Ako argumentovať, keď chcem svadbu čo najskôr?
Nasla som si priatela je mladsi no ja mam coskoro 37. V aguste bude rok co spolu sme a pol roka uz byvame. Viem ze ho chcem za manzela a rozpravame sa o svadbe aj o dietati ( on uz chce zalozit rodinu). Ja chcem dieta cim skor lebo uz mam svoje roky a hlavne az po svadbe. Nechcem ho mat nadivoko lenze on mi vravi ze svadbu az za 3 roky co som z toho zostala uplne mimo. Ja nemam tolko casu cakat. Ako mam argumentovat? On si mysli, ze rok je este kratka doba ja si myslim, ze nie.
@diewcatqoo ja napr momentalne po svadbe netuzim. Ale dieta mame 🙂 a sme uplne okej
@lilope Ja sa bojim, ze niektori chlapi to vidia praveze opacne. Ked sa mi nebude pacit zivot otca, mozem zdvihnut kotvy a ist inde. Zena sa on postara, vychova, ja zaplatim nejake vyzivne, zoberiem obcas dieta do kina a na zmrzku a bude. Ked sa ale ozenim, moj plat bude zrazu nas spolocny. Ked kupim za zarobene peniaze byt, bude tiez nas. Ked budem chciet odist, tak sa budu musiet delit majetky. Ja myslim, ze pre niektorych je prave toto forma zavazku, s ktorou sa tazko zmieruju.
Nechcem byt zlá, ale v tvojom veku by som uz nedupkala nohou a brala radsej mat rodinu nez papier.... a to teda svadbu na lahku vahu neberiem.... ale tych svadieb mozes mat za zivot aj pat.... ale dieta je stastie ak vobec jedno.
Keď ta ma rad, tak ti to babčo spraví, už máš s tehuu 5.min.po.12tej.
Je rozdiel mat v 40.tke prvé a napr. tretie. Ries babo s hyperprioritnou urgenciou. 👶Svadba počká.
autorka: nečítam diskusiu, ak sa budem opakovať, pardon...
nechaj si urobiť dieťa, ak po ňom tak veľmi túžiš. keď sa zadarí, postav priateľa pred hotovú vec. chce si ťa vziať? si tehotná.... áno? super, vyriešené.
nie? OK, dieťa si necháš, veď ti tikajú......... dáš mu svoje priezvisko, do RL uvedieš len seba, žiadneho otca a budeš dieťa vychovávať sama.... takto mu to predostri. a nech sa chlapec rozhodne, čo vlastne chce. ty už fakt nemáš veľa času...
to nie je dlho v takom veku, my sme mali svadbu po 2r chodenia a mala som 27r, manzel 31. Moj starsi brat zacal seriozne chodit so znamou po nasej svadbe a do roka bola svadba...on 32r, svagrina o trochu starsia od neho. V takom veku uz ludia vedia co chcu...
@panelacikova to znie akoby chlapi boli len darcovia semena...postavit ho pred hotovu vec?!?....wow,naozaj dokaz vztahu rovnocennych partnerov...a po rokoch co? bude pytat dodatocne vyzivne,lebo chytila chlapa do pasce?...dieta chcu mozno obaja,autorka ale zjavne viac tuzi po svadbe...
@poppy22 Nemyslím si, že to tak znie, ako keby bol len darca spermií. Veď autorka píše, že on by už dieťa chcel aj hneď. A možno práve preto sa nechce ženiť. Autorka má 37 rokov, je od neho staršia a má nejaké zdravotné problémy, kvôli ktorým by sa mohlo stať, že možno ani neotehotnie. Ak on dieťa chce a s ňou ho nebude môcť mať, bude potom musieť riešiť rozvod. Myslím, že ak ona s ním otehotnenie, bude to preňho argument na svadbu. Nevidím na tom nič zlé, dokážem aj jeho pochopiť, prečo tú svadbu zatiaľ nechce.
Nechápem... On chce rodinu, chce dieťa, chce to s tebou, chce aj svadbu a chce to o tri roky?
A uvedomuje si ze žena a muž to majú zväčša "trochu" inak s vekom a plodnostou? Ze o tie tri roky už možno vôbec nebude žiadne dieťa?
Autorka, ja by som mu toto všetko úplne jasne a vecne povedala. Keď aj potom bude trvať na svojom že až o tri roky, tak s veľkou pravdepodobnosťou je to jednoducho tak, že on tu svadbu a dieťa nechce v skutočnosti vôbec
Len to má ako argument, aby si rovno ho neposlala k vode.
Pretože úplne inak to je, keď niečo také plánujú ľudia v 20,25, 30 a 37 rokoch. Skratka v tom veku už nie je čas na "siahodlhe" chodenie a uvažovanie "potom, neskôr, o tri roky". Pretože tam už čoraz viac začína byť nutne konanie štýlom "bud - alebo"
Konkrétne môj vlastný príklad - som tiež od manžela staršia,vzali sme sa po roku vzťahu, tiež som povedala, že ja deti s priateľom mat nebudem, čiže bud svsdba a dieťa, alebo nič. Mohol sa rozhodnúť, neprosila som, ani netlačila, len mu to jasne a pevne oznámila. Prvé dieťa som rodila v 37,druhe v 39.
