icon

Život v tieni manžela

28. mar 2025

Ahojte. Rozmýšľam čo ďalej so životom... Svoj život som obetovala rodine - deťom a manželovi... Keď som bola mladá mala som najskôr len zamestnanie neskôr som sa rozhodla pre vlastny projekt. V tom čase sa však aj manžel ( v tom čase priateľ) rozhodol podnikať a potreboval moju podporu... Takú psychickú, občas pomôcť s administratívou a tak... Potom sme sa začali baviť o svadbe a tak nejako prirodzene vyplynulo zo strany oboch že bude najlepšie aby som zostala doma a bola zamestnaná v mužovej firme a robila "holku pro všechno" a keď budú deti budem sa venovať deťom...
Manžel tvrdo pracoval, budoval nám bývanie,firmu a chcel aby som bola ja tá ktorá vytvorí teplo domova... Nuž... Dávalo mi to zmysel rozhodla som sa teda svoj projekt predať a oddať sa rodine... Všetko to bolo v poriadku medzi tým bola svadba narodili sa nám deti, po víkendoch som "vychovávala" ešte dcéru z predošlého vzťahu. Manžel prišiel domov a nemusel robiť nič. Každý deň upečený čerstvý koláč, teplá večer, nachystané jedlo na ďalší deň do práce, samozrejme popri tom som fakturovala, riešila úrady no časom chcel odo mňa v rámci firmy viac a viac a tam som už nemala ako zamestnanec dosah pretože bolo nutné to riešiť len s majiteľom/ konateľom... Manžel teda spravil zo mňa konateľku, na čo som sa ho opýtala prečo nie spolumajiteľku? Predsa podnik od začiatku budujem s ním robím prvé posledné tak azda to mohol aspoň navrhnúť. Vtedy ma odbil že konateľka je super pozícia a áno budovali sme to spolu ale predsa by si to chcel nechať vo svojom vlastníctve... Čo vám poviem prekvapilo ma to ale nejako som to neriešila, popravde na to nebol ani čas... Fungovala som s deťmi, všetky krúžky, aktivity, choroby na všetko som bola sama. Do toho domácnosť a "teplo" domova a ešte medzi tým lietať po úradoch, k účtovnicke, prípadne kontrola zamestnancov, riešenie zmlúv no... Bolo toho veľa... Roky idú, deti sú väčšie a väčšie a akosi sa zabudlo na všetko čo som za tie roky vybudovala ja. Manžel je čoraz divensji všetko si akosi privlastnuje. Keď spomeniem že by som sa rada vrstila do práce tak načo veď zarába dosť. Napriek všetkým čo som absolovala či už vo vzťahu alebo manželstve. Od stavania domu až po budovanie firmy pravda je taka že dnes nemám nič na svoje meno. Nedávno mi dcéra z predošlého vzťahu povedala že raz ma aj tak odtiaľto vyhodí... Premýšľam čo ďalej...

ahhola
28. mar 2025

On ma 2300 plat, aj ty maj tolko. Henta standa, to co si dovolila, ze raz ta obtiahne o vsetko, ju instruovala mamicka, tvojho muza exka, ze ty si pricinou ich rozchodu, ci co si to netopier usaty dovoluje... Ty si matkou 2 jeho deti, tak ho skumaj, ako na ne vydolovat viac prachov a nie aby si vsetko tahala z minimalky a €€€ pekne na tvoj tajny ucet, vies ze ti nic neda, chrapun, dalsi. 🏠

siska53
28. mar 2025

A tebe kolko vyplaca z dividend???

autor
28. mar 2025

@siska53 nič 😅 nie som majiteľka... Len konateľka

tulipanik12
28. mar 2025

A ešte dodám, že v prvom rade ho ty sama musíš poznať či je niečoho takého - ako o všetko ťa pripraviť-vôbec schopný

autor
28. mar 2025

@tulipanik12 dlho som si myslela že nie, veľmi som mu verila, aktuálne to však povedať neviem s takouto istotou ako pred tým... Stalo sa viac vecí ktoré mi dôveru nadlomili no

cafelatte
28. mar 2025

Hmm mizeria, aj deti ešte relatívne malé. Autorka kolko máš rokov?
Ja ti radím zvaz právnika, pretože ak aj nie si na liste vlastníctva, všetko čo ste spolu financovali ci to bol bazén alebo hoc kúpa jedálenského stola, zo všetkého ta musí vyplatiť. A ak si s ním od začiatku stavby, tak to si za klobúk nedá.
Dúfam, že aspoň chodíte na luxusné dovolenky, žijete nadštandard a deťom nič nechýba. Drz sa.

siska53
28. mar 2025

Ale ved co ja viem, tak prave mnohi konatelia ziju z dividend, ktore si vyplacaju. Takze ta dobre obabral.aj tu! A viem to aj z pracovneho hladiska, aj zo sukromneho, lebo aj moj muz, kym mal firmu, tak okrem platu, lebo bol aj riadny zamestnanec ( nie s minimalkou ako ty), mal vyplacane aj dividendy, lebo ako konatelovi mu to prisluchalo. Cize ta klame aj v tomto smere!!!

