icon

Ako reagovať na neveru z minulosti?

18. jan 2024

Dnes som sa dozvedela, ze manzel spaval s bratovou zenou, este predomnou a predtym nez sa dali aj oni dokopy. So svagrinou dobre vychadzam, teda aspon som si to myslela. Teraz spatne mi aj dochadza, preco mi manzel hovoril, ze jej nemam tak doverovat - vesat vsetko na nos. Po 5.rokoch manzelstva, sa dozviem, ze to vedeli vsetci okrem mna, dokonca aj svokrovci. So svokrou mam pritom lepsi vztah nez s mamou…
Svagrina sa ma velakrat vypytovala, ako s manzelom, ci nam to funguje, ci som spokojna. Chcela niekedy vediet az privela detailov. Nerozumiem, kde to zijem, preco mi to nepovedali skor.. nesudila by som, len by som ju mozno brala trochu inak. Teraz si pridem ako hlupana, ze som sa jej zverovala ako kamaratke….
Neviem ako sa teraz spravat, ci sa tvarit, ze je mi to uplne sumafuk, alebo sa jej na to opytat. 😏 co si myslite? Mna ani nestve, ze spolu spavali, ale ze mi “kamoska” zatajila take informacie, rovnako aj manzel. Aj ked to bolo davno…

rubia10
22. jan 2024

@katkami123 👏🏼👏🏼👏🏼 najvacsie sklamanie muz👏🏼 vsak nerozumiem, na zaklade coho tak doleziteho, to nepovedal nikdy doteraz. Lebo ho mila svagrinka poprosila?? Tak robil sluzbu radsej “im dvom” ako sebe a manzelke? Podla mna keby to povedal, bolo by to jako fujtajbl, ale bola by na to nachystana, ano, zmenilo by sa vsetko, ale to sa aj tak a za ovela dramatickejsich podmienok a mozno aj s uplne inou “dohrou”…ked takato vec nepoznaci inak asi pekny vztah, tak potom su ti ludia riadne kludni a nad vecou, chcela by som mat ich nervy a povahu🤭💪🏼🚀
@autorka

rubia10
22. jan 2024

@sussie1
@dadka_bb
@isabella15
@hope87
@katkami123 👏🏼top baby💪🏼 @autorka

1akinom2
22. jan 2024

@betulinka1
@muchacici presne zisťuje o čo prišla a porovnáva si to s tým, čo má doma.

muchacici
22. jan 2024

@1akinom2 Presne tak, a ľutuje, že sa vyspala s druhým bratom, lebo mala dobrého frajera, len bola sprostá. Teraz to už vie, ale už je neskoro. Tak ostala s druhou voľbou, lenže divné je, že sonduje. Neverila by som takej ženskej. A že muž pristúpil na to nepovedať.... 🧐 Keby bol môj bývalý s mojou sestrou, vôbec by som to neriešila, lebo to mám v sebe uzavreté. Ale tam sa išlo od jedného k druhému, z jedného vzťahu do druhého, ešte za takých okolností, náklonnosť atď nevyprchá cez noc, zrada a ďalšie emócie sa miešajú, vzťahy nie sú poriadne uzavreté a všetci si ostávajú na očiach.

reddflowerlife
22. jan 2024

ja by som sa dogrcala z toho celeho

autor
22. jan 2024

Mne manzel hovoril, ze mali len taky kratsi “vztah” 3-4 mesiace, ze to nebolo nikdy vazne. Ona si zacala s jeho bratom na chate a jeho “podviedla” - davam uvodzovky, lebo ked mam nieco nezavazne, tak mi to moze byt asi jedno…
Na manzela sa velmi hnevam, som sklamana, jedine, co ma drzi nad vodou je to male v brusku.. cela atmosfera je u nas otrasna, ani sa velmi nebavime, ja prvy krok urcite neurobim a on sa tiez nejak velmi nesnazi.🤷🏻‍♀️
Svagrina mi kazdy den vyvolava, pise, chce sa stretnut.
Tiez si neviem predstavit ako teraz budeme vsetci fungovat, ci budeme chodit k svokrovcom vsetci alebo osobitne…
Tie co pisete, ze sa tym nemam zaoberat, lebo bolo co bolo. Ze to je minulost. Neriesila by som to, keby mi to netajili tolko rokov. Pre mna je to zrada, teraz im nedoverujem, neviem ako sa k nim spravat, budem si musiet davat pozor, stratila som vlastne “kamosku” butlavu vrbu, zenu, ktorej som doverovala, nic uz nebude ako predtym. Nemyslim, ze ma “chute” na mojho muza, ani ze by mali medzi sebou nejaku sancu, chemiu. Ah, fakt podarena rodinka. 🙈
Dnes mi aj doktor oznamil pohlavie babatka, myslela som, ze to budem inak prezivat, v mojich predstavach to bolo cele inak,ze sa s manzelom budeme tesit a my mame len tichu domacnost. 🤨🤨🤨

