Ako argumentovať, keď chcem svadbu čo najskôr?
Nasla som si priatela je mladsi no ja mam coskoro 37. V aguste bude rok co spolu sme a pol roka uz byvame. Viem ze ho chcem za manzela a rozpravame sa o svadbe aj o dietati ( on uz chce zalozit rodinu). Ja chcem dieta cim skor lebo uz mam svoje roky a hlavne az po svadbe. Nechcem ho mat nadivoko lenze on mi vravi ze svadbu az za 3 roky co som z toho zostala uplne mimo. Ja nemam tolko casu cakat. Ako mam argumentovat? On si mysli, ze rok je este kratka doba ja si myslim, ze nie.
Vy vobec citate co pisem??? Ja som svadbu neriesila on hned zacal ze si ma chce vziat ze chce mat somnou rodinu. Ja mu neprikladam noz na krku. Chcela som len vediet Vas nazor nie aby ste tu o mne pisali ze aka som svina a neviem co
Klídek, nikto tu o tebe nepíše, že si sviňa. Porozprávajte sa, vysvetli mu svoj postoj a uvidíš. A ak nebude chcieť zatiaľ svadbu, ale dieťa áno, tak si ho s ním sprav a možno bude aj svadba, ešte kým porodíš.
@autorka ale teda mna to teraz matie a pytam sa v dobrom. Chces teraz dieta, ale teda az po svadbe, lebo ho nechces nadivoko. A chces radu ako zmenit jeho nazor a mat svadbu a nasledne dieta skor. V podstate ovela skor kedze 3 roky je daleko v tvojom pripade.
Ja osobne som len napisala, ze sa na to musia citit obaja a neviem si predstavit akymi slovami presvedcim druhu stranu. Proste to tak musi citit♥️ musite sa rozpravat a povedat si znova vsetko (lebo asi to nestacilo) 🙂
@h2 to by potom bola laska az za hrob 😀 oženiť sa keď je dieťa iste…aj zdravé, mladé pary majú problem mať deti v dnešnej dobe…dokonalosť - v dobrom aj v zlom, ale keď nebudeš môcť mať deti, tak sa maj….
@javiemneviem Tak keď niekto veľmi chce mať dieťa a je to preňho zásadná otázka, tak asi je to dôležitá vec pri výbere partnera.
@h2 samozrejme, ale chlapec sa môže zaviazať aj s 24 ročnou babou a zistí, že nebude môcť mať deti vieš. Osobne ako ženy, ktorá chcela mať deti a dlho nemohla by sa ma toto extrémne dotklo a takého partnera by som nechcela. Buď sme spolu vo dobrom aj v zlom a podporí ma aj v tom ťažkom obdobi, keď som robila možné aj nemožné preto, aby sme to dieťa mali, alebo potom nech si naozaj ide radšej kade ľahšie. Toto ja neuznávam osobne. Vezmeme sa, keď budeme mať iste, že budeme mať deti? Cudne…
@javiemneviem Áno, je to čudné a nemalo by to tak byť. Ale ak by si ju vzal za ženu s tým, že s ňou chce byť za každých okolností, v dobrom aj zlom, s deťmi, či bez a potom by po pár rokoch zistil, že to nezvláda, že mu to, že nemá deti, veľmi chýba, že nedokáže byť šťastný a že jej to chtiac-nechtiac dáva za vinu, hoci aj len podvedome, tak to tiež nič dobré neprinesie.
@stanulienkat maju ruzove okuliare, lebo k tomu pridaju hned sex a rozum ide mimo...
Rozmýšľam všelijak,ale ja som manžela spoznala v cca 30r. Chodili sme spolu rok,keď ma požiadal o ruku,nebývali sme spolu. A nemám pocit,že som ho poznala za ten rok málo.
On vedel,čo chce už od života,ja tiež. Mali sme rovnaké pohľady na mnoho veci,na skoro všetko podstatné.
Nevidela som dôvod zaváhať a povedať,že ešte"nie".
A neľutujem.
