Žiarlivosť na manželovu slobodu počas rodičovskej dovolenky
Prosim temu berte ako taky povzdych a vykrik do tmy jednej matky. Kludne si tu spravme srandu. Zaujimalo ma ci ziarlite na svojim manzelov kym ste na rodicaku. Na ich volnost.
Vcera som sa stazovala kamoske ze ja mozem k doktorovi/kadernicke/na masaz iba ked sa dohodnem s muzom alebo zavolam mamu na strazenie krpcov. Muz si odbehne z prace a nemusi sa nikoho pytat ci moze. A dnes mi pristal newsletter od mamagang o tom, ako matky ziarlia na slobodu otcov. Ze ti sa mozu v pohode vycikat/osprchovat bez toho sby im niekto trieskal na dvere, ze mozu kadit aj pol hodinu a nikto si to nevsimne, ze v noci na nich nikto nekrici, ze ked odidu z domu je to v pohode, ze jeho sa netyka separacna uzkost atd atd.
Len pre ujasnenie, moj manzel je uzasny otec ktory sa detom venuje a dava mi dostatok priestoru na rozne aktivity a svoje deti milujem najviac na svete.
Mate take pocity aj vy?
@lol2219 🙏 pan boh sa ti oplati a dnes budu spat dobre😂
@sisska96 vies co, nechaj tak..ides uplne inym smerom ako je moja tema
@lienka.7 tvoj muz ktory chodi do prace a ty si na materskej sa pyta ci nieco nemas a moze ist v stredu o 9 k zubarovi?
Mne to teda vadi...Dnes napriklad prisiel a hovori,ze bol cez obed v cestovke. Minule siel na obed do super restiky a rozpraval co si dal...Ja doma s detmi,cela ohucana a v klude sa nenajem. Ako samozrejme,ze aj ja mozem ist,ale bud s detmi alebo potom po jeho praci...Takze urcite mu zavidim tu slobodu...
Áno a maximálne ma to štve. Ja sa ani s tým mojim nedohodnem. On musí ísť do roboty stale. Keď mi treba ísť k lekárovi musím stále žobrať mamu alebo svokru. Plno vyšetrení som už musela prekladať. A také že ísť niekam sama neexistuje nevie ju dať spat ani nič a on si pritom ide s kolegami tam a tam. Ide mi už na nervy, ale Holt ja som si zle vybrala, len kto vedel že bude totálne srat na starostlivosť o dieta, to sa ukázalo až keď sme ho mali. A naozaj ale celkovo aj tí muži čo sa starajú, že pomáhajú atď. aj tak sú s tým dieťaťom len pár hodín denne dve,tri, štyri to sa nedá porovnať a tým keď ideš nonstop 24 deň za dňom. A ja hovorím, nie je to fér, proste všetko si odserie zena. Oni si zatrtkaju, užijú si pri Tom ale všetko nech si potrpí žena. Krámy mame, tehotné sme, rodime, kojime, nespime, staráme sa nonstop proste príroda to nezariadila veľmi fér 😄to bol môj výlev 🤣
Nie, maka rovnako ako rodic. Dokonca viac ako ja.
@petronellla87 presne toto hovorim muzovi, ze hoci chapem, ze ma stresujucu pracu a nechodi tam uplne s radostou, ale stretava a rozprava sa s dospelymi ludmi…a ja zatial doma oli oli janko 40x 😂😂😂
@jomarch alebo baby shark do do do doooo😂
@lol2219 tu sa vždy nájdu expertky čo sa vyjadrujú k tomu čo sa ich netyka a musia rýpať a útočiť na autorku. Asi nie sú také šťastné, ako sa tvária keď si svoju agresivitu ventiluju na modrom koniku 😃
@kvietok1233 chapeme tvoj vylev. Snad sa ti aspon trochu ulavilo 🙂
Ďakujem ano uľavilo 🤣♥️
Nie, nikdy som to nepociťovala. Áno, bola som prestimulovaná a keď boli dve staršie decká menšie tak aj ohučaná a ozjapaná, ale manžel tiež trpel rovnako ako ja. Dokonca pri prostrednej mal robotu, že chodieval až o 19-20 domov, to rovno dostal bábätko do ruky a okúpal ju, zarobil jej UM a šup, jal sa ju uspávať. Voľno mal, až douspával, aj keď chcel ísť s kolegami von, tak mohol až po tom. Teraz pri najmladšom pracuje už len z domu, takže sa stará o mladého rovnako ako ja. Keď potrebuje íst napr. s autom do servisu, musí dieťa obliecť, dať do sedačky, odviezť, kočíkovať, kým sa auto servisuje a potom zase späť. Ja počas toho,
keď má on voľno pracujem a vice versa. A v noci je s malým len on, budí ma, len keď je dáky veľký problém.
