icon

Cítim nechuť k svojej žene

22. apr 2022

Sme svoji už 7 rokov a máme dvoch krásnych synov. Nemôžem povedať na ňu ani krivého slová v tom, že sa o deti stará úžasne, navarí, je milá a láskavá žena, ale ide o to, že sa za tú dobu čo sa poznáme veľmi zmenila.. Pribrala najmenej 10kg, maľuje sa len málokedy. Viem, že krása nie je všetko, ale ja si nedokážem pomôcť. Odpudzuje ma. Nedokážem s ňou mať sex a reálne sa vyhováram sa únavu, čo naveky nebudem môcť… Naozaj neviem, ako jej to mám povedať, aby som jej neublížil. Každý víkend chodím do posilňovni a aj to na mne vidno. Hanbím sa s ňou chodiť na verejnosť. Viem, že ma tu všetci riadne zhejtite, ale ženy…starajte sa o svoj výzor aj po rokoch vzťahu...

pralinka25
22. apr 2022

zaujima ta ci je tvoja zena stastna?
vies stastny clovek ma motivaciu.
pritahujes ju ty? ono namakany macho ktory maka a chce mat doma klud tiez nemusi byt pre nu sexi.
je to uhol pohladu. ak by bola stastna vyzaruje to z nej aj navonok. stastny clovek vyzera uplne inak. a poviem ti poznam vela krasnych upravenych zien ale su same a nemozu si najst partnera lebo im nieco chyba. samozrejme tym nechcem povedat ze to je pravidlo to nie. len aj toto sa stava.
sprav najprv svoju zenu stastnou potom jej bud oporou a uvidis ze sa pre teba aj upravi.
ono sa to da vo vztahu aj normlne slusne a s uctou odkomunikovat tak aby to druheho nezranilo. tu ti nikto neporadi lebo nezijeme s vami. kazda zena je ina mozno ani este nemusi byt po porode fit. psychicky ani fyzicky aj ked su to dva roky. tazko povedat to si musite vydiskutovat vy.
pozri to ze ty sa za nu hanbis vypoveda cosi aj o tebe. daj svojej zene pozitivnu motivaciu. ale skor si myslim ze ty budes fyzicky orientovany a nepomoze uz nic. bacha na to co si prajes aby si nakoniec nenarazil na krasnu upravenu kost ale budes mat doma dusno a peklo. stava sa kadeco.
na jednej strane ti rozumiem. dnesny svet je taky ze treba sa o seba starat len malo by to vychádzat aj s jej tuzby nie len z tvojej. a podla mna jej nieco chyba a preto na to nema energiu cas alebo motivaciu. je lahke sudit.

sunshine_18
22. apr 2022

No mne je zle...

autor
22. apr 2022

@katkamatka7 čože?

janulka182
22. apr 2022

@katkamatka7 presne som to isla napisat. Uz vidim nejakeho chlapa ako ide toto na kona riesit. Skor nejaka pipina chcela rozputat vasne.

ruzovakrava
22. apr 2022

Žrebec nejako neodpisuje, buď je v posilke alebo premýšľa prečo dostal takú nakladačku v diskusii 🤭

danyelia
22. apr 2022

@moni73 Tak to áno, ideálne by bolo, ak by sa (k horšiemu) nezmenil nikto, všetci by sme boli ako na začiatku vzťahu (takí, do akých sme sa/a oni do nás zaľúbili) alebo sa vekom menili iba k lepším, krajším, štíhlejším...nereálne, viem 😁

ailiba
22. apr 2022

Tak vies, ty si v praci a potom mas pokoj, prip. Sa ides odreagovat do posilovne. Tvoja zena je v praci 24 hodin. Tak jej kup poukaz ku kadernicke, kozmeticke, alebo proste do salonu krasy a postraz deti. Inspiruj ju, motivuj.... Navar nieco. Cez vikend asi nepracujes... Dopraj jej aj cas pre seba. Navrhni spolocny detox.

