icon

Ako chápať priateľovu odpoveď na otázku o dieťati?

15. mar 2024

Dobrý deň prajem. Dnes som po 2rokoch položila otázku ,skoro za milión,buď vyhrám, alebo bankrot. Som s priateľom už dva roky + - ,bývam u neho,poznám ho už "od ponožiek" ,ale k veci. Opýtala som sa ho,či by náhodou nechcel už dieťa-potomka, mne to už treba,31r ja,on 45,nebudem čakať donekonečna, pritom peniaze nie sú problém (asi pohodlnosť) . Povedal mi , ešte uvidíme a ja som mu odvrkla mrzutym hlasom,ja uvidím stále,aj po 40tke,ale splodiť- rodiť buďe problém ,keď budem mať vek ako 30nička. Odpovedal,že večer keď príde z práce, dúfa,že nebudem toľko rozmýšľať,a pokoj cica🤨. Ako by ste to chápali? Ďakujem .

sashabb
15. mar 2024

Tak v 45 dieťa nechce, ale v 55 ho bude chcieť určite 😂 dobrý vtip 👍

autor
15. mar 2024

@alessavandervelden no veď nie každý vie písať zrozumiteľne,keď ho niečo trápi. V mojej hlave je toľko myšlienok, ktoré sa derú na koníka,že sama sa čudujem,keď napíšem jednu súvislú vetu. Píšu tu aj smutní, zlomení ľudia,nie len pubertaci. Pardon, čítať si vôbec nemusela ,hneď po druhom ignoruj,ak sa ti to nehodí do repertoára "normálnych ľudí".

ahhola
15. mar 2024

Nerob si z neho nervy, z hlavolamov stareho paprdu, ako myslel to, co ti povedal, ani on nevie, je vo veku, kedy chlapovi prichadzaju vnuci😂
teba este moze oplodnit aj 28.rocny,co je vyspelejsi, ako tvoje prerastle 50.rocne decko😄

taminka1986
15. mar 2024

Podla mna je odveci cakat od 45 rocneho ze bude chciet dieta. Uz je stary na to. Je to chlap,ma rad svoj klidek. A druha vec ze je podnikatel,naco by si este viac "komplikoval"zivot ked nemusi? Nema na to ani pomyslenie podla mna. Btw.tiez som podnikatelka,tak viem co to obnasa a v takom veku placuce dieta doma je to uplne posledne co by som chcela🙈

muchotrafka298
15. mar 2024

Nedavno tu bola tiez podobna tema na niekolko stran. Ze mlada zena, 35-rocna, mala vztah so skoro 50 rocnym muzom a dufala, ze ho presvedci na dieta. Bol zabezpeceny, dobre zarabajuci, s domom, venoval sa svojim konickom a zalubam. Tie mali spolocne. Vobec v jeho zivote dieta miesto nemalo, povedal jej to niekolkokrat a velmi jasne. Diskusia sa uberala podobnym smerom, nakoniec po rad dnoch a niekolkych rozhovoroch s nim myslim napisala, ze rozchod bude asi jedine schodne riesenie, kedze maju rozkol v tejto zasadnej otazke a ona deti mat chcela.

ibatanecnica
15. mar 2024

autorka - sama sa musíš rozuhodnúť, čo chceš ty. Či ,,obetuješ,, svoju túžbu po deťoch a uprednostníš tento vzťah pred nimi alebo pôjdeš ďalej a budeš dúfať, že stretneš niekoho vhodnejšieho. To môže a nemusí byť. Rozhodnutie je na tebe.
@pochod 55 najlepší vek na dieťa? Ale asi vnúča nie? A ona má 10 rokov čas? Keby mala 21, tak má 10 rokov čas ale nie 31 ročná žena.

anita6666
15. mar 2024

Dieťa zlaté,neotravuj chlapa v úctyhodnom veku s takýmito blbostami. V tomto veku chce každý už kľud a svätý pokoj. Hľadaj inde.

ibatanecnica
15. mar 2024

@anita6666 ale to mnohým nevysvetlíš, pôjdu si svoje , až nakoniec zistia, že zbytočne strácali čas.

cacianka
15. mar 2024

@alessavandervelden tiež sa snažím čítať pozorne a s porozumením, pochopením textu a súvislostí, ale fakt je to ťažké...

autor
15. mar 2024

@muchotrafka298 takže rozchod je ti jediné,čo vedia ženy na koníku poradiť. Nikomu ani len nenapadne,že urobiť si dieťa,je záväzok, ktorý sa nedá vrátiť. Možno má aj in pravdu,v dnešnej dobe je prepych,mať dieťa. Čím ďalej nad tým rozmýšľam,na aj pravdu. Či jed budú vojny? Radšej sa budem báť o seba, svojich najbližších,ako o bábo, ktoré bude musieť "bojovať" a ja mu už nebudem môcť zabezpečiť pokojný , bezstarostný život...v niečom má naozaj pravdu,ten môj chlap.