Pre dosť velkú časť chlapov naozaj dieťa nie je taký záväzok, pretože starostlivosť o neho po prípadnom rozvode leží tak z 80% na žene. Nie že by na tom nemali aj ženy vinu, keď sa väčšiemu podielu starostlivosti otca silou mocou bránia. A potom je tu fakt, že ak otec nechce, tak ho neprinútite sa starať, takže áno, muž sa z tohoto záväzku vždy oveľa lahšie vyvlečie než žena.
@poppy22 rovnako sa môžeme vyjadriť z tej druhej stránky... autorka príspevku v tom prípade má poslúžiť ako schránka, ktorá vynosí jeho dieťa. on nechce ju, on chce dieťa. napokon, každý normálny človek mi dá za pravdu, že dieťa je omnoho väčší záväzok, než sobáš. tak ak on chce dieťa, prečo si ju nechce vziať teraz? prečo o 3 roky? o 3 roky si ju už vôbec nevezme, s dieťaťom prídu zrejme starosti, problémy (proste to tak chodí), možno budú unavení, budú sa častejšie vadiť, môžu mať nezhody vo výchove, atď.... to si ju potom už vôbec nevezme...
@jaskolka ja som ju pochopila tak, že ona (autorka) chce dieťa až po svadbe. partner si chce založiť rodinu (chápem to tak, že pokojne aj teraz), ale ženiť sa nechce. vraj až o tri roky...
ja by som si nerobila dieta s niekym kto si ma nechce vziat. Ja som stara skola a v tom pripade by som mozno hodila jeden vazny rozhovor a po nom ( ak by nechcel svadbu) si zrejme hladala niekoho ineho. Ja som praveze nikdy nemala problem s tym, aby si ma expriatelia nechceli vziat. a ani deti nechceli mimo manzelstva. Neviem ci to je novou dobou,alebo som si vyberala rodinne typy muzov 🙂
Takze obaja chcete svadbu a dieta, ale ty to chces uz hned teraz a on chce s tym zacat az o 3 roky.
Ako to odovodnuje? Ak si chcem niekoho zobrat a mat s nim rodinu, preco je dolezite na to cakat 3 roky? Co sa za tie 3 roky zmeni? Jedinne co ma napada, je ze si ta potrebuje dostatocne otestovat a mysli si ze 3 roky je taka spravna doba na test, alebo este ma napada ze si ta vobec nechce zobrat a nechce mat dieta, len vie ze ty to chces a tak ti povie ze: Jasne, urobime to ale az o 3 roky. O tri roky, potom zase nieco vymysli a nebude to nikdy.
O 3 roky budes mat 40. To je dost zlomove a vyznamne cislo pre zenu.
Ved ty mas skvely argument v tom ze plodnost zeny ide po 35 rapidne dolu vodou, takze o 3 roky mozno uz nebudes mat ziadne sance byt matkou. Aky ma on argument ze je dolezite cakat tak dlho a riskovat? Uvedomu je si on ze ak s tym zacnete o 3 roky, nikdy z neho otec nebude? Ved on ohrozuje naplnenie svojej vladtnej tuzby.
@euka210 to nie je o veku a ze vtedy uz ludia vedia, co chcu od zivota. Ide o to, ze za rok nespoznas partnera. Je to velmi kratka doba na spoznanie. Vtedy su este vsetci zalubeni, maju ruzove okuliare a prehliadaju varovne signaly. Mas tu denne sto pribehov, kde sa niekolko mesiacov lubili najviac na svete, hned otehotneli a az nasledne partneri zistili, ake individua si zavesili na krk. Potom bitka o majetok, peniaze, deti.....Naco je to dobre?
Autorka, alebo jej partner mozno po roku zistia, ze spolu nechcu byt, rozidu sa a dieta bude hned bez otca-ako tu na Mk vidime kazdu druhu rychlokvasenu mamicku, co nevie pouzivat Atk.
Ten chlap nemoze za to, ze jej tikaju biologicke hodiny.
Ja by som sa naopak nikdy nevydávala pred dieťaťom...lebo:
1.Rok je veľmi málo na to,aby si niekoho spoznala dobre a úplne.Nespoznas.Po roku je ešte človek vo fáze zamilovanosti ale láskou sa to ešte nazývať nedá.Vieme všetci,aké sú zamilované ženy ( obzvlášť) slepé,hluché,ignorujuce a hlúpe voči red flagom protistrany.Brala by si si cudzinca.
2.Ano spravila by som si s ním dieťa,keby ma to tlačilo ako autorku.Lebo ruku na srdce zeny- ako aj v tomto prípade je hlavne ona ta,čo chce dieťa,tak nech je pripravená,že to bude jej dieťa.Zena ma mať deti vtedy,keď sa o ne dokáže postarať aj sama.Lebo však človek mieni,ale osud,Boh a druhý človek mení.