oblecenie99
22. apr 2022

@joannita Pracovala som ešte predtým,než maly mal rok,vtedy ešte z domu, potom už na celý úväzok z kancelárie. Ale aj predtým to bola makacka. Pre mňa áno. Ako bábätko bol taký,že sme aj o tretej v noci s nim brázdili ulice,vtedy aspoň spal 🙈 Doteraz dokáže fungovať do desiatej, jedenástej v noci a ráno je už hore o siestej. Čiže ja som nemala také klasické "padla" večer o siedmej,ôsmej keď dieťa zaspalo (skôr zaspí ozaj len ak je v jasličkách) a muž chodí domov o desiatej (ja robím osmičky,on chodí na smeny). Napr. teraz ešte malý nespí a muž stále nie je doma. A keď sa otvoria dvere,tak on si ľahne do vane,lebo je unavený, tam aj zaspí a ja zatiaľ budem uspavat maleho. Zaspím samozrejme skôr ako on, v noci sa zobudím oblečená,dolamana,manžela tipujem nájdem okolo druhej spat pred telkou, bude výbuch v kuchyni, a ja si dám rýchlu sprchu.. piatocek ako lusk. Môj manžel sa celý čas tváril,aký bude starostlivý a mi pomôže,a keď som prišla z pôrodnice,tak ma čakal výbuch v byte, prázdna chladnička a manželova každodenná veta: no dobre, choď sa osprchovať,ale o 5 minút sa vrat.On je doteraz nastavený v režime "pomáham ti". A ja sa cítim ako mama dvoch detí, aj keď som porodila len jedno. Môj muž je to druhé dieťa. Pritom navonok starostlivý ocinko.. ibaže on si stále nájde čas na oddych.. na odpočinok.. na vlastne hobby.. lebo chodí do práce a je unavený ..khm.. To je jedno, kto ako má nastavené,ako to cíti, myslela som to tak,ze byť mamou na celý úväzok vie byť veľmi namáhavé a objektívne to nie je taká ľahká vec, dokáže to riadne vyšťaviť. Malo spánku,hormóny, veľa stresu.. každá mame iny prah tolerancie. Iba som chcela poukázat na to,že ja keď som v práci a dieťa v jasličkách, tak som na tom tak,ako môj muž a autor. Riešim iné veci,iné starosti,doma mám čisto,lebo nema kto robiť bordel, dieťa je najedene a ja nemusím variť a najmä ho prosikat jesť, je na vzduchu a venujú sa mu a ja nechodím a ním po meste či parku 4 hodiny.. je to mega rozdiel. Ja som viac unavená vtedy, keď som doma celý deň s malým,ako keď som v práci celý deň. A to som si myslela že jak fajne mi bude na materskej. To je proste ustavičny kolotoč,v kuse sa dačo nájde,čo treba urobiť, dieťa ťa ťahá doslova aj zo zachodovej dosky za ruky.. . Je to aj úžasné,jasné že je, samozrejme že sa oplatí.. lenže v tom zhone sa naozaj stane,že človek si už nenájde čas na seba,aj keby chcel. Keby napr. Môj muž zajtra ráno nešiel sa venovať svojej hobby,ktoré mu tolerujem,lebo ho to baví a tam vypne a nechcem byť p*ča, KONECNE po dlhých tyzdnoch by som možno aj ja mala priestor venovať sa sebe. Nie tak,že on sa zahrá pár hodín s malým,ale normálne preberie na celý deň štafetu. Komplet so všetkým čo k tomu patrí. Aspoň raz. Alebo aspoň na pol dňa. Keby včera keď bol s malým navaril, tak by som dnes nemusela ja Atény čas by s využila inac,na seba napriklad. A tak to môže byť aj v manželstve autora.. nemusí,ale môže 🤷

