Žiarlivosť na manželovu slobodu počas rodičovskej dovolenky
Prosim temu berte ako taky povzdych a vykrik do tmy jednej matky. Kludne si tu spravme srandu. Zaujimalo ma ci ziarlite na svojim manzelov kym ste na rodicaku. Na ich volnost.
Vcera som sa stazovala kamoske ze ja mozem k doktorovi/kadernicke/na masaz iba ked sa dohodnem s muzom alebo zavolam mamu na strazenie krpcov. Muz si odbehne z prace a nemusi sa nikoho pytat ci moze. A dnes mi pristal newsletter od mamagang o tom, ako matky ziarlia na slobodu otcov. Ze ti sa mozu v pohode vycikat/osprchovat bez toho sby im niekto trieskal na dvere, ze mozu kadit aj pol hodinu a nikto si to nevsimne, ze v noci na nich nikto nekrici, ze ked odidu z domu je to v pohode, ze jeho sa netyka separacna uzkost atd atd.
Len pre ujasnenie, moj manzel je uzasny otec ktory sa detom venuje a dava mi dostatok priestoru na rozne aktivity a svoje deti milujem najviac na svete.
Mate take pocity aj vy?
Absolútne na to nežiarlim , ani mi to nejde napísať . Lebo môj muž sa malej venuje hneď ako príde z prace , keď ma voľno ja si môžem ísť kam chcem , ja mám pred sebou posledných pár mesiacov na rodicaku a rozhodla som si ho užívať naplno . Niekedy sa mi stane že nenavarim , neupracem a môj s tým nemá žiadny problém , kľudne spraví on . Čiže podľa mňa je veľa o nastavení toho muža . Áno , sú aj muži , ktorí majú veľmi ťažkú prácu a chcú po nej oddychovať . Ja ako som
Sa tešila do prace teraz sa toho nástupu normálne bojím . Bude mi strašne chýbať ten nás čas s malou , keď sme “nič nemuseli” . Práveže aj ti naši muži si zaslúžia pochvalu , aj keď možno nie každý . Užívaj si tento čas , v dnešnej dobe sa my už ani dôchodku nedožijeme , budeme pracovať do smrti 🤣
@sara07 ano je to cele o obetovani. Clovek pred detmi nie ze tak to bude ale aj tak mi to zachyba. Mam moznost ist hocikedy hocikde na hocikolko, ale az sa dohodnem s muzom. On mi len oznami ze ide napr darovat krv. V praci ma paragraf ide si. Ja ked by som chcela ist darovat krv musim sa s nim dohodnut lebo on si musi zobrat volno.
však si na materskej, nemôžeš porovnavat klasiku prácu so starostlivostou o deti
teda fakt neviem čo by si ty robila keby si sa mala staraz o zdr, pos. dieta, leto tie mamy su doslova otroci bez nároku na nič
@sara07 mozem🙈 a zas tu nesklznime do toho ze zdrave mamy zdravych deti s dobrymi manzelmi si nemozu povzdychnut nad nicim lebo sa ma na svete aj niekto horsie
Ano, ziarlim. Nebudem klamat 😅
Ano😂 ako cikanie a sprcha to nie, ale žiarlim na to, že môže ísť kam chce a kedy chce, a rozprávať sa s dospelými ľuďmi
Pocity som teda mala rozne, ale zrovna tento nie. Ex bol totiz taky, ze ako prisiel z prace, dcere sa venoval na 100 %, takze som mala cas na vsetko, co som chcela - 3x tyzdenne aerobik, ked bolo treba kozmeticka, kadernicka a hlavne riadne a v pokoji upratat, to bol vtedy pre mna top relax, kedze som bola Monk a trpela som, ze nemozem mat poriadok ako pred materstvom.
@lienka.7 nechapes? Jasne ze vsetko to mozem. Ale az po dohode. O to ide. On sa so mnou nemusi dohadovat.
Svetielko na konci tunela je,že manžel bude nápomocný,keď budeš ty v práci.ako píšeš, že si môže odbehnúť na masáž počas práce, využiješ, keď nahlásia bombu v skolach, keď dieťa začne vracať počas vyučovania , keď budú nonstop prázdniny,čož sú 🤣 a podobne.
Potom môže odbiehať a ty budeš rada, že si nemusíš pýtať voľno a nebudú ťa v práci brať ako strašiaka matku s deťmi,ktorá je stále doma 🤣🤣
Už to vydrž žena 😁😁
No tak u nás je to o to ťažšie že najmladšia je autistka a tak pri nej musí byt vždy niekto našťastie počas dňa od 9.00 do 14.30 je v dss tak mám chvíľu kľud som v práci , kde chodím veľmi rada , muž pracuje do 18.30 ale víkendy veľmi pomáha ale všetko zvládame u nás je každý den výzva neviem či bude najmladšia kludna alebo v zlej nálade často ma chvíľky prepinacky chvíľu kľud a potom trieskanie do dverí škrabanie ale aj tak všetko ani neviem ako zvládame
Nastastie toto nepoznam, mala som stastie, ze pocas mojej materskej bol covid a muz bol skoro stale doma. Teraz je maly naviazany rovnako na obidvoch, chodi za tym, kto je prave viac po ruke. Vo vsetkom sa tak nejako spravodlivo striedame, na vsetkom sa dohadujeme, mame rozplanovane "sluzby" 🙂 Myslim, ze nam obidvom ubudlo dost zo slobody, obidvaja to dost citime.
