Ako navrhnúť otvorený vzťah bez zničenia rodiny?
Nechcem sa vzdať svojho súčasného vzťahu. Máme rodinu, máme spolu veľa pekného a nechcem nič ničiť. Zároveň však už dlhšie bojujem s jednou vecou – chýba mi v našom vzťahu sexuálna energia, túžba a také to obyčajné užívanie si sexu.
Sex máme cca 2–3x do týždňa, čiže nejde o to, že by sme spolu nespávali. Ale ja si to vnútorne vôbec neužívam tak, ako by som chcela. Chýba mi tam vášeň, napätie, vzrušenie… ten pocit, že sa na toho človeka neviete dočkať. Už som sa s tým vlastne zmierila a hovorila si, že asi takto bude vyzerať môj sexuálny život a treba to prijať.
A potom som stretla jedného muža.
A úplne sa vo mne niečo prebudilo. Takú iskru a energiu som nezažila už veľmi dlho. Keď som pri ňom, doslova sa mi podlamujú nohy. Je tam neuveriteľná príťažlivosť a túžba, ktorú neviem ani poriadne opísať. A práve to ma celé rozhodilo, pretože som si uvedomila, ako veľmi mi toto chýba.
Nechcem podvádzať. Nechcem klamať ani rozbiť našu rodinu. Zároveň ale cítim obrovskú túžbu ešte v živote zažívať tú vášeň a sexuálnu iskru, ktorú teraz cítim.
Premýšľala som dokonca, či úplne otvorene povedať ako sa cítim, a navrhnúť otvorený vzťah. Povedať mu pravdu o tom, čo mi chýba a čo vo mne tento človek prebudil, a opýtať sa, či by bol ochotný o niečom takom vôbec uvažovať.
Ale zároveň sa toho strašne bojím. Čo ak tým, že mu poviem pravdu, zničím niečo, čo sa už nebude dať opraviť? Čo ak tým otvoreným vzťahom stratím jeho, našu rodinu aj všetko, čo sme spolu vybudovali?
A čo ak to naopak nechám tak, všetko potlačím a o pár rokov budem ľutovať, že som tú časť seba úplne pochovala?
Neviem, či hľadám radu, skúsenosť alebo len potrebujem počuť, že niekto riešil niečo podobné. Ako by ste sa na mojom mieste zachovali vy?
@minenkaa no nepáči sa mi predstava že by spal s inou, ale tak keby ja mám takú možnosť tak jasne že aj on by mal
@anonym_autor jaj, tajkze ty ano, jemu by si take ulety tolerovala si skripajucimi zubami, len preto aby si si mohla ty uzivat.
Cim viac pises, tym viac sa zamyslam nad tym ci moze byt niekto tak sprosty alebo si tu len robi prdel nejaky chlap. Dobra sprava pre teba je, ze si myslim, ze si chlap co sa prisiel pozabavat, lebo ak si zena a toto realne riesis, tak potom zbohom aleluja
Ty na com frcis?
Miluješ muža, tak snad k tomu patrí ze si ho vážiš, ctis...ci ty ho miluješ ako?
Teba Jožko milujem, ale s Jankom, Ferko si vrznem, lebo tam je vášeň.
Ty bud doma, venuj sa deťom ja si užijem..
Mas 29, ked ti muz nesedi, a nevyhovuje tak to ukonci a xhod si za iskrou vášňou.. to ďalších 15rokov budeš fnukat ze muz si sex neuziva ako chceš ty?
Ved mu to vyklop na rovinu, možno ti sam navrhne rizvod a dostaneš požehnanie uzivat si vášeň..
@anonym_2bb331 cítiť že je to zábava pre oboch, nie povinnosť
@anonym_autor len ako vieš že ten nový bude vyhra? Možno sex bude trapas je veľa toho čo nemusí sedieť. Veľkosť vydrz technika. Možno po prvom sexe už další nebude kedže dostal čo chcel. Možno budeš sklamaná a potom čo rýchlo hľadať inde ? Hovoris že sex máš doma pre teba o ničom a kedže ti na tom tak záleží a manžel sa nezmení tak hladaj inde ale rataj že o manžela isto prídeš.
@anonym_autor dokázať byť v otvorenom vzťahu chce dokonale poznat a ovládať svoje emócie, vedieť čo chcem, mať otvorenú myseľ, dôveru v partnera a dokázať spolu výborne komunikovať. A najťažšiu vec, dokázať oddeliť city od sexu.
Otvorený vzťah tak, aby ho obaja partneri ustáli a mali z neho hlavne to pozitívne, je trochu umenie. Čize keď muž nevykazuje ani náznak, že by s takym niečim sympatizoval, riskujes veľa. Potom uz oveľa bezpečnejsie je nájsť si milenca...