estrella5
22. apr 2022

Najskôr som si povedala, že ho chápem. Je treba sa o seba starať, snažiť sa byť príťažlivý pre tú druhú osobu aj po rokoch vzťahu... Potom som čítala ďalej a... 🤢🤮 ... Ďalší čo chodí chudáčik unavený z roboty (lebo žena si doma sedí pri kávičke asi...), ale do fitka zvláda pravidelne a veď on trošku POMÔŽE (what? pomôže? však je to spoločná domácnosť a spoločné deti!) keď mu náhodou zostane energia... Ale žena ty sa staraj, ty maj vždy na všetko energiu a keď už ti nezostane čas a energia na samú seba, tak holt, bleee už ma nepriťahuješ... Ale že by som sa zamyslel sám nad sebou, že ahaaa, asi by to chcelo aj odo mňa viac priložiť ruku k dielu, nech má moja žena čas zacvičiť si, či ísť ku kaderníčke, spraviť zo seba peknú, ... to už nieeee... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

nevenka
22. apr 2022

@aimee77 neskutocne volaco 🤨😳😨

alvaluka
22. apr 2022

Zlatenko nic, vobec nic nie je tazke na zivote tvojej zeny.
6:20 budik, da kavu, namaluje sa, urobi ranajky pre deti
6:50 budi deti, ranajkuju, hygiena, oblieka
7:30 vyrazaju do skolky so 4 rocnym
8:30 prichadza zo skolky s mensim a ostava s mensim vonku
10:00 prichadza s mensim z prechadzky a dava mu jogurt ako desiatu
10:20 prezlieka 2rocneho lebo mu padol jogurt na tricko a gate
10:30 dava osmahnut cibulku na polievku, co nakrajala kym dieta jedlo, prihadzuje zeleninu a nalieva vodu do polievky
10:35 zacina porcovat maso
10:37 dieta taha mamu za ruku lebo jej musi ukazat dina v detskej lebo dino place
10:45 mama sa znova dava do porcovania
11:15 dokoncila vsetko a dava robit maso do rury
11:20 chysta farby, vodu, vykres a idu s dietatom malovat
11:24 utiera vodu zo zeme ked dieta nechtiac hrklo do poharika
11:50 spratava farby, stetce, vykres, utiera prsty a lice dietatu
11:52 idu stavat domcek
11:54 dieta berie mamu do detskej lebo teraz je dino hladny a smadny a place
12:07 mama ide dostavat dom, dieta jej sadne na chrbat a presne 3 minuty sa hraju na konika a 89 sekund sa mojkaju
Medzitym mama premiesala polievku, pozrela maso.
Mama zatial nacistila zemiaky a dala ich varit.
12:30 mama vola dieta, ktore sa hralo samo a vytiahlo uteraky v spalni na polievku
12:50 dieta dojedlo polievku, znova ho mama prezlieka lebo chce jest same a este sa obleje
13:00 mama uklada dieta spat, nalozila si polievku
13:05 dieta vola mamu, hovori jej maminka najlepsia na svete, vypinkam pojdeme kusok prejst
15:00 dieta sa budi, mama medzitym objednala nove zaclony, objednala balik z drogerie, dala si kavu, dovarila zemiaky a maso a najedla sa, nahodila veci do pracky, spratala riad
15:15 dieta si dalo 1 kusok zemiaku, 5 kuskov masa a 6 cherry rajcin
15:30 vyrazaju po dieta do skolky
16:30 prichadza s detmi zo skolky, ostavaju vonku
18:00 prichadzaju dnu, vyzlieka deti, dava im veceru
18:30 prichadza otec domov
18:45 mama ide okupat deti a obliect im pyzamo
19:30 ide ich ulozit
19:40 ide do detskej lebo male dieta vola mamu ze mu padla babika
19:52 vracia sa do detskej lebo babiku nechce
20:02 vracia sa do detskej lebo babiku predsa len chce
20:30 ostalo ticho a deti spia

Neviem ci ten casovy roztyl je realny alebo na styl JK Rowlingovej, ale hej ty si musis oddychnut lebo si unaveny.

mandarinka555
22. apr 2022

@asia83 Keď si sa na koníku zaregistrovala, admin ti oznámil, že "všetci si tu tykáme", tak sa nerob dôležitá...čo si ty niečo viac ako my ? Neznášam tieto povýšenecké spôsoby....

