icon

Ženy a muži: Čo skutočne hľadáme vo vzťahoch?

thunderdome
10. sep 2024

Dopredu vás prosím, nenahlasujte túto diskusiu, ak to čitajú moderátorky tak nejde o žiaden žart ani trollovanie, som reálny človek a pýtam sa to naozaj vážne.

Už som tu videl rôzne témy o mužoch kde ženy rozoberali že či sa oplatí byť s mužom čo ju nevie ochrániť pri výtržnosti na ulici, alebo že žije aj po 40-ke u rodičov, alebo že je minimalista a stačí mu len tak bezcielne existovať - prežívať. Takže toto by bola diskusia akoby mix všetkých tých predošlých. Nezakladal som ich síce ja ale v mnohých som sa našiel. Takže keby som sa predstavil tak:

Som muž po 40-ke, vzťahovo neskúsený, žijúci viacmenej u rodičov resp. rodiny s tým že bývam sám avšak v požičanom byte (patriacom rodine) za cenu energií, takže to isté akoby u rodičov. Som duševne chorý absolvent osobitnej školy (teraz ich volajú špeciálna). Mnohí sa čudujú že mám takýto pravopis. Ono to má 2 dôvody: Za prvé moja diagnóza je autizmus (to je podobné ako asperger) že v jednej dvoch veciach môžem vynikať a pôsobiť ako normálny človek ale vo všetkom ostatnom som hlboko podpriemerný. Za druhé každý počítač, tablet, smartfón, má autokorekciu t.j. opravy pravopisu, takže ja sám nechápem ako môže niekto písať so zlou gramatikou keď to už prehliadač minimálne podčiarkne že je tam chybné slovo, a v lepšom prípade rovno aj opraví to slovo. Často mením zamestnanie keďže som menej chápavý a neviem sa začleniť do kolektívu (tu sa už moja diagnóza prejavuje) takže buď ma po mesiaci vyhodia leno nestíham tempo, alebo kolektív zariadi aby sa ma zamestnávatel zbavil, alebo ma tak začnú šikanovať že sám musím odísť. Výsledkom je potom nestabilný príjem, a to potom spôsobuje že mám život ktorý nieje zaujímavý lebo žijem len od výplaty do výplaty. Tak jasné že neviem zabezpečiť žiadne výlety a zážitky, ale mám záluby ako malé deti lebo tie nič nestoja t.j. prechádzky, bicyklovanie, pozeranie TV, také domased veci lebo tie nič nestoja. Keď sa ženám povie že sú materialistky a zlatokopky tak sa urazia, ale na druhej strane samé povedia že chcú byť so zaujímavým a zabezpečeným mužom čo je vlastne to isté len inák povedané. Lebo kto nemá peniaze nazvyš čo asi takej žene môže ponúknuť? Prechádzky, bicyklovanie? Zena povie že to je nudný a nezázivný muž. Ale potom ako je možné že v zaostalých krajinách chodia muži na rande a ženy ich neodmietajú. Čím zaujme muž ženu v takej najchudobnejšej krajine sveta? Tam prečo žena nepovie to čo vy na fóre? Tam prečo nemá žena maniere že muž bývajúci u rodičov je hneď red flag stď? Hmm?
Veď frajerky majú aj chudobnejší dedinčania na Gemeri čo poberajú sociálne dávky. Tam to tým ženám akože nevadí? Zrazu? Takže toto celé neni o tom že či je muž u rodičov, či je schopný a zaujímavý, ale o to že si ženy na tomto fóre kladú vysoké nároky. Nedávno som čítal aj tému o tom výtržníkovi a páriku. Všetci ste dotyčnej odporúčali aby s takým nebola. To akože nemôžem mať priatelku kým ma nebudú sprevádzať dvaja ochrankári? Proste ak príde agresívny výtržník tak jasné že treba utiecť lebo za prvé pud sebazáchovy a za druhé aj na kurzoch sebaobrany učia že prvoradé je pokus o útek teda vyhnúť sa konfliktu a až v krajnej núdzi ide použitie chvatov a hmatov. Tá žena tam nemala zmeravená stáť ale utiecť spolu s pristelom odtial. Keby tam priatel zostal a hral by sa by sa na hrdinu, útočník by ho zranil, a potom by tam klačal krvavý vedla priatelky to by bolo lepšie? Za ďalšie nemali už vôbec chodiť bočnými uličkami. Média sú toho plné že prevencia, nerobte to, nechodte tam, ajtak išli. Ale naspäť ku mne. Chodím zbierať kovošrot a zálohované flaše/plechovky. Na tom neni nič zlé že si chcem privyrobiť trochu. Sú to peniaze hneď a je to práca ktorú zvládam. Ísť niekde na brigádu je o tom že je tam kolektív ktorý keď zabadá čudáka hneď začne šikana, za druhé mzda sa vypláca po určitej dobe, za tretie obvykle je tam nadriadeny ktorý tam hučí že pome pridaj rýchlejšie a potom som len v strese a keď sa ponáhlam tak urobím chyby. Ak idem zbierať v prípade kovošrotu si zoberiem nákladný kočík, pochodím si ulice, čo nájdem to nájdem, vždy je niečo vyhodené, v dielničke v pivnici si to v klude upravím do odovzdatelného stavu, a v klude to odtlačím do výkupu druhotných surovín. V prípade zálohovanie je to lahšie, tam stačí velké vreco, teleskopická ruka, a pozbieram či už po kolegoch v práci (vo firmách sa toho vypije vela a tam nemajú prístup bezdomovci čo to tiež zbierajú takže tam mám monopol) potom si kludne prejdem mesto, nákupné centrá, stanice, kultúrne podujatia, všade kde je velká koncentrácia ludí, tam je zahodených aj dosť fliaš a plechoviek. Robím si to v klude, svojim tempom, a hneď vten deň za to mám peniaze. Som na tom ovela lepšie ako nejaký domorodec v zaostalom štáte a predsa toho domorodca chcú ženy a mňa nie. Tak to je len čisto o tom že som velmi škaredý. Niesom nikoho typ.

