icon

Ako zvládate randenie s mužom, ktorý už má dieťa?

3. máj 2023

Uz nejaky mesiac som na zoznamovacej appke badoo. Nemusite mi pisat, ze je to hlupost, nakolko som mala odtial predosleho partnera aj sestra a kamosky si tam nasli partnerov a su spokojne. Je to sice prehrabat sa bahnom, ale super vec :D ale ine som chcela. Vsimla som si, ze je tam vela chlapov, ktori maju 1-2 rocne deti a uz su rozideni s partnerkou. Ked som sa pytala, ze ako je mozne, ze taky vztah nevyjde, ked je dieta este taketo male. Ved rok je strasne kratka doba, tak velakrat mi povedali, ze uz predtym ten vztah bol zly :D tak ma napada otazka, preboha, naco si ludia robia deti s niekym, s kym si nerozumeju ? A potom sa slobodne matky čudujú, ze im chlapi neplatia vyzivne, dotahuju sa a pod. Mna automaticky odradi, ked ma chlap uz dieta. Je to mozno hnusne, ale je to tak. Zazila som raz takeho a to bola katastrofa. Mali sme naplanovani vylet v Tatrach, konecne volny vikend pre nas dvoch a ex mu naschval supla dieta, aby nam to prekazila. Ako ste zvladli randit s muzom, co uz ma dieta ? Ja mam 27 rokov a proste vzdy natrafim na skveleho chlapa, ale ked zistim, ze uz ma dieta, mna to strasne odradza po tej skusenosti.

h2
3. máj 2023

Keď majú dohodu, tak ju ona musí dodržiavať. Keď má mať v ten víkend dieťa ona, tak ho muž nemal zobrať. Toto robiť nemôže.

mandzula
3. máj 2023

@autor pri partnerovi s dietatom treba respektovat, ze dieta je prvorade, s tym proste nic nespravis. A co sa tyka narusania planov - to dieta za to nemoze, ale ex partner. Evidentne na takyto zlepenec nie si stavana, tak ho proste neries. Aj moj manzel musel x-krat menit plany, ked mala napriklad ochorela, ale to su proste deti a bud chces chlapa ako balik s dietatom, alebo nechaj tak, ved mas na vyber.

zooeynka
3. máj 2023

Nechod proti svojim pocitom a je super ze vies co chces/nechces. Nie kazda zena dokaze akceptovat partnerovo dieta, a je fajn ze to uz teraz vies. Urcite hladaj bezdetneho, pre ktoreho budes top priorita ty a vase deti. Tuto je vela zien co ma dieta/deti a noveho muza, ktory(dajme tomu)prijal ich deti, tak take budu mat pochopitelne opacny nazor na vec a dieta(najma svoje)nepovazuju vo vztahu za prekazku ;) Ja uprimne obdivujem kazdu, ktora lubi partnerove deti....

1gabriela13
3. máj 2023

Ja si myslím že pokiaľ si slobodná nerieš mužov ktorí už záväzky majú. Vždy sa musíš prispôsobovať deťom,minimálne každý druhý víkend je fuč lebo je s deťmi a ešte aj mimo toho. Je úplne v poriadku ak sa nato necítis,nie je na tom absolútne nič zle. A argumentovať tým,že keď je žena sama s dieťaťom a čaká aby ho partner prijal. Toto nie je tvoj prípad,takže máš právo si vyberať čo vyhovuje tebe.

toskanka
3. máj 2023

V tvojom veku si hľadaj slobodného bez záväzkov, ešte si môžeš vyberať.

liljana
3. máj 2023

Dovtedy budes preberat solidnych muzov s dietatom, az nakoniec skoncis so slobodnym ale debilom.

panonia
3. máj 2023

Mne ako slobodnej bezdetnej by vadilo, že je jeho dieta na prvom mieste a ja budem vždy na druhom. Budeš sa musieť prispôsobovať. Najdi si muža bez dieťaťa. Ešte nevieš ako ty skončíš tak neodsudzuj.

