Ako argumentovať, keď chcem svadbu čo najskôr?
Nasla som si priatela je mladsi no ja mam coskoro 37. V aguste bude rok co spolu sme a pol roka uz byvame. Viem ze ho chcem za manzela a rozpravame sa o svadbe aj o dietati ( on uz chce zalozit rodinu). Ja chcem dieta cim skor lebo uz mam svoje roky a hlavne az po svadbe. Nechcem ho mat nadivoko lenze on mi vravi ze svadbu az za 3 roky co som z toho zostala uplne mimo. Ja nemam tolko casu cakat. Ako mam argumentovat? On si mysli, ze rok je este kratka doba ja si myslim, ze nie.
@andreatytler Zivot a vztah je o spravodlivosti a ferovosti. Nechciet niekoho obabrat a zaroven nedovolit, aby ta niekto obabral. Nevidim dovod cakat, ze mi niekto prepise nehnutelnost na mna len tak pre moje modre oci a za nic a nevidim ani dovod, aby niekto cakal, ze prepisem na neho moju nehnutelnost (zarobenu a kupenu v case, ked sme neboli spolu). A za spolocneho zivota cakam podobnu snahu o splacanie tej nehnutelnosti a nie, ze iba sedi a pozera sa, kym to ten druhy splati.
@liljana akože ja ti rozumiem a v podstate súhlasím. a mala som rozpísaný veľmi dlhý príspevok o tom, ako som bola obabraná ja, ale napokon som si povedala, že sú to príliš súkromné informácie. skrátka, niekedy žena robí, má svoje, ale muž sa pri nej tak vyšvihne, že až. a potom jej ostanú len oči pre plač, že čo všetko tomu vzťahu obetovala a on si na tajnáša odkladal, aby o tom nemala ani šajn 🙂
@h2 hej, mám. a presne takýmto spôsobom. že som mala necelých 32 a prehrabávalo mi, že už chcem... a stalo sa. a tiež sme sa nevzali. a v podstate som na to po rokoch doplatila. on si dodnes žije ako kráľ a ja sa obraciam, aby sme my dve mali všetko, čo potrebujeme...
@andreatytler A to sa ako dá? Keď raz žena má svoj byt, tak aj keby išla bývať k chlapovi do jeho nehnuteľnosti, tak byt jej snáď zostáva a ešte má z neho príjem, ak ho prenajme. A keby ho predala a použila financie na kúpu spoločnej nehnuteľnosti, tak snáď nie je tak sprostá, aby nebola na LV. Jedine, že by bola predtým v podnájme a v tom prípade v ňom bude aj po prípadnom rozchode.
ono k tým nehnuteľnostiam.... trošku mimo diskusnú tému....
súhlasím, ani ja by som neprepísala svoju nehnuteľnosť len tak, na niekoho, lebo ho milujem. nie som taká sprostá. mala som na mysli to, že mohli začať budovať niečo spoločné.
napríklad ak ona má byt, on má byt, mohli sa pekne vziať, byty predať a kúpiť veľký alebo domček. alebo ich prenajať a po sobáši si vziať hypotéku, ak chlap pekne zarobí a budovať si spoločné bývanie.. čo bolo, bolo, čo som si nadobudol, nemusím ihneď stratiť. ale prečo nebudovať spoločné? no pretože presne preto, čo som písala vyššie. chlap bude zarábať a zveľaďovať svoj majetok, pričom matka jeho dieťaťa sa bude obetavo starať o dieťa aj o chlapa, bude kariérne stáť (v 90% prípadov) a po rokoch si povie, aká bola hlúpa, že ona si v danom vzťahu vlastne nemala možnosť nadobudnúť, kým on finančne rástol ako huba po daždi...
@panelacikova Keď tvoj ex žije, ako kráľ, tvoja dcéra má nárok podieľať sa na jeho životnom štandarde. Nedarovala by som mu to len tak. Žiadaj zvýšenie výživného.
