Zuby ako prekážka vo vzťahu
Stále častejšie a častejšie ked vidím inzerát na zoznámenie, tak ženy i muži majú ako jednu zo základných požiadaviek partnera so zubami. Naozaj je to tak doležité? Teraz nemyslím niekoho, komu smrdí z úst, v životě neviděl zubnú kefku a pastu, slovo zubár nepozná, ale keď má niekto zničené zuby z antibiotík, alebo sa mu niečo so zubami stalo, aj ked sa staral, má klapačky v mladom veku, tak ho takto odsúdim? Niekto sa moze starať ako chce, aj tak sa mu kazia, niekto si nečistí ako je rok dlhý a má ich zdravé, ale to už je na inú tému. Ako to máte vy? Jedná sa o normálneho čistotného člověka s kvalitným vzdělaním, hodnotami, ale jednoducho má klapačky vo veku 30 rokov. Implantáty nechce.
@anonym_29cf5e ak ti internet napíše že od 60-tych rokov sa nedávali tetracyklíny deťom - to už je také, čo ja viem... ja som narodená po - a veru poznala som niekoľko detí ktoré mali takéto zuby po liekoch ...
@biba_18 no mám kolegu, ktorý bral tetracykliny na boreliózu a tiež stále behá k zubárke a sem tam chýba zub.
Paci sa.. moj chrup ako nezadaneho chlapa.
@anonym_179782 ale to je štramák lázeňský...😘😘😘❤️❤️❤️
@anonym_179782 a to kde prosim pracujes, ja malokedy stretnem zeny so zlym chrupom, ono ale asi zalezi aj od financii a pozicie atd...
Ale ano zeny maju aj vacsiu nachylnost na kazenie zubov, napr tehotenstvom a kadecim..
@anonym_29cf5e mam 3 firmy, jednu stavebnu a dve sluzby-vyroba.. 25 zamestnancov z toho momentane 17 zien 25 az 50 rokov , gro 35-40
Dámy ale nie kazdy má aj financie na nové zuby úprimne si povedzme není to lacná zaležitost a nie každý NATO má
Ty si riadne zatrpknuta, no tak bud spokojna sama zo sebou, len sa necuduj, ze s tym nazorom ostanes sama 😂 Milujem ludi, co sa stazuju, ale na druhej strane odmietaju normalne riesenie, lebo uz dopredu "vedia", ze nic s toho nepomoze. Zuby v Turecku si bolo dat robit niekolko znamych a spokojnost.. Ano zakladom je doma u zubara dat vsetko do poriadku, kazy, kamen, hygiena, medzizubne priestory mat pekne pripravene a az potom tam ist,vysledky za to stoja.
@anjelicek26 no ale nikto jej tu nebude robit dostavbu kosti, aby potom si sla implantaty dat robit do Turecka. Jedno je zapalove procesy v dasnach a ine, ked chyba kost. No napriklad, ja mam 1 mrtvy zub uz vyse 8 rokov a ani o nom neviem, dalsi, vraj nekomplikovany, trapila som sa rok a stale prerabacky. Vlani pred Vianocami mi to urobil zubar na final a ten zub bohuzial, citim aj po vyse roku. Nemam bolesti take, ze by som to riesila, ale nie vsetko ide idealne. Ja mam mimo toho totalne znicenu sklovinu, nik nevie, preco. A krive zuby. Kedysi som nosila ten vykladaci strojcek, vytrhali mi kvoli nemu aj zuby, mam proste malu sanku, nepomestili by sa a skrutili sa mi naspat. Ked som sa pytala doktorky, tak ze mam byt rada, ze to mam ako mam, ze keby som videla, co ona vidi, tak ani nic nejem, ze kazdu chvilu sa mi z nejakeho zuba moze odlomit. Ze oriesky a tvrde veci by na mojom mieste ani nejedla, ak tak, pomlete. No a plne usta amalgamu a pod tym, ako to casom pracuje, sa mi robia kazy, postupne to davam prerabat. Ale byvale zubarky, hlavne tie pocas ZS a SS, tak kvoli mini kazu vyvrtali nega diery skoro az do drene zuba a toto je dan za to. Za tie "kvalitne" skolske zubarky 😭. Mam 42 rokov. Zanedbanu hygienu nemam. Ale tak aj moj muz ma krive zuby a ziadny hollywoodsky usmev, pokial je tam hygiena, zijeme normalne. Nevadi nam to. Detom sa o zuby starame ako vieme, dentalka, vsetko a dcera ma nejake flaky na zuboch, no zdesila som sa, ze asi z tej fluorovej pasty, co odporucali Elmex od prveho zubka 🫣. No a striedala som to z bezfluorovou a aj tak. Keby sa to dalo zmenit, ale cas spat nevratim.