katkami123
22. jan 2024

Švagor ti znechutil tehotenstvo, to bolo úplne úbohé no comment. Oni majú deti v ich msnželstve?

Ale toto, čo robila tvoja švagriná, keby nemala chute na tvojho manžela, tak sa ťa nepýta na také osobné otázky ohľadom sexu, takze tomuto moc neverím. Tiež mám švagrinú a takéto veci sú tabu. Kľudne sa len mohla hrať na kamaratku, zámerne ti hovoriť osobné veci, ktoré ani nemuseli byť tak úplne pravdivé, aby si jej ty úprimne povedala všetko, čo chcela vedieť. Hrala sa na kamošku a pritom ťahala z teba informácie. Otázne je, že načo jej boli. Taktiež ktovie na koľko je pravdivá tá dĺžka ich chodenia (či aj v tomto neklame) a či to tvoj muž naozaj bral tak nezáväzne, keď s tým mal taký problém to priznať. Lebo jedine, žeby ho to poriadne zasiahlo, ak to tak potreboval tajiť, niečo nezáväzné nebudem toľko tajiť. Opýtaj sa manžela či naozaj niečo medzi nimi nebolo, lebo od teba dlhodobo vyťahovala info ohľadom sexu medzi vami. Mne to tam nepríde čisté.

Tiež mi neprídu normálne tie tajnosti s jeho ex, pred jeho vlastnou manželkou. Akože ex ho VRAJ požiadala a on radšej splní jej želanie? A to mu nevadilo, že z teba môže ťahať info? No… zisti si ty ešte od niekoho iného, ako to s tým ich vzťahom naozaj bolo. Lebo tejto verzii tvojho manžela veľmi neverím.

katkami123
22. jan 2024

Tak švagriná nechcela, aby si ju hneď neodpísala. Tak keďže si o tom nevedela, pripustila si si ju k telu a švagriná vedela vdaka tomu jej vyzvedaniu väčšinu podrobnobností o vašom vztahu aj ako vám to sexuálne funguje. Neviem, čo je horšie. Či radšej odstup od zvedavej ex, alebo nevedomosť a všetko vyklopím na požiadanie, aj čo sa pýtať nepatrí.

michelle567
22. jan 2024

No ktovie veru. Či nebola aj nejaká bitka ešte alebo niečo...keď ho s bratom podviedla na chate... A celá rodina hra mŕtveho chrobáka... A jej by som neverila, že na neho nemyslí...presne...by sa nevypytovala na váš sex 🙈

autor
22. jan 2024

Svokra mi hovorila, ze s mojim manzelom bola kratko a ze ani nestihla zaznamenat ich rozchod a uz prisla na navstevu s druhym bratom. Ze sa bratia kvoli nej nerozpravali vyse roka..len im dohovarala. Ja som jej zase nevyklopila vsetko, len ze sa snazime… ze manzel by chcel velmi syna… ze nam to funguje, ze jej manzel ju casto odmieta a take blbosti. Neriesili sme polohy, alebo uplne detaily…

autor
22. jan 2024

@katkami123 tiez mi to je divne… ved ak sa aj dohodli, tak to mali poriadne ututlat. Este mi manzel hovoril, ze aj svagor ho prosil, nech to predomnou nevytahuje, nech na nu nepozeram krivo… tak ja neviem… 🤷🏻‍♀️

adrianajozko
22. jan 2024

Prečo to chceš riešiť veď byvaš s manželom a nie so švagrinou. Doma to treba uzavrieť us sa tešte na babätko a švagrinu ignoruj. Su aj horšie veci zdravie,smrť, a ine. Je to blbosť.

michelle567
22. jan 2024

@adrianajozko súhlasím, so švagrinou by som to už neriešila...ak by som jej na všetky tie správy odpísala tak niečo v znení, že s manželom to máte vysvetlené, uzavreté. Od nej stanovisko nepotrebuješ... A asi by som si držala od nej trochu odstup...