lenkakravcova
15. mar 2024

Starší chlapi chcú o dosť mladšie ženy väčšinou z dvoch dôvodov:
- chcú deti (a idú do toho hneď po požiadaní o ruku) lebo im došlo že už nemajú veľa času a mladšia žena je väčšia istota k potomkovi
- muži, ktorí nechcú deti ale chcú mladú ženu na okrasu a obsluhu, sex (predsa len mladšia je krajšia)

Skús porozmýšľať, ktorý z toho je on

autor
15. mar 2024

Ďakujem,ste,naozaj veľmi milé dámy. Česť výnimkám. Tiež som milá 😉

lenkakravcova
15. mar 2024

A tie keci že je dnes prepych mať dieťa. 😂😂😂😂 No fakt žijem asi v prepichu keď mám tri. Rozmýšľať nad vojnou a blbostami, to sú také kecy ako tá umlčať

kvetkaxxx
15. mar 2024

Prisla si si pre nazor, mas ho. Ak sa ti nazor nepaci, tak s nim ostan bezdetna. Si uz velka, premysli si to a rozhodni sa sama... a nestazuj, ze ti volakto radi rozchod.

autor
15. mar 2024

@lenkakravcova tiež sa bojím naozaj už teraz rodiť. Nie len pre môj vek,ale aj pre budúcnosť, ktorá je naozaj neistá. Ale,aj sa zadarí, urobím všetko preto,aby mu nič nechýbalo a aby vedel,ako prežiť v dnešnom, budúcom svete. Ako matku by ma mala zaujímať aj budúcnosť môjho dieťaťa.

lenkakravcova
15. mar 2024

Budúcnosť je vždy neistá. To by sme sa museli báť aj o to, že dieťa prejde auto, spadne pri lyžovačke alebo sa inde smrteľne zraní. Každý z nás má nejaký osud (deň narodenia a smrti),, premýšľať nad tým a robiť si starosti zbytočne je len plytvanie nášho času.

muchotrafka298
15. mar 2024

Toto nemyslis asi vazne o tych vojnach a detoch.....toto vobec nie je tema diskusie. Toto je diskusne forum, co znamena, ze tu dostanes nazory od roznych zien a muzov, aj take, ktore sa Ti pacit nebudu. Nikto Ta nenuti do rozchodu. V uvode si napisala, ze chces dieta. Tak s tymto ho mat nebudes, lebo on ma na to jasny nazor. Kedze uz je v strednom veku, ma svoje pohodlie a komfort, tak ho len tak nepresvedcis. Mat dieta je velky zavazok, takze treba zvazit aj to, ci vobec na to mas a chces toto vsetko podstupovat.
Mimochodom, citanie s porozumenim je ucivo zakladnej skoly. Skus si pred tym, ako budes utocit na ostatne diskutujuce a diskutujucich tie prispevky precitat a porozmyslat o nich. Pretoze cele tvoje reakcie su chaoticke a zmatocne.

ivik4
15. mar 2024

Keby chcel deti,uz ich davno vo svojom veku ma. Podla mna ho tvoje pytanie otravuje . Takze bud s nim ostanes bez deti alebo si treba najst ineho partnera ktory deti chce

subartic
15. mar 2024

pre aký vek preboha ? Posledné som rodila v 43 rokoch , zdravý syn . Dieťa je prepychom , ja teda žijem v paláci šejka , lebo ich mám 5. Tvoj 45 ročný partner deti nechce, keby ich chcel už by si mala minimálne dve. Jednoducho ich nechce , len je taký posero že ti to nemá odvahu napriamo povedať ale zároveň nechce aby si odišla . Tak ťa drží v takomto vákuu.

subartic
15. mar 2024

Ono je ťažko pripusiť si že som zabila roky s niekým kto nesmeruje tak ako ja , ale tak má 31 rokov , máš ešte dosť času si nájsť mladšieho a výkonnejšieho muža , ktorý bude otcom aj reálne , nielen v rodnom liste napísaný .

lakebabe
15. mar 2024

Každý normálny chlap v 45 už vie ci chce alebo nechce deti
Tento zjavne nechce a ak ti ho aj spraví len aby mal od teba pokoj a nečakaj s nejakou pomocou

autor
15. mar 2024

Mám ho rada,deti tiež chcem. Čiže tu bude buď, alebo. Ak mi racionálne vysvetlí, prečo už deti nechce a ja mu racionálne poviem,prečo deti chcem. Veď to nie je žiadny maturita, dokážu to baby úplne mladé,bez rodiny, dokážem vychovať aj ja. Niekomu sa zdá,že len z nudy túžim po deťoch, nie. Túžim po deťoch, pretože som pripravená,no,môj partner sa k tomu nemá, čiže aj keď je dobrý priateľ,skoro manžel,asi nebude dobrý otec,keď sa k tomu nemá. Nepovedal nie,ale nepovedal ani áno a uvidíme obaja,ako šťastní sme boli dvaja,keď príde tretí/tretia. Nútiť ho nebudem, ale on nemá čo stratiť,je pravda,že sa bojím tiež. Kamarátka mi vravi,že ak by si mala vybrať,už by teraz nerodila,že mi aj závidí a ja jej, nekonečný príbeh.

