icon

Ako vnímať mužovu ,,kamarátku"?

24. sep 2022

Ahojte,

poslednú dobu sa dosť hnevám na muža. Minule mi jedna naša známa povedala, že videla muža na obede s výrazne mladšou ženou ( žijeme v menšom meste, takže stretnúť niekoho nie je problém ), tak vyzvedela, kto to bol, nevedela som, manžel podniká v rôznych veciach, tipovala som to na účtovníčku/kolegyňu...neriešila som to nijak extra, ale keď som sa ho potom večer doma spýtala, povedal, že áno, bol s kamoškou, že sa kamošia a občas takto vybehnú von napr. na obed. Predtým mi o nej nikdy nehovoril, nikdy takúto kamošku nespomenul. Povedal to normálne, pokojne, žijeme podľa mňa príjemným pekným životom, máme 3 zdravé deti, dobré podmienky, on je dobrý manžel aj otec. Na druhej strane mi začala táto jeho kamoška vŕtať v hlave.
Myslíte, že preháňam?

ruzovakrava
25. sep 2022

Ja premýšľam nad tou "donášačkou" - manžel podniká, pravdepodobne ho je dosť často vidieť v spoločnosti iných ľudí ako jeho manželky, teda určite chodí na kávy, obedy s nejakou spoločnosťou, či už žien či mužov. A práve o tejto ti ide hovoriť? Asi to nevyzeralo nejako nevinne, ako pracovný obed keď mala potrebu ti o tom hovoriť. Bývate v malom meste kde každý každého pozná a on sa neskrýva, zatiaľ nezatajuje takže asi ešte nič neprebehlo. Ale určite sa niečo chystá, niečo bez teba 🤫

autor
25. sep 2022

Ahojte baby, v prvom rade ďakujem za všetky názory, nečakala som ani, že ich bude toľko...včera sme si s mužom dali večer veľmi úprimnú debatu, rozprávali sme sa asi do 2hej ráno, bol to náročný rozhvovor, ale vždy sme boli zvyknutý veľa komunikovať. áno, ukázal mi aj správy, resp. dal mi pozrieť si ich, jasne mi povedal, že medzi nimi nikdy k ničomu intímnemu nedošlo, ale že si je vedomý, že isté hranice prekročil, najmä tými správami....no čo vám budem hovoriť, nie som pokojná ako mi tu mnohé píšete, ale nikdy som nebola ani totálne výbušný typ, čo hneď spraví scénu...

ankare
25. sep 2022

Si až príliš tolerantna.

autor
25. sep 2022

Dostal ultimátum, že si neželám, aby ďalej komunikovali. Súhlasil.

lasoli
25. sep 2022

mozno on ju berie ako kamaratku,ale ona mozno ma iny zamer,pretoze naco by mu posielala fotku?A este taku nahodeni,vies podla mna ta baba ma aj iny umysel,mozno nie,manzel mozno je v tom nevinne.Ale viesco radsej nech sa nestretavaju casto,naco?Mlada nech si sedi a posiela fotky rovesnikom,

autor
25. sep 2022

@lasoli sám uznal, že áno, bolo to cez čiaru, ospravedlnil sa mi....on jej neposlal žiadnu svoju fotku, tých jej tam bolo zopár..inak to boli správy normálne, čítala som celú konverzáciu...

dorottka
25. sep 2022

To ultimatum bol dobry krok, hoci by to bolo fakt zatial na platonickej baze, casom by to proste vyeskalovalo. Inak, jedna vec ma udivuje, a to, ako kazdy povazuje prelustrovanie mobilu za dokaz - kebyze chodim ja poza bucky, tak si dam sakra pozor na to, aby som kazdu jednu podozrivu spravu okamzite vymazala. Plus skoro kazdy komunikator ma tajny mod, kde sa sprava maze do par minut aj sama 🤷‍♀️ Akoze ty uz nemas co dalsie spravit, pokecali ste, vie, na com je, na tahu dodrzat to je on. Len na okraj spominam tu situaciu s mobilom.