s prvym manzelom ano ziarlila som on nemusel nic ... ja vsetko....s druhym manzelom vobec nemam tieto pocity...dokonca separacku ma mala aj pri nom 🙂 sme naozaj obaja plnohodnotni rodicia, ziadne ja som ako matka s dietatom a chlap je v praci 24/7 a ked chcem nieco musim sa dohadovat
@pe_mi super postreh. Akoze ja nechcem vyzerat ako nejaka nevdacna fnukna. Ved ono to nie je ziadna katastrofa na materskej. Nerucam sa. Len tak som si povzdychla. Mala som ist k lekarovi. Objednana 3m. Lenze babka mala sluzbu, manzel mal zrovna zahranicne telko v ten den. Neostavalo mi ine ako termin zrusit a cakat na dalsi.
@fairyy chlap nemusi byt v praci 24/7 sle 8/5 urcite. To ze chodi do roboty nerobi z neho neplnohodnotneho rodica. A to mam este vyhodu ze ma pohyblivu pracovnu dobu. Ale tak ci tak ked mi da napr gynekolog termin musim sa s muzom dohodnut ci bude mat moznost byt s detmi. On ked sa objednava k lekarovi pytat sa ma nemusi.
Veď ani nie si, každé obdobie má čosi do plusu/mínusu.to som len chcela odlahčiť.
Ja chodím do práce a manžela mám v zahraničí.
Všetko musím sama,každú kontrolu,prkotinu, vyzdvihnutie mladšej a tie prázdniny.hrozim s auz teraz.ide do školy.a tam prázdniny nie sú vykryte prázdninový mi vykrytiami ako v škôlkeeeee 😁😏
Jasné. Denno-denne.
moj je doma a ked sa objednava hocikam sa ma pyta ci mi to vyhovuje... ako aj ja jeho...ja koncim matersku teraz a ide on a teraz budem pracovat ja...obaja vsak pracujeme z domu ...ja som len napisala aku mam skusenost a ze teraz uz toto nepocitujem... exmanzel ten nebol doma nikdy akoze vazne nikdy s dcerou som bola nonstop sama
Ked som bola na materskej,on bol na home office ale aj tie zavrete dvere som mu zavidela. Teraz som zacala pracovat,deti v skolkach, stale chore, ziadny volny cas … ako je to presne tak ako sa hovori ze clovek tuzi po tom co nemá.
Ale uplne rozumiem ako to myslis, mne vseobecne najviac na materstve stve ta strata tej slobodnej spontannosti a volnosti. Predtym som sla napr z prace do mesta,na zmrzlinu,do obchodov.. teraz bezim splasena do skolok, za detmi a do “druhej” prace domov…
Ale inak moje deti maju total separacku na otca, v noci ho napr volaju a ja kludne spim, ja som sa navstavala dosť 🤣🤣🤣
veď si to s ním vymeň. čo ti v tom bráni.
@mondolina wow. No esteze si prisla s tymto napadom
@amelia89 dakujem za pochopenie (aj vsetkym ostatnym)❤️❤️
Nikdy som mu nezávidela. Závidela som samej sebe, že ako mi je dobre a môžem tráviť tak veľa času s deťmi. Dokonca som si myslela vždy, že mne manžel závidí, že mozem všetok cas travit s deťmi. Ale nezávidel asi. 🙂
@denkabemommy Suhlasim. Ja ked pocujem, ze stereotyp na md/rd, tak sa len cudujem. Tolko volnosti bolo, vyletov .... Pre mna je teraz sialeny stereotyp - praca, skola, ulohy, domacnost. Stale mame nejake vylety, ale tej slobody uz je ovela menej.
Však si na materskej, celý deň si doma.
takže len fňukanie z tvojej strany.
nie nikdy som na muža nežiarlila, že maká v robote a ja som doma.
@zuzanaete kto hovori o stereotype?
@sisska96 a?
Jeeeejda, ako ste sa tu vsetky do nej pustili.. ked som precitala temu, cakala som, ze tu bude mila konverzacia o tom, ake to mame my, matky, komplikovanejsie.. ale tu sa to celkom strhlo nejakym inym smerom ako bol povodny prispevok 😀
Autorka, ja ti uplne rozumiem, mam muza, ktory je skvely otec, po praci (konci vacsinou uz okolo obeda) sa venuje malemu, ja mam cas na seba, svoje konicky.. ALE!!! Ja som ta, ktora k nemu vstava v noci, ktora napr pre dieta planuje jedlo (a obcas uz mam toho fakt dost😀).. ak chcem ist s kamoskami, ku kadernicke, hocikam, musim si prejst v hlave kedy ano/kedy nie.. on, naopak, nad takymito vecami velmi nerozmysla.. takze chapem to tak, ze tu sa”slobodu” si myslela nadnesene 🙂))

Občas áno, keď sa obliekol, navonavkoval a vedel, že si v práci da jesť čo chce a nemusí si to spraviť atď...ale celkovo by som s chlapmi nemenila🤪
Sú ženy na tom aj horšie muži čo sú na tyzdnovkach, alebo vyťažení, alebo nemajú peniaze ...máš to ešte dobre ver tomu🙂Byť doma s deťmi nie je ľahké aj to psychicky unavuje.S deťmi budeš roky kalkulovať a hľadať si čas, aby si nestratila samu seba.