Človek vie aj po roku,či je to ten človek na život,či nie....netreba mať ružové okuliare,chcieť vidieť tej svoj potenciálny protajsok reálne.
Ja neverím takým skúškam vzťahov,ani prechodenym vzťahom.
Lebo ti,čo nakoniec po rokoch spoločného bývania sa zosobášia,by sa vzali aj po roku. A tí,že ani po 5....a viac rokoch spoločného bývania ešte nevedia čo a hľadajú stále odpovede,tak ti sa nevezmú nikdy. Zbytočne naťahovanie letargie a keď sa vezmú,to už skôr zo zvyku. A ten vzťah tak aj vyzerá.
Často chodíme spievať na svadby na redovy a tam je krásne vidieť,ako na tom ťa"láska" je. Stačí naozaj v uvoľnenej atmosfére pozorovať mladomanželov.
@h2
Prečo by malo byť rok malo? A k tomu aj spolu byvaju.
Mna manzel poziadal o ruku po roku chodenia a to sme spolu ani nebyvali, ani inak nezili, a proste sme vedeli, ze to chceme.
@diewcatqoo
Nie, dieta nie je pre muza vacsi zavazok ako manzelstvo.
Frajerku s dietatom muz opusti asi tak v priebehu par minut, zbali jej veci (vacsinou to zial tak byva) a hlavne muz frajerku neberie ako svoju manzelku - to by mu logicky nebranilo si ju vziat.
Muzi su velmi vdacni za to, ked sa nemusia viazat.
Keby dieta bol vacsi zavazok ako manzelstvo, takmer neexistuju opustene matky.
Autorka,
co brani tvojmu priatelovi vziat si ta? Nie si je isty, ci chce s tebou prezit cely zivot? Normalne si k tomu sadnite a porozpravajte sa o tom, kde si pochybnosti, v com, lebo rok vztahu nie je velmi malo, a uz vobec nie ked spolu byvate a predpokladam, ze uz ste mali aj pohlavny styk. To mu nevadi, ze spolu byvate a sexujete? Ci je to OK a bez "viazanosti"?
Toto je taka zapeklita tema... on zacal ze chce svadbu a dieta, ale az o 3 roky? Akoze dobre, pol roka spolocneho byvania moze byt kratko, ale preco zrovna o 3 roky? Dalsia vec je, kedy bude svadba a dieta by nemalo byt rozhodnutie muza, ale spolocne, a tu on uz rozhodol - pytal sa ta vobec na nazor? Ci veci sa robia len tak, ako chce on?
No tazka situacia veru. Ak nepovies nic, moze svadbu donekonecna odkladat ako tvoj ex, ty nebudes mat ani partnera, ani cas mat dietatko s niekym inym... Ak povies, mozes vyzerat ze ho do toho tlacis... Ja by som pockala, az s touto temou zasa zacne sam, a potom mu povedala, ci si uvedomuje tvoj vek a zdravotny stav, ze o tie 3 roky uz to dietatko nemusi byt realne, ci by teda bol ochotny s tebou zostat aj ak by ste deti nikdy nemali. Aby ta po tom cakani nenechal kvoli tomu, ze on deti chce, ale s tebou ich uz nebude moct mat. Nech sa chlap zamysli sam, ze co teda chce.
@zmrzlinka2021 Teba tvoj muž požiadal o ruku po roku a pre vás je to tak v poriadku. Pre niekoho to ale môže byť skoro. A určite by sa našli aj páry, ktoré sa zobrali aj oveľa skôr. Toto je veľmi individuálne. Čo vyhovuje jednému, nemusí vyhovovať druhému.
Milá autorka.
Ja som priateľa spoznala v 39...obaja sme mali tak. On sa mám na prvom rande opýtal, či plánujem do budúcna deti...lebo ak.nie,.on nechce vzťah, rodinu bez.
Ok..na to prišla odpoveď, že deti len po svadbe... takže ani nie do roka sme sa.vzali a tento rok sme spolu 8.rok, deti majú 4 a 6.