Ano, ten vzhlad je dolezity, ale ak vidno, ze sa o zuby clovek stara, ze mu nepachne z ust atd., tak sancu by som urcite dala, keby som to musela riesit. Lebo vlastnosti, charakter, aky clovek je, je viac ako to, ci ma "umele" zuby alebo nie. Len cistota byt musi.
@anonym_autor keď myslíš.. zrejme vieš prečo hľadáš na zoznamkách, naživo to totiž každý vidí.
Kto chce, ten si tie zuby do poriadku dá. A stále som sa nedozvedela, odkedy antibiotiká ničia zuby.
@bomba36 tetracykliny si nastuduj
@anjelicek26 no ale nikto jej tu nebude robit dostavbu kosti, aby potom si sla implantaty dat robit do Turecka. Jedno je zapalove procesy v dasnach a ine, ked chyba kost. No napriklad, ja mam 1 mrtvy zub uz vyse 8 rokov a ani o nom neviem, dalsi, vraj nekomplikovany, trapila som sa rok a stale prerabacky. Vlani pred Vianocami mi to urobil zubar na final a ten zub bohuzial, citim aj po vyse roku. Nemam bolesti take, ze by som to riesila, ale nie vsetko ide idealne. Ja mam mimo toho totalne znicenu sklovinu, nik nevie, preco. A krive zuby. Kedysi som nosila ten vykladaci strojcek, vytrhali mi kvoli nemu aj zuby, mam proste malu sanku, nepomestili by sa a skrutili sa mi naspat. Ked som sa pytala doktorky, tak ze mam byt rada, ze to mam ako mam, ze keby som videla, co ona vidi, tak ani nic nejem, ze kazdu chvilu sa mi z nejakeho zuba moze odlomit. Ze oriesky a tvrde veci by na mojom mieste ani nejedla, ak tak, pomlete. No a plne usta amalgamu a pod tym, ako to casom pracuje, sa mi robia kazy, postupne to davam prerabat. Ale byvale zubarky, hlavne tie pocas ZS a SS, tak kvoli mini kazu vyvrtali nega diery skoro az do drene zuba a toto je dan za to. Za tie "kvalitne" skolske zubarky 😭. Mam 42 rokov. Zanedbanu hygienu nemam. Ale tak aj moj muz ma krive zuby a ziadny hollywoodsky usmev, pokial je tam hygiena, zijeme normalne. Nevadi nam to. Detom sa o zuby starame ako vieme, dentalka, vsetko a dcera ma nejake flaky na zuboch, no zdesila som sa, ze asi z tej fluorovej pasty, co odporucali Elmex od prveho zubka 🫣. No a striedala som to z bezfluorovou a aj tak. Keby sa to dalo zmenit, ale cas spat nevratim.
Ano, ten vzhlad je dolezity, ale ak vidno, ze sa o zuby clovek stara, ze mu nepachne z ust atd., tak sancu by som urcite dala, keby som to musela riesit. Lebo vlastnosti, charakter, aky clovek je, je viac ako to, ci ma "umele" zuby alebo nie. Len cistota byt musi.
@anonym_401f9a mám to tak, že pokial človek nie je vyložene nečistotný, len sa mu nieco stalo so zubami a má aspoň náhradu, šancu má. Lepsie ako hollywoodský falosny úsmev a hajzel na sto honov. To mi tie zuby akurat rozkopat.
@mysicka36 ano, protože jedná sa o mna, mám čiastočné klapacky, chýba mi niekolko zubov, hore aj dole, odchov na antibiotikách, korunky padali a lámali sa. Brat mal to isté, on ich mal úplne čierne. Bojím sa, že telo mi neprijme implantáty, velká alergička. Mám okolí ľudí, ktorým zostala penaženka a ústa prázdne, o 20 000 eur sa mi príst nechce.
