Ako by ste sa cítili, keby vám partner povie načo svadba?
Keby ste s priatelom cez rok a miluje vás a popri vyznaní lasky mi povie,že ale načo svadba,šak bývame spolu, a deti mozeme mat aj bez svadby??? vek 33 on ja 30
@number19 mas uplnu pravdu..som rada, ze su tu aj inteligentni a slusni diskutujuci..moj nazor vychadza z porovnania - praca bez a na zmluvu,najom bez a so zmluvou, pozicka bez a so zmluvou, predaj bez a so zmluvou....a tak by sa dalo pokracovat..ak to niekto povazuje za rovnocenne a v pohode, tak ja som s tym ok..podla mna nie je svadba bezvyznamna,lebo nou pocnuc sa zacne plnit manzelska zmluva, slub, s rovnocennymi narokmi a plneniami, aj povinnostami...ak vsak niekto taky zavazok na seba prebrat nechce alebo.nie je toho.schopny..radsej nech to ani nerobi..s tym suhlasim
@linduska86 tak to je fajn keď vám to tak vyhovuje....
@jaskolka z duše si mi prehovorila...a plus už to pritiahnem za vlasy...ak mi umrie skôr tak budem dostávať vdovský dôchodok😱😉
ja som vydatá a áno je to len papier...sne spolu od 15r....
Teraz je to 17 rokov co sme spolu, manželia iba 8 rokov ...svadba vyriešila len to,že ja sa volám ako deti a aj koli tomu ta svadba bola....ak ľúbiš, si s tým človekom v dobrom aj v zlom atď a k tomu naozaj papier nepotrebuješ.
Mali sme dost veľkú krízu a zvládli sme ju ...lebo k tomu,aby partnery dokázali byť sa musia rozprávať,tolerovať,podporovať ,milovať atď...to je záruka vzťahu...nie papier...
@terezkaa22 ak je to pre teba dolezite trvaj na tom.
@terezkaa22 svadba jednoznačne. Nemusíš nikomu vysvetľovať prečo tvoje dieťa sa volá inak a ty inak. Prečo by sa malo volať po mužovi a všetci budú mať jeho meno a ty ine. Ty chodíš k dr a po úradoch a nepotrebuješ predsa počuť a vy ste kto?
Druhá vec svadba je záväzok že si nehľadá inú sukňu a že ty,,patris,,jemu a on tebe..
Druhá vec zober si aj ohľadom dedenia . Celý život budeš do niečoho investovať a nakoniec partner zomrie a ty pôjdeš pod most Lebo tam nemáš ani prd. ALebo nebudete mať deti a rodiná bude mať tiež právo dediť.
A to nehovorím to že zabudni na vdovský. A keď platíš hypo každá koruna dobrá. Deti by samozrejme malí nárok na sirotské.
A nemusíš mať svadbu o 200 ľuďoch kľudne o 2. Svedkoch.
A kto je tak zástancom žiť na divoko. Okrem toho však načo však sa budeme milovať aj tak.
Ale praktický Nech mi niekto vysvetlí výhody sa nebrať okrem toho že môžeš mať materskú o 2 týždne Alebo koľko dlhšie.
@terezkaa22 Tak nie je to správne. Ak to s tebou myslí vážne, tak by si ťa mal zobrať. Ty to ako cítiš? Alebo čo by si chcela ty?
@terezkaa22 Ak je pre Teba dôležitá svadba, je dobré, aby to vedel. Ak chce mať rodinu a deti a pre Teba je dôležitá svadba, je dobré, aby vedel, že ak to bude tiež chcieť, bude sa musieť oženiť. Ja by som bez svadby deti s mužom nemala. Z viacerých dôvodov, ktoré z manželstva vyplývajú a zo vzťahu len tak nie. Ako dieťa by som sa nechcela volať inak, ako sa volá moja mama, mať iné priezvisko. Ani by som nechcela, aby moje deti mali iné priezvisko, ako mám ja. Ak by som, náhodou, mala dieťa s mužom, ktorý si ma nevzal, dieťa by malo moje meno. Bodka 🙂. Tak to mám ja. Každý musí vedieť, ako si chce veci zariadiť a podľa toho konať. V tomto nemusíš ustúpiť. Nájdi si partnera, ktorý má rovnaké predstavy o živote, ako Ty, to je aj tak do budúcna dôležité.