Ale keď veľmi nechce svadbu, na tvojom mieste nečakám a podakujem sa mu. On môže mať deti aj o 6 rokov, ty ale nie.
Je možn, že by chcel napríklad dieťa aj bez svadby, alebo všetko po poriadku, ale až o 3 roky?
My sme sa o tom rozpravali a zhodli sme sa ze dieta po svadbe a ja som mu povedala ze ak si muz nevezme zenu do 3 rokov nevezme si ju vobec s cim suhlasil a povedal ze mozno po 2 rokoch ze je to proste skoro. Dokonca kolegyne mu povedali ze by nemal cakat kedze ja nie som uz nqjmladsia. Pytala som sa.ho.co ak sa nam dieta uz nepodari a on mi povedal tak budeme mat jeden druheho. Aj keby sme dieta nemali neopusti ma. Ale ro hovori teraz
Koľko má priateľ rokov?
Ak ma chlap zaujem o teba, spolocnu rodinu s tebou a zaroven vnima tvoj pokrocili vek, tak bude mat zaujem riesit spolocne dieta (v kratkom/rozumnom case). Jedine co by mu v tom mohlo "prekazat" je jeho prilis mlady vek (pod 30 alebo tesne okolo 30tky) a chce sa este venovat kariere, zabave a mat istu volnost, ktora mu s prichodom dietata skonci. Pokial si mu dala "podmienku" ze dieta az po svadbe a on sa toho chytil a teraz ti tvrdi ze svadba bude az o 2 - 3 roky a potom aj dieta, tak mi ver, ze ziadna svadba nebude. Ten chlap co svadbu chce urobi pre to co treba, ten co ju nechce, bude hladat vyhovorky a alternativy. Uspesne som prezil 8 rokov a niekolko vztahov na presne rovnakej "metodike". Pouvazuj nad tym!
Ale hlavne že spolu bývate nadivoko už po pol roku...ale svadba nikde , a ešte dieťa do toho.... všetko má svoj čas a poriadok. Vy to máte úplne naopak.
Ma 33
@majusik1304 a co ze byvame spolu co je na tom? Lepsie ako nakoniec zistit ze si nevieme zviknut na seba
on si tebou jednoducho vôbec nie je istý. nie je si istý, že chce stráviť život s tebou...niečo nie je natoľko "dokonalé", že on váha... dieťa ste sa zhodli, že po svadbe, hm... a svadba v nedohľadne, ak dobre rozumiem príspevku o 10:28. a ak má byť plánovanie dieťaťa dôvodom na sobáš, tak to nie je bohviečo. dvaja by sa mali brať preto, lebo chcú byť manželmi a nie preto, lebo sa ideme pokúsiť mať dieťa, tak nech sme už manželmi...
Ja ti poviem môj príbeh. S manželom sme sa dala dokopy a po 2m sme vedeli že budeme svoji a chceme rodinu. Po 6m vzťahu som ostala tehotná, svadbu sme mali keď mal syn 1rok. Čiže od začiatku vzťahu po narodenie syna sme spolu boli 1,5roka. O mesiac máme výročie 10rokov, dve deti a mozem povedať ze sme šťastný. Čiže môj názor je ten že keď je raz žena krava alebo muž debil môžeš zistiť hneď alebo aj za 15rokov
Tak to medzi vami nie je až tak veľký rozdiel. Sadni si s ním a narovinu mu povedz, tak ako si nám napísala, ako to cítiš. Hlavne ak chcete deti, tak po 35 je bežné, že sa na svadbu nečaká 3-5 rokov. Predsa len, biologické hodiny.. a svadba je vždy menší záväzok ako dieťa. Rozviesť sa viete, ak by to časom nefungovalo, ale dieťa tu bude navždy.
@jan510 uplny suhlas
Nieje si istý, že chce zaparkovať do konca života v tvojej ,,garazi,,

@ankare Chce si ju vziať. Len nie po roku chodenia a pol roku spoločného bývania. Ja sa mu vôbec nedivím.