bodkolienka81
23. apr 2022

@amelie2017 fii, vy niekde uberte, lebo o chvilu zkolabujete.. treba lepsi management, logistiku, viac platenu pracu za menej hodin..

mirkava
23. apr 2022

@mima1 👍👏 ano presne tak a ešte keď v noci vystrájaju a budia sa a ty sa nemáš šancu vyspať a ráno fungovať. Ja mam len jedno, ale keď bol malý, niekedy som mala pocit ze za noc som zostarla minimálne o 10 rokov... a ešte ze by som sa mala ráno namaľovať a s úsmevom sa pchať do zadku mužovi, aby som sa mu náhodou nezhnusila... no ani nápad.... neskutočné nároky na ženy

bodkolienka81
23. apr 2022

@alvaluka to mi nechces tvrdit, ze od 20,30 do 6,20 ma volno a nerusene spi?? Ze uz ziadne dieta nechce pit, ist na zachod, dat pusku, nezobudi sa na zly sen a nepride sa opytat ci uz je rano a moze vstavat?? :D

amelie2017
23. apr 2022

@bodkolienka81 no takto sme fungovali uz aj pri prvej dcere, realita prace v gastre v Spanielsku. A je to len na 7 mesiacov, zimu budem doma. Ale ano, v maji menim pracu, menej hodin a viac penazi, akurat vcera som im povedala, ze dokoncim mesiac a odchadzam.

nevenka
23. apr 2022

@alvaluka vies co, niekedy to zacina aj o 5:00, pridaj este kojenie x krat za noc, prebalovanie 2x prekakane cez den a mininalne 1-2x za tyzden precikana cela postielka za noc a ked isli nasim zuby, tak od 9-15 mesiacov noci take, ze od 2 do 5 sme boli proste hore a na striedacku hrat, vrestat, cucat, mojkat a dokolecka, kym sa neunavili 😳.
Aaa...maso krajam aj na 5x, casto o 11:30 nie je ziadny obed este. Lebo: vylezie Ti na parapetnu dosku, vytiahne noz z umyvacky, lezie do kablov a zastrciek, rozsype muku, vyleje olej, vodu, mohla by som aj dalej pokracovat.
Ja mam zalubu, a to sitie, ked vecer ostane klud, je davno po 22, to sa mi uz neoplati ani nic zacinat. Do toho vybuch v kuchyni, ak to nespracem, tak rano katastrofa, ten najmensi uz vsade dociahne. Casto sa mi nechce fakt ani zuby umyvat, dat si sprchu. Nie este, keby som bola nalicena. Brr...A to mam muza, co rano chysta starsich, jedneho do skolky a druhemu desiatu, zbehne do obchodu, popritom zapina PC a pracuje. Ak sa da, necha ma podriemat. Alrle vacsinou on ma komaticky spanok a musim fungovat ja.
Ja fakt netusim, co je take tazke starat sa o 2r dieta a nieco uvarit, netusim, uprimne...🤔🙄🤪

letfenixa
23. apr 2022

@autor nie je na tom nič strašné, navariť, postarať sa o dieťa. Veď to určite poznáš z vlastnej skúsenosti, keď sa tak pýtaš.

letfenixa
23. apr 2022

@alvaluka je to nereálne, u nás býval budíček už o 4, takže 8,00 Už som mala navarene aj dve práčky oprate a povesane. A mohla som ísť, čo ja viem, do fitka? Zbehnut si? Jaj, vlastne nemohla, lebo ma nemal kto prestriedat pri dieťati. A večer síce nastal okamih, že syn spal, ale rozhodne nie sám, ale pekne pri mame.

