Ako vyriešiť obavy manželky o budúcnosť?
Chcel by som váš pohľad na vec. S manželkou sme spolu 10 rokov (poznáme sa ale omnoho dlhšie), 8 manželia. 2 malé deti. Po svadbe sme dosť cestovali, potom deti a manželka bola s nimi na moju žiadosť doma počas celej MD a RD. Nastúpila pred letom do práce. Výplata nič moc, ale časovo jej to vychádza postarať sa o deti, vyberať ich zo škôlky, má možnosť postarať sa o ne počas chorôb. Ja mám náročnejšiu prácu, lepší zárobok, takže je logické, že jej práca a kariérny rast momentálne nie sú prioritou. Ja prácu meniť nechcem. Teraz k veci: bývame v byte, ktorý som kúpil pred manželstvom a žil v ňom ešte s ex. Žena tu nikdy šťastná nebola, vymenili sme niekde nábytok, ale aj tak sa tu necíti doma. Mne prišlo zbytočné vyhadzovať prachy za iné bývanie, keď máme pekné a dostatočné tu. Chcem stavať dom, pozemok je, ale sú s ním nejaké problémy, ťahá sa to už takmer 10 rokov. Žijeme si normálne, peniaze odkladáme na dom. Lenže žena prišla s tým, že by chcela aj niečo vlastné, mať nejaké svoje zadné vrátka. Že urobila chybu a nevzala si hypo na seba ešte pred svadbou a teraz sa bojí, že sa niečo stane a za 10 rokov ju vyhodím a skončí na dlažbe (v poslednej dobe sa v našom okolí rozpadávajú dlhoročné manželstvá). Podľa jej slov, na ten sľubovaný dom čaká už dlho a už po ňom ani netúži, bez problémov by žila aj v inom byte, ktorý by sme kúpili spolu. Alebo by za usporené chcela kúpiť investičný byt, ktorý by v prípade rozchodu ostal jej (polku by vyplatila). Vo vzťahu nemáme nejaké veľké problémy, bežné hádky z únavy ako inde, ľúbime sa, sexujeme, výletujeme. Nechápem, čo teraz rieši, ja ju opustiť nechcem. Len ona má stále strach, čo ak a či jej neujdú roky. A ako jej známa v 50ke ostane odkázaná na podnájom, lebo žila celé manž. u muža. Žena si teraz "bije hlavu o múr", že sa nevykašľala na cestovanie so mnou, neutiahla si viac opasok a nevzala hypo, keď mala možnosť. Je o 10 rokov mladšia, čiže v čase chodenia sme ani neboli na tom rovnako finančne či pracovne. Ja zabehnutý, s bytom, úsporami, ona čerstvo po škole s mizerným platom, takže ani vyplatiť polku by mi nemala vtedy z čoho. Neviem co robiť, táto otázka priviedla naše manželstvo do krízy. Žena je nervózna, že začne zdražovanie, politická situácia všelijaká, v spoločný dom už neverí.
V mojom blízkom okolí 2 deti bývali v garzónke, ktorú kúpili a bola napísaná na jej rodičoch. On tam prišiel bývať ešte pred svadbou. Keď malo prvé dieťa rok, začal do nej že nech na ňu aspoň prepisu tu garsónku, že nebude on všetko ťahať ohľadom spoločného bývania, lebo on pracoval od strednej školy a ona mala VS druhého stupňa, čiže našetrené oproti nemu malo. Medzi tým bolo na ceste druhé dieťa, tak sa rodičia rozhodli že na ňu prepisu pozemok v lukratívnej časti mesta. Ani tak nedobre, jeho vyjadrenie že on na cudzom stavať nebude.. Ona po dlhom zvažovaní, tesne pred pôrodom prepísala polovicu na nho. Dom už stoji. Nemuseli riešiť hypo, úver ..Ona sa vrátila do práce, platovo bieda ale možnosť byť pri deťoch, ocr atď. Vyčíta jej nízky, plat, presne stále fungujú ja-ty, žiadne my. Ako on postavil dom, ako iba vďaka nemu nemuseli brat hypo, ako je ona na peniaze.....
