Ako dosiahnuť kompromis v manželstve?
Ahojte...ako urobiť kompromis v dlhodobom vzťahu...ja chcem tráviť viac času s mužom (hocijako -priposposobim sa), mužovi stačí hodina - dve denne somnou, prip. aj keď dva dni by nebol doma tak je s tým v pohode že nieje somnou...on nevie ako by trávil čas somnou..je strašný egoista, sebec, dôležitý (zmenil prácu, predtým taký nebol)...
Prežívame strašnú krízu, podľa neho vôbec .. neviem ako ďalej fungovať
a preco pre boha by si odchadzala, jedine, ze by toto nebola jedina vec co riesis, lebo ak jedina, za mna riesis nieco, co ti povedal v afekte, ked si ho samonasrata cakala doma 🤷♀️
neviem, ci mam este pisat 🙂 vacsina muzov (cest vynimkam) nerozumie naznakom, velmi sporadicky iniciuje zmenu a obzvlast, ak neciti potrebu zmeny, ak ty citis, treba to prediskutovat a nejako sa dohodnut, dufam, ze mas doma partnera, ktoremu na vasom vztahu zalezi a ked si sadnete v klude najdete sposob ako na to
napr. nejaka spolocna aktivita, raz za kvartal wellness na jednu noc alebo vikend bez deti (uz co mate radi a financna situacia dovoluje), zacni mu napr. davat zazitkove darceky, ak si darceky davate, ja to tak robim, moj muz sice nic neosomre ale ani toho vela nevymysli, ked vymyslim ja, tak ide, on zasa ma rad napr. spolocenske hry a take tie "unikove escape room hry", tak hrame stolovky alebo ideme na taketo veci a zaroven si doprajeme pokoj jeden od druheho
a ak som mimo a riesis vlastne uplne ine veci, ktore z tohto jedneho prispevku nevieme vycitat, tak to uz len ty vies aky mate vztah a ci vam stoji za to riesi vase problemy
Kriza? Tu uz si davno mala povedat zbohom a utekat prec cim skor
Bude sa to zhorsovat casom, rokmi, nebodaj budete mat deti, cele zle
Autorka
Myslím si, že je niekde problém na strane partnera.
Nech ste v ste v ako koľvek dlhom vzťahu, tak počítať čas strávený s partnerom a povedat, definovať "1-2hod s tebou" stačí nie je o charaktere, povahe ale o hodnote "mať rád" toto druhého. Myslím si, ze je racionálne ak sú dvaja vo vzťahu, je prirodzené tráviť čo najviac času spolu (ano, nenásilne, každý má svoje hobby, chce/potrebuje čas i pre seba), pretože vzťah je o tom "chcieť" byť s tým druhým, nie polemizovať stanovovať obmedzenia, hladať výhovorky.,
Kto chce, hladá spôsob, kto nechce, hladá dôvod... (tu niekto dôvod hľadá...😕)
Tak nikoho by nebavilo, ak by mal mať doma ufrflanu, nešťastnú a večne nespokojnú polovičku, no nieje v poriadku chcieť, aby bolo stále len "dobre". Za prvé sa treba rozprávať v kľude a nie si brať reči ktoré sa povedia v afekte príliš osobne.. Ak ste doteraz fungovali tak, že ste trávili spolu menej času, tak si asi zvykol. Čiže ak chceš zrazu meniť zaužívané, treba brať ohľad aj na muža, že ty chceš zrazu zmenu a on nieje povinný ju prijať, lebo si zvykol na to, ako to máte a vyhovuje mu to. Hoci ako vravím, ak by som bola vo vzťahu kde niekto so mnou nechce byť, nepokračovala by som.. Strach odísť? Ten je prirodzený, veď nikto neodchádza a nezahadzuje život len tak bezstarostne.. Ja som sa už dávnejšie rozhodla nečerpať sa toxickými vzťahmi, odstrihnut v rámci možností ľudí, kde som dlhodobom necítila šťastie a nedalo sa s tým nič robiť, mám dosť starostí v živote, aby som dovolila, aby som sa negatívne čerpala prítomnosťou akejkoľvek osoby, len preto, že nám to nefunguje.. Duplovane ak by nebol zaujem o moju prítomnosť.
@leskovael áno je to tak...keď to terwz čítam...on si zvykol jemu to vyhovuje takto, byť spolu menej..mne nie...on sa nezmení..ja sa načas prispôsobím
Stále si nenapísala aká je to ta jeho aktivita na na ktorú on sám odchádza?
Kde je vola, tam je cesta, ale kedze on nechce s tebou travit cas a nezalezi mu na tom, tak zrejme mu nezalezi ani na vasom vztahu.
Preto je extremne dolezite starat sa o partnersky vztah aj ked ma clovek male deti, lebo potom to dopadne takto. Netreba na seba navzajom zabudat sexualne ani emocionalne.
A aku ma on tu svoju aktivitu x krat do tyzdna? Neviete to robit spolu?
Alebo skus navrhnut, ze raz za 2 tyzdne budete mat spolu “rande” a na striedacku vyberate kam pojdete/co budete robit a ten druhy jednoducho bude suhlasit.
Pozri máš možnost sa sním snažiť byt viac ale ak on nechce tak ho udusis a pošle ta k vode.
Proste niektorí ľudia nepotrebujú a nechcú tráviť toľko času s druhou osobou a je jedno ci je to priateľka, kamarát alebo mama.
Sú ľudia a ľudia, bud budeš nespokojná ty alebo on.
Noooo, u nás je to ani nie naopak, ale my sme stále spolu, doma, v práci vo firme a opäť doma večer. Občas idem ku krstnej sama sa prejsť, ale keď prídem, stále mi povie, čo si tam tak dlho bola? A to som cca 2 hodky z domu?

@leskovael ibaže nemám odvahu odísť...on chce byť somnou ale musím.byt kľudná vysmiata pokojná a nie vždy sa to dá...