lienka.7
22. jan 2024

@autorka keby to bolo "len tak", tak asi by nemali dôvod sa rok nerozprávat. Hm? Cize bohvie, ako to bolo. Mohlo pokojne aj tak, ze sa tam vychrapala s bratom a bol koniec medzi nimi preto. Tiez to tvoj muz nemus chcieť. Je veľa možností, verzii... v každom prípade, mali ti to povedať.
Je mi to veľmi ľúto, ale ja tvojmu mužovi neverím... a svagrinka je teda dobrá špina 👌

adrianajozko
22. jan 2024

@michelle567 presne tak

andymi
23. jan 2024

@rubia10...tak teraz si ma pobavila: "Paradoxe z celej situacie lutujem okrem autorky samozrejme, toho svagra, chudak uz to nedokazal v sebe dusit. Myslim si, ze nikdy sa s tym nevyrovnal, a aj ked su bratia, ista sutazivost tam je(mozno aj prave preto)."

A ja zase nechapem preco by som mala lutovat svagra???? Jeho chudáka donútili, aby si zacal s byvalou svojho brata...a aby si ju zobral za zenu? Nemusis ho lutovat, do tej situacie sa dostal sam (ak to nebolo tak, ze ju mal on, potom mu ju brat prebral a potom mu ju zase vratil) ...ale to by uz bolo na inu telenovelu 😀 Tiez velmi k tej zmene sveta neprispejes...

nizzy
23. jan 2024

Ahoj, čítala som si tvoje príspevky - a fakt blbá situácia. ALE ak chcete udržať vzťah (v čo dúfam) viem, že si sklamaná a cítiš sa oklamaná ale v prvom rade by som sa sústredila na upevnenie a znovu obnovenie dôvery s manželom. Hlavne teraz keď si tehotná, lebo keď sa babo narodí nebudete mať toľko príležitostí na upevňovanie vzťahu (určite aspoň pár mesiacov) Skús mu navrhnúť večer úprimnosti, že sa budete úprimne rozprávať o tom čo sa v minulosti stalo a ako to vnímate teraz ako sa obaja cítite, a čo by sa dalo do budúcna s touto situáciou spraviť nech aj ty aj manžel povie ako to vidí. Ak ťa ľúbi a záleží mu na vzťahu nech to pre teba urobí (to je najmenej čo môže teraz pre teba urobiť - tak by som mu to povedala, na tvojom mieste). Po tomto ,,večere úprimnosti" by ste si mali, hneď v dohľadnej dobe vybaviť spoločnú dovolenku, kde budete iba vy dvaja - chata, hotel , wellness - niečo čo mate obaja radi a urobte si brutálnu romantiku so všetkým čo k tomu patrí. Je to dôležité aby ste mali aj do budúcna záchytný bod, kedy ste boli spolu a užívali ste si vzájomnú prítomnosť po turbulentných udalostiach. Pretože aj v budúcnosti sa nájdu menšie alebo väčšie zádrapky kde by ste sa mohli vrátiť k danej nepríjemnej udalosti, preto túto nepríjemnosť musíte zahojiť - nádherným časom len pre vás dvoch. Až po tom všeeeeetkom môžeš začať riešiť druhé vzťahy so švagrinou, švagrom, svokrou, mamou... PRAJEM VŠETKO DOBRÉ , MALIČKÉMU ZDRAVIE A ŠŤASTNÚ RODINKU Veronika