evelynmozagalega
15. mar 2024

Rozchod nie je jediná možnosť, ktorú máš. Všetko závisí od teba a toho čo chceš ty. Ako som ti spomenula, my dieťa nechceme, neplánujeme a preto sme sa nemuseli rozísť. Ale vážime si jeden druhého a zaujímajú nás potreby jeden druhého. Máme presne tie isté dôvody, ktoré spomínaš + ďalšie relevantné dôvody prečo dieťa nechceme/nemáme. Ak si ty s tým ok, dieťa nie je pre teba priorita a môžeš žiť bez neho, nemusíš sa rozchádzať (aj keď sa mi zdá, že tvoj partner moc na teba ohľad neberie, tak neviem či on stojí za to, aby si s ním bola). Ale ak cítiš, že dieťa naozaj chceš, tak strácaš čas s týmto mužom a rozchod je v tom prípade jediné riešenie. Prinútiť ho neprinútiš, možno ti to dieťa urobí, ale nebude 100% prítomný ako otec. Ak vo veku 45 rokov nevie či dieťa chce/nechce, je to len alibizmus a odďaľuje chvíľu kedy ti to bude musieť povedať priamo. Ja ho chápem, on má u teba full servis a s tým sa ťažko lúči.

deti95060810
15. mar 2024

že bude sex a naostro... 😉
tak som to pochopila ja.

lakebabe
15. mar 2024

Ja som v podobnom štádiu končila 11 ročný vzťah ja 33 ex o 15 rokov viac detí už nechcel , lebo uz jedno velke mal, ja zo začiatku tiež nie ale potom áno. Teraz si búcham hlavu, že som sa mala spamätať skôr. S terajším mužom sme deti chceli obidvaja hneď žiaľ vek a zdravotný stav robí svoje tak už tri roky CAR a nič príjemné to nie je. Posad si ho a nech ti na rovinu povie a nenatahuje ta. A nenechaj sa utíšiť tým ze ti dieťa spraví aby mal pokoj. Na také čosi pristála moja kamoška teraz je v 8 mesiaci a chlap jej dáva krásne pociťovať že on to decko nechcel iba ona tak nech sa stará sama neprispel nič na výbavu na detskú izbu a to ešte ten malý nie je na svete. Už teraz si búcha hlavu , že skončí s dieťaťom u rodičov v detskej izbe.
Deti musíte chcieť obidvaja rovnako inak z toho bude veľký pruser

autor
15. mar 2024

@evelynmozagalega Ale aj ja mám pri ňom full servis,tu vôbec nejde o to,komu je lepšie s tým druhým. Mne je pri ňom tiež fajn,nič mi nechýba,asi preto vymýšľam. Sa smejeme ,tak ironicky s kamarátkou,ktorá má dve deti a chlapa vypknehi ignoranta,ani ju nepobozká,žiadna úcta a závidí mi, že mi môj priateľ donesie domov skoro každý večer nejakú sprostosť,aj ten kvet z pumpy. A ja jej poviem,ty si matka,ty nechápeš mňa,keď ja nechápem teba. Radosť mať doma rozhádzané kocky z lega,na ktoré stupím a hlavne živo, smiech, život. Tiež nepochopí mňa,ako mi toto môže chýbať. Mám výhodu tú, že aj keď to vidím, stále to chcem a iná,čím viac vidí nás,tým ďalej to nechce. Asi preto uteká ona ku mne,než ja ku nej. Mať deti nie je z nudy,či za odmenu,či lebo sa to tak patrí,mať deti je preto, lebo láska "prekypela" 🥲.

ahhola
15. mar 2024

11.22.
No ty musis vediet, co chces viac.
1.sucasneho chlapa, ktory laviruje a nevyjadri sa jasne,... Ziadne decko nebude.
2.dieta aj cez mrtvoly...az taka tuzba po nom, ze sa nechas oplodnit prvym prijatelnym chlapom, ktory ho bude chciet tiez.
Co chces viac, oboje... Decko od tohto chlapa je asi nepriechodne.
Inak, co robite pre to, aby ziadne diieta nebolo.... Zobes HAK?
Mohla by si skusit uskok a prestat to brat, mozno sa zmieri s babcom. Za toto ma tu osadenstvo zozerie, pritom ony mozno vznikli za rovnakych okolnosti😆

hefo
15. mar 2024

@ahhola Tak ono keď je to chrapúnstvo, tak je pochopiteľné, že ťa slušní ľudia za ten nápad zožerú.

evelynmozagalega
15. mar 2024

Ok, je ti s nim dobre, to je zaklad. Si ale ochotna zabudnut na dieta a zit len s partnerom? Len vy dvaja? Lebo k tomu pravdepodobne smerujete.

lakebabe
15. mar 2024

@ahhola len z takýchto pokusov drvivá väčšina tých vztahov za par rokov padne , lebo keď niekto deti nechce a ma ich nasilu nič dobre z toho nevzyde. Kedysi bola doba že ľudia to tak neriešili a vzali sa len je diskutabilné kolko tých manželstiev z tej doby bolo šťastných. Neviem si predstaviť, že by mi chlap nejakým odrbom spravil dieťa a potom odo mňa očakával, že sa na neho budem usmievať a tešiť sa z toho