danyelia
23. apr 2022

@zmrzlinka2021 ...inaj toto mi príde tak inteligentné, kopnúť si do niekoho na základe jeho vzhľadu a hneď ho uraziť pre iný názor. To fakt bolo nutné? Prepáč, ale toto je level 15- ročnej puberťáčky...🤦‍♀️

danyelia
23. apr 2022

Tieto komentáre skĺzli do inej témy, premenovala by som ju na: ,,Rozdelenie prác v domácnosti,, alebo ,, Ako mi môj muž v ničom nepomáha,, alebo ,,Môj denný program s dieťaťom na materskej,,...🤭

alvaluka
23. apr 2022

@nevenka, @bodkolienka81, @letfenixa to som strelila podla mna idealizovany harmonogram. Nasa mala, 2,5r, sa zvykne v noci zobudit, lebo voda alebo proste len tak lebo sa zobudi, hoci vacsinou uz zaspi sama aj po takomto polnocnom prebudeni, ale ja som hore tiez pri kazdom jej suchnuti.

Myslim, ze toto je vymyslena tema aspon podla odpovedi autora, no bohuzial zaroven viem, ze na Slovensku je dost muzov, co ziju v takej nejakej Narnii ako tu autor.

nevenka
23. apr 2022

@alvaluka mne je to uplne jasne, ako si to myslela. A ja si tiez myslim, ze to je vymyslene na rozprudenie debaty. No ktory normalny chlap bude toto chodit riesit na kona...ale...nikdy nevies 🤔

liljana
23. apr 2022

Takyto sado-maso napad prist sem s takou temou. Nalozili ti statocne. 😀 Tak ako? Dostal si teraz po tom vyplachu aspon konecne chut na sex? 🙂

ailiba
23. apr 2022

@alvaluka no moment... 20:30 istane ticho lebo deti spia? Tak u nas maleho ulozim 21:30 a ked zaspi 22:30, tak som frajerka👍... Co medzitym navymysla, ani nehovorim.... A pravdaze, nespi celu noc. Inak to celkom sedi, az na to, ze ked je pekne, tak sme viac vonku a poobede nespi 2 hodiny, ani keby som sa za to tyzden modlila😅.
Ale tak to je zivot s dietatom🤷‍♀️. Uz som si zvykla... Manzel mi to rozhodne nezavidi.

karolinakr
23. apr 2022
karolinakr
23. apr 2022

@ailiba daj nejake srandy čo navymyšla, to može byt celkom zabava

mamkalentedkova
23. apr 2022

A to na ? Je spokojná sama so sebou ? S tým ako vyzerá ? Ako sa pýtali baby vyššie ,pomáha jej ?.Má priestor s tým niečo robiť ? Všetci viete len skritizovať ako žena pribrala ,ale koľkých z vás napadne postrážiť deti aspoň cez víkend ,aby si mohla ísť zacvičiť ,alebo večer polhodinku sa deťom venovať,aby si trebárs mohla ísť zabehať .Ty prídeš unavený z práce ..predpokladám,že aj žena je po celom dni starostlivosti o deti a domácnosť uvena .Tak aknchces,aby sa zmenila ..najprv jej s tým treba pomôcť 😉

katkamatka7
23. apr 2022

Ja do tejto debaty dám pohľad na autora, (vôbec to nemusí byť pravda), ktorý je podľa mňa žena, ktorá zbalila muža v posilke, pomáha mu pri starostlivosti o jeho deti, ktoré má na striedačku s jeho ex. Ona sa dokáže postarať o cudzie, veď čo je na tom ťažké, tak čo by malo byť ťažké na svojich? Ženy sa vyjadrili. Ona ako žena chce akože dodať ženám motiváciu, aby sa o seba starali, pretože im muž ujde za inou. A jej sa stalo, že ten chlap ju už vlastne nekontaktuje inak, ako na to, aby postrážila deti, keď on maká v práci, na stavbe, v posilke. Ale bude si stáť za tým, že je to výzor, ktorý priťahuje.
Áno, môžem sa mýliť, autora nepoznám. Zjavne mi však téma zaváňa vymyslenými pasážami a vsuvkami, ktoré mi vravia, že autor sa neurazí z kritických komentárov, ale reaguje na to, čo zabolí.
@autor

laska86
23. apr 2022

@oblecenie99 tlieskam,klobuk dolu...svata pravda...