Urcite toto ries s pravnikom!!!! Vsetko, vsetko, ako si aj tu napisala, povedz jemu. Toto nie je fer voci tebe.

autor
28. mar 2025

@cafelatte deťom nič nechýba... Majú všetko naozaj. Aj my si žijeme dobre pekný dom všetko... Ale na dovlenky nechodíme muž je stále v práci... A čo sa týka aj vozového parku tak chodí mna hrdzavej oktavii ešte neprišiel môj čas vraj no... Ale verím že raz príde

autor
28. mar 2025

Mám 33

cafelatte
28. mar 2025

Vieš čo si mladá a je veľmi dobre ze si si to uvedomila, podnikni kroky ďalej, požiadaj manžela o zápis na LV , ak bol pozemok len jeho, požiadaj o podiel z domu. Požiadaj o kvalitnejšie auto, bezpečnejšie pre deti. ..Ak manžel nebude súhlasiť, porad sa s právnikom. Ak s ním chceš ostať bolo by dobre odkomunikovat s manželom tvoje pocity neistoty, potreby finančného zázemia, tvojej spokojnosti, dohodnut sa, specatit..verím že si poradíš, keď sú také malé deti, snáď si uvedomí.

marcellka32
28. mar 2025

@cafelatte na toto on nepristúpi podľa mňa on vie čo robí

kiki68
28. mar 2025

Ved si daj normalnu mzdu, tlac na to, tiez by som chcela podiel vo firme. Povedala, ze bud podiel, alebo nebudes robit pre firmu vobec nic. Tiez by som manzela poziadala, aby Ti casti typical darceky ( sperky, umenie), zacni si robit zbierku, tu ked bude zle predas. A tiez by som zacala nejaky projekt, len tak a povedala, ze to mas ako hobby. Mozno to bude vediet generovat zisk.

betulinka1
28. mar 2025

No autorka, ak ma firma na dividendu 100k, tak ty ako konatel mas pravo na odmenu konatela, nie len mzdu. Kedze si konateľka, tak si aj tu mzdu mozes zvysit, lebo ty podpisuješ tie papiere. A ak by ste isli do sudu, tak aj odmenu konatela vysudis. Takze pekne za pravnikom a nech ti pripravu zmluvu za vykon funkcie konatela aj za 3 roky spatne. Právnik ti vysvetli viac. Daj podpisat muzovi a odmenu konatela si vyplácaj. Druha zmluva darovacia na 1/2 domu. Kazde jedno euro co tvoj muz zarobil je aj tvoje a aj z dividendy, ktora mu bola vyplatená na ucet.

mk1111111111
28. mar 2025

Ak sa rozvedies, mas narok na polovicu splatok splatenych pocas manzelstva. Inak na nic, navlastna dcera ma pravdu. Kopne Ta do.... a mas, co si chcela, blbo si doverovala. Tak sa teraz snaz z toho aspon nieco vytazit. Bud ho donut prepisat cast majetku, alebo sa rozved, vyplati Ta, zamestnas sa a budes mat alimenty, alebo to musis vydrzat. Inej cesty niet.

mamutka
28. mar 2025

Toto je snáď zlý sen. Tak žena robí všetko okolo deti, maka v práci a za to dostane na účet minimálku, ktorú jej pánko posunie len kvôli tomu aby s tým zaplatila skurv… elektrinu za jeho dom? Normálne ma to nasr…o 😡
Žena ved reálne ani tu minimalku nemas.
On nie je tvoj manžel, ale majiteľ?
Toto keď čítam, že on doma nič nerobil, lebo bol stále v práci, všetko bolo len na žene, to sú také výkričníky že až. To sa treba uvedomiť, že pre takého muža je žena iba a len slúžka. Nástroj na porodenie a vykrnenie potomstva. A ešte celý majetok naňho?
Už keď sa riesil refinanc a hypo bolo treba pritlačiť a nie dve deti s ním urobiť ako bezdomovkyna z milosti ponechaná v dome chlapa ktorý len chce niekoho na sex a lacnú pracovnú silu. Od začiatku zneužívaná 👀 strasne daco, ten vychcanec dobre vedel čo robí. V štýle “mladá blbá” si zariadil život presne ako potreboval. Poznám takého jedného, tiež bol frajer, že všetko keď je chlapove, žena musí makať, ved nech je rada že ma kde žiť. On stále len v práci chudáčik. Veľmi zle to pre nu dopadlo.
Asi by som v tejto situácii prišla s tým, že túžim po zmene v zamestnaní. Nech si nájde niekoho a ja pôjdem do inej prace ( za normálny plat ). Keď sa nebudú deti stíhať vyzdvihovať po práci, nech zaplatí niekoho kto ich vyzdvihne a postráži. Postupne sa panko prejaví, keď ti tuto zmenu nedovolí. A porad sa s právnikom, treba to ošetriť, aby si nebola bezdomovec. Treba to chlapovi nejak vysvetliť.