klaudush9
Autor odpoveď zmazal
titla
25. sep 2022

Ahoj, skoro vsetci Ti tu pisu, aby si sa mala na pozore a mne by na Tvojom mieste mozno tiez blikli kontrolky, ale napisem Ti svoju skusenost, kedy podobne stretnutia mozu byt celkom nevinne.
Pracujem pre medzinarodnu siet, kde sa 2x do roka v centrale pracovne stretavame zastupcovia vsetkych statov. Ked som mala 26 skamaratila som sa na tychto stretnutiach s kolegom, ktoremu tahalo na 50. Ja slobodna, on zenaty otec rodiny. Asi dva roky sme spolu chodili po pracovnych srtretnutiach na veceru a pomedzi to si v priebehu roka pisali. Bavili sme sa o historii, sporte, kulture, cestovani... do osobnych a intymnych tem sme nezachadzali. A aj ked tam boli velke vzajomne sympatie, nikdy sme neprekrocili tu pomyselnu hranicu slusnosti. Neflirtovali sme. Cca po dvoch rokoch tato nasa komunikacia zacala stracat na intenzite a on potom zmenil zamestnanie. Odvtedy nie sme v kontakte. Ale v tej dobe mi to priatelstvo vela dalo a aj po rokoch sa viem na tento vztah spatne pozriet s cistym svedomim.
Tymto Ti chcem len povedat, ze na Tvojom mieste by som tuto kamosku tvoho muza nepresla bez povsimnutia ale ani nerobila unahlene rozhodnutia.

luizina
25. sep 2022

Mila autorka, velmi dobre si urobila, ze si necakala a rovno sa s nim otvorene porozpravala, lebo slecne zjavne slo o to dosiahnut viac, ked ze mu posielala sama od seba fotky (chcela mu ukazat aka je pekna a pritazliva), ak si ich teda nepytal sam, ale aj keby, nemala posielat. No teraz uz mozes len dufat, ze muza to prebralo z jemneho pobluznenia a naozaj si uvedomil, ze to nemal robit a prekrocil hranice. Muz v tom veku proste nemoze byt ziadny "len" kamarat s mladou kočkou. Drzim palce a prajem vsetko dobre a kamaratke sa mozes podakovat, ze ta jemne upozornila na to.

nyusika
25. sep 2022

@titla váš "vzťah" nebol absolútne nevinný a v poriadku.
Aj keď, ako píšeš, k ničomu nedošlo.

radanna11
25. sep 2022

A podľa mna je to celé vymyslené, máš napozeranych asi veľa amerických filmov 🙈stáže,prehliadky,modelka,dražba ty pracovne v Prahe , manžel ti vydražil šaty.
Ja nehovorím ,že take veci na Slovensku nemáme a ,že niekto sa nepohybuje v takej spoločnosti ale nemyslím si,že pani ktorej manžel chodí na prehliadky a draží šaty a vybavuje stáže bude na modrom koniku anonymne písať kraviny. A za druhé v úvodnom príspevku si napísala iba ,že ti ta kamoska vŕta v hlave keby to bol fakt napíšeš to úplne ináč , že ti známa povedala,že ti videla muža a keď si sa ho spýtala tak povedal,že áno je to kamoska ktorú spoznal na prehliadke atd ale ty si to tu davkovala postupne v komentároch ako si si to vymyslala postupne 🙈🙈🙈🙈

lienka.7
25. sep 2022

@zmrzlinka2021 toto je nádejná "kobylka", ktorá si vyhliadla ženatého zrebceka na to, aby sa dostala vyššie. To je rozdiel oproti tebe a tvojim saunovackam s kolegami 😉

siska53
Autor odpoveď zmazal
siska53
25. sep 2022

@nyusika Preco jej vztah nebol v poriadku? Ty nemas ziadnych kamaratov opacneho pohlavia?? To je ako zakazane mat kamaratov?