@anonym_autor hm, máte to ťažké. Žiadna žena by nemenila s Vami. Aj ja som alergicka, a tie Atb mi pomahaju prekonavat choroby bezne lieky nie, preto chápem. Pomôcť Vám radou neviem, ale úprimne Vám zelam,aby ste si nasla svoju polovičku,ktorá Vás bude ľúbiť kvoli charakteru. Nestrácajte nádej.
že genetika 😂 isteže... pri jednom z milióna. čiže na Slovensku možno 5 ľudí. to je podobné ako tuční ľudia, tiež "genetika" 🙈
@anonym_autor vieš čo, ja mám v rodine babu, čo o zuby prišla v mladom veku a vydala sa, má deti a nakoniec aj tie implantáty - vraj sto a jedno. Ale viem pochopiť, že niekto nechce jednoducho partnera,. čo sa o seba nestará a preto si toto dá do inzerátu. Ja som bola na rande s chalanom, VŠ, slušný, dobrá robota a chýbal mu zub vpredu - povedal mi, že čaká na nový, že si vybil na bicykli. Nemali sme chémiu, tak ďalšie rande nebolo. Stretla.som ho o pol roka, zašli sme na kávu a on ten zub stále nemal 😂 Vraj stále čaká. Pre mňa to bolo také, že na to jednoducho kašle.
neverim, ze mas v okoli ludi, co dali 20k za zuby a stale ziadne nemaju, to je riadne pritiahnute za vlasy... na otocku do Turecka a za 7k mas usmev ako holywoodska herecka... prestan sa vyhovarat...
@anjelicek26
nikkomu telo tie implantaty naozaj neprijme a musia im ichvodstranit akebo sa uvolnia. Je to potom masaker, zdravotne aj financne.
@anjelicek26
nikkomu telo tie implantaty naozaj neprijme a musia im ichvodstranit akebo sa uvolnia. Je to potom masaker, zdravotne aj financne.
@svetlonos veru, ako najlepší kamarát mojho otca, bol u nás a sťažoval sa. Alebo raz som bola na endodencii a dvaja páni sa tam bavili, jeden tiež rieši odstránenie implantátov, dalšia pani vedla tiež, telo neprijalo, že by si všetci vymýšlali a len tak z plezíru odstraňovali implantáty, za ktoré dali nemalé peniaze?
A to Turecko a náhodou sa niečo stane budu po tom bolesti, zase budem doTurecka letiet? ked som si teda spravila zuby tam? Asi by sa zubári tu na mna vykašlali, ked ste si pani dala robit zuby tam, tak tam to aj dokončite, ušetrím si nervy aj čas.
Inak, je taká jedna kozmetická vada, zhrubnutý lícny sval, že mám na jednej strane akoby opuch tváre, sem tam to vidno a má to tak jeden človek z 3 miliónov, ja to pochopitelne mám.
že genetika 😂 isteže... pri jednom z milióna. čiže na Slovensku možno 5 ľudí. to je podobné ako tuční ľudia, tiež "genetika" 🙈
@zuzanka.zuzu ... Skús najprv niečo naštudovať a potom sa vysmievať.
AI ti to takto narýchlo zhrnula.
Štruktúra a tvar zubov: Dedičnosť určuje, či máte hlboké ryhy (kde sa ľahšie drží povlak), veľkosť zubov alebo ich postavenie (krivé zuby sa ťažšie čistia).
Kvalita skloviny: Niektorí ľudia zdedili mäkšiu alebo tenšiu sklovinu, ktorá je menej odolná voči kyselinám.
Zloženie slín: Genetika vplýva na to, koľko slín produkujete a aké minerály obsahujú, čo ovplyvňuje remineralizáciu (opravu) zubov.
Imunitná odpoveď: Ako telo reaguje na baktérie, ktoré spôsobujú zápal ďasien.
@svetlonos veru, ako najlepší kamarát mojho otca, bol u nás a sťažoval sa. Alebo raz som bola na endodencii a dvaja páni sa tam bavili, jeden tiež rieši odstránenie implantátov, dalšia pani vedla tiež, telo neprijalo, že by si všetci vymýšlali a len tak z plezíru odstraňovali implantáty, za ktoré dali nemalé peniaze?
