Akí sú vaši muži?
Akí sú vaši muži? Musíte im povedať čo chcete alebo prídu na to sami? 🤔 Teda aj veci a situácie, ktoré sa mne zdajú jasné, že vie čo chcem, potrebujem, pomoc od neho, a on ma ignoruje, ja neviem či si mám o to požiadať alebo byt nahnevaná, že to neurobil.
Ja by som mu povedala, že keď sa sľúbil, tak by sme mohli ísť spraviť toto vtedy a toto vtedy a že si mu síce vďačná za ochotu pomôcť, ale nedá ti to len čakať, keď robota stojí... skúste to naplánovať spolu, v nejakom rozumnom časovom horizonte, ak to nedodrží, nebude mať stále čas atď, tak by som zaplatila majstrov, tak ako si pôvodne chcela, nečakala by som... ale teda pochopila som, že sa to netýka len prerábky, ale celkovo spolu stráveného času... povedz mu, že máš pocit, že nie si jeho prioritou a bola by si rada, keby si na teba našiel viac času resp. by si ho rada trávila kvalitnejšie, ale ak s tým nič nebude chcieť spraviť, tak by som nehádzala hrach na stenu a počúvla svoju intuíciu, keď máš pocit, že to nie je ono
Tak si aspon zistila, ze sa na jeho slova spolahnut nemozes. Teraz sa riad iba podla seba.
Jejda toto mi tak ide na nervy tieto prispevky "som nasrata lebo neprecital moje myslienky a neurobil, co som si myslela, ze chcem". Ked nieco od neho chces, povedz mu to.
objednaj firmu. urazit sa nemoze, asi sa mu do toho proste nechce, lebo nema taku tuzbu to mat hotove ako ty, je to tvoje. ked bude hotove, uvidis ci skusite byvanie u neho alebo u teba. este by som neukoncovala hned vztah.
asi chapem tvoje pocity, proste “nech sa to hybe vopred” vsetko a nie stat na mrtvom bode.
no a ak by sa urazil, ze si objednala majstra/firmu, tak asi tento chlap s takym egom ani do buducna nepojde s tebou, nemate spolocne smerovanie… on stoji, ty chces ist.
a ano, ja mojmu hovorim vsetko, nech vie. co chcem.
ja už sama neviem či to pôjde vôbec. Situácia je dosť komplikovaná 😔 a neviem či to tu chcem všetko rozpisovať verejne asi nie. Keď tak môžem niekomu do správy 😔
@zuzina1988 tak neurazí sa, prečo by sa mal. Ide o to, že nemám zrovna veľa peňazí na prerábku, tak som chcela ušetriť, na veciach čo vieme spraviť sami, to bolo maľovanie a výmena parkiet. Ale okrem maľovania to bolo aj časť stierky, keďže som menila elektriku. No a neviem to urobiť sama žiaľ, ani tie parkety.
Keď potrebujem pomoc, požiadam, pomôže. Vlastne urobí viacmenej všetko, o čo ho požiadam, niekedy to trvá dlhšie, niekedy to obrble, ale urobí .... Čítať myšlienky nevie, takže 🤷
Ja hovorim, co potrebujem. Predstav si, ze by sa niekto nastval na teba za to, ze si sama neprisla na to, co chce.
@marianarem no vlastne ma na ňom štve ešte niečo, dajme tomu že som smutná, pre niečo, a chcela by som aby ma napriklad objal, alebo keď mu nepíšem, ani on mi nenapíše, fakt ma to stve. Som z toho úplne na nervy a nahnevaná na neho. A jeho myšlienkové pochody sú také, že "dáva mi čas". Ale ja nepotrebujem čas, byť sama, a hnevať sa ešte viac, keď chcem len aby ma objal alebo bol pri mne. Ešte aj odíde do druhej miestnosti 😢
Cítim sa strašne sama a cítim sa tak oveľa viac preto, že by som čakala jeho pomoc, nakoľko mi ten byt do suri, lebo mám aj dieťa a nemôžem si ho do toho bytu zobrať a normálne zit. Ale tak asi sa mám spoliehať iba sama na seba, no ale na čo mi je potom nejaký chlap? A na druhej strane mám žiť iba sama a dávať taký príklad dieťaťu? Nie je to moc zábava byť sám, nebavia ma ani aktivity ako výlety robiť sama. Iste niečo sa dá, ale byt stále len sama je o ničom.
