská žena”, čo vypeká kváskový chlebík a zavára kompóty, tak nejakého sebe rovného voľakde nájdeš. Ja mám tiež hrôzu z nástupu do práce, som silný introvert a mám úzkosti ale pred nástupom pôjdem ku psychologičke a hecnem sa, pracovať ma baví, len sa musím do toho dostať.
@anonym_b1d42d nikdy si si peniaze nepýtala, lebo zrejme máš k dispozícii rodičovský. A áno,žena si nemusí pýtať, pokiaľ je účet spoločný a ona len čerpá.