autor
25. sep 2022

@radanna11 Bodaj by to bol vymyslený príbeh...bola by som veľmi rada, ver mi. A šaty prosím ťa neboli od Diora alebo podobne...klud, bola to normálna akcia, aké bývajú aj tu...a ja som v Prahe bola na obyčajnej služobke, to je niečo nezvyčajné? Nemyslím. Ale vieš čo, bodaj by máš pravdu a nemusím to riešiť vôbec...

siska53
25. sep 2022

@janinah Chodim na obedy aj s 20, aj s 30, aj 40, aj 50rocnymi kolegovcami bez ohladu na pohlavie a aj sama.

janinah
25. sep 2022

@siska53 s kolegovcami ? ale s trebárs 20r. čašníkom,ktorý ťa obsluhoval na dákej firemnej akcii by si na obed šla s akým účelom? pokecať o názoroch generácie o 15 a viac rokov mladšej?

nyusika
25. sep 2022

@siska53 nie, nemám žiadnych takých, ktorých manželky/partnerky osobne nepoznám.
A ani sa s nimi plánované osamote nestretávam...keď sa náhodou v meste stretneme, kľudne si môžeme sadnúť na kávu, ale manželka/partnerka o tom bude vedieť.

mondolina
25. sep 2022

@siska53
ona nie je jeho kolegyňa...🤦‍♀️
to si za 6 strán diskusie nepochopila?

rebeka211
25. sep 2022

@radanna11 Keby to bolo vymyslene,tak tu viac do diskusie neprispeje a bavi sa potichucku na odpovediach.Preco by to malo byt vymyslene?Co je take nezvycajne na hosteske a na vydrazeni nejakych siat?Ked sa jej muz pohybuje v takej sfere,tak na tom nic divne nie je.U nas ludia pracuju tak ako aj v Amerike a chodia na sluzobky kade tade...

rooberta
25. sep 2022

Prosim vas a kto nechodi s kolegovcami na obed? Ved je uplne jasne, ze ked spolu pracujeme, sme zavreti v spolocnych kancloch, tak na obed sa nerozdelime kazdy do inej restauracie ale ideme spolu, aj ked len vo dvojici a rozneho veku. Lebo ved mame si co povedat na tom obede, sme spolu dennodenne hadam viac ako so svojimi rodinami, mame sa radi. No po obede zalezieme naspat do svojich kanclov a takto dokola kazdy den, kazdy obed. Ved toto je uplne normalne naco to tu treba vobec pisat? Ale! Tato slecna predsa nie je jeho kolegyna ani kamaratka, je to mala zaba, ktoru stretol raz vecer na akcii, kde ona robila modelku a on si ju tam ulovil, odvtedy si spolu pisu, posielaju foto a chodia na obedy, toto nie je kamaratka, toto je jeho ulovok. Vazne ten rozdiel nevidite?

radanna11
25. sep 2022

@rebeka211 mne to naozaj nemusíš rozprávať, môj dedko bol generálnym riaditeľom niekoľko rokov , ako dieťa som sa dostala do vselijakej spoločnosti.
Pracujem ako pedagóg v škole pri BA poznám mnoho rodičov zo vselijakej spoločnosti a aj tak si myslím ,že je to vymyslená somarina.
Sama napísala ,že išlo o obyčajne šaty , kde kedy sa robila prehliadka a dražba obyčajných lacných šiat ? 😀🙈stačí zapojiť hlavu

tykat
25. sep 2022

@andreatytler ...byt s niekym v restike na obede nie je nevera. Mne keby hlasili kedy kde a s kym bol moj muz na obede tak ich stopnem hned na zaciatku, ze ked ich zaujima kto to bol nech sa pytaju manzela. Ja fakt netusim s kym chodi na obed.

