icon

Zlyhávajúci vzťah dva týždne pred pôrodom

24. nov 2025

Potrebujem sa vyrozprávať a možno počuť názor iných. Mam priateľa 2 roky. Odzaciatku boj ale nechcela som si pripustiť že to proste fungovať nebude. Vtedy som to ešte vedela zvládať že nonstop uteká noc čo noc je mimo domu len čo zavrie dvere nadávky a slova ktoré si nezaslúži počuť ani najväčší nepriateľ . Samozrejme potom ospravedlňovanie a výhovorky na alkohol .
Ale teraz už to nezvladam som 2 týždne pred pôrodom čele tehotenstvo mám zle komplikácie a žiadnu podporu od neho ale ešte väčšie urážky. Od cca septembra sa to zmenilo bolo to najkrajšie obdobie kde sme si vedeli ukázať lásku a city a konečne som mala pocit že budeme rodina po ktorej túžim začala som si pripravovať veci pre bábätko a všetko bolo fajn , začal sa snažiť chodiť normálne do práce pomáhať mi finančne po dlhom čase a zas je to tu znova . Vyprevadila som ho na nočnú prichystala veci jedlo ako vždy no on tam nedošiel zistila som to až ráno keď prišiel opitý jak doga . Čele tie mesiace som nevyhladavala hádky snažila sa starať o neho aby bol už spokojný keďže predtým nemal dobrý život. No dnes som zistila že to nebolo prvý krát ja som ležala v nemocnici s hroziacim predčasným pôrodom a on si chodil za inými na vínka vo platil z mojich peňazí keďže nezarábal vtedy všetky správy som našla srdce mi vyskočiť išlo ako som sa mohla sklamať takto v človeku ktorý hovori že vás miluje a ako sa teší na bábätko . Ja mám syna z predošlého vzťahu
On ma deti 4 z 2 ženami ….. a aj tak som to všetko prijala a snažila sa akceptovať aj keď mi každý vravel že som blázon láska bola silnejšia
Tlači ma na srdci práve keď to píšem vidím iba od neho správy nadávky pre nič lebo som nespravila jednu zlu vec aby mal dôvod aj tak som najhoršia proste to prekrútil aj tak na mňa .

Strana
z3
anonym_8fc43e
26. nov 2025
@anonym_9b3e9b

musí mať nejaký orgán pozlátený, keď si s ním... a srdce to asi nebude....

@anonym_9b3e9b moja prva myslienka, ci ma na kkte diamant

anonym_8fc43e
26. nov 2025

Zeny prosim vas, vas otcovia nemilovali dostatocne, alebo pre keru mariu si vyberate takychto tragedov?

Moja znama plynulo od nasilnika presla k alkoholikovi, ktory nepracuje lebo “vyhorel”. Kratky vztah s normalnym, pracovitym, dobrosrdecnym chlapom ukoncila lebo “to bola nuda”.

Mala som len dva vazne vztahy v zivote, ale vzdy s chlapom ktory pre mna spravil prve posledne. Nemusite pisat ze som mala stastie - ja sa proste do alkoholika/mamickara/ineho debila nezamilujem. A narovinu - ak by moj muz zacal slopat alebo gamblit, pokusim sa mu raz pomoct ale potom dovidenia. Ja som v prvom rade zodpovedna za svoje dieta, potom za seba - nemozem si adoptovat dospeleho muza, ktory sa ma de facto starat o rodinu.

Taketo dramaticno si mozes dovolit v 17ke, ked je na diskoteke v Hornej Malikovej najvacsi uspech apokalypticky melir a co najhrubsia “retaaazka”, ale coskoro dvojnasobna matka by mala byt vo vztahoch realistickejsia a opatrnejsia.

maminkadeticiek
26. nov 2025

Ty nemas realny obraz toho co sa okolo teba deje,lebo inak by si si nemyslela ze ti zacal cztah zlyhavat 2 tyzdne pred porodom.

anonym_1740c4
26. nov 2025

@anonym_autor Choď od neho, ešte teraz. Zbaľ si veci a utekaj kade ľahšie. Mysli na malé, na to, že mu musíš poskytnúť vhodné prostredie na vývoj. A tam kde panuje alkohol, nadávky a stres, nie je vhodná pre dieťa. Ja som s bývalým toto riešila, len ja som s ním nebývala. Hneď necelé 3 mesiace od pôrodu som mu povedala, že s ním nechcem byť. Ku dcérke chodí 2 krát do týždňa na 1,5 hodiny...Mám sa bez neho dobre a hlavne malá nemusí mať na očiach alkoholika...Má pokojné milujúce prostredie.

anonym_0e20e0
26. nov 2025

No a opat maju deti ti, krori ich nemaju nikdy mat. Smutne, chudatka vsetky tie vase nespolocne deti i spolocne dieta na ceste.

jana005
26. nov 2025
@betulinka1

@anonym_autor toto neverim, ze existuje zena, ktora si dobrovolne spravi dieta s tymto blbcom.