deti95060810
3. máj 2023

nechápem prečo poniektoré odcudzujete autorku..
ja ako rozvedená s deckom som tiež odmietala mužov rozvedených a hlavne s deťmi.

moja kolegyňa si zas nevedela predstaviť vzťah so slobodným, bezdetným mužom - ona mala už deti...tvrdila mi, že od istého veku jej prídu moc mamičkovskí - tí slobodní. Deti jej nevadili - ani keby ich mal neviem aký počet...
môže sa to po rokoch aj zmeniť... teraz by mi už deti nevadili, len by už museli mať vek min. 15+, ideál dospelý.

jaond19
3. máj 2023

Ako slobodna a bezdetna by som nemala zaujem o chlapa so zavazkom a mohol by byt aj zo zlata. Prisposobovat sa naladam cudzej zene, tomu ako spolu (ne)vychadzaju, (ne)komunikuju, potrebam cudzieho dietata, a az kdesi za tym by boli moje predstavy vztahu a travenia casu.... nie kazdy je s tym ok a je to vporiadku ak to takto nechces.

deti95060810
3. máj 2023

keď máš z čoho vyberať tak uprednostni muža bez záväzkov... najmä ešte v tomto veku...
po istom veku sa okruh poriadne zúži..

sheila121
Odpoveď bola odstránená
mondolina
3. máj 2023

za pár rokov môže byť slobodná bezdetná ... rozvedená s dieťaťom...no a asi do konca života bude sama podľa jej logiky.
som rada, že môj bezdetný muž sa zamiloval do mňa rozvedenej s deckom🙈

deti95060810
3. máj 2023

@sheila121 ale majú právo žiť...
len si musia nájst partnera k sebe... ak autorka nebude vychádzať s jeho deťmi - budú vznikať hádky ohľadom jeho detí tak potom je lepšie radšej takýto vzťah ani len nezačínať... trpieť budú všetci.

h2
3. máj 2023

@jaond19 Toto je hlavný problém týchto vzťahov, že, ako si napísala, sa treba prispôsobovať "cudziemu dieťaťu". A pritom stačí len pochopiť, že to dieťa nie je cudzie. Je to dieťa niekoho, koho milujem. Jemu sa predsa tiež prispôsobujem. Ale to nevadí, lebo on nie je cudzí, kým dieťa áno. Stačí len zmeniť prístup.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
denisah6
3. máj 2023

@melanta nepovedala by som, že ženám vyslovene vadia chlapi, ktorí majú deti, skôr si myslím, že kým žena nemá vlastné dieťa, nedokáže sa vžiť do situácie rodiča a vníma to dieťa ako prekážku (nepekne povedané, ale asi je to tak). Keď už máš vlastné dieťa, myslím, že ľahšie prijmeš to "cudzie", vieš čo to obnáša a si s tým viac ok.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
3. máj 2023

@elizabet173 bolo by dobre precitat si vsetky komentare a nie, ze to mam vsetko pisat kazdemu zvlast... Oni neboli zobrati a jendoducho sa dohodli medzi sebou, ze dieta bude s nim byvat niemtore dni v tyzdni a vikendy bude byvat s matkou, kazdy druhy, treti tyzden bude u neho. Ale zvlastne, ze vzdy, ked som bola u neho na vikend, tak ona je chora, musi mat dieta on, ona musi ist tam a tam...zaplatila som nam pobyt v Tatrach a dva dni pred odchodom mu volala, ze nic sa neda robit, ale ze ona je chora a nechve, aby sa mala nakazila, tak mu ju supla. Moj ex bol strasny dobrak a totalne ho zneuzivala. Podla mna si nikdy nenajde dalsiu zenu, iba ak by nejaku extremne tolerantnu. Ja som sa po tomto s nim rozisla. Proste ma to prestalo bavit. A tie, co tu strasne nevedia rozdychat, ze to bezdetnym partnerkam prekaza, tak s nimi ja debatovat nebudem. Nema to vyznam

