icon

Ako prekonať strach z rozvodu a samostatnosti?

27. máj 2024

Pekný večer....
Potrebujem sa vyrozprávať.

Mám 29 a 5 rokov som manželka o 5 rokov staršieho muža.
Poznáme sa dlho. Asi po 5 ročnom vzťahu sme sa vzali.
Vo vzťahu sme mali aj pekne aj zlé obdobia asi ako každý iný pár.
Čím ďalej tým viac som presvedčená že asi nemáme súdené ostať spolu a zbytočne sa trapiť.
Len asi sa bojím urobiť ten krok.
Deti nemame.
Napíšem pravdu, bojím sa toho ako to zvládnem finančne sama ak by sme sa rozviedli.
Hypotéku nemáme, bývame v nájme a v podstate nemáme žiaden hmotný majetok.
Manžel ma auto

On aj ja chodíme do práce. Ja som živnostník a možno to je aj dôvod obáv prečo sa bojím keďže doba je neistá.
Pozerám nájomné byty no realne by som si to sama nevdela potiahnuť, a čo sa tyka rodiny tak bohužiaľ nevedia mi pomôcť.

Mám pocit že asi budem musieť ostať nešťastná vo vzťahu asi do konca života a budem si búchať hlavu o stenu.
Niekedy som bola vesela osoba plna života, a uvedomujem si každý deň od kedy sme spolu stala sa zo mňa smutná žena ktorá nemá rada spoločnosť, a možno aj preto mi začali nejaké zdravotné problémy ktoré ma obmedzujú v mojom bežnom živote. Môj manžel určite nieje zlý chlap, no myslím si že my dvaja sme aa nemali brať. Niekoľko krát sme použili pri hadke slovo rozvod no stale to akosi prešlo.
Neviem čo mam robiť...

Strana
z2
autor
28. máj 2024

@dadka1997 rozprávala som sa neraz o tom že som nešťastná. Je mu to ľúto ze niesom šťastná.
To je všetko čo povie. Ak chcem nejakú zmenu, alebo čo i len niekam ísť, vyvetrat zmeniť prostredie, nechce, čo aa týka manželstva nesnaží sa vyjsť zo stereotypu.
Najradšej by celý čas trávil so svojimi rodičmi.
Neraz mi škaredo vynadal, kôli blbostiam. Ubíja ma psychicky. On je ten dokonalý.
Niekedy požartujem ,robim vtipky on sa uraža ako malý chlapec.
Ja už nemám ani kamarátky, nechodím nikam. Práca a doma. Doma začína druhá šichta. Moja chyba. Uvedomujem si to.

autor
28. máj 2024

@biglovemom áno bojím sa, ale skôr toho či urobím dobre keď sa rozvedieme..

biglovemom
28. máj 2024

Ked sa necitis byt stastna, urobis spravny krok

cacianka
28. máj 2024

Pred 5 rokmi, keď ste uzavreli manželstvo takýto nebol ? Neverím .
Súhlasila si so sobášom aj keď si vedela aký je, že je rodičovský cecok, urážlivý, škaredo ti nadáva, sedí na riti ?!
Jeho nezmenis, zmeň seba - obnov priateľstva, vybehni s nimi von, na kávičku, zákusok, vybehni na obyčajnú prechádzku, výstavu, nechoď z práce rovno domov - urob si svoj malý či veľký program, posed na lavičke, čítaj si, daj si zmrzlinu.
Zmeň stereotypy. Skús aj zmenu práce, možno sa ti uľaví stres a zmena práce ti prinesie lepší príjem. Odkladaj si svoje peniaze, aj odchod plánuj, ale najskôr zmeň svoje nastavenia.

kiki68
28. máj 2024

Ale prosim Ta, tych 500 vies dat dokopy aj ako zivnostnik. Ja som isla dole po rozchode so zivotnym stylom a nelutujem. Dnes som tam, kde som bola predtym. Len sa toho musis vediet vzdat. Mala som vyhodu, ze som mohla jest v praci prakticky. Ale dalo sa to zmaknut. Ale mohla som najst partnera, kde to malo dalej perspektivu a netrapit sa.

mihalnickajanicka
29. máj 2024

A dôvody aké akože ?

Strana
z2