Autor si proste jeden kus kkta.Nic viac,nič menej.Skoda s tebou strácať čas.Je mi ľúto tvojej ženy.
Neviem, kde byvate, ale ak mimo Ba, to je problem z uspor kupit 1izb byt a napisat ho na manzelku? (Vynat z BSm).
A kde je teda pre teba problem? Stale nechapem
Asi by to chcelo aj zaujem z tvojej strany. Nehovorim, ze mas vyzvedat a nemas jej dat priestor. Len ty vlastne ani nevies co ju trapi… skus to napravit🙂 pre zenu to vela znamena
Bože, mal by si byť ten človek, s ktorým všetko rieši a ešte aj to máte podelené, že je to jej súkromie. Podľa mňa ty ani netušiš, čo sa v nej deje.
no zhrnme si to ty si spokojny ako to je a nechces to riesit
zena s tebou trpi uz 10 rokov a verila tvojim slubom a prd z toho ak rychlo nieco neurobis (napr novy spolocny byt) tak do roka mas na stole rozvodove papiere
myslim ze toto ti dala poslednu sancu na to aby si to zmenil
ak sa to neudeje tak je to konecna
a ak to tu cita tvoja zena tak pre nu
Sama vidis ze napriek tym desiatim rokom a dvom detom to nie ste vy spolu ako par ako manzelia a rodicia
nechape ta nema zaujem o to aby si bola stastna riesi len seba svoje pocity svoje hodnoty
si este mlada mas pravo zit spokojny zivot aj s detmi (aj keby v striedavke co u neho tazko predstavit) mas pravo zit stastny zivot bez takejto guly na nohe
drz sa a nie neboj sa zaciatok bude tazsi ale urcite lepsie teraz ako o dalsich 10-15 rokov
Setrit na dom?
Na dom sa bere hypoteka. Nikdy nenasetris, ceny stupaju zavratnou rychlostou, kazdym rokom bude dom drahsi a drahsi.
Ked ona odlozi 600e mesacne, preco neberete hypo a nekupite investicny byt?
tvoju manželku uolne chápem ....je to rozumná žena ktorá mysli na budúcnosť ....teraz môže byt všetko v najlepšom poriadku ale ktovie čo bude za 10 rokov ...píšem z vlastnej skúsenosti ...14 rokov manželia a 3 deti..všetko klapalo ,manžel sa kariérne vyšvihol a trošku sa pozabudol a zabudol stať nohami na zemi ,do toho mladá milenka a rodina išla bokom ...našťastie som vždy mala nejaké úspory a myslela na zadné vrátka (na materskej som bola minimum a vždy sa vrátila do prace veľmi skoro ),dom bol spoločný takže ma po rozvode vyplatil ...našli sme si nové bývanie a s deťmi sa zariadili ...keby nemáme spoločný dom a ja čosi našetrené tak asi ostaneme s holým zadkom ...skús sa na situáciu pozrieť aj optikou svojej manželky ...
@natalka13 To je dobre, že majú niečo našetrené, lebo aj pri hypotéke treba mať obyčajne 20% (podľa banky) z ceny domu a ostatné požičajú.
A pozemok, ktorý niekedy dostanú darom môžu potom predať.
Kašli na ten dom. Pozemok, keď konečne bude tvoj, daruj neskôr deťom, nech si oni postavia, ak sa tu ešte bude dať žiť. Kúpte si spoločný veľký byt. Momentálne je na tebe a na tvojom rozhodnutí, aby bola žena šťastná. A ty to buď chceš alebo nie. Ak nie, budeš sa pozerať ako sa ti rúca doteraz pekné manželstvo. Lebo ona má právo na niečo svoje, teraz nemá nič.