A okrem toho....keďže po roku vzťahu neexistuje,aby spolu prežili mnoho situácii a problémov s ktorými sa každý vzťah stretne,tak je to ešte skoro.A mnoho situácii a problémov príde vtedy keď spolu dvaja majú deti.Bez neho by tie situácie nenastali.
Nie tie sľuby pred oltárom,ale dieťa a reálny život preveria,či je dotyčná osoba tá pravá.Skus nad tým porozmýšľať autorka
@andreatytler alebo pôjde o typický scenár. ona otehotnie, ostane na MD, on kúpi nehnuteľnosť na seba, lebo veď on zarába a on má hypotéku.... a ona ostane s holou onou po rokoch, keď sa on rozhodne vymeniť ju za mladší model.
Na svadbu je skoro a na dieťa podľa neho ešte nie? To je trošku zvláštne 🙂 podľa mňa sa ženiť nechce a deti chce 🙂
@panelacikova Predpokladám, že 37 ročná žena, ktorá len rok chodí s priateľom a len pol roka s ním býva, zrejme má nejakú nehnuteľnosť. Síce o tom nič nepíše, ale nemyslím si, že dovtedy bývala u rodičov.
@panelacikova Brani jej niekto pracovat? Stale dookola tento scenar. Ze ona zostane s holou onou ... Ved ma jednu hlavu na rozmyslanie a dve ruky na pracu. Ma 37 rokov, tak hadam uz ma vlastny byt? Ci? Clovek ma 40 rokov na pracu, dve deti = minus 6 rokov doma. Za 34 rokov sa da pomalicky kludne uzivit, odlozit, kupit byt, splatit hypo, uzit si, ist na dovolenku za svoje, vsetko. Ak ale niekto chce. A nemieni si iba najst niekoho s bytom a vylihovat cely zivot doma. Alebo sa iba motat za minimalku, ci vsetko rozhadzat na kraviny. Ked ma niekto naka.ne v hlave, ze sa mu nechce premyslat, ani pracovat, ani trocha setrit, k tomu dve lave ruky, do toho sup 4 deti s 4 muzmi,... Vtedy naozaj moze zostat s holou onou ...
@javiemneviem Ja myslím, že by sa aj oženil, keby bolo dieťa isté. Nechce sa ženiť, ak by dieťa nebolo vôbec (vzhľadom na autorkin vek a zdravotné problémy).
@h2 je to možné. v každom prípade ja mať 37, tak to už vzdám s dieťaťom... ale to som ja 🙂
@liljana veď nekrič na mňa, to bola len myšlienka.... možno má, možno nemá, bohvie. chce sa vydať, on ju nechce, to je podstatné. keby ju chcel, vezme si ju. a rok je teda dosť dlhá doba na to, aby človek zistil, že áno, toto je niekto, s kým to risknem a idem do manželstva. ja som bola s mužom 3/4 roka, keď sme sa rozhodli, že sa vezmeme. vzali sme sa do ďalšieho 3/4 roka. aj to len preto, lebo moje narodky vychádzali na sobotu, tak sme sa bavili na tom, že si dáme termín až na moje narodky (a tie boli teda až za taký čas)... napokon, ak by im to nevyšlo, stále sa dá rozviesť, dnes je to už samozrejmosť (čo teda nepodporujem, len konštatujem).
@panelacikova Nekricim. 🙂 Prepac. Len ma vzdy irituje ta veda. Ved zostanem s holou onou. Vtedy ma vzdy napadne a co spravila dotycna preto, aby nemala holu onu za cely zivot, ked sa clovek dozije dnes 80tky. Prelezala zivot s vylozenymi nohami a vozila kazdy den 30 rocne deti do skolky? A popri tej drine stihla sirit na nete kazdy hoax a visiet 8 hodin denne na socialnych sietiach. :D
@panelacikova Tak ty už dieťa máš, aj ja, tak nám sa to ľahko povie. Ale autorka žiadne dieťa nemá, chce aspoň jedno a ten vek ju už veľmi tlačí. Na jej mieste kašlem na celú svadbu (kto ma pozná, vie že pre mňa celkovo svadba nie je podstatná, nie som vydatá) a idem sa snažiť o dieťa s priateľom, keďže sa vyjadril, že dieťa by chcel aj hneď.
@liljana ...pripojím sa do vašej diskusie.Tak toto je záhada pre mnohé z nás, prečo niektoré ženy prichádzajú a odchádzajú zo vzťahu s holým pozadím.Mozno lenivosť,pohodlie a neschopnosť.Alebo ( a to si myslím ja osobne) je častejší prípad ako toť autorka,že chce vysnívanú rodinu stoj,čo stoj...je ochotná sa preto aj vydať za v podstate cudzieho človeka.Zial,ešte stále pretrváva názor,že muž sa má starať a žena má prísť a byť v hotovom celý čas,lebo ona rodí a bla bla.
No nvm. Ak je v tom cas..tak si este nie je isty.
@panelacikova toto je ale strasne ked niekto hned premysla takto. Stale ju mozu kupit spolu…

@liljana ona nepísala,že to nechala na poslednú chvíľu,ale niekto proste nenájde životného partnera v 20.a tlačí ju zlý zdravotny stav