icon

Život so "suchárom"

14. okt 2025

Ahojte. Žijem so suchárom. Uvedomila som si to až po rokoch. Vždy som si myslela, že je chyba vo mne, nie som "dosť". Ale postupne zisťujem, že by som mohla urobiť čokoľvek, môj muž je odťažitý, drží si odstup, nie je tak "dotykový" a bezprostredný ako ja. Svoje správanie má vykalkulované. Nedokáže byť spontánny. Až teraz pred päťdesiatkou mi to neskutočne chýba. Také obyčajné letmé dotyky, nie len strohé objatie na rozlúčku, privítanie. U neho to bolo vždy spojené len s oplzlosťou, sexom. A potom nič. Viem kde je prameň, v podstate to doma nezažil. Jeho rodičia žili ako psy. U nás to bolo tiež niekedy "taliansko", ale pamätám si že otec mamu občas plesol po zadku, len tak sa na ňu zavesil a sledoval ponad plece keď lúštila krížovku. Je mi strašne ľúto, že nič také nezažívam. Odmieta ma od začiatku vo všetkom. Keď som mu chcela niečo kúpiť, postarať sa o neho, opatriť si ho vtedy ako mladého manžela vždy ma odbil. Buď som mu kúpila zlú košeľu- zlé zloženie, ale nič nepotrebuje, je to drahé. V mladosti som nezažila žiadne také prvé zaľúbené chvíle, že by mal na mne v spoločnosti oči, držal si ma za pás. V pohode ma na plese nechal kysnúť samu a šiel si po svojom. Vtedy som to ale všetko vnímala inak. Verila som tomu, že to ja som tá chybná. Že som precitlivelá. On keď niečo uvarí na raňajsky bez reptania to zjem. Naopak to nefunguje. Just chce niečo iné. Každý si potom jeme svoje. Celý život mám pocit že to ja "budujem" a on sa len vezie a niekedy aj opačným smerom. Veď ho dobehnem. Má silnú väzbu na svoju matku. Aj keď býva ďaleko, cítim, že ja žijem pre rodinu a on len tak z povinnosti. Vianoce, keď u nás jeho rodičia neboli, alebo my tam, len depresívne presedel a pretrpel. On jednoducho nemá potrebu budovať vzťah 😒 Áno sú aj horší chlapi a možno chcem veľa. Ale tak veľmi mi chýba skutočná "blízkosť".

Strana
z2
autor
16. okt 2025
@sova7

Na to čo chces žiť a zazit vo vzťahu si si vybrala nevhodnu osobu s ktorou to nie je možné ak si čakala že ho zmenis vychovas prerobis nuž stratila si zbytocne čas a energiu. Ty si akoby chcela cestovat loďou ale vzala si si bicykel a skúsila ho na tu loď prerobit. Ale on takýto je je to jeho osobnost a tá sa od základu zmeniť nedá. Bude to s ním iba takéto. "Môžte natret sviňu fialovým lakem nigdy sa nestane sťahovavým ftakem."

@sova7 presne tak. Ale bola som mladá. A hlavne neskutočne sama. Nemám oporu v základnej rodine. Ak by som mala, už dávno vy vedeli, čím som si prechádzala a dokopali by ma k rozchodu, podporili. Ale nemala som kam ísť.

autor
16. okt 2025
@anonym_162423

@anonym_035168 Preco ma niekto potrebu pomaly v kazdej teme tak tupo komentovat ako ty, to naozaj nepochopim.

@anonym_162423 možno vychádza z vlastných pohnútok 🤷🏻‍♀️ Neviem si tiež celkom predstaviť, prečo by niekto vymýšľal takúto tému. Nepríde mi to nejké sci fi, čím by som chcela byť strašne zaujímavá. Skôr som čakala reakcie, že asi preháňam 🫤

autor
16. okt 2025
@anonym_859468

Stále máš možnosť hľadať inde to, čo ti chýba…
Vlastne ani nechápem ženy, ktoré ostávajú vo vzťahu, ktorý ich nenapĺňa. Nedokázala by som sa toľko rokov pretvarovať, že všetko je ok.