thunderdome
autor
16. sep 2024

No a do tretice, akurát kukám rodinné prípady a tam je krásny príklad čo ženy chcú. Tučný primitívny starý chlap, čo chodí do herne. Keď ráno raňajkovala mama so synom tak došiel a pýtal si peniaze. Mama povedala že nemá, tak sa začal rozčulovať, tak syn vytiahol 5€ že má len 5€ on ich schmatol. Mama mu povedala či sa nehanbí že od dieťaťa zobral peniaze, on na ňu zareval že nech drží hubu. Potom syn povedal mame nech ho vyprevadí, a on medzitým prehladal ženinu kabelku a našiel tam 100€ čo si pred ním schovávala. Mala ich pre syna aby mohol ísť na školský výlet. Popoludní syn doniesol mame papier zo školy že mu má podpísať či ide na školský výlet, a už rezignovane smutno povedal že napíš že nejdem… Mama ho upokojovala že nech nieje smutný že pôjde a hladala tých 100€. Medzitým sa dovalil ten primitív, sadol si a zahučal na ňu: Daj mi jesť! Ona sa ho spýtala na tých 100€ tak najprv sa vyhováral že musel niečo zaplatiť, a zase dodal že nech mu dá jesť. Potom mu začala vyčítať že takto sa nedá žiť, tak on vstal a zmlátil ju, na to pribehol syn aby sa zastal matky a fasol aj on. Potom plačúcej žene stiahol z prsta prsteň aby ho mohol predať a zdekoval sa.

Keď je ženám takýto muž atraktívnejši ako ja tak. Smola pre mňa. Proste ja sa naňho nechytám. Keď chcete takých tak budiž. Ja s tým nič nenarobím.

