icon

Ako chápať priateľovu odpoveď na otázku o dieťati?

15. mar 2024

Dobrý deň prajem. Dnes som po 2rokoch položila otázku ,skoro za milión,buď vyhrám, alebo bankrot. Som s priateľom už dva roky + - ,bývam u neho,poznám ho už "od ponožiek" ,ale k veci. Opýtala som sa ho,či by náhodou nechcel už dieťa-potomka, mne to už treba,31r ja,on 45,nebudem čakať donekonečna, pritom peniaze nie sú problém (asi pohodlnosť) . Povedal mi , ešte uvidíme a ja som mu odvrkla mrzutym hlasom,ja uvidím stále,aj po 40tke,ale splodiť- rodiť buďe problém ,keď budem mať vek ako 30nička. Odpovedal,že večer keď príde z práce, dúfa,že nebudem toľko rozmýšľať,a pokoj cica🤨. Ako by ste to chápali? Ďakujem .

evelynmozagalega
15. mar 2024

@ahhola tak toto je hnus, takyto "uskok" . Keby toto mne niekto urobil, budem nenavidiet toho cloveka do smrti za to, ze nerespektuje moje rozhodnutia a dostal ma do takej situacie a pochybujem, ze by som si v tom pripade zvykla na nechcene dieta, vytvorene klamstvom. Ako toto vobec moze niekoho napadnut??

lakebabe
15. mar 2024

@evelynmozagalega by si sa divila kolko žien takéto niečo spravilo ale zaver vzťahu je otazny

ahhola
15. mar 2024

@evelynmozagalega prosim ta, su ich plne osady a nikto neriesi👿

misicka31
15. mar 2024

Tak snáď ani nelietate na dovolenky,čo ak padne lietadlo...toto sú také buliky (pixoviny) do vašej hlavy,že koniec,dieťa je prepych???och mamám doma zlatú baňu 3ks..chlap má fakt super taktiku,ale keď ste vy spokojná tak potom ok,stačí bozkať 5 minút a zjesť perník a všetko v poriadku...držím prsty ✌️

autor
15. mar 2024

Neriešte žiadne osady, každý tak, ako si vyberie (práve preto nám možnosť si ešte pár rokov vybrať). Ale ak sa zamyslím, mladá mamička vychová 4-5detí ,pritom ledva dosiahla 20rokov......ako mi bolo povedané,menej rozmýšľaj 😆. No,dáko bude,ale aj tak chcem poďakovať. Keď nebude chcieť,tak proste nebude. Jeden ustúpiť musí vždy,aj v dobrom, zlom vzťahu 😄.

evelynmozagalega
15. mar 2024

@ahhola tak hádam sme na inej úrovni ako ženy z osady, ktoré toto robia.

hopsas
15. mar 2024

Ma 45 a takáto reakcia? Ak by dieťa chcel, už by to riešil. Očividne nechce.

unicornlady
15. mar 2024

Síce súhlasím, že vzťah je aj o kompromisoch. Ale človek by nemal ustupovať vo veciach, ktoré sú pre neho podstatné. (základné hodnoty by sa nemali rozchádzať, nedá sa dieťa mať aj zároveň nemať; kompromis sa dá urobiť ohľadom napr. kam na dovolenku, tak raz tam, inokedy tam.. chápeš)

evelynmozagalega
15. mar 2024

A myslela si aj na to ako vychová tých 5 detí? Čo im môže 20 ročná matka poskytnúť? Po intelektuálnej, finančnej, zážitkovej stránke? Práveže je dobre, že rozmýšľaš.

stanulienkat
15. mar 2024

45-ročný starý cap, ani sa mu nečudujem, že deti nechce. Chce mať svoju kľud. Mne keby v 45 niekto povedal, že má mať dieťa, tak si poťukám po čele. A to som žena. Na druhej strane vedel, že keď bude chodiť s o 14 rokov mladsou ženou, že tá deti asi bude chcieť. Mohol si to aj skôr rozmyslieť. Ale jemu sa nečudujem. Okrem toho, dva roky vzťahu nie sú tak veľa.

tamitamitami
15. mar 2024

Máš ideálny čas na dieťa, takže ak ho chceš je na mieste mu to aj povedať, jasne 😂.
Normálne mu povedz že tému dieťa furt odkladá a ty už ďalej čakať nechceš. Nech ti úprimne povie ako to vidí a podľa toho sa už treba zariadiť ďalej.