@anonym_859468 viež ono je to proces. To nie je ako vo filme, keď to z odstupom sleduješ a hneď vieš, čo je zlé. Žila som dlho tom, že to JA som divná. Dokonca až tak, že som sa snažila obmedzovať v prirodzených veciach ako je starostlivosť, záujem o dieťa (lebo bol urazený, že už mu nevenujem všetku pozornosť), spochybňoval všetko čo som s nadšením robila. Som veľmi emotívny a temperamentný človek. Vyžaduje si to aj moja práca s deťmi. On ma ale vždy brzdil v týchto mojich prejavoch a dlho som žila v tom, že sa musím zmeniť. Že sa až príliš usmievam, až príliš veci prežívam... Ale taká som. A postupne som zisťovala, že veľa ľudí to na mne oceňuje. Až vtedy sa ti začnú otvárať postupne oči. Ako vravím, bola som na to sama. Proti nemu a jeho rodine, ktorá samozrejme stála pri ňom. Postupne som sa ale začala brániť a už si idem svoje. Nejako žijeme, fungujeme. On sa normálne pekne rozlúči, bozkom, s úsmevom... ale. Sú také tie chvíľky, keď sa ho letmo dotknem a on sa tomu nepoddá, ale mykne ním, odtiahne sa. Akoby som bola cudzí človek. To sú naozaj také mikrochvíľky, ťažko to popísať. Je taký neohrabaný, sú to také umelé objatia. Cítim to presne aj u jeho mamy. Navonok med, ale to objatie je také tvrdé, bez emócie, až také agresívne. On je inak veľmi zodpovedný chlap. Vie byť aj pozorný, aj preto sa to nedá len tak všetko zahodiť. A najhoršie je, že to badám aj na dcére. Takže to bude ozaj niečo dedičné. Bola pritom mojkané, dlho dojčené dieťa. Kým bola menšia, bola ako také mačiatko, v puberte sa to zlomilo. Teraz keď je staršia, vidím, že si to asi uvedomuje a pracuje na tom. Syn je úplný opak. Ale zatiaľ pred pubertou, tak uvidím. On mi to zčasti nahrádza. Rád si ku mne sadne, pritúli sa, je to taký parťák a smejo.

natalka13
16. okt 2025

a dovod svadby?

autor
16. okt 2025
@natalka13

a dovod svadby?

@natalka13 nie, nebola som tehotná. Ja som bola zaľúbená. Aký je jeho dôvod, to neviem 🫤

autor
16. okt 2025
@anonym_035168

@anonym_162423 lebo my tupe vidime aj to, co ty netupa zhltnes aj s navijakom. No uvidime ako vam "autorka" bude odpovedat na vase prispevky.

@anonym_035168 povedz mi jeden dôvod, prečo by som zakladala takúto tému? Čo by som z toho mala? Okrem toho, že sa z toho vyrozprávam. Či ty si schopná závidieť aj to, že sa niekto trápi? Môžem ti požičať. Mám toho viac. Ale v podstate som s mnohými vecami už zmierená.

anonym_035168
16. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_035168 povedz mi jeden dôvod, prečo by som zakladala takúto tému? Čo by som z toho mala? Okrem toho, že sa z toho vyrozprávam. Či ty si schopná závidieť aj to, že sa niekto trápi? Môžem ti požičať. Mám toho viac. Ale v podstate som s mnohými vecami už zmierená.

@anonym_autor päťdesiatnička takto nerozmýšľa. Takmer päťdesiatnička neplače vo svojom veku nad neopatrením si vtedy mladého manžela. Takmer päťdesiatnička po desaťročiach je buď zmierená s daným stavom, alebo to rieši rozvodom. Dobre vieš, že takéto výlevy ako ti chýba skutočná blízkosť ti nepomôže. Toto riešia buď mladšie ženy, alebo sa tu niekto na päťdesiatničku len hrá.

autor
16. okt 2025
@anonym_035168

@anonym_autor päťdesiatnička takto nerozmýšľa. Takmer päťdesiatnička neplače vo svojom veku nad neopatrením si vtedy mladého manžela. Takmer päťdesiatnička po desaťročiach je buď zmierená s daným stavom, alebo to rieši rozvodom. Dobre vieš, že takéto výlevy ako ti chýba skutočná blízkosť ti nepomôže. Toto riešia buď mladšie ženy, alebo sa tu niekto na päťdesiatničku len hrá.

@anonym_035168 tak ďakujem. Okrem iného som zistila že som aj nezrelá. 😏 päťdesiatničky sa netrápia, nerozvádzajú, už vôbec nechodia k psychológom. Očividne si v obraze. Rak poprosim ešte dôvod, prečo by som to robila? A potom dôvod, prečo to robíš ty? Čo ťa škrie?

anonym_035168
16. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_035168 tak ďakujem. Okrem iného som zistila že som aj nezrelá. 😏 päťdesiatničky sa netrápia, nerozvádzajú, už vôbec nechodia k psychológom. Očividne si v obraze. Rak poprosim ešte dôvod, prečo by som to robila? A potom dôvod, prečo to robíš ty? Čo ťa škrie?