@betulinka1 existuje, poznám takú osobne

ihned13
Autor odpoveď zmazal
senta_sofia
26. nov 2025

@anonym_autor ty si mala tolko vykricnikov, ktore si prehliadla, ze to tazko niecim obhajit. 4 deti s dvoma zenami, teraz bude mat 5 deti s troma

anonym_34db04
26. nov 2025
@anonym_autor

@marca12 ja som mu chcela ukázať čo je normálny život nedá sa a už viem že nesom problém ja dokázala som si to za tie mesiace že do frasa druhý by bol rad aj za malo

@anonym_autor Skus popremyslat:
1. On je povaha aka je, absolutne nezalezi na tom, s kym je, on bude vzdy rovnaky. Nie je sposobene tebou, tvojim pristupom ako sa chova. Bodka. Ked by hned aj vletel do narucia dalsej zeny, zase sa k nej bude spravat rovnako. Rozumies tomu? Vybrala si si zly "model" muza.
2. A teraz zamyslenie - preco si si potrebovala vybrat takyto druh muza? Vravis, ze uz jedno dieta mas - nebol ten predosly muz tiez takyto priklad? Neopakuje sa ti vzor zlych vztahov? Ak ano, skus sa zamysliet, preco sa ti opakuje tento vzor vztahov. Vacsinou pomoze obratenie sa smerom k detstvu - aky bol vztah tvojich rodicov, fungujuci?

Ty vstupujes do vztahu so zavislym clovekom a myslis, ze ho laska zmeni. Ale prepadas sa do spoluzavislosti. Ty ho zachranujes, ospravedlnujes, motivujes, platis - toto sa nazyva spoluzavislost.

Ty musis pochopit, ze on sa nikdy v zivote nezmeni kvoli tebe, ani kvoli nikomu inemu. Iba, ak najde sa v sebe motivaciu sam. A to byva tazke pretazke. Kazde zlyhanie to stazuje, musel by sa sam chcet liecit z alkoholizmu, zavislosti... a aj tak ako abstinujuci alkoholik, uz celozivotne by nad nim ta zavislost visela...

Cize najdolezitejsie - preco vstupujes do vztahu so zavislymi ludmi? Preco nemas samu seba dost rada na to, aby si ich pri prvom ich excese zamietla ako nedobrych pre tvoj zivot? Toto ries a vyries a to ti najviac pomoze.

anonym_acb5fb
26. nov 2025

ten musi byt riadny milenec ked mu vsetky skocili na kladu a etse si aj decka porobite .. na dobre alimenty zabudni pri tolkych detoch .. a nezabudni dat decku meno po tatikovi .. a potom tu vyplakavat ... tam ho kopni do prdele .. popros rodinu o pomoc a dieta vychovavaj sama .. energiu co by si minula na alkoholika a zaletnika si setri na decko - to ju bude potrebovat viac ..

nyusika
Odpoveď bola odstránená
lentilka209
26. nov 2025
@anonym_autor

@marca12 ja som mu chcela ukázať čo je normálny život nedá sa a už viem že nesom problém ja dokázala som si to za tie mesiace že do frasa druhý by bol rad aj za malo

@anonym_autor meno dieťaťa by som dala urcite po sebe a do rodneho listu by som ho nenapísala

anonym_5bfd8a
26. nov 2025

@anonym_autor chuda dieta...

blondi2
26. nov 2025

Toto musí byť vymyslené!! Neverím, že by žena s dieťaťom už nemala upratané hodnoty a aspoň nejaké zbytky sebaúcty na to, aby si začala s takýmto lúzrom.
A ak to náhodou pravda je, tak ho posli čím skôr kade ľahšie a sústred sa na seba a deti, ktoré ta najviac potrebujú. Ešteže máš mamu, ktorá ti pomôže 🙏

loliki
26. nov 2025

Nedočítala som úvodnú tému ani príspevky. Milá autorka, je na čase otvoriť ústa alebo dvere. Urob doma poriadok a bude po tvojom. Alebo on tam nebude. Nech sa ti darí.

denithestrange1993
26. nov 2025

@anonym_autor akosi som nepostrehla tvoju otazku,zhrnula si si tvoju situaciu a ake vychodisko ti z toho vychadza? Ze bud budete "kompletna rodina - mams,otec,dieta", ale on vsetko prechladce alebo sa zmobiluzujes opustis ho a budes zit normalne aj s detmi. Podla toho co pises je to perfektny manipulator a narcis

evkatk
26. nov 2025

Radšej rozchod ako toxický vzťah s prítomnosťou dieťaťa. Ale je nepochopiteľné, ako sa môže nejaká žena zhadzovať s takým mužom ako je opísaný. To naozaj nemáš žiadnu hrdosť a dôstojnosť a necháš si po nich šliapať? Spolužitím s takým mužom sa zhadzuješ na obyčajnú handru, ku ktorej si môže dovoľovať. Alebo ti je to jedno, ako ťa ponižuje, len potrebuješ mať chlapa do postele aj za cenu ako sa k tebe správa? Veď ho vydržiavaš a toleruješ mu hrubosť, len aby si ho mala do postele?

mooonika1975
27. nov 2025

@anonym_autor bež a utekaj preč , fakt bež

Strana
z3