moonlight1210
25. sep 2022

Kamoske takto zblbol muz. Narazil na mladucku dievcinu, co robila v ten istej firme ako on. Tiez tvrdil, ze jej len chce pomoct sa v zivote zorientovat, lebo mu pride sikovna a mudra a bolo by skoda, keby narazila na niekoho, kto jej ublizi. Ale vsetci videli, ze sa od nej nevie odtrhnut. Zacal ju volavat na kavu do kuchynky, ze len tak kolegialne a podiskutovat si o zivote. Zaujimal sa o vsetko, co sa okolo nej septlo. Kde zaznelo jej meno, uz sa pridal a pocuval. Potom ju zacal brat na vylety. Najprv otvorene. Pozval aj kamosov s detmi, sam vzal svoje deti, ona sa na tom mieste nejak nahodou vyskytla a pridala sa k nim.
Potom uz odhodil prebytocne bremeno a chodil iba s nou tajne.
Jeho zena si s nim o tom podiskutovala, on vsetko poprel, tvrdil, ze o nic nejde.
Potom sa uz ani netajil, ze s nou chodi. Nakoniec to vzalo po tradicnych dvoch rokoch spad do stratena, ocarenie vysumelo, uvedomil si, ze ho v podstate dievca zacalo v priebehu casu iba pouzivat (vzala si od neho postupne aj pozicky na kadeco, ktore potom oznacila za jeho dary a uz mu ich nevrati) a teraz si dava zas dokopy rodinu.

A kamoska nie je jedina, co si toto zazila.

Chlap okolo 35-40 casto proste zacne mat pocit, ze mu zivot uteka a chce este raz byt mlady, slobodny, nezavisly, moct si vyberat, citit sa zas obdivovany a obletovany (hlavne niekym novym). Uz ma zazemie, zvycajne i peniaze, tak ho zacne pokusat myslienka, ze si zasluzi od zivota viac.
Desi ho predstava, ze ma rodinu, zenu, deti, zodpovednost a ze to takto uz ma byt navzdy.
Nie vzdy chce obetovat rodinu za predstavu noveho vztahu, kde bude vsetko inak (co zvycajne zisti, ze sa opakuje ten isty scenar, akonahle nova partnerka zacne chciet vazny vztah, domacnost, svadbu, deti,…). Hlavne chce mat pocit, ze je to on, kto si znova vybera.

katkazocele
25. sep 2022

@oldcountryroses Ja si myslím, že v tom rozdiel nie je. Ak si bola niekedy na chate s kolegami v rámc teambuildingu, vážne si tam nestalo že zadaní ľudia akosi zabudli, že sú zadaní a rozdali si to tam???

rebeka211
25. sep 2022

@radanna11 Co?To,ci je to somarina vies velmi malo informacii,aby si toto tvrdila.Mne by sa tiez nechcelo rozpisovat pordrobnosti o aku akciu islo,ake saty a atd..To tu predsa ona riesit nechce.A podla mna je to normalna otazka,ci je taketo kamarastvo normalne medzi jej muzom a mladou zenou...A autorka nie je ani prva a ani posledna,co taketo veci v zivote riesi..Dostala niekolko odpovedi a sama napisala,ze sa spolu o tom porozpravali a nasli riesenie,ale aj tak je z toho stale rozcarovana...

radanna11
25. sep 2022

@rebeka211 dobre veď to je tvoj názor ja mám svoj 🙂 možno sa mýlim ale stojím si za tým, že je to somarina stačia sa zamyslieť nad spôsobom akým to napísala a ako postupne pridávala nové a nové detaily , nič viac nič menej veď keď to berieš ako pravdivé diskutuj ďalej pekný deň 🙂

autor
25. sep 2022

@radanna11 Bola to tvorba slovenských mladých dizajnérov, to znamená, že áno, cena vyššia ako v obchode, ale nie obrovské tisíce eur. Ale presviedčať ťa tiež nejdem, ja som sa sem hádať neprišla, chcela som len počut iné názory iných žien.

radanna11
25. sep 2022

Veď ani ja sa nehádam.
Ak to prežívaš veľmi má to mrzí a dúfam ,že si to s manželom urovnate a ak mám pravdu ja a si len ďalšia znudena koza čo tu zakladá anonymne diskusie desiatky denne tak ti tiež prajem aby si si to rýchlo urovnala v hlave a menej sa nudila.
Tot vsjo.