A to Turecko a náhodou sa niečo stane budu po tom bolesti, zase budem doTurecka letiet? ked som si teda spravila zuby tam? Asi by sa zubári tu na mna vykašlali, ked ste si pani dala robit zuby tam, tak tam to aj dokončite, ušetrím si nervy aj čas.
Inak, je taká jedna kozmetická vada, zhrubnutý lícny sval, že mám na jednej strane akoby opuch tváre, sem tam to vidno a má to tak jeden človek z 3 miliónov, ja to pochopitelne mám.
@anonym_autor Takže si vlastne geneticky vadná a z toho dôvodu ti zhnili aj zuby? Alebo čo si tu dokazuješ?A prečo vlastne chceš vzťah, keď nemáš záujem nič kvôli tomu spraviť, ani obetovať vlastnú pohodlnosť a peniaze? Veď si spokojne ži sama aj so zlými zubami, ospravedlňuj si to a akceptuj, že naozaj málokto chce mať takéhoto partnera.
@anonym_autor hm, máte to ťažké. Žiadna žena by nemenila s Vami. Aj ja som alergicka, a tie Atb mi pomahaju prekonavat choroby bezne lieky nie, preto chápem. Pomôcť Vám radou neviem, ale úprimne Vám zelam,aby ste si nasla svoju polovičku,ktorá Vás bude ľúbiť kvoli charakteru. Nestrácajte nádej.
@anonym_acb8eb dakujem pekne
@anonym_autor Takže si vlastne geneticky vadná a z toho dôvodu ti zhnili aj zuby? Alebo čo si tu dokazuješ?A prečo vlastne chceš vzťah, keď nemáš záujem nič kvôli tomu spraviť, ani obetovať vlastnú pohodlnosť a peniaze? Veď si spokojne ži sama aj so zlými zubami, ospravedlňuj si to a akceptuj, že naozaj málokto chce mať takéhoto partnera.
@anonym_72b327 geneticky vadná? Co to je za výraz? Len konstatujem, ako tu niekto písal, že možno 5 ludí zo Slovenska má základ v genetike, tak napríklad ja som ten špeciálny prípad, že to čo je výnimočné, sa nalepí na mna. A akú pohodlnost peniaze? Len sa bojím, že mi to organizmus jednoducho neprijme. A bude to finančný aj zdravotný brutus. Svoje zuby mám dobré, to sa neboj, ale čast chrupu si dávam večer do pohára. No snád je pre viac ludí vyššia hodnota správanie a charakter ako to, čo má v puse. Viac mna zaujíma, čo z tej pusy vyletí, ako to, čo v nej má.
Áno, zuby sú určite dôležité. No radšej protézu, ako zhnité a chýbajúce. Nechápem ani všetky tie hejty tu, čas naspäť nevráti a na prvý pohľad okolie zubami predpokladám neobťažuje. Autorke držím palce a verím, že si nájde chápajucého partnera.
Veď ale genetika ak má volaky vplyv na zuby tak ozaj iba minimálny. Najväčší vplyv má životospráva a dlhodobé vplyvy. A strava. Neviem či to môžu antibiotiká spôsobiť a hlavne koľko a ako dlho ich treba brať. Ale ak hej tak to musí už aj orgány obličky pečeň rozdrbat a to stav zubov sú už len sekundárny jav.
Na tebe je presne vidieť, že problém nie sú len zuby... je to len ukážka, že kto nemá v hlave, nemá ani zuby.
@anonym_autor Je to tak kámo. Ženy chcú iba princa na bielom koni, ktorý im všetko zabezpečí. Ak nemáš zuby, nové auto, byt, najnovší iphone, zdravie, tak ťa žiadna nebude chcieť
Odfoť si ten úsmev, že ako to vlastne vyzerá...
@anjelicek26 auto potrebujem do práce, nedávno som si kúpila, nebudem zase predávat. Ale bojím sa, že vyhodím do vzduchu tolko tisícok eur, možno naozaj jeden na skúšku, a potom sa uvidí.
@anonym_autor skús to Turecko, sesternica ide teraz v máji na kliniku, kde už asi pred rokmi robili zuby jej kolegyniam (letušky) a zuby krásne, cena tretinová, komplikácie žiadne👍
@zuzanka.zuzu toto je ale strašne hlúpy názor, nehnevaj sa...