@anonym_autor ale trápia, ale nie takýmito výlevmi, sú schopné si to už riešiť samé

autor
16. okt 2025
@anonym_035168

@anonym_autor ale trápia, ale nie takýmito výlevmi, sú schopné si to už riešiť samé

@anonym_035168 dobre, ďakujem. Už si mi naznačila že som neschopná a ty očividne schopná.... a okrem iného aj tak nevyrovnaná, že potrebuješ rýpať niekde, kde nedokážeš pomôcť. Možno sama si ešte na úrovni, že si nedokážeš priznať svoje slabosti a prijať sa aká si. Aj to je zrelosť. Vedieť, že som slabá, a všetko nezvládam. Neboj sa priznať si to a posťažovať si. Máš na to právo. Aj keď si doma očividne počúvala "ako všetko musíš zvládnuť sama". Nie, nemusíš. A o nič som ťa neprosila. Nemusíš mi pomáhať. Nájdu sa tu iné, ochotné a príjemnejšie ženy. Pracuj na sebe.

anonym_035168
16. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_035168 dobre, ďakujem. Už si mi naznačila že som neschopná a ty očividne schopná.... a okrem iného aj tak nevyrovnaná, že potrebuješ rýpať niekde, kde nedokážeš pomôcť. Možno sama si ešte na úrovni, že si nedokážeš priznať svoje slabosti a prijať sa aká si. Aj to je zrelosť. Vedieť, že som slabá, a všetko nezvládam. Neboj sa priznať si to a posťažovať si. Máš na to právo. Aj keď si doma očividne počúvala "ako všetko musíš zvládnuť sama". Nie, nemusíš. A o nič som ťa neprosila. Nemusíš mi pomáhať. Nájdu sa tu iné, ochotné a príjemnejšie ženy. Pracuj na sebe.

@anonym_autor niekedy viac pomôžeme druhému, keď mu nepomôžeme. Ja rozumiem, keď sa niekto potrebuje vyžalovať, ale tým, že ťa niekto poľutuje, ti nepomôže, fakt nie. Ale ok, dám priestor iným, ochotným a príjemnejším ženám ako som ja. Nech sa ti tvoja situácia vyrieši, ako potrebuješ.

autor
16. okt 2025
@anonym_035168

@anonym_autor niekedy viac pomôžeme druhému, keď mu nepomôžeme. Ja rozumiem, keď sa niekto potrebuje vyžalovať, ale tým, že ťa niekto poľutuje, ti nepomôže, fakt nie. Ale ok, dám priestor iným, ochotným a príjemnejším ženám ako som ja. Nech sa ti tvoja situácia vyrieši, ako potrebuješ.

@anonym_035168 ale ak nechceš pomôcť tak nerýp. Absolútne som nepochopila tvoje vstupy do tejto diskusie. Ublížiť niekomu, popierať jeho problém je podľa teba forma "nepomoci"? Nie, teba sa táto téma až príliš dotkla. Preto si tu 😏 Tak, aspoň máš nad čím rozmýšľať

basska_b
16. okt 2025

Moj byvaly bol presne takyto. Proste to sa uz nezmeni. Nechcel ma chytit za ruku, pobozkat na verejnosti, lebo ze sa hanbi. Mal silnu socialnu fobiu a traumu z detstva, kde otec bil mamu a ona trpela a nemala nikoho, kto by sa jej zastal. Mal aj nejake crty narcisizmu, to som zistila az tuto na konikovi. Kukni si nejake tie diskusie o tom... on jediny vie, ako to je, vsetci ostatni su chybni... Dnes nataca politicke videa na youtube, ma tam len par desiatok sledovatelov 🤣 nerada radim rozchod, ale na vztahu musia pracovat dvaja.

tiezjedna
16. okt 2025

@anonym_autor myslíš, že keby to bolo naopak, tak by s tebou ešte bol? 😎

autor
16. okt 2025
@basska_b

Moj byvaly bol presne takyto. Proste to sa uz nezmeni. Nechcel ma chytit za ruku, pobozkat na verejnosti, lebo ze sa hanbi. Mal silnu socialnu fobiu a traumu z detstva, kde otec bil mamu a ona trpela a nemala nikoho, kto by sa jej zastal. Mal aj nejake crty narcisizmu, to som zistila az tuto na konikovi. Kukni si nejake tie diskusie o tom... on jediny vie, ako to je, vsetci ostatni su chybni... Dnes nataca politicke videa na youtube, ma tam len par desiatok sledovatelov 🤣 nerada radim rozchod, ale na vztahu musia pracovat dvaja.

@basska_b 🫤

anonym_6ebee1
16. okt 2025
sono2
16. okt 2025
@anonym_autor

@sono2 veď to, že nie som.

@anonym_autor tak radšej sama ako takto

autor
17. okt 2025
@anonym_6ebee1

@anonym_6ebee1 🤕