@h2 niektoré sú také sprosté, že sú schopné majetok predať a peniaze len tak venovať chlapovi 😀
@h2 chvalabohu, vieme sa dohodnúť na výživnom, preto s dcérou žijem, neživorím. ale keby som ostala napríklad bez práce, tak sme nahraté... chápeš... ale o to nejde, ja sa neľutujem, vždy som si vedela poradiť, len nech zdravie slúži.
vo všeobecnosti je známe, že na "nesobáš" doplatia viac ženy, než muži.
@autor.....a ešte jedna úvaha.Ziadne manželstvo nezaručí šťastie,pohodu a lásku.Ziadne.A žiadne manželstvo nezaručí dieťaťu milujúcich rodičov a krásne detstvo.Manzelstvo ti bude nanič,ak nedokážete ustáť základné vzťahové míľniky,problémy.Zivot je o prioritách ale tie priority treba prehadzovať podľa aktuálnej potreby situácie.Kasli na svadbu teraz,ta počká aj do 60 tky.
@doriiis Ja si myslim ze rok je tak minimum na to aby sa ludia spoznali a je uz OK sa brat, ale to je jedno co si ja myslim.
A uplne suhlasim s tym ze ak autorka chce deti, mala by sa sustredit na to a upustit od svadby. Ale mne sa zda ze ona bola doteaz v tom ze jej priatel je ten pravy a skvely a bude mat vsetko dieta a aj svelu rodinu a uzasneho manzela a otca pre svoje dieta, ale naraz sa zda ze asi nemoze mat vsetko a nie je to vsetko take skvele ako si myslela.
@panelacikova Aj v tom prípade by snáď takáto žena mala napríklad na súde možnosť dokázať, že tie peniaze do jeho domu investovala a mala by byť možnosť vymôcť aspoň to. Ale myslím, že to je už naozaj extrémny prípad, nikdy som reálne o ničom takom nepočula.
(K tomu, že existujú ženy, čo predajú vlastnú nehnuteľnosť a peniaze poskytnú na "spoločné" bývanie bez toho, aby boli na LV.)
@h2 no.... ak mu ich dá v hotovosti, tak nemá žiaden dôkaz...
ono konkrétne toto som nezačula ani nečítala v poslednom čase, ale stačí mi, keď čítam každú chvíľu, ako posielajú jak švihnuté cudzincom peniaze a to v tisícoch eur, lebo ich tí oblbujú cez internet...
@h2 Tak neviem ako tie zeny rozmyslaju ale citala som tu uz nejeden taky prispevok kde muz ziada od zeny aby predala svoju nehnutelnost a iba sa k nemu nastahovala a este chce od nej aby mu splacala polku jeho hypoteky.
rok vobec nie je malo na spoznavanie ak su partneri zreli tak uz po kratkej dobe vidiet ci to ma perspektivu
ty si povedz co je pre teba priorita dieta alebo svadba a normalne si s nim prejdi varianty ake mate (spis si to )
1. podla jeho planu svadba o tri roky a potom dieta tj v 40 tke len otehotnies (ak vobec) za mna neakceptovatelne
2. podla teba svadba hned a dieta hned
3 . dieta teraz a svadba mozno neskor (ale tam by som trvala na to ze dieta ma priezvisko po mne
4 ukoncit to a najdi si ineho
@andreatytler Za predpokladu, že na ňu prepíše polovicu nehnuteľnosti, úplne v pohode. Ale ináč, snáď nikto nie je tak sprostý.
@andreatytler vsak ju da na lv-cko za to. Zas kludne taka dohoda. A bez toho by som nic nesplacala. Tu staci iba pohnut rozumom a nie sa nechat opit rozkom. Ale toto je uz uplne ina tema…
@mamina7070 K bodu č.4: Kým sa rozíde, nájde si iného a dostane sa s ním do štádia "svadba + dieťa", bude mať tých 40 tak či tak.