hope87
23. jan 2024

@aurora33 ja viem, ze nie, ja som reagovala konkretne na to, ako jej svagrina vypisuje a vyvolava a ze ju ziada o odpustenie. Jej kvazi najlepsia kamoska kedysi spala s jej manzelom a ona to nevedela a rozoberali spolu kadejake sukromne veci...
Co sa tyka jej manzela, tak snad sa s nim nerozvedie preto, ze kedysi davno pred nou spal s nejakou zenou a bohuzial ta zena sa stala jej svagrinou. On ju ale realne nepodviedol. Myslim, ze autorkin vztah by sa k nemu nezmenil az do takej miery, ze by sa s nim kvoli tomu rozisla...teda keby jej to povedal ale so svagrinou by mal ten vztah uplne ine smerovanie, co je logicke. Ten vztah by bol ovplyvneny ovela viac.
Ano, to, ze jej to nepovedal, a prilezitosti mal habadej, nie je v poriadku a veru mal by si to odsrat a musi si uvedomit, co vlastne sposobil, lebo povedzme si pravdu, ze bez ohladu na to, co chcel svagor a svagrina, je to prave autorkin muz, ktory mal v rukach opraty a bolo hlavne na nom, povedat jej pravdu. Keby sa on rozhodol, ze jej to chce povedat, ze jej to nedokaze tajit, tak svagrina so svagrom by to jednoducho museli akceptovat a v konecnom dosledku by to urcite pochopili. Neexistuje, ze ked raz viem, co je spravne a co musim spravit, ze ma niekto druhy presvedci, ze to nemam hovorit mojmu najblizsiemu cloveku a nakoniec to ani neurobim. Proste autorkin muz sa zachoval zbabelo. Aby nemusel riesit pripadne jej napaprcenie a nejake reci roky dozadu, to tlacil pred sebou dufajuc, ze ozaj na to nikdy nepride 😕. No a dozvedela sa to tak, ako nikto necakal. Svagor sa opil a vypustil to, co ho musi evidentne velmi srat, lebo inak by to, bez ohladu na to, v akom stave bol, nepovedal.

katkami123
23. jan 2024

Prečítala som to manželovi, tak sa zasmial, najviac na tvojom švagrovi a tou jeho formou oznámenia. 😅 povedal iba toľko, že ti to určite manzel mal povedať. Keď si našiel čas hovoriť ako nemáš všetko svagrine vešať na nos, už mohol dokončiť aj myšlienku, že kvôli čomu.

tiika
23. jan 2024

Čítala som len niečo. Je mi ľúto, čo zazivas. Presne ako píšeš ešte navyše v tomto obdobi. Naozaj veľmi sklamaná by som bola z manžela, na švagriná asi nahnevaná. Takéto niečo sa nemá tutlať, ale citlivo, otvorene povedať. Ty zodpovedas za to, ako to prijmem, spracujes, on (oni) za to, aby pre to urobili maximum, vo vhodnej chvíli, ale nie po toľkých rokoch, náhodne. Kde je dovera, úprimnosť? To nebolo k tebe úctivé. Vsetci o tom vedia, vedia, že je to dôležité, avšak skrývajú, taja to, nič nepovedia. Dlho by ma to štvalo. Nemám žiadnu radu, len pochopenie.
Chce to čas, vykomunikovat si to s mužom. Keby si od neho dostala patričné pochopenie, uznanie svojej chyby, ospravedlnenie, trápilo by ta to menej a vyrovnala by si sa s tým rýchlejšie.

tiika
23. jan 2024

* nevhodne nie náhodne
A máš plne právo na svoje pocity, cítiť sa ublížene. Keby to niekoho netrápilo, nevadilo mu to, neriešil…jeho vec; ty si ty.

katkami123
23. jan 2024

Zaujímavé, takze aj švagor ho prosil, nech ti to tiež nehovorí, až sa na ňu nepozeráš krivo, pritom on sám to napokon vytiahne pri takej citlivej téme ako je oznamovanie tehotenstva. Mne celkovo tvoj švagor príde strašný podivín. Začne si s frajerkou svojho brata, ešte takým štýlom, že ju hneď klofne na chate, pokým chodí s tvojim manzelom, nakoniec si ju vezme za ženu, pritom to nemá spracované, asi aby aj v ženbe dobehol brata, nakoniec ho opäť potopí, keď sa tešíte z tehotenstva. To nie je brat, ale najväčší nepriateľ. Nedopraje nič vlastnému bratovi, vo všetkom sa ho snaží dobehnúť a najviac podrazov v živote mu spôsobil práve on. Ono tá tvoja podarená rozťahnožka švagriná sa priam dokonale povahovo hodí k tvojmu švagrovi. Oni dvaja s ich povahami si nemajú čo vyčítať. Pevne verím, že aj oni čoskoro oznámia tehotenstvo, nech švagor môže opäť dobehnúť svojho brata. A úprimne, dávaj si na neho pozor, veľký pozor.