0silvia0
16. sep 2024

@thunderdome 🤯 boze chlape, ale si sa spustil. Ze ked chcete takych tak budiz. Sa cez rodinne pripady uistujes, ze vsetky zeny chcu radsej luzra ako dobruckeho thunderdome ktory sice flasticky zbiera, ma 3 eura vo vacku ale luuuubil by vas jak kona.
No ja koncim. Drzim palce v zivote

lenkasarka
16. sep 2024

@thunderdome panecky, ale takto nežijú všetky ženy.
Pozri ak by som si mala vybrať medzi tebou a chlapom o ktorom píšeš,tak ani jeden a do konca života radšej sama. Ty sa naozaj len ľutuješ.

petronelag
16. sep 2024

@lenkasarka Presne tak, z takých dvoch prípadov ani jeden a možno ten muž z rodinných prípadov zo začiatku normálne žil. A keď došiel k takémuto správaniu je celkom možné, že ho žena nechá, teraz sú vzťahy nie navždy.

grof_monte_christo
16. sep 2024

@thunderdome No my s tebou nic nenarobíme. Táto diskusia ti absolútne nič nedala. Celý svoj život premarnis rozmýšľanim, prečo nemáš ženu. Ale to, že žiješ ako luzer, ta absolutne neserie.

matrioshka333
16. sep 2024

@thunderdome tak to zmeň...toto je v tvojich silách

thunderdome
autor
17. sep 2024

Za to že som chudobný ešte môžem byť dobrý človek. Objatie, pohladenie, bozk, slovo lúbim ťa zlatko, to predsa nič nestojí. Ja nefajčím, neopíjam sa, nehrám hazardné hry, nemlátim ženy, som len škaredý a chudobný.

grof_monte_christo
17. sep 2024

@thunderdome Lenze ty nie si chudobný, ty si nemajetny a nedokážeš sa postarať ani sam o seba. Prepáč, ale z ľútosti s tebou žiadna nebude.

ema22270
17. sep 2024

Ja neviem, mozno budem teraz strasne drza, ale vies co, zene by asi nevadila ta chudoba, ani skaredost (ale ktovie, ci je to tak, ty tvrdis, ze si skaredy) ale toto, ze furt o tom istom tocis 🫣 a to ide ludom na nervy. 🤷‍♀️ Ty mas nejaku svoju pravdu a nik ta nepresvedci o opaku, alebo sa nad tym ani nezamyslis. Strata casu.

0silvia0
18. sep 2024

@thunderdome tak nabuduce skus oslovit nejaku bezdomovkynu, pre nu chlapik byvajuci v byte bude super. A mozno bude aj bozk a lubim ta🙈
Ale ty taku nechces, ze?

ciernysokol
18. sep 2024

@thunderdome prosim ta, prestan uz konecne so zbieranim flias. Vsak mas nejaku hodnotu a hrdost,nie?je plno volnych pozicii, na ktore netreba kvalifikaciu. Mozes robit na stavbe napr? Pokial nebudes mat pacu a stabilny prijem, ako zberac flias nezaujmes ozaj nikoho. Lutujes sa,ale podla toho,ako pises,vobec nie si malo inteligentny. Mysli ti to dobre, treba zmenit nastavenie. Prajem vela stastia, mas to vo vlastnych rukach.

thunderdome
autor
18. sep 2024

Ženy chcú hlavne pokoj od takých ako ja. Pochopil som.

zelenina1
18. sep 2024

@thunderdome
1.Zeny chcu v prvom rade chlapa s ktorym radi travia cas a je im v jeho spolocnosti prijemne. (myslim sebavedomeho mileho chlapa s dostatkom muznosti a srsiacej energie, jemne drzeho a zaroven pokorneho. Chlapa co si "hledi sviiho", ziadna vlezdoprdelka. Je to nieco, co sa da vytrenovat)
2. Je bonus, ak je fyzicky atraktivny.
3. Je bonus, ak je financne zabezpeceny.
4. Je bonus, ak muz poziva vyssi spolocensky status.

Chlape, bod cislo 1 je alfa omega. V komentaroch si nas zatial presvedcil, ze ho nesplnas.

thunderdome
autor
18. sep 2024

Tak radšej idem jesť zeleninu, aby som schudol… Keď už sa vzťahom nerozumiem, tak aspoň to.

hefo
18. sep 2024

@zelenina1 Ono vysoké hodnoty najmä v bodoch 3 či 4 často vykompenzujú (aspoň pre istý typ žien) aj nedostatky v bode 1, ale nie vždy je vzťah s takým mužom úplne med lízať. Lebo na získanie vysokého statusu či bohatstva je potrebná určitá miera zjednodušene povedané "psychopatie" (citovej plochosti, neohliadania sa okolo seba,...).