@autorka pozri, nemienim sa tu fakt s tebou dotahovat. Ako si si zariadila, tak mas. Už v inej diskusii tu bola reč o tom, koľko toho by chlapi dokázali, keby naozaj museli. Ale keďže to za nich všetko robia ženy, majú jednoducho vystarane.
Ale aby som ti teda odpovedala, ano, aj keď som bola na materskej, tak sa ma pýtal, či môže ísť v stredu k zubárovi, lebo som tam ja mohla mať lekára, pripadne lekara s malou a vtedy on bol s druhou. A detto aj opačne to bolo. Cize sme spolu iba normalne komunikovali. Nič viac nič menej.
@lienka.7 vies aj my spolu komunikujeme. A ked uz mam ja alebo deti dohodnuteho lekara vie o tom hned a zaznaci si do kalendara. Takze ked sa objednava vie kedy nie. Kdezto ja nemozem automaticky brat ze on bude moct z prace odist.
Inak milujem vetu ze ako si si zariadila. Este to skryte opovrhnutie. Len pre to ze moj muz musi chodit pracovat denne 8 h do kanclu mimo domu. Ach jo..
Nie. Nevidim dovod ziarlit na vlastneho muza. Kedy potrebujem, je s detmi doma on a ja si mozem vybavit, co treba. Mas to rovnako, nepoviem, keby si bol na deti sama a ozaj nic nemohla. A inak zavidenie tepleho jedla.. Toto sme si nastavili od zaciatku tak, ze jeme s detmi spolu. Od babatiek. Normalne si nalozim rovnako teple jedlo ako im 🙏 ale celkovo tomuto trendu nerozumiem, dat jest detom a sebe hadzat hluposti do zaludka za pochodu. Skus si to zorganizovat inak a vazit si, ze muz ta pri detoch naplno zastane ked musis/ chces odist, ja toto povazujem za nieco, co neberiem za samozrejmost, podakujem, muz tiez ked chce sa ist strihat, alebo s kolegom po kraci sadnut, tak mi vola. Alebo sa spyta ci "moze" a ide kamkolvek az po dohode, presne rovnako, ako ja.
Na jednej strane mi to obcas napadlo, aj ked to mame doma dobre nastavene a musime sa obaja zladit. Ale zena sa podla mna skoro vzdy musi obetovat viac, ved aj tehotenstke peripetie za nu manzel nemoze nijak raz prevziat aj keby chcel.
Na druhej strane som ale zazivala manzela, ako by velmi chcel zazit nejake veci a nemal ako. Ked som bola tehotna, ked som dojcila (tak rad by krmil z flase a zazil ten pocit, ze ma dieta na rukach a ho krmi, ale dcera chcela len prsnik, tak sme ju neucili nasilu na flasu), ked sa dcerka prirodzene na mna viac naviazala a preferovala ma pred nim... Ja mozno nemam az taku slobodu, on ale nezazije ine veci, co vie zazit len matka alebo rodic, ktory je s dietatom viac. Osobne by som to asi nemenila. Takze aj sa polutujem, ale aj tak by som si vybrala opakovane to, ze ja budem s dietatom doma a na mna sa to dieta naviaze.
Nie vôbec, "žiarlim" jedine na jeho schopnosť riešiť detí s kľudom Angličana a teším sa, že ma skvelý vzťah s deťmi.
Môj bol napríklad so synom na materskej, takže to čo píšeš vôbec nepoznal ;)
@autorka skryté opovrhnutie??? Kks, nie si tak trošku vzťahovacna??? Sorry, ale chlap ma toľko voľnosti, kolko mu ty doprajes. A kedy nemôže z kancelárie odísť? Poobede o 18.ked si dohodnem kaderníka, na čom sa s nim vopred dohodnem, ze tam idem, aby s tým počítal? To, ze ty sa nikam nemôžeš bez deti pohnúť je len a len tvoja vina. Nikoho iného.
@lienka.7 tak toto je dobra prasacina co si napisala. Ano som vinna ze mam dve male deti ktore nemozem nechat same bez dozoru a muz chodi do prace ako miliony dalsich ludi. Posrala som to🤦♀️
@autorka prasacina??? Ako fakt sa trosku spamataj preboha 🤦♀️ NIKTO ti tu nehovorí, že máš nechať deti same!!! Ale to, ze sa o ne mate starať obaja, lebo obaja ste rodicia. Keď tak "zavidis" mužovi "slobodu", tak sa s nim výmen, ty môžeš do prace a on nech je doma a stara sa o deti. A ty môžeš volne k zubárovi kedy budeš chcieť, keď len v tomto je tvoj problém. Alebo si zaplat niekoho na stráženie, byt 3 a viac rokov doma nie je v žiadnom prípade povinnosť. Chlap sa zvládne postarat o deti presne tak, ako ty, neboj sa. Len mu treba dat priestor a príležitosť.
