Ako by ste sa cítili, keby vám partner povie načo svadba?
Keby ste s priatelom cez rok a miluje vás a popri vyznaní lasky mi povie,že ale načo svadba,šak bývame spolu, a deti mozeme mat aj bez svadby??? vek 33 on ja 30
@misiaknunu 😂😂😂 Nieee, tak to nevyzerá. Jáj, Ty myslíš u vás?
@poopsie áno chce sa nám veľa iných vecí. Ale svadbu nemáme ako prioritu. To je celé. Ale nevylučujem, že sa nevezmeme.
Pokiaľ si niekto myslí, že manželstvo/sobáš je " len nejaký papier", kľudne ten papier môže vlastniť....ale akosi sa nikto k tomu nemá. Žeby to nakoniec nebolo iba o nejakom bezvýznamnom papieri ?
Diskusiu som len preletela.Pracujem v socialnej oblasti a rokmi praxe mozem skonstatovat,ze tie pary ktorym to spolu vydrzi do vyssieho veku sa vzdy nakoniec zoberu,najma kvoli majetkom a vdovskym dochodkom.Maloktori seniori ziju "nadivoko".Kym ste mladi tak to neriesite a povazujete len za papier..
Mozete byt aj na divoko, ale ak budete kupovat spolocnu nehnutelnost, tak si zaisti, ze budes na list vlastnictva. Okolo seba vidim, ze pary ziju nadivoko (a vacsinou harmonicky) a pocas materskej sa kupuje byt/dom a nejak si to ti chlapi zaonacia tak, ze nehnutelnost je napisana iba na nich (chapem to v pripade, ak je to kupovane vyrazne z dedicstva jedneho z nich, ale casto to tak nie je). Ja osobne som trvala na manzelstve, je tam spusta praktickych a ekonomickych dovodov. Napriklad mam velmi slusne platenu pracu a roky na rodicovskej mi vyrazne znizili celozivotny prijem (kebyze scitam nielen tie roky, ale aj karierne posuny, o ktore som prisla). Takze som rada, ze mam zakonne pravo aspon na polovicu manzelovych prijmov, keby nebodaj doslo k rozvodu (i ked to nevypada, ze dojde).
@bykaterina aked ma niekto invalidny? tak co - ? - ved predsa nemozeme davat kazdeho do jedneho mecha ci ano? to sa predsa neda takto bagetelizovat
@linduska86 aq co ked ma invalidny ? niekto ma iba par percent a normalne pracuje.. ci ako kede vidis problem celko v teme preco sa nebrat ?
@bykaterina pretoze ak bol podnikatel a bol na invalidnom dochodku, platil polovicne odvody alebo ich ani neplatil nie preto, ze bol podnikatel roka, ale ze mal nejaky problem - na to ja reflektujem, nie na to, že ci sa brat alebo nebrat. to je kazdeho osobna vec.
@linduska86 ale to nie je dovod sa nebrat. A ruku na srdce kedze platil polovicne dane, hadam si nieco odkladal 😉 ved vieme ako to chodi..
No....... môj muž keď som už bola tehotná s /dvojičkami/ zrazu povedal , však svadba až neskôr....však sa nemusíme brať hneď. Tak som sa k nemu otočila a vysvetlila som mu, že v menej dôležitých veciach nemám problém robiť kompromis, ale toto je pre mňa zásadná vec , ale nech si to dobre premyslí, lebo ja deti vychovám aj sama. O týždeň pokľakol aj s obrovskou kyticou. Musíš vedieť čo presne chceš a stáť si za tým! Mala som vtedy 34 a on 32.
@terezkaa22
Vsetko je o komunikacii. Ak ti na svadbe zalezi, povedz mu to tak ako to cítiš ty, kludne mu vyznaj lasku pri tom 😀

@misiaknunu a chce sa vám vôbec niečo, keď je problém vypísať jeden papier a ísť s ním na úrad?