elzu
3. máj 2023

Ja jsem skoncila sama se dvemi detmi (tehdy 5 a 7) a ja osobne bych chlapa s ditetem nechtela. A to proto, ze uz bych nemela kapacitu resit jakekoli problemy tykajici se jineho rozpadleho vztahu, ani problemy ohledne spoluziti, ktere z toho vyplyvaji. Zpohodlnela jsem. Stal se ze me v jistem smyslu sobec, ktery mysli hlavne na dobro sve a svych deti.
Muj novy partner- ted uz nastavajici muz- si me vybral presto, ze mam 2 deti, pro nej to zadny problem neni, on na tu konstelaci a patchworkovou rodinu kapacitu ma. Takhle si to zvolil. Nemusel, ale zvolil. A ja jsem za to vdecna.
Chapala bych ale kazdeho, kdo by mi rekl - sorry, ale do toho ja nejdu. Clovek nemusi delat kompromisy tam, kde to pro nej nepripada v uvahu. Dulezite je, nedelat druhemu cloveku plane nadeje, nenechat ho upinat se na neco, co se nikdy nestane- takze pokud te chlapi s deckem otravuji, tak se jim vyhni. A nebo to zkus, ale snaz se zavcasu poznat, jestli je to to prave nebo ne. Protoze ony si totiz i ty deti preji, aby jejich rodice meli po boku nekoho, kdo jejich mamku/ tatku ma skutecne rad a o koho se muzou oprit, nejen nekoho “na dobu docasnou”.

adulka182
3. máj 2023

je rozdiel ked ostane zena sama s dietatom, a hlada si muza. a je rozdiel ked chlap ma uz dieta s inou. vtedy ma napada otazka, preco to tak je: ci neurobi dieta aj mne a neujde a nenecha ma samu. su aj pripady ze zena odide od chlapa a necha mu dieta a su pripady kedy dieta daju zene a nechce ho davat chlapovi. kazdopadne mne by tiez vadilo ze ma stale zavazok s byvalou zenou. takisto zavazia otazky ako dlho bol s tou zenou, ci jej to dieta urobil po jednorazovke alebo v 8rocnom vztahu. a keby mi nejaky napisal ze vztah uz predtym skripal a podme si bum ako zaplatu urobit dieta...tak ho nechcem. a nejde tu ani tak o dieta ale o to ako sa ten clovek chova a ako rozmysla

toskanka
3. máj 2023

Dalsia vec je, že niektorí oteckovia nemajú na toleranciu rovnaký meter. Ja ako slobodna a bezdetná som mala tolerovať partnera, ktorý sa dva mesiace po našom zoznámení venoval každý jeden víkend svojim deťom, lebo ich chcel naučiť lyžovať. Zhodou okolností som mala voľno celý týždeň, keď boli jarné prázdniny a on z toho 4 dni venoval deťom, zvyšok práci a mne ani jeden deň, pritom bolo celý týždeň krásne počasie a aj ja chodím lyžovať. Ale keď som potom ja mala jeden víkend niečo a on mal víkend voľný, sa mu to nepáčilo, že sa mu nevenujem. Nie, moja skúsenosť je, že oteckovia, ktorí možno už aj dávno odišli od malinkých detí, su vo vacsine prípadov egoisti. Ja, ja, ja, iba ja a moje potreby.