Vymyslená sračka 👎
Predpokladám že tvoj muž by nechcel otvorený vzťah, preto sa pýtaš.
Vysvetli mu svoju sexuálnu potrebu (aj keď si mu to vysvetlila už veľakrát) s tým že je to vážne a máš myšlienkové úlety.
Vysvetli mu že to nie je sranda, že napriek tomu že vám to vo všetkom klape sa môže stať že toto položí váš vzťah a otvorený vzťah asi nechce (sa ho rovno spýtaj hypoteticky).
Je to tvoja potreba, máš toho plnú hlavu a on je ten kto ti s tým vie pomôcť. Je to vážne, podľa mňa tú vážnosť úplne zatiaľ nechápe.
Ty sa na druhej strane musíš tiež vzdať nejakých veľkých iskier a predstáv, inak skončíš bez rodiny a to ti za to nestojí si myslím.
Ale keďže je to tu anonymné, tipujem že si troll a vymýšľaš si tu erotické príbehy do svojej zbierky 🙂 🙂 🙂 Dávam tomu tak 90%, keby to bol príbeh o mužovi, tak by som to výrazne znížil 🙂. Minule si tu písal o nadržanej ženskej čo si vyzdvihuje mladého chlapca pre radovánky. Aj si sa priznal, tak mi to príde dosť podobné.
Predpokladám že tvoj muž by nechcel otvorený vzťah, preto sa pýtaš.
Vysvetli mu svoju sexuálnu potrebu (aj keď si mu to vysvetlila už veľakrát) s tým že je to vážne a máš myšlienkové úlety.
Vysvetli mu že to nie je sranda, že napriek tomu že vám to vo všetkom klape sa môže stať že toto položí váš vzťah a otvorený vzťah asi nechce (sa ho rovno spýtaj hypoteticky).
Je to tvoja potreba, máš toho plnú hlavu a on je ten kto ti s tým vie pomôcť. Je to vážne, podľa mňa tú vážnosť úplne zatiaľ nechápe.
Ty sa na druhej strane musíš tiež vzdať nejakých veľkých iskier a predstáv, inak skončíš bez rodiny a to ti za to nestojí si myslím.
Ale keďže je to tu anonymné, tipujem že si troll a vymýšľaš si tu erotické príbehy do svojej zbierky 🙂 🙂 🙂 Dávam tomu tak 90%, keby to bol príbeh o mužovi, tak by som to výrazne znížil 🙂. Minule si tu písal o nadržanej ženskej čo si vyzdvihuje mladého chlapca pre radovánky. Aj si sa priznal, tak mi to príde dosť podobné.
@thistime Tak ti to prepisem do priamej reci :
bud ma budes pichat tak, ako ja chcem a poviem alebo ma vytrtka kolega / sused / postar. To nie je uprimny rozhovor, to je vydieranie. On moze povedat : ale ja som s nasim sexom spokojny. Potom co ? Su ci uz zena alebo muz povinni prisposobit sa ?
Take veci by sa mali vyjasnit pred manzelstvom a neuzatvorit ho, ak je tu nespokojnost.
@anonym_autor stoji ti za par chvil vasne pokazit dlhorocny vztah? A rodinne vztahy? Radsej sa otvorene porozpravaj s tvojim co ti chyba. Je to Len poblaznenie ktore prejde
sama musíš vediet akoby otvoren vztah zobral
ja napr. viem že môj manžel nie
a čo popisuješ ano stalo sa i mne ,nikdy som neverila že zrovna mne
takže ano mám občas bokovku, ked to začne byt važne, rozidem sa , ono aj tá energia čo teraz citiš časom vyprcha
@anonym_462da8 ano keby máme otvorený vzťah, tak by som to využila , ja nie som zamilovaná do toho muža čo vo mne prebudil vášeň. Ja milujem môjho muža, ten dotyčný ma ozaj priťahuje iba sexuálne. Takže jasne … keby ma omrzel tak by som to ukončila. A nehľadala iného, veď ani tohto som nehľadala ale ak by prišiel taký do cesty zas tak by som sa nebránila …
@anonym_autor a keby to iste robil muž tebe ? Citila by sa sa fajn? 😃 ty aj vieš vôbec čo píšeš ??? Je ni z teba zle
ja byt tvojim mužom,mám v tom jasno. Bud ja,alebo on. Ale to som ja.Opýtat sa ho možeš na názor o otvorenom vztahu ale íst za ním s tým,že chceš skusit niečo také,lebo si niekoho stretla a si na neho nadržaná asi neskončí dobre. A zahýbat mu za chrbtom? Ako to chceš zahrat na obe strany niekolkrát týždenne? No čas na rodinu alebo vztah mat nebudeš. A možno ti ten muž sadne a budeš s ním chciet byt-čo spravíš? A možno ten sex s ním ti za vela stát nebude-on si svoje na tebe odklepe a ty z toho vela mat nebudeš.