rorino
15. mar 2024

Môj mal 45 keď sa nám narodil syn

rorino
15. mar 2024

@tiezjedna my máme 13 ročný rozdiel,muž mal 45 keď sa syn narodil a doteraz má dosť energie na akékoľvek aktivity,takže ani tu neznamená ,že sú taký všetci,.To ja som ho už ťahala,nech máme dieťa,lebo ja som stará dieťa nechcela mať.Za mňa u ženy vek od 35 už je cez.

autor
15. mar 2024

No tak nech si ťuká po čele,že ako ten "45ročný cap" teraz bude riešiť svoju o x rokov mladšiu , ktorá sa teraz zobudila. Keď mi čo i len raz povie vetu,že deti nechce,tak faajn,ale nech sa neopovažuje o tom čo i len neuvažovať. Tu bude kompromis.

ahhola
15. mar 2024

Zda sa mi, ze na miske vah prevazuje dieta, nad tym starym chrunom. Chod si za svojim snom. Zase tak vela casu pred sebou nemas, nefandi si, ohladom dlzky fetilneho veku. Vecer to ries🌀🌀🌀
Chce dieta, dobre, pustaj😂
Nechces, nevadi, nie si jediny na svete.
Hlavne nech ta nenecha sa vyzurit, ako pises o 10.22,
ale trvaj na jasnom vyjadreni a to dnes 15.3.2024😄

majlo1234
15. mar 2024

My mame s muzom podobny vekovy rozdiel. Akurat s tym, ze on uz ma aj deti z oredchadzajuceho vztahu. Ale ked sme sa davali tak ozajstne dokopy s tym, ze sme riesili buducnost, jasne som mu povedala, ze v horizonte xy rokov chcem deti. A teda pokial on nechce, bude to dovod na rozchod. Pristal na prve, a teraz cakame druhe, nie je z toho uz tak nadseny, nakoniec ani ja nie, oebo uz viem, aka pomoc ma caka po porode😂 ale pre mna to proste bolo dolezite. jemu sa kamarati vysmievali, ze sa ide zenit znova a potom aj, ze na “stare kolena” bude mat zas deti. Ale asi si spocital, ze mu to za to stalo.
Pokial si rozhodnuta pre dieta, stale mas teoreticky 10 rokov minimalne na to, aby si si ho porodila sama, ci uz s tymto alebo inym. Nevravim, ze kazdy musi mat deti, a ze je to nejake terno, ale ja si cely zivot ako bezdetna predstavit neviem

aurora33
15. mar 2024

Podla mňa on dieťa nechce. A ty ak sa nudíš, tak si zaobstaraj psa.

tiezjedna
15. mar 2024

@rorino určite neznamená, ale ako vidíš zo skúsenosti mojej kamarátky, tak aj to je realita.

jana_eyre_2
15. mar 2024

Že má síce 45 ale mentálne tak 20 asi.. 😏

vilma7
15. mar 2024

Ja si myslím, že túto tému ste už mali mať dávno vyriešenu a nie naťahovať jeden druhého...my sme si to s partnerom vyjasnili hneď.
Lebo načo sa spolu ťahať, keď tam nie je spoločná budúcnosť.
A tiež si asi myslím, že tvoj partner tí nechcel ráno povedať, som starý, deti už mať nechcem...tak ti to povedal okľukou. Ale videla, vidím za tým.negativmu odpoveď.

Lebo ak si on chce deti ešte aj užiť, už dávno prešvihol najvyšší čas.
Ja a manžel mae dve deti , v 41 a 43 sa mi narodili a to sme mali sakra šťastie, že sme boli obaja zdraví a išlo to pomerne na prvý šup.
Ale keby mam vhodného partnera, určite do 40.tky nečakám.