@bykaterina vystizne napisane, presne tak
@terezkaa22 Ja som toho môjho za takýto "nazor" po skoro 7 rokoch vztahu opustila.Lebo hlavne ze predtým mal reči o romantickej svadbe,ale boli to len reči.Skutek utek,nič sa nedialo.Tak som sa ho narovinu spýtala,ako si tonpredstavjke.Len mudroval a svadbu odmietal,lebo všetkých kamarátov ma bud starých mládencov alebo rozvedenych,cize odtiaľ mal tiež rozumy typu:"No a snáď by si si nebral právnicku?Ved ta ta osklbe raz dva."Cize sme boli pár mesiacov od seba.Potom prišiel s plačom,že on takto nechce žiť že teda on to tak nemyslel a chce si ma zobrat aj mat deti.Teraz sme 2 a pol roka manželia,máme ročného syna.
Ja neviem ja viem o pare manzelskom kde chlapik zomrel po 20 rokoch manzelstva a ona nedostane nic lebo on neplatil odvody takze ziadne vdovske ..dalej tu pise plno zien vydatych ako maju manzelske problemy a ze chlap nechce do poradne nechce nic riesit proste sa zbali a dovidenia, manzelstvo je podla mna zavazok len pre cloveka ktory to chce brat ako zavazok a zodpovednost, sa treba porozpravat a hlavne ty vies aky je to clovek ci to ze ti hovori ze ta miluje mysli vazne a aj sa tak sprava, mozno je to pre neho este skoro,ono je to vlastne este vo vseobecnosti skoro, treba sa o buducnosti porozpravat ale ak aj do buducna bude odmietat svadbu tak by som sa zamyslela nad tym ci ta naozaj miluje lebo ak vie ze je to pre teba dolezite ale nemieni sa tym zapodievat tak potom nestoji za to ako partner do zivota
@w123 no a ako keby žili na hromadke tak by nemali nejaké problémy? To by nemuseli ísť k terapuetovi? 🤦
Na vzťahu treba stále pracovať.
A to že nejaká nedostala vdovské tak to mala teda dobrého podnikateľa doma..ale možno si žili roky kým makal a žiaľ ako mnohí nemyslia vo bude. A držia sa heslá kto neodrbe štát odrbe seba. No žiaľ karta sa obrátila ked zomrel.
@terezkaa22 daj mu čas. Môj mal úplne rovnaký názor,postoj. Proste preňho svadba/papier neznamená nič. Svadbou ma nebude milovať viac ako bez nej. Ja som to moc pochopiť nevedela najprv, ale neskôr som pochopila. Prestala som tlačiť. Sám od seba ma nečakane požiadal o ruku. Som myslela že snívam. Už sme aj zobratí a máme aj syna. A všetci čo ho poznali si podľa mňa myslia že som ho so zbraňou pri hlave donútila :DDDD
@bykaterina nehovorim ze by nemali ziadne problemy len som reagovala na to ze zalezi aj od toho ako sa vydas lebo slobodna matka mozes byt aj tak, mozes skoncit bez vdovskeho alebo mat manzela co aj keby si v nemocnici tak sa zaujimat o zdravotny stav svojej zeny nebude, proste musi si byt ista tym aky je to clovek charakter ci mu moze verit ze sa o nich naozaj postara ked budu mat babo to je dolezitejsie si myslim nez len svadba lebo ta nieje zaruka toho ze z neho potom bude vzorny manzel, ale samozrejme svadba je dolezita pre nu tak tym padom by mala byt aj pre neho
@w123 keď máš niečo na papieri je to raz na papieri a preto aj vymožiteľne. To že niekto žije na hromadke neznamená že má právo sa informovať o niekoho zdravotný stav ženy. LEbo je to cudzí človek podľa zákona. LEbo to že niekto moj partner môže povedať hoc kto.