Každopádne to v tejto téme je len také podotknutie, autora sa netýka.

thunderdome
autor
22. sep 2024

@hefo boli sme vonku s partiou a išli oproti ženské. Začali sme mať tie klasické mužské poznámky že aha aké kočky atď. a kamoš čo bol opitý povedal: Na nás sa také nedávajú lebo my nemáme bohatenstvo!

0silvia0
22. sep 2024

@thunderdome ty si uz robis prdel? Ktore "zenske" akoze maju prejavit zaujem o dvoch ozratych dilinov, ktori po nich pokrikuju? Sa vam mali okolo krku hodit a dat dole sukne? Stary cap a ani spravat sa nevies🤒

thunderdome
autor
22. sep 2024

@0silvia0 nerobím. Ja som doslovne napísal ako to povedal a preto to tak povedal lebo bol ožratý. To sme išli z festivalu, z koncertov, tak vtedy to je úplne bežné že sú ludia ožratí.

grof_monte_christo
24. sep 2024

@thunderdome Ak je to kamoš z tvojej štvrte, tak je úplne normalne, ze ženy nechcú mužov so životným štýlom na úrovni bezdomovcov. Darmo budete všetky ženy nazývať zlatokopkami. Problém je niekde úplne inde.

grof_monte_christo
24. sep 2024

Je to víťazstvo zdravého rozumu a nie otázka atraktivity.

thunderdome
autor
24. sep 2024

@grof_monte_christo z hladiska bezdomovcov a sockárov to tak vyzerá že sú zlatokopky lebo čo vidíme? Že ide za gáďžom čo má auto, zoberie je do reštiky atď. Radšej ide tam, a nie snami piť čučo niekde na schodoch.

thunderdome
autor
24. sep 2024

More, keby som zamával bankovkami, hneď by boli pri mne. Však to vidím aj na akciách, lezú furt za tými čo im kupujú chlast.

ema22270
24. sep 2024

@thunderdome preboha pit cuco na schodoch? Vsak to je podla mna normalne, ze ziadna baba nechce pit cuco na schodoch 🤔

thunderdome
autor
24. sep 2024

@ema22270 to je obrazne povedané, že chudobní ludia čo robia, vždy len tak niekde postávajú, skladajú sa centami aby si niečo kúpili. Také štýly ako okolo stanice vídavate.
Dojdem na diskotéku na bicykli vo veciach zo sekáču alebo tržnice, a dójde čávo na aute, na rukách hodinky, hrubá retiazka, značkové veci a už idú čaje za nima.

grof_monte_christo
24. sep 2024

@thunderdome Túto situáciu s pitím na festivaloch som nemala práve na mysli. Aj keď nadmerné pitie na takýchto akciách neznášam. Mala som na mysli tvoj životný štýl zberača fliaš celkovo. Ako stvorený na to, aby ta žiadna normálna žena nechcela.

0silvia0
24. sep 2024

@thunderdome a ten cavo na aute si ake caje vyberie? Strapate, spinave, spatne, v handrach alebo pekne, vymalovane, pekne oblecene? Hm?

grof_monte_christo
24. sep 2024

@thunderdome A nejde tu o samotné peniaze. Keby si ich aj mal, dajme tomu, že by ťa dotovali rodiča a nádejná známosť by sa dozvedela, ako si ty "zarábas" na svoje živobytie, bol by koniec. Leda ze by to bola nejaká socka, ktorá by bola rada, ze ma kde hlavu zložiť. Muža nerobia atraktívnym samotné peniaze, ale to, ze si ich dokáže zarobiť, že je schopný a spoľahlivý. Aspoň pre normálnu ženu.

thunderdome
autor
24. sep 2024

Že má prístup k zdrojom. Praveké pravidlo ktoré je do žien zabudované a podvedome funguje.

grof_monte_christo
24. sep 2024

@thunderdome Aky pristup k zdrojom? Podvedome môže u žien fungovať akurát tak to, ze ta vnímajú ako slabého jedinca. To, že nemáš peniaze, je druhoradé.

thunderdome
autor
24. sep 2024

Tým že nemám penize som slabý jedinec. Niečo podobné je aj prístup ku zdrojom. Že vie zabezpečit. Ale ony ajtak povedia niesi môj typ a vybavené.