Ty si proste egoista, manipulátor a ešte k tomu aj riadne vychcany. Svoju ženu chceš dobre obabrat. Ináč by si nemal problém už na začiatku dať svoj byt do nájmu a kúpili by ste spoločný. Takto ona ťahá za kratší koniec a to presne chceš. Takto sa normálny, zaľúbený chlap nespráva. O dome si tie dristy nechaj, veľmi dobre vieš že k tomu nedôjde, len jej chceš zavrieť hubu. Dúfam, že tvoja manželka jasne prezrie s akým hovadom to žije
Byt nou, nemam pri tebe pocit istoty a opory, a teda jej poziadavke rozumiem.
10 rokov vybavuješ pozemok a zrazu o rok možno bude?? čítaš vôbec čo píšeš. Povedz žene, že môže hľadať byt v určitej cenovej relácii, tento predáš a kúpite si spoločný. Ked možno v budúcnosti o 30 rokov budeš mať pozemok, tak môžete spoločný byt predať.
@mamina7070 celkovo ma "vyrusuje", ze autor pise "na moju ziadost ostala doma" (zenu bybsom neziadal, ale prosil napriklad)...., "mne prislo zbytocne"... ja by som takto slova nikdy nevolil... "ja, ja, ja"... a teda znie mi to ako brutal nerovnomerny vztah a autor je mozno aj trosku sociopat... mozno to len zle napisal...
Jeminky tak keď sa 10rokov rieši pozemok a stále je to komplikované už by som kašlala na celý dom 😃 kúpte si spoločne byt. A tento tvoj daj do prenájmu. Dopraj jej nech ona vam aj deťom zariadi ten domov. U teba sa dobre necíti a ani sa nečudujem keď si ho kupoval s bývalou
"Ona s tým otravuje už mesiac, neviem, či preto zdražovanie, či prečo teraz pred Vianocami."
Myslim, ze uz len tato veta dost ukazuje, ako si vazis jej nazory, ked ta to otravuje..
Tak ja osobne nevidím dôvod na takéto riešenia ak je človek naozaj vo vzťahu šťastný a má istostu v tom druhom. Jedine že by to tak nebolo.
Ak sú take myšlienky tak tam musí byt niečo že prečo, nie len že zadné vrátka.
Osobne poznám pár kde presne zena začala takto vymýšľať lebo pred manželstvom mala byt ktorý predala aby si vytvorili iné hniezdočko v podobe domu a podobne. Absolútne jej nič nechýbalo dokonca sa po deťoch nechala vylepšiť za peniaze z toho svojho bytu. Prsia, brucho. A potom to prišlo, ona chce byt a podobne. Do pól roka od kúpy muža opustila.
Kamo, 'boh ta ochranuj' aby si tuto diskusiu neprecitala, lebo sa s tebou velmi rychlo rozvedie z toho 'bezproblemoveho manzelstva', ked dostane takyto 'nezainteresovany feedback'. Asi si cakal ine odpovede, ze ... no vsetci podla toho co si napisal usudili to iste - ty si kryjes vlastnu rit. Ja sa jej necudujem. Podla tvojich odpovedi si to nechces ani len pripustit...
Ty žiješ roky s manželkou v byte,kde sa ona necíti šťastná? Ja povedať toto môjmu mužovi,tak do týždňa sme presťahovaní inde...
A ohľadom tých zadných vratok ma pravdu.Vsetko dražie,teraz je posledná šanca niečo poriesit,aby mali ľudia svoje vlastné bývanie.Coraz viac to bude len o celozivotnych podnajmoch.
@zic napísal to presne tak ako to cíti. Pozornému človeku stačí prečítať zopar príspevkov a vie odhadnúť celý mindset autora.
Stane sa ze jedna, dve vety pôsobia inak než to v skutočnosti autor mysli, ale ked je to v každom príspevku JA JA JA a stále nechápe co ta žena vlastne chce a co mu tu ľudia píšu tak to nieje chyba nešťastnej štylizácie, ale skôr chyba osobnosti ako takej
Ja sa jej necudujem... Sak ju daj na LV toho bytu, kde byvate....aspon tak, ked ma obavy..

Prečo chodí k terapeutke?