petronelag
28. mar 2025

Aj plat treba mať normálny, lebo v prípade, že pôjde na dôchodok tak z minimálnej mzdy to bude veľmi malý dôchodok, plat aspoň 1500-2000€ mesačne.

karolina196
28. mar 2025

@autor Myslím,že s tebou dobre vypiekol.Vedel čo robi,zatial čo ty si snívala pekný sen aky máš s ním pekný život.Konečne si sa z toho sna zobudila.Jedine čo môžeš spraviť,je konať.Bola si už u nejakeho dobreho pravnika,ktory sa rozumie rodinemu a majetkovemu pravu a poradila si sa s nim?Ak nie,hned ho vyhladaj.Tu ti podla mna nikto neporadi normalne.Ty už si v prúsery ako mraky.Právnik,právnik,právnik...

majo11112222
Odpoveď bola odstránená
majo11112222
Odpoveď bola odstránená
karolina196
28. mar 2025

@majo11112222 Si prečitaj celu diskusiu.Reaguje negatívne na všetky veci ohladom majetku,takže žiadne si s ním sadnút.Ona musi toho právnika navštíviť už teraz bez toho aby on o tom vedel.Takto sa nechova clovek,ktory by taketo veci robil nevedomky.Jednoducho ju ojekabátil.

aandrea9
28. mar 2025

Určite sa vrat do prace. Teplých večerí a koláčov už bolo myslím dost. Zarazila ma minimálna mzda. Aký budes mat raz dôchodok preboha. Normalny chlap by ti mohol dat aspoň na papieri dva litre. No asi nemohol, lebo to sú vysoké odvody. Žienka začni konečne myslieť na seba 🙏

lienka.7
28. mar 2025

@autorka a tvoj muz ma aké auto? Rozheganu daciu?

janickacrazy
28. mar 2025

No pozri sa, treba vám vážny rozhovor. Ty si nájdi prácu a oznam manželovi, že buď ti zvýši mzdu na 2300 eur mesačne a prepise na teba polovicu domu alebo končíš v jeho firme a nech si nájde účtovníčku, ktorej bude platiť normálnu mzdu, nie minimálnu. Postav sa za seba. Nenechaj sa využívať!

saraxyz
28. mar 2025

Ako prvé by som zrušila pozíciu "konateľ". Ako druhé by som začala pracovať na svojom projekte (predpokladám, že si šikovná a vieš pracovať sama na seba). A potom by som sa prestala obetovať....

beata_k
28. mar 2025

No vytoto s tebou riadne. Ved ty ani na dochodok nemas. Mas minimalku co?

lienka.7
28. mar 2025

@karolina196 presne tak, pravnika navštíviť už teraz, aby jej poradil co a ako... on na nu nic nenapíše, a keď s tým začne, zbytocne si ho proti sebe popudi.
@autorka a v dobrom ti radím porobiť si kópie všetkých transakcií vo firme, co a ako mu boli vyplácané. Detto teda mzda. Lebo na súde bude hned na minimalke a zo seba robit panka "z nemanic". Musíš byť o krok pred ním.

ariannazara
28. mar 2025

Žijeme pekný život. Toto nieje pekný život bohužiaľ jedným lusknutim prsta by mohol manzel z teba spravit bezdomovkynu. Si ešte mladá mas ešte len 33 rokov, cely život pred sebou. Poskoka by som zo seba robiť nenechala. Otvor oci kým nieje neskoro

lienka.7
28. mar 2025

@autorka este ma napadlo, co jeho ex? Ta je na tom ako? Ako sa k nej zachoval? Keď dcerenka ma také reči, tak asi to nebude nič moc.
Kks, ináč tou hrdzavou fabiou ci čím to si ma normálne odrovnala🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

nicegirl369
28. mar 2025

Ak ste manželia a nemáte zrušené BSM, firma je spoločná.

karolina196
28. mar 2025

@nicegirl369 Tiež si myslím,že to nemôže byť len tak a že by nemala na nič právo.Preto je dobré o tom konzultovať s odborníkom.