A povedala si mu ze potrebujes to objatie? To treba povedat na rovinu, lebo mnohi chlapi ked su smutni, tak praveze chcu byt sami a mat pokoj od vsetkeho. Myslia si, ze to tak ma kazdy a v dobrej viere nechaju zenu samu. Treba naozaj vsetko vysvetlit a vlastne dat "navod na pouzitie".,Aj s mojim to tak bolo a po vyjasneni vsetkeho mozmeho fungujeme velmi dobre.
Ine je, ak si ho o to ziadala a nerobi to aj napriek tomu. To uz potom nie je dobry partner.
Tak presne toto, že som smutná a čakám, že príde a obíjme ma je presne to, čo vôbec nie je jasná a zjavná situácia a treba to komunikovať, ak tak nie je zvyknutý (lebo niekto práve potrebuje byť sám a mať priestor), tak to nezačne robiť sám od seba, len tak, nevidí ti do hlavy... ja prídem a pritúlim sa alebo poviem, že potrebujem pomojkať... ako tu už niekto písal, hlavne na začiatku vzťahu sme si takéto veci vykomunikovali poriadne a teraz už ani netreba, poznáme sa... povedala si mu o svojich pocitoch takto, ako si to napísala sem?
@marianarem nie to som mu asi nepovedala, resp.mozno už raz hej, že sa mi nepáči keď mi dáva čas a ignoruje ma. On to tak viem že ma, keď sa aj pohadame, tak sa radšej na jeden deň stiahne a potrebuje byť sám. Aj z toho ma ide šľak trafiť 😀 zdá sa mi taký malo akčný, kľudná povaha, na jednej strane je to výhoda, že je kľudný, ale na druhej strane ten jeho flegmatizmus vie aj vytáčať toho druhého.
@lindous nie zatial som mu to tak dôkladne nepovedala, asi som mu len povedala, že nepotrebujem čas, keď som smutná a nechcem byť sama.
No jednoducho je v tom iny ako ty, na to ma pravo. Treba povedat nie co nepotrebujes, ale co potrebujes. Naozaj to je jeden zo zakladov dobreho vztahu aby partneri taketo veci o sebe vedeli a navzajom sa respektovali a vychadzali si v usttety vo svojich potrebach.
@marianarem hej no skúsim mu to komunikovať, partner je dobrý, len musime nejako zladiť čas, asi by som chcela skúsiť spoločné bývanie. Po roku.
Nehnevaj sa,ale aby žena sama prerabala byť a partner šiel cvičiť? To co je za chlapa?a je úplne jedno,že je to tvoj byt. Šak chytím štetec, kladivo co treba a robím,aby ta žena s dieťaťom mohla čím skôr bývať. Máš chlapa nepouzitelneho v praktickom živote alebo leniveho alebo oboje.Nie,toto nie je dobrý partner,možno tak v posteli,ale nie je to málo?
Moj je asi z inej planety ako z marsu, ale nemusim mu hovorit takmer nic. Rozmysla vacsinou ako zena, co je v tomto pripade velke plus, kedze ja som presny opak 😂
Vo stvrtok rozmysla co budeme cez vikend jest a robi podla toho nakupny zoznam. Dokaze sa motat po obchode hodinu len aby sme nahodou nieco nezabudli. Mesiac pred odchodom na dovolenku premysla, co treba doma urobit tak aby sme vsetko mali pred odchodom tip top. Ked je pradlovy kos plny, sam da prat, povysava ked je bordel na zemi. Ponozky pri posteli alebo mimo kosa unho nehrozia, je velky puntickar a ma rad poriadok. Ked mame upratane a nieco polozim na jedalensky stol, tak chodi za mnou “zlato, neda sa to prosim niekde odlozit?” Ale ked ma robit “muzske prace” (vymalovat dom, opravit, namontovat) tak sa do toho niekedy dokopava aj tyzden 🙈 Uz sa na nom smejem, ze mu ten pipik medzi nohami asi narastol omylom 😂
Na môjho platí - povedať, opakovať, pripomínať a najlepšie urobiť powerpointovú prezentáciu a dať mu stručné poznámky. On je zabúdač. Musela som sa to naučiť, lebo boli konflikty. Už je to lepšie 😂
Môj muž nevie čítať myšlienky už mi viackrát povedal že ked niečo treba alebo niečo chcem mám povedať. Tak sa toho držím
@janinah on to cvičenie až fanaticky dodržuje, proste každý druhý deň sa cvičí a cez to nejde vlak 🤦 ale telocvičňu ma u rodičov v dome, to znamená že ide k rodičom a ideálne ešte po práci keďže pracuje manuálne si chce pred cvičením pospať, takže vlastne je minimálne do 22 nepoužiteľný. Kebyže si ide po práci zacvicit a trvalo by to 2 hodinky, tak nepoviem, ale takto...