anjelicek26
3. máj 2023

Ja zhrniem len za nas, manzel ma z prveho manzelstva dve dospele dcery, ked sme sa dali dokopi mali 6+8 rokov, ked sa narodila nasa prva dcera mala starsia 10 rokov, chodievali na vikendy raz mesacne, dodnes tak 4-5x rocne, moje decka ich zboznuju, absolutne bezproblemova situacia, dobre vztahy... Plus ich muz dodnes brava tyzden v roku na tyzden niekam na dovolenku osobitne... A ano muz bol ten, ktoreho zena podviedla zo svojim sefom, dokonca sa vzali a dodnes spolu ziju a prakticky vychovaval jeho deti, ze ano... kazdopadne potom, co muz vychladol, boli vztahy uz korektne... ked sme sa my spoznali bol uz dva roky rozvedeny, takze proste baby nemali nikdy dovod ma nemat rady... zisti si, ake zavazky s toho plynu, my sme to vzhladom na vyse 200km vzdialenost mali casovo "easy" a boli u nas raz za cas, mat to dieta/deti kazdy vikend, prazdniny, sviatky, to je uz napr. uplne nieco ineho... navyse je to aj dost vysoka polozka v rozpocte na 26 rokov, ak dieta studuje...

autor
3. máj 2023

@adulka182 no oni chodili spolu tri roky a ona strasne chcela dieta. 26 rokov a vedela, ze uz to neklape, tak vysadila antiku potajomky. Kazdemu tvrdila, ze asi si zabudla uzit tabletku, ale raz opita sa zdoverila kamoske, ako to bolo ze sa bala, ze pride o partnera. No neskutocna zakeracka. A rpdina jej chcela aby si ju vzal, co on odmietol. O malu sa staral vzorne. Aj financne, aj sa snazil s nou travit cas. Ale oni mali velmi zle vztahy medzi sebou. On ju nemohol ani citit. Ale malu mal fakt rad a co tu niektoré pisu, ze ak maju dohodu, ze bude s nim vtedy a vtedy, nemal si ju vziat, je chore. Uz vidim, ako oni by odmierli svoje dieta vziat na vikend k sebe....

adulka182
3. máj 2023

@autorka a nemoze si ju sudne nejako dat na seba? lebo tu je ocividne chyba na strane jeho byvalej a nie jeho..inak vela bab takto vyspekuluje tehotenstvo, a potom ked ostanu samy pindaju na chlapov aki su to .... a ja sa tym chlapom ani necudujem, len mi je luto tych deti

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
aylinn
3. máj 2023

Podľa niektorých tvojich vyjadrení mi príde že máš 17 rokov fakt.
A čo teba do toho vlastne že sa ľudia rozchádzajú s tak malými deťmi?😄
Niesi matka , nemáš ani najmenšiu predstavu o tom ako sa vzťah môže zmeniť po príchode dieťaťa či už keď ma žena poporodne depresie alebo je frustrovaná lebo jej chlap nepomáha atď , takze nie nieje to o tom že “si ženy nechcú priznať že roztiahli nohy niekomu kto im nadáva do ku**ev” , nie všetci to ustoja a nie všetci majú chuť a energiu chodiť do poradne a zliepať vzťah dokopy, bohužiaľ to je dnešná doba. Presne kvôli týmto zoznamkam ktoré považuješ za super vec 😄 chlapi majú na výber , ženy tiež. Vzťah je jedna z najnáročnejších veci v zivote človeka, teda pekný harmonický vzťah.

julish
3. máj 2023

Podľa mna je fajn, že ti to pripadá divne, žena sa neopúšťa, keď je dieťa dojčené, nespi, nechodí.... mna tak moj muž nechal zo dňa na deň, preplo mu, vraj mu veľa vycitam (stále bol v robote, aj keď nemusel). Z velikanskej lásky, keď tlačil aj na svadbu a dieťa, zo dňa na deň nula. Narcisticka porucha, je ich veľa, žiaľ :( mne osobne by partner s dietatom nevadil vôbec, aspoň by bol doma kolektív 🙂

mondolina
3. máj 2023

evidentne jeho ex osobne poznáš.

autor
3. máj 2023

@julish a ta narcisticka porucha sa neprejavila pred dietatom ?