petra92
15. mar 2024

Nečítala som všetky komentáre ale:
- hej, v 45r prvé dieťa no aj na dnešnú dobu dosť neskoro,
- Ty chceš dieťa lebo sa nudíš, taká sikula, že už na obed máš všetko porobené,
-vybavovať za 45r chlapa lebo on je tupelo a ešte aj dieťa riešiť do toho...
Moja rada je kúp si psa, budeš mať čo furt upratovať, starať sa o koho a aj čas ti rýchlejšie utečie lebo nehnevaj sa mentálne nie je na dieťa pripravený ani tvoj starý a ty už vôbec 🙄

retatka
Autor odpoveď zmazal
lalu_sk111
15. mar 2024

neviem si predstavit nudit sa..ved je tolko veci, cim sa da stravit cas.ale k veci. Mozno netuzi po detoch extremne, je myslou niekde inde ale ked mu povies ako to vidis, ze mas svoj vek, potrebujes si rodinu riesit uz teraz tak snad to bude brat do uvahy a uvedomi si, o co tu ide. keby sa nad tym ani nezamyslel a nechal ta prepast svoju plodnost odsuvanim, zahmlievanim tak treba zvazit ako moc mu na tebe zalezi a ci si unho v dobrych rukach

alexandra383
15. mar 2024

Mysli aj na to, co budes robit o 15-20 rokov, kedze mas o 15r starsieho partnera. Ty este budes v strednom veku, on uz nie. Nebudu ti prave vtedy chybat deti? Ako hovoris, ze po nich tuzis, ver mi, ze by si to casom lutovala

natiblaskova
16. mar 2024

Bože vy narobíte... Mám 2 deti z predošlého vzťahu kvázi s rovesníkom.... No ďakujem pekne. Mám staršieho partnera a lepšieho otca pre moje(už jeho) a naše spoločné dieťa si neviem predstaviť. Je medzi nami 20 rokov. Tiež je pracovne dosť vyťažení občas aj cez víkendy a čas si na nás vždy nájde. Takže autorka nič si z nič nerob. Neporiadny je preto lebo nevie kde mu hlava stoji a ne sústredí sa na to a premýšľa

natiblaskova
16. mar 2024

Nepýtaj sa ho keď je nervózny ale vystriehni vhodnú chvíľku

rorino
16. mar 2024

@tiezjedna áno,realita má celá podôb,ani môj príbeh,ani príbeh tvojej kamarátky,nemysi autorke pomôcť,keďže nepoznáme ani ju ani jej chlapa.Tisic ľudí,tisíc príbehov....

momoqui
16. mar 2024

On dieta nechce. Keby ano uz davno sa o tom rozpravate. Vyhovuje mu to tak ako to mate teraz.
Len si narctla temu dieta a hned ta zrusil.
To ci si sa to
Spytala rano to jedno.
Ak tuzis mat dietatko tak musis zmenit najrpv partnera

solinkarka
17. mar 2024

Podľa mňa dieťa nechce, či kedy ho chce v 50-ke? + Ten vekový rozdiel tiež nic moc
A ty pokiaľ chceš vlastné dieťa hľadaj iného partnera...

barju
17. mar 2024

Joj,akože na ráno ťažká téma, takou sa deň nezacina a nekonci.Ale keby si chlap uvedomil, že splodit dieťa nie je len tak mavnutim čarovného prútika,tak by do toho šiel čím skôr. Možno mu treba racionálne vysvetliť, že vekom nebudú jeho spermie rýchlejšie. V dnešnej dobe má 20% párov problém počať dieťa a skončia na umelom oplodnení. Ty čím budeš staršia,tak tiež budú menej kvalitné vajíčka. Problém je,že aj keby si sa s ním rozišla,kým sa z toho rozchodu pamätáš,nájdeš si ďalšieho, a predhodis mu túto tému tak môžu ubehnúť ďalšie 3 roky. Ale ak zostanem s ním,môžeš ho o dieťati 3 roky presviedčať,nakoniec neúspešne a keď až potom sa rozhodnete,tak kým budeš mať ďalšieho budeš mať 37 a po 35 plodnosť rapídne klesá. Možno si neuvedomil,že keď bude s tým čakať tak kým sa vám to dieťa podarí môže mať on 50 a na vstávanie k prckovi a hranie sa s ním bude starý a všetko to bude na tebe, to je od neho sebecké. Dieťa potrebuje totiž oboch rodičov,nie len matku na plno, a otca workoholika. Tiež tu nevidím že by ste boli manželia. Viem že v dnešnej dobe to veľa ľudí nepotrebuje, ale je to svojim spôsobom prijatie zodpovednosti za ďalšiu osobu. Vyzerá to že by sa zodpovednosti za dieťa rád vyhol. Má svoj štandard na ktorý je zvyknutý. Dieťa by mu to iba pokazilo.