@anonym_autor keď myslíš.. zrejme vieš prečo hľadáš na zoznamkách, naživo to totiž každý vidí.
Kto chce, ten si tie zuby do poriadku dá. A stále som sa nedozvedela, odkedy antibiotiká ničia zuby.
Autorka, myslím to naozaj v dobrom a nie podžubovačne.
Najprv si uprataj v hlave a potom v ústach.
Určite do toho choď. Choď k 2-3 najlepším zubárom v meste, zistí si ich návrhy, tvoje možnosti (zdravotné aj finančné). Daj si ich dokopy. Čaká ťa snáď ešte nejakých 30-40-50 rokov života. Chceš byť snáď za ten čas zdravá a zároveň sa cítiť dobre. Od zubov príde veľa ďalších komplikácií, treba si ich dať dokopy.
Ja mám v mojom okolí ženy, ktoré si robia teraz zuby, a to je veková kategória 30-50 rokov. Takže na veku nezáleží. A ani na partnerovi. Rob to pre seba.
(A áno, správnemu partnerovi nebude vadiť "klapačka" večer v pohári, ešte by ti ju možno aj sám vyčistil. Ale žena, ktorá sa nestará o seba a hlavne o svoje zdravie, s tou by som ani na kávu nešla, nie to si s ňou budovať život, nebodaj deti potom vychovávať v takom zmýšľaní. A áno, šla by som do toho aj za cenu, že to nevyjde a budú to vyhodené peniaze. Lepšie ako potom o 20-30 rokov sama s mačkami, bez zubov a so zdravotnými problémami nariekať, že som to mala aspoň skúsiť).
@bomba36 O tetracyklínových zuboch si už počula ?
@anonym_282b57 komplikacie teoreticky mas vsade, ci ti to robia na Slovensku ci inde, telo reaguje rozne, ved vezmi kolko ludi riesi zuby roky.. Len je to cenovo pristupnejsie a pouzivaju tam najnovsie metody. Mne prijde, ze nema financie, alebo ich nechce na toto minat a nejako si to len chce ospravedlnit, ze to predsa nie je priorita, ked je inak mila vzdelana sikovna, ze to musi stacit.. ale evidentne nestaci a partnera najst si je problem...bola to len jedna z moznosti. V jej veku nema zmysel tuto temu obchadzat a verit, ze ten spravny ju bude tak milovat, ze optiku uplne odignoruje...bohuzial tie prve rande su prave o tomto... vzhlad, chemia... ludia beru uvery na tolko veci, tak sa vykaslem a budem chodit 4 roky autobusom a auto pocka, ale zuby nepockaju... aspon tak to vnimam ja...
@anjelicek26 ano, ved aj ja pisem, ze mam podobnu situaciu ako slecna. Na moju zlost, kedze o zuby sa staram ako besna. V piatok mi necakane tahali, odvtedy rozpredavam vsetko, co mam doma, zrusila dovolenku... len aby som mala na implantat...
@rusalkablack Tieto antibiotiká sa využívajú posledných 30 rokov fakt minimálne plus aj keby ich autorka ako dieťa dostala, tak šanca, že jej hentak zdevastujú zuby, že ich ani nemá je mizivá a čo sa týka nejakých štúdií a bližších info tak:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/4723813/
a
https://piv.or.kr/DOIx.php?id=10.14776%2Fpiv.20...
To vôbec nie je také žhavé, že keď dieťa dostane takéto antibiotiká bude štrbavé, len sa na to rado vyhovorí.
Aby sme si aj urobili názornú ukážku, takto budu pravdepodobne vyzerať zuby po použití antibiotík u dieťata, ak dodržovalo a dodržuje hygienu a stará sa o zuby. Zhnitiny ani vypadaniny nie sú opodstatnené.
@rusalkablack Zuby môžu byť menšie, neprirodzene zafarbené ale antibiotiká nespôsobia taký zlý stav zubov, aby majiteľka musela nosiť protézu.

ja mám tiež horné celkové klapacky od 35 a vôbec sa tým netrápim, naopak som šťastná za krasne zuby - zadarmo na poistovňu. ušetrené peniaze a konečne sa môžem smiať a mám pokoj do smrti...manzel to neresi, ten je rád ze nemam stary zlty zuby.