Keď ti prekážajú vlastne deti, tak si ich nemala mať. V opačnom prípade treba jednoducho prekonať toto obdobie a deliť si povinnosti s mužom. Ja tvrdím, ze niektorým ženám byt doma s dieťaťom jednoducho neprospieva, ťahať také retazovky už vonkoncom, a ty si toho žiaľ žiarivým príkladom.
@lienka.7 dakujem za tvoj zbytocny a hlupy komentar. Nebudem uz na teba viac reagovat lebo pises jednu hlupost za druhou.
Vies co, nie, neziarlila.. Ja som sa tesila z toho, ze som mohla byt doma.. Lebo on prichadzal o viac. Bavili ma denne prechadzky s kocikom/dietatom, hocikedy hocikde, denne aktivity. Porobila som si vsetko co som mohla (nemala som narocne deti, takze to som mala vyhodu) to mi teraz dost chyba.
Nie, vôbec som na to nežiarlila. Skôr on žiarlil na mňa, že som na rodičáku. Totálne som nechápala, ale keď sme sa vymenili tak on si to naozaj užíval. Pre neho to bola asi naozaj dovolenka. A ja som chodila dovolenkovať do roboty. Sedieť cele dni doma sama s batoľaťom naozaj nebolo nič pre mňa. Dieťa je naviazané na nás oboch. Na každého trošku iným spôsobom, ale myslím si, že sme si to fajne podelili a ani jeden sme nestratili slobodu úplne. Samozrejme, ten z nás ktorý bol na rd vtedy stratil viacej slobody.
Ja som taketo pocity nikdy nemala. Nejak som to brala tak,ze je to sucast materstva a na kom maju visiet,ked su cely den so mnou a som pre nich najblizsou osobou?
Keď som bola doma, vôbec som to tak nepociťovala - brala som to tak - ja som doma moja práca je staranie sa o deti, jeho práca je hlavne zabezpečiť financie.. vo voľnom čase sme sa o starostlivosť, ale aj slobodu o samote vždy delili.. aj teraz sa delíme aby mali deti vždy pocit že sme všetkým prítomní..
Ale odkedy chodím do práce aj ja, tak skôr pociťujem ten nepomer - napríklad ráno.. ja chodím do práce veľmi skoro ráno - ešte všetci spia.. vsetko pripravujem ráno tak aby muž mal jedinú prácu ich zobudiť a poposuvat na autobus.. keď nie som doma, funguje to.. ale keď doma som? On nevstane ani za nič, tvrdí že keď vie že som doma tak sa nedokáže zobudiť.. čiže či idem do práce, alebo nie - ja musím vždy všetko rovnako ako keď idem do práce, plus ich teda poposuvat aj na autobus.. jediný čas kedy môžem aspoň trocha ležať ráno len tak je voľný víkend.. keďže ale robím na zmeny tak to je 2x do mesiaca a ešte aj to nejaké dieťa príde s nejakou požiadavkou namna, najlepšie o 6tej ráno..
Inak môj muž je v mnohom fajn, ale toto je premna nespravodlivé 😏
Priznám sa, u mňa sú tieto pocity už počas tehotenstva. Ja všeobecne na ludi, ktorí nemajú problém ísť tam a tam. Zobrať sa na turistiku, prechádzka, ísť posedieť na kávu, zjesť čokoľvek, divadlo, kino a takéto pocity. Žiť plnohodnotný život. Ja doma na rizikovom, momentálne chorá, kávu nedokážem ani cítiť, so stravou mám problém kvôli nevolnostiam ešte počas 2.trimestra, nedokážem ísť posedieť s priateľmi niekam do reštaurácií, všade musím študovať ktoré jedlo aké ingrediencie obsahuje. Momentálne nie je možné ani von sa ísť prejsť. Ja čo potrebujem Slnko a čerstvý vzduch k životu. A cvičiť ani nehovorím, len sa zohnem a mám čo robiť aby som udržala stravu v sebe 😁 Max sa dostanem občas do obchodu kúpiť jesť, veci objednávam cez internet a návšteva lekára. Začínam si ozaj pripadať izolovaná a že fakt som divná. A skutočne obdivujem každú, ktorá dokopy ani nevie že je tehotná a funguje bez problémov. A nechcem ani nad tým rozmýšľať čo bude počas materskej a rodičovskej 😄

Čo a? Hádam nie pracujúci človek sa bude prispôsobovať, ak maká celý deň aby ťa živil