@anonym_2bb331 vidieť že je zo mňa paf, že si ma užíva, že ho rajcujem, a aj meniť miesta. Dať tomu vzrúšo. Mame sex ako dôchodcovia.
@anonym_autor a čo myslíš,do kedy to také bude? Ked sa stretnete raz za mesiac,tak možno i roky. Lenže tebe to určite stačit nebude a jemu možno tiež nie,ked nemá v šuflíku pár zaskakovačiek. A čo ked mu budeš zaskakovačka? Bude ti to stačit,ked sa ti niekedy ozve,lebo bude chieta žiadnu nebude mat narýchlo,tak ti zavolá. Do kedy s tým budeš v pohode?
@anonym_autor Dristy. Chces si ospravedlnit sama pred sebou svoju veselu susku. Nemala si sa vydavat za takeho, kde si nespokojna so sexom.
Bud ferova a rozved sa, potom mozes riesit aj futbalovu jedenastku z Konga. Zatial si vydata, tak sa podla toho spravaj. Ci manzelske sluby su pre teba nic ?
@patrike 😅👍
@thistime Tak ti to prepisem do priamej reci :
bud ma budes pichat tak, ako ja chcem a poviem alebo ma vytrtka kolega / sused / postar. To nie je uprimny rozhovor, to je vydieranie. On moze povedat : ale ja som s nasim sexom spokojny. Potom co ? Su ci uz zena alebo muz povinni prisposobit sa ?
Take veci by sa mali vyjasnit pred manzelstvom a neuzatvorit ho, ak je tu nespokojnost.
@patrike Nesúhlasím, v tvojej úvahe si prehliadol že som písal o obojstrannom prispôsobení sa, aj ona nemôže čakať že to bude len podľa nej.
Je to normálne riešenie problému medzi emocionálne vyzretými ľuďmi.
Buď sa nájde riešenie alebo to nebude fungovať, to je pomenovanie reality nie vydieranie.
Vydieranie je keď nemáš problém a niekto príde za tebou, problém ti vyrobí a požaduje za odstránenie problému nejaký profit.
Oni však problém jednoducho majú (taká je realita veď chce otvorený vzťah) a treba ho riešiť, nie nechať ho vyhniť a nechať druhého s ružovými okuliarmi ktoré ten problém odfiltrujú.
Veľa párov má podobný problém, keď je jeden v páre náruživejší. Vysoké percento nevery je aj pre to že to neriešia, pritom to nemusí byť ani až tak zložité. Zo sexu sa robí strašiak, pritom je to všetko len v hlave a dá sa s tým pracovať.
Väčšinou za to môžu predsudky, pritom je to normálna súčasť života.
@anonym_autor môj muž vraví, že čo už raz rozbijes, to už nikdy nezlepis. Ak mu občas z tade niečo prečítam, tak mi vždy povie, nerieš to, nás sa to netýka. Ak by za tebou prišiel manžel a toto ti len tak navrhol, ako by si reagovala ty? Nie teraz, keď už máš sex mimo domu, ale pred tým? 🤔🤔🤔
@anonym_autor teraz je nejaky dokument jednej režisérky, ktora ma s muzom otvoreny vztah. Neviem nazov googli. Skus si ho pozriet s muzom a tuto temu otvorit, ze ci by vedel mat otvoreny vztah. Ze ty Ano. Budes vediet ako by to vnímal on. Asi by som to na muza nevybalila doma, ze zlato chcem mat este dalsieho muza. Skusila by som to najprv dostat do jeho hlavy a zistit nazor. Osobne by som si to doma ja nevedela predstavit ale zaujima ma tema otvorených vztahov a polyamorie. Mas aj na YT vela podcastov na tuto temu. Uprimne to nie je uplne lahka životná situacia a je to nastavených pravidlách.

Jasné, navrhni mu to. Určite s tým bude v pohode súhlasiť, veď bude mať aj on príležitosť bez výčitiek trtkať inú. Potom niekedy si o tom pri vínku večer porozprávate, vymeníte si skúsenosti. Možno zistí, že pri inej vie byť vášnivý, že s inou to tú iskru má. A možno nejaké triky, ktoré sa budú páčiť tej druhej vyskúša aj na tebe 😉