super....ešte je aj egoista...koníčky sú dobrá vec,ale nie fanaticky....budete mať choré dieťa,ty budeš chorá,bude akútna robota doma...a on si pôjde cvičiť,lebo cez to neprejde vlak....byť ty moja dcéra,tak ťa priviažem doma o stôl a jeho ženiem metlou ta het
Môj teraz už manžel ešte počas randenia bez problémov uprednostnil pomoc mne pred svojimi záľubami, ani som mu to nemusela priamo hovoriť, sám od seba sa núkal a bol k dispozícii. Tento tvoj mi nie je sympatický 🙂
@janinah
@thoughtfulweirdo tak popravde aj ja sa tohto bojím, nechcem ho obmedzovať, je pravda že ja mám dieťa a snažím sa byť väčšinu času s ním, takze mi to ani tak neprišlo, že on nemá na mňa čas, ale už mi to začína dosť vadiť, že spolu sme málo. On však má psa tiež u rodičov na dome a po práci ho chodí venčiť. Takže ja utekám za synom z práce a on za psom. 🤦 Ja už neviem, či tento vzťah má zmysel, ale začínam byť dosť frustrovaná z neho, dúfala som, že sa vie trochu zaťať a pomôcť mi s tým bytom, aby bol čo najskôr hotový a mohla som sa sťahovať. On mi však vyčíta, že nechcem bývať s ním. Lenže mne je to aj hlúpe, tým že ja mám dieťa, on nemá, sťahovať sa k nemu aj s deckom, keď ešte neviem sama ako ten vzťah dopadne, proste som chcela najskôr vytvoriť synovi zazemie v mojom byte. A problém je, že to nie je jeho byt, ale vlastnia ho jeho rodičia, takže mne to príde fakt veľmi hlúpe sa nasťahovať prakticky k cudzím ľuďom, navyše s dieťaťom.... A neviem či sa tento jeho režim zmení, keď by sme začali spolu žiť. On teraz z práce uteka k rodičom, kde si berie obed vždy na druhý deň do práce, taktiez vyvenčí psa, a keď ešte aj cvičí, tak to ho vidím tak o 22...
a víkendy ako trávite? každý po svojom,či?
@janinah ako kedy sa sa povedať že pol na pol, teda tak pol dňa spolu a pol dňa od seba, ale to je asi moja "chyba", lebo tým že spolu nebyvame, tak sa snažím byť so synom, a teda nebravam ho k nemu na víkend, on sa tam necíti zatiaľ doma, keďže tam nič svoje nemá. No toto jedine že skúsime to spoločne bývanie alebo kašľať na to 😔 len fakt sa mi to spoločné bývanie nezdá najlepší nápad, keďže môj byt by bol asi prázdny, jeho byt nie je jeho, ja neviem ako sa z tejto situácie vymotať. Možno keby nemám dieťa neváham a to bývanie s ním skúsim, ale takto keď nerozhodujem len za seba, zdá sa mi to čudné syna dotiahnuť k nemu...
prečo by sa malo prispôsobovať tvoje dieťa a sťahovať sa do cudzieho bytu a zvykať si /asi/ na novú školu,nové prosttredie? prečo sa neprisťahuje on? lebo pes a cvičebňa? ak by som na tvojom mieste chcela skúsiť spoločné bývanie,tak v mojom byte a potom cca po roku sa uvidí čo dalej
Niekedy mu musím povedať co treba urobiť, ale niekedy mám pocit, ze mi číta myslienky

@samimami777 byt je iba môj, on ma svoj, nebyvame spolu. Neviem či bude bývať asi nie, maximálne by prespal, on mi ponúkal možnosť bývať u neho a že mám tento byt prenajať. Hej, nemusí na tom makať, lenže keď sa tvári ako on všetko urobí a nakoniec sa na neho čaká mesiace a nič nie je ešte hotové, tak ma to štve. A nakoniec si to robím sama.