autor
23. jan 2024

@katkami123 uz by davno mohli mat dieta. Len u nich v manzelstve sa pohravaju aj s myslienkou rozvodu, ak som spravne pochopila svagrinu. 🤷🏻‍♀️ neviem co si mysliet ani o svagrovi, my sme spolu nikdy nemali ziaden problem…pomahal nam aj s prerabkou bytu, myslela som, ze ako bratia maju lepsi vztah. 🙈

katkami123
23. jan 2024

Aj keď bol švagor opitý, tie uchylné reči o odkúšaní, ze teba ešte nemal, dalo sa to povedať aj inak….Ak by ti to čo i len jeden krát v podobnom duchu povedal v budúcnosti, tak by som mu na tvojom mieste odpovedala, že nie všetky ženy sú také sprosté, že to ťahajú súčasne s 2 bratmi, on má, čo si vybral a nech slušných ľudí neotravuje (teba). Aby sa to pri alko párty tieto naťahovačky teraz z jeho strany nestali pravidlom, ak si rád potrebuje niečo dokazovať alebo je taký úchyl, že ťa bude “zo srandy” podpichovať, keď je to už vonku. Lebo bývajú takí ľudia, u nás sa tomu hovorí - na jazyku med a v srdci jed - falošní. Aj on, aj švagriná mi prídu veľmi falošní ľudia. Švagriná nechce spávať so svojim manzelom, ale na váš sexuálny život sa vypytuje, čo je naozaj zvláštne. Akoby bola platonicky opäť zalubena do svojho ex, tak ju to k manželovi moc neťahá. Asi to manželstvo nebolo také úprimné, keď im ťahá na rozvod.

aurora33
23. jan 2024

@katkami123 ale aj tak, najviac vy som riešila muža. Prečo to nepovedal? Prečo vyhovoval v tomto švagrine a bratovi? Toto by ma veľmi trápilo. Na tých dvoch by som sa zvysoka vykašľala, ale aby mi bol môj najbližší človek takto neúprimný….?

muchacici
23. jan 2024

Ja by som švagra neriešila vôbec, uňho to asi len prekročilo všetky medze únosnosti, asi ho to už zlomilo a už to musel pravdepodobne zo sklamania a hnevu dostať von, akurát že to bolo v nevhodnej chvíli, chcel im to aj on "akosi" vrátiť, možno furt riešil, že je len ten druhý. Mňa by skôr štvala zvedavá švagriná, ktorá rozmýšľa nad rozvodom a vyzvedá ako to máte vy dvaja s manželom, a manžel, že vôbec na taký sprostý nápad tajiť to pristúpil. Keď sa kvôli nej takú dlhú dobu nerozprávali a kvôli nej sa rozhádala celá rodina, tak toto zistenie by bolo pre mňa varovné

muchacici
23. jan 2024

Ale akože jasné, že švagor je trochu debil, keď robí také veci, neospravedlňujem ho vôbec. Nemal čo loziť za bratovou frajerkou, a samozrejme ona mu nemala dať 🤦‍♀️

andreatytler
23. jan 2024

Autorka... neviem sa zbavit pocitu ze tvoj muz nehovori celkom pravdu o tom koho napad to bol to tajit. Chyba mi tam od neho prevzanie zodpovednosti za svoju chybu. Aj keby ho niekto prosil to tajit, stale on ma slobodnu volbu sa rozhodnut.
Ja by som bola velmi zvedava si vypocut verziu od svagrinej. Myslim ze ona to vsetko hodi na tvojho muza.
Torcu na odlahcenie... Najistejsie by bolo opit svagra a dostat z neho celu pravdu.🙂 len ci ju aj on vie.
Mojou proritou by bolo to nejako uzavriet. Neviem ci by som chcela vediet co najviac detailov, alebo naopak co najmenej.
Myslim ze ludom co nemaju problem tajit taketo veci vo vztahoch, sa uz nikdy neda 100% verit. Mna zradil muz a aj ked som s nim ostala, ten vztah sa zmenil.
Uz je to 5 dni a stale mate tichu domacnost. Neviem ci muz pride s tym prvyk krokom ktory od neho cakas. Je mozne ze on to uz uzavrel.
Do toho vsetkeho tvoje tehotenske hormony, je to ovela tazsie zvladat svoje vlastne emocie a reakcie.
Ja by som hladala odbornu pomoc, nech sa z toho nestane nespracovany problem pre vas dvoch hlavne.
Vela stastia.

katkami123
24. jan 2024

@muchacici
Švagriná je falošnica, tam niet o čom. Hrá sa na super kamošku a ťahá citlivé info.

Len by ma zaujimalo, že či je jej manžel naozaj tak blbý, že na toto pristúpil, alebo tam bol iný dôvod, prečo všetko tajiť.

klaridka
24. jan 2024

@dadka_bb Prepáč, ale napísala si to tak lopatisticky, že sa musím smiať 👏 😂 😂 😂