@h2 nemusi to tak byt ale teda tiez sa priklanam k tomu nech najprv skusi ci vobec otehotnie
@marianarem sama by som to nenapisala lepsie. Presne takto to (mnohi) chlapi vnimaju
Nechápem, čo tu píšu, že rok je málo. Keby ste mali 20, tak áno, ale dvaja skúsení ľudia 30 + už po roku musia vedieť, čo chcú. Normálne sa s ním porozprávaj, že ak chce sobáš a dieťa o 3 roky, tak pre teba to už nemusí byť reálne. Môže, ale nemusí. To je biológia. Ak nie je padnutý na hlavu, tak si to spočíta. A vysvetli mu, že dieťa je oveľa väčší záväzok ako sobáš, spojí vás navždy, čiže ak je pripravený na dieťa, tak aj na sobáš. Po milom jasnom rozhovore by som si dala vnútorne v sebe limit napr pol roka, ak sa nič neudeje, tak by som zvazila, či vzhľadom na vek chcem dieťa aj bez sobáša. Podľa toho s ním buď zostala alebo ukončila vzťah.
Ja by som sa po roku tiež nevydávala, aj keby to bola láska ako hrom...a tiez by sa mi nepáčilo, keby na mňa niekto tlačil .. mali ste si tieto veci veci vyjasniť hneď ...
Ja som zila pred tym s ex a ten mi nasluboval ze si ma vezme a budeme mat dieta. Bola som s nim 6 rokov. Keby som vedela nesla by som do toho. Ja som uz vztah nehladala az si nasiel on mna
Moja skusenost je taka, ze holy ony a holu onu maju skoro vzdy iba ludia, co sa im nechce pracovat. A mysleli si, ze su tak "vynimocni", ze maju pravo nic nerobit a okolie, druhi maju povinnost pracovat aj za nich. Vzdy ked niekto nic nema a zacne sa stazovat, tak skor ci neskor zistis, ze sa dotycny "poctivo" vyhybal/vyhybala studiu a zamestnaniu ako cert svatenej vode.
Az zistia, ze ich okolie ich ma uz plne zuby, odstrihnu ich a padnu na hubu.
Baby, niektoré jej riadne nakladáte. Inokedy, keď tu žena napíše, že má dieťa s priateľom alebo partnerom, tak ju idete ukameňovať, že je blbá a priateľovi sa dieťa nerobí. Teraz keď príde normálne zmýšľajúca baba, ktorá to chce mať pekne po poriadku, najskôr svadba, potom dieťa, tak je tiež zle? 🙈
@jana0215 nie, je zle, ze ta druha strana to momentalne tak nechce. A chce to ovela neskor. Nie je problem, ze pani sa chce vydavat a nasledne mat dieta. Problem je, ze druha strana to citi inak - tento kontext treba zachytit.
Prehovarat niekoho asi nie je uplne cesta. Treba sa otvorene porozpravat a dohodnut sa co teda dalej.
@jana0215 Rok sa poznaju, pol roka spolu byvaju. Vzala by si si v 20-25tke takeho cloveka, ked ti da "noz" na krk, ze okamzite si ma zober po roku znamosti, inak sa s tebou rozidem? Asi nie, vsak. V 37 je to uz ine, v casovej tiesni sa vypina "alarm". Aku trvanlivost a pevne zaklady ma vztah a manzelstvo, ak ti niekto povie, bud si ma zober, alebo ihned vypadni?
Jedine na co tlaci cas, je dieta vzhladom na vek. Ked sa ti narodi dieta, aj ked sa rozidete, dieta zostane tebe, dostanes vyzivne,... Zobrat si cloveka, ktoreho poriadne nepoznas v kritickych situaciach, to smrdi problemami na x rokov dopredu. Autorka tlaci na svadbu, tak je pravdepodobne, ze prehliada kadejake vystrazne svetielka, lebo ciel je vydat sa a stihnut dieta. Zacne si ich vsimat po svadbe a potom co, rozvod? Svadba, rozvod, hadky o majetok, vyzivne na manzelku,...
To vážne chceš mať dieťa s chlapom, ktorý si Ťa nechce vziať?

@andreatytler ....no a práve preto by mali tieto záležitosti vyriešiť ešte pred svadbou.Lebo vies ako...po svadbe nie je nič moje a tvoje ale naše.A práve na to doplácajú mnohé ženy.