Život s partnerom na dlhodobej práceneschopnosti
Ahojte, ani neviem, čo chcem povedať, možno sa len vyrozprávať.
Mám priateľa, sme spolu 3 roky. Obaja máme kadejaké zdravotné problémy a tolerujeme a podporujeme sa navzájom. Vieme, že pre žiadneho zdravého vitálneho človeka by sme neboli atraktívni. Nejako to ale posledné mesiace ide dole vodou a v zásade sa vidíme veľmi málo. Už tri mesiace má nejaké bolesti, snažia sa lekári zistiť, aký je problém. Je väčšinou doma, občas dva krát do týždňa niekde vybehneme, alebo prídem k nim domov ho pozrieť. On je na PN.
Ja pracujem. Na jednej strane ho chápem, lebo aj mne často býva zle a som celý deň odpálená. Na strane druhej sa cítim veľmi osamelá, pre jeho PN nikam nechodíme. Ja nie som náročná, nepotrebujem dovolenky, wellnesy apd, mne by stačilo kino, prechádzka do mesta, ísť niekde na buger alebo na pizzu. Mám ho rada, chápem ho, a chcem stáť pri ňom. Ale na druhej strane chcela by som aspoň trochu žiť, aspoň trochu.
P.S. Kamošku mám iba jednu, má už detičky, nemá na mňa veľa času. Kamaráta mám jedného, vybehneme občas na zmrzlinu alebo sa prejsť, ale priateľ na neho žiarli.
@aurelia2000 je na PN a tým, že poberá ochranný príspevok mu riadne aj chodia kontroly. Mal pred dvoma mesiacmi jednu kontrolu. Je riadne na PN, nepoberá dávku PN, ale ochranný príspevok, ktorý je naviazaný na PN.
@anonym_autor ochranný príspevok môže poberať max 12 mesiacov. Potom už nič. Odvody jedine do zdravotnej za neho platí štát. Na dôchodkové a invalidné mu nejde ani cent.
Takže jeho mesačný príjem je 88.40€?
@anonym_autor ochranný príspevok môže poberať max 12 mesiacov. Potom už nič. Odvody jedine do zdravotnej za neho platí štát. Na dôchodkové a invalidné mu nejde ani cent.
Takže jeho mesačný príjem je 88.40€?
@aurelia2000 výšku jeho príjmu som už písala, k čomu je ti to treba zase? Či lepšie sa bude radiť?
A ľúbiš ho? Či len ste zvyknutí byť spolu, lebo obaja máte zdravotné problémy? Bojíš sa, že iného by si si nenašla?
Akú perspektívnu budúcnosť vidíš s týmto partnerom?
A ľúbiš ho? Či len ste zvyknutí byť spolu, lebo obaja máte zdravotné problémy? Bojíš sa, že iného by si si nenašla?
Akú perspektívnu budúcnosť vidíš s týmto partnerom?
@markaterka samozrejme. Asi by som si nasla, ale tiez s nejakym hendikepom, zdravy muz so mnou nebude, budem gula na nohe.
@markaterka samozrejme. Asi by som si nasla, ale tiez s nejakym hendikepom, zdravy muz so mnou nebude, budem gula na nohe.
@anonym_autor Este je tu moznost byt single, byt vo vztahu nie je povinnost🤷♀️
@anonym_autor Aj na dlhodobej PN má nárok na vychádzky. Ak mu ich ošetrujúci lekár napíše v tom čase ho poisťovňa nebude kontrolovať. Treba sa s lekárom dohodnúť na hodinách, kedy tu nie si v práci a vybavené.

@anonym_autor môžem ja kupujem v lekárni kde majú aj zdravú výživu a kúp si rozpustné C v prasku, napr DM drogéria , nie je ani také drahé a dlho vydrží
@sense toto poznam, uz som si to kupovala predtym 🙂