A s kým bude mať žena dieťa má si rozmyslieť či s chlapom čo mu je presnejšie neplatiť dabe, alebo byť nezamestnany, atď. Keď je taký niečo o ňom hovorí že taký sa veru ani ženiť nebude a boji sa záväzkov, atď. Svadba je veľké rozhodnutie a ten chlap by to mal vedieť hneď na začiatku vzťahu že sa chce žena vydať. A nemieni strácať roky že či sa on raz rozhýbe Alebo nie..
Na západe je manželstvo niečo čím stupas ekonomický na bonite. LEbo je veľký predpoklad splácať pôžičky.
@terezkaa22 nestracaj s nim cas. Ak by mal zaujem mat s tebou rodinu, mal by mat zaujem si ta vziat. Uz mas 30, budes si chciet zalozit rodinu...
@bykaterina nie je to ziadna vyhoda , je to len z nudze cnost..ze nemozem alebo nechcem prebrat na seba zavazok alebo moj partner/ partnerka..a len doplnim, deti su vzdy dedici, aj mimo manzelstva
@lacibo nikto nepíše že deti nededia. Ale čo vzťah bez detí, žiaľ tu partner nemá nárok na nič, pokiaľ nie je samozrejme testament.
@terezkaa22 tak po ročnom vzťahu som ani ja neriešila nejakú svadbu. Ale po 6 rokoch sme sa rozhodli pre rodinu a teraz už sme sa dohodli aj na tej svadbe 😉takže pre nás bol takýto postoj normálnyakurát sme mali obaja takylý názor
@bykaterina ved som pisala, doplnim...suhlasim so vsetkym, co si napisala
Mňa partner požiadal o ruku. Povedala som áno. Ale dajako sa mi vôbec nechcelo svadbu riešiť. Nemala som to v prioritách. Že čo vlastne chcem, akú svadbu, veľkú, malú a tak. Medzi tým už máme dve deti a ja stále akože hovorím, že sa vezmeme, ale neviem kedy. Boli časy, hlavne, keď som otehotnela s prvým ako mi partner hovoril, že sa musíme zobrať a pripomínal mi to. Potom si už asi aj zvykol. Pre mňa svadba neviem. Neevokuje vo mne nič. Ani výhody, ani nevýhody.
@misiaknunu Ach, tí chlapi! 😁 Aj mne ten môj často hovorí, že by sme sa už mali zobrať. Oni snáď čakajú, že my to všetko vybavíme a zariadime a oni sa len dostavia.
@h2 presne to si myslím. Že vlastne celá organizácia by bola na mne. Pri otázke, čo a ako, tak by mi povedal, že si to mám urobiť ako ja chcem. A keďže ja neviem ako to chcem, tak to neriešim. Asi by to musel zorganizovať on a ja by som sa len dostavila. Tak by mi to vyhovovalo 😀
@h2
@misiaknunu
Ja by som povedla, že vo vašich vzťahoch niekde viazne komunikácia 🤔
@poopsie hej 😀 viazne ... Vyzerá takto - tak to vybav. Nie, ty to vybav. Mne sa nechce. Ani mne. Ok. Ok.

@h2 dakujem, ze si to vysvetlila nemusim ja..
ja nemam potrebu sa na nic hrat a hovorit za hranicu svojho sukromia nieco navyse. Len sme obaja vyjadrili svoj vlastný názor na danú vec. bodka.
@retatka a co ti na tom pride zvlastne, ? Mne dospelej osobe pride zvlastne, ze ma niekto oznaci a ze este povie, ze nam to tak nevyhovuje lebo mame potrebu o tom rozpravat. Ved piseme ako to vidime my dvaja. Co je na tom zvlastne, je to uplne prirodzene sa vyjadrit. Tak muz, ako aj zena, mne pride totalne pritiahnute za vlasy, ked niekto nechce chápat. tak nechap.
@aurora33 sme uplne v pohode tak ako to je- mne skor pride a mam taky , pocit, ze prave vy dve ci tri nie ste s tym v pohode lebo si myslite, ze sme my dvaja v nepohode a pritom - sme napisali iba nazor na danu vec